سلام
:::
قلم نوری یکی از ابزارهای واجب و سخت افزارهای دستگاهی هست که باهاش گرافیک کامپیوتری کار میشه.
نداشتنش یه جور کم فروشی نسبت به خودمونه و بس.
ساده ترین نوع قلم نوری به نظر حقیر بهتر از بهترین ماوس هست.
قلم نوری به شما تناظر یک به یک با مانیتور میده. امکان اعمال انتخابی میده (فشار)
در مکان سنجی و مکان یابی بسیار مقلد خوبی هست نسبت به دست.
برای بهداشت و عمر دست خودت هم شده حتما باید قلم بگیری.
برای اینکه انواع و اقسام عضلات دستت خستگی نکشه و تمرکز رو ازت نگیره
برای اینکه بتونی حداقل قسمتی از مهارت طراحیت رو بدون مزاحمت های ماوس اعمال کنی
برای اینکه احساس راحتی و کنترل داشته باشی.
دلایل عمومی رو گفتم ... دلیل خاصش هم اینه:
بدون قلم نوری شما یه کارهایی رو حتما نمیتونی انجام بدی.
نکات:
یه قلم آ6 یا آ5 مثل bamboo یه ابزار ایده آل برای هر حرفه ای یا آماتور هست.
مارک های معروفی مثل wacom یا نهایت genius بگیر ... نرم افزارها از هر قلمی پشتیبانی نمیکنند.
با حدود 200 تومن فکر کنم بشه یه مدل خوب گرفت.
من با سایز آ6 و تا آ4 کار کردم. تفاوت دارن ولی تو ظریفکاری معلوم میشه
کوچکترش سریعتره و بزرگترش دقیقتره ... من با هر دو خط تمرین میکنم و گلبازی و زیبراشکاری میکنم.
دست قوی شما با مدلهای کوچیک و بزرگ هر دو هنرمند ظاهر میشه و دست آماتور من توی هر ضعیف تره.
اما نکتش اینه که شما هستی که باید با استفاده درست و سنجیده و عادت کردن و تمرین نتیجه رو بهبود بدی.
مدلهای حرفه ای تر که زاویه tilt رو میشناسه و رزولوشن بالتر داره و حتی اونی که مانیتور داره به نظرم برای آماتورها اصلا لازم نیست.
مدلهای جدید خوشدست تر هستند و بعضی هم تاچ دارن اما اینا چیزی نیست که اونقدرها تفاوت ایجاد کنه.
مهم لول متفاوتی هست که با ماوس داره و اصلی ترین ارزش قلم هست.
توی فتوشاپ و پینتر و زیبراش تفاوت قلم داشتن و نداشتن مثل پرواز کردن با بال و بدون بال هست.
قلم بهت نقاشی یاد نمیده. قلم بهت امکان دست بردن توی مونیتور رو نمیده: ولی همینقدری که ما رو به حال و هوای طراحی میبره به نظرم از رم و کارت گرافیک مهمتره.
...
خلاصه: اگه زمان زیادی با کامپیوتر کار گرافیکی داری برای دقت و استراحت و سلامت و امکان خلاقیت و ابزارهای نقاشی و حجمسازی دیجیتال حیف هست که نسبت به یه قلم نوری کوچیک و حتی ارزونترینش اهمال کنی.
من با دکمه های روی قلم کاملا ماوس رو کنار میذارم ... حتی توی وب و سرچ ... فقط برای اسکرول از ماوس استفاده میکنم که اون هم خیلی مهم نیست و خیلی اوقات جایگزین داره. قبل از قلم نوری فکر میکردم فقط میشه با خطوط شکسته و اسپیلاین به زحمت توی کامپیوتر لوگو درست کرد... اما الان میدونم تنوع ابزارهای دیجیتال اینقدر زیاده که به راحتی قابل آدرس دهی هم نیست...
با اینکه حیف شده مدتیه فرصت دست به کاغذ بردن رو نداشتم اما با بهره بردن از همین قلم ها کارهای بسیار زیادی کردم که با آثار دستی تفاوت مکملی داره
قلم جدیدت مبارک
مبعث حضرت ختمی مرتبت مبارک
یا محمد ... یا علی ...