البته من فکر میکنم اینجا برای یه همچین بحثی تاپیک درستی نباشه ... اگر از مدیران صلاح بدونن منتقلش میکنن
خلاصه خیلی وقته که منتظر یه چنین بحثی بودم ....
«من هیچ برنامه نویس حرفه ای رو نمی شناسم که با کتاب پیشرفت نکرده باشه یا کتاب نخونده باشه یا از کتاب استفاده نکرده باشه و هر علمی رو به صورت حرفه ای و علمی فرا نگرفته باشه.»
تکنولوژی هایی که مال مایروسافت یا سان یا برلند یا هر شرکت دیگه ای باشه بالاخره در سطح بین الملل منابع خوبی خواهد داشت. چون گفتار و نوشتار خوبی هم داره و خیلی هم قابل درک هست که از منبع استفاده بشه .....
یه نگاهی به کتاب های برنامه نویسی بندازین رو 90% نوشته جعفر نژاد قمی..
خوب کسی که یه تکنولوژی رو احساس نکنه نمیتونه در موردش نظر بده که هیچ نباید ترجمه هم کنه ...
این سایت رو حتما دیدین
http://www.pylearn.com اینجا با همکاری همه برنامه نویسا یه کتاب در مورد پایتون داره نوشته میشه ... و تمام نویسنده هاش که دارن کمک میکنن برنامه نویس پایتون هستن و بعد از کامل شدن به گفتار یکنواخت تبدیل شده و به اشتراک گذاشته میشه....
یا یه مثال دیگه بزنم ...... حتما شنیدین که یه رشته جدید به اسم تجارت الکترونیک به برخی دانشگاه ها اضافه شده .... اینجا ما چند تا مشکل داریم .... درسی هست به اسم دولت الکترونیک و یک کتاب داره به اسم E-Government که ترجمه شده و داره تدریس میشه .... آخه یکی نیست بگه دولت الکترونیک اونجا چه ربطی داره به دولت --- اینجا اصلا هیچ چیزشون منطبق نیست که بیان دولت الکترونیک مثلا آمریکا رو اینجا تدریس کنن..... و هزار جور مثال دیگه
مشکلات کتاب ها و اساتید اینجا خییییییلی زیاده که اگه بگم واسه خودش یه فاروم میشه .... وقتی به دانشجو میگی UML خوندی میگه آره... وقتی میگی Sequence diagram چیه همشون نگا میکنن وقتی شکلش رو میکشی مثلا میگه این نمودار رهنماست...
این یعنی چی ؟؟؟؟ یعنی یه آدم -- اومده یه کتاب رو کلا به فارسی برگردونده و یه آدم --تر از اون اومده همون رو تو دانشگاه تدریس کرده و دانشجو لیسانس گرفته و بدبخت فکر کرده لیسانس....
در ثانی الان مثلا چند تا کتاب پایتون یا آژاکس داریم .... ولی برین تو سایتی که معرفی کردم میبینین که چقدر کاربر داره و چقدر برنامه نویس حرفه ای نه استادی بوده نه کتابی نه دانشگاهی اون موقع هم که من دنبال php بودم نه کتابی بود نه دانشگاهی بزرگترین استادم همین اینترنت بود ...
من اکثر برنامه نویسایی رو که دور بر خودم میشناسم هیچ کدومشون تحصیلات آکادمیک نداشتن ....
مثلا آقای فرهاد زارع...
http://e-virtu.com Zfarhad200 (همون farsicommerce)
سالک : saalek110 مدیر انجمن برنامه نویسی
آرش همت : arash_danger (پرتال persiannews)
مهدی بیاضی : مدیر سایت pylearn
و................
من بهتون قول میدم 90% برنامه نویسایی که حرفه ای کار میکنن تحصیلات آکادمیک ندارن میتونیم یه تست بزنیم و یه نظر خواهی کنیم.....
من کاملا با شما موافقم که منبع و استاد حتما لازمه ولی نه با این اوضاع ... واسه همین بهترین منبع و استاد من همین اینترنت ...