آقا مجيد :PHP يا ASP ؟

کوشا جون دخالت نکن این حرفا مال پیام خصوصی نیست...
اگه می خواستیم به حرف تو گوش کنیم... تمام این 46 صفحه تو پیام های خصوصی بود...
البته ادامه هم پیدا نمیکرد... خیلی ها هم خیلی چیز ها یاد نمی گرفتن...
اصلا فروم برای همینه... فرومه ایمیل که نیست!
مثب اینکه منظوره منو نفهمیدید.جای کل کل و توهین و بحث دو نفره تو تاپیک نیست.

فکر کنم باید کم کم، این دو صفحه آخر رو پاک کنم.... بحثتون خیلی فنی است!!
فکر کنم یک بار دیگه این جمله رو در پاسخ شما گفته بودم:
«ببخشید که باب میل شما پست نمی زنیم.چی کار کنیم(کنم) تخصصم به پای شما نمی رسه.ما ساکت می شینیم شما بحث کنید.معنی واقعی دموکراسی!:D .شرمنده»
موفق باشید

آخرین ویرایش:

silvestre

New Member
سلام. یه سؤال داشتم:
می خواستم بدونم php هم به خوبی ASP.NET کار caching رو انجام میده؟
مثلا شما یه صفحه پویا دارید که 60 در صد مواقع برای کاربرای مختلف خروجی یکسان داره. پس برای صرفه جویی در وقت و هزینه اون قسمت هایی از صفحه که برای اکثر کاربران یکسان هست(استاتیک نیست ها پویاست ولی برای اکثر کاربران خروجی یکسان داره) رو توی حافظه cach می کنیم. وقتی کاربر درخواست داد کوکی ها،سشن ها و بقیه پارامتر هاشو چک می کنیم اگر قسمتی از اون صفحه رو که کش کردیم به دردش خورد به صفحه اصلی اضافه میکنیم و براش میفرستیم.
تو ترافیک های بالا نحوه caching حرف اول رو میزنه.
ASP.NET تقریبا همه چیز رو میتونه کش کنه. متغیرها، کنترل ها، قسمت هایی از یک صفحه، قسمت هایی از یه database و...

در ASP کلاسیک هم این امکان هست ولی خیلی محدود تر. با استفاده از آبجکت های session و Application و هر چیزی رو نمیتونه کش کنه.

حالا PHP هم میتونه تمام اون مواردی که گفتم رو کش کنه؟

ضمنا من برای کل کل کردن اینجا نیومدم، برای یه تحقیق اینا رو میپرم.

MAJOR

Well-Known Member
البته که داره و حتی من با بعضی از دات نت نویسا که سرو کله می زنم می گن پی اچ پی کش کردنش باعث بدیش هست ولی باید بگم شما می توانید از تابع برای جلو گیری از کش شدن صفحه یا حتی یک متغییر استفاده کنید که باعث افزایش سرعت نیز می شود

silvestre

New Member
فکر می کنم شما منظور منو برعکس متوجه شدید. من می خوام ببینم php چطوری کش کردن رو مدیریت می کنه نه اینکه چه کار کنیم کش نکنه. لطفا پست اولمو با دقت بخونید.

Mds

Active Member
Smarty

یکی از کلاس هایی که با php توسعه پیدا کرد Smarty بود که برای نشان دادن template نهایی به بیننده بود Smarty : Template Engine
اگر از این کلاس استفاده کرده باشی میبینی که خیلی عالی Cache کردن رو مدیریت میکنه
این کلاس به برنامه نویس اجازه میده حتی یک table خاص از سایت رو کش کنه

سایت زیر سایت Smarty هستش ، بد نیست یه نگاهی بندازی

Smarty : Template Engine

Domanjiri

Well-Known Member
اين مطلب رو من از يه جايي(كه پايين نوشتم) پيدا كردم.به نظر من هم درسته...
من حتي اونو از نظر املايي هم ويرايش نكردم تا مسئوليت نوشته كاملا به عهده ي نويسنده اون باشه...

هفت دليل برتري "پي اچ پي" بر "اي اس پي" :

۱- سرعت ، سرعت ، سرعت
اولین باری كه یك كد به زبان PHP نوشتم بر روی یك كامپیوتر Pentium 166Mhz بود بر روی سیستم عامل Linux و به
همراه Apache Web Server . بسیار برایم جالب بود كه چقدر كد های من سریع اجرا می شوند . یعنی در آن موقع با
اگر شما یك Windows NT بر روی آن می توانستید سوار كنید و به فرض كه IIS هم بر روی آن بالا می آمد فكر كنم
اصلا وقت Serve كردن صفحات عادی html را نداشت چه برسد به اینكه بخواهد ASP را هم اجرا كند . علتش این است
كه Microsoft از یك Technology در اجرا كردن كدهای زبان ASP استفاده می كند كه در آن هر موقع شما تصمیم به
استفاده از یك عنصر خارجی مانند VBScript, MSSQL, ODBC و خیلی چیزهای دیگر كه در حقیقت از Engine های
خارجی استفاده می كنند دستور به آن Engine خارجی می دهد و جواب بدست آمده را بررسی و برای استفاده در اختیار
ادامه برنامه می گذارد . همین رفت و برگشت و اجرا كردن Engine های خارجی باعث كند شدن سرویس دهی می شود كه
این را شما به خوبی می توانید در استفاده از MSSQL به طرق مختلف احساس كنید . مثلا اگر شما خود MSSQL Extentions
برای استفاده از MSSQL استفاده كنید برای یك Query مشترك ۱.۸۸ ثانیه زمان تلف می شود و اگر همان را با استفاده
از ODBC اجرا نماﺋید زمانی در حدود ۹.۵۴ ثانیه تلف می شود كه این خود نشان می دهد كه ASP اینها را به تنهاﺋی اجراء
نمی كند و از Engine های ویندوز استفاده می كند .

۲- استفاده بهینه از Memory
در IIS4 اگر شما در یك صفحه مثلا ۲۰ بار یك صفحه را Include كنید این صفحه ۲۰ بار در حافظه بارگذاری می شود و در
حقیقت حافظه شما ۲۰ برابر زیادتر اشغال می شود . البته شنیدم كه این مشكل در ویندوز ۲۰۰۰ و IIS5 حل شده است
اما بازهم برای كسانی كه ASP را مینویسند و می خواهند آنرا بر روی سرور های Hosting كه دارای سیستم عامل NT
هستند اجرا كنند مشكل زا است و باعث كند شدن سیستم می شود و در Load بالا مسلما مشكل زا خواهد شد .
این مشكل به طور كلی در PHP وجود نداشته و ندارد و استفاده درست از Memory در هنگام اجرای یك كد باعث شده است
كه صفحات در Load بالا نیز به خوبی قابل رٶیت باشند .

۳- خرج اضافی ندارید !
مثلا در ASP اگر بخواهید از امكاناتی نظیر Encryption یا File Uploading یا ارسال نامه توسط كد برنامه استفاده كنید
باید امكانات اضافی برای این كار خریداری كنید و نصب كنید تا این امكانات به IIS شما اضافه گردد . این در حالیست كه
در PHP همه اینها در هنگام Compile در نظر گرفته می شوند و همگی از امكانات Standard این زبان هستند و هیچ نصب
یا خرج اضافی در كار نیست .

۴- MySQL بهترین انتخاب، بیشترین سرعت
در اینجا قصد ندارد به مقایسه MySQL و MSSQL بپردازم . اما به خاطر قدرت خارق العاده MySQL و سازگار بودن این
DBMS با زبان PHP به صورتیكه PHP اتصال به MySQL را به صورت دستورات Internally پشتیبانی می كند و حتی نیاز
به نصب Module اضافی برای این كار نمی باشد ، از سرعت بسیار بالاﺋی در كار با SQL برخوردار است كه شاید بعدا در
مورد MySQL مقاله ای نوشتم .

۵- نزدیك بودن Syntax به ++C/C و Java
از آنجاﺋیكه اكثر برنامه نویسان از ++C/C استفاده كرده اند و بخاطر محبوب بودن بی حد Java معمولا با Syntax های
این دو زبان اكثرا آشنا هستند . PHP هم اكثر Syntax های خود را شبیه به این زبانها انتخاب كرده است كه برای یادگیری
دوباره Syntax دستورات دچار مشكل نشوید كه مسلما Microsoft اصلا برایش این مساﺋل مشكل حساب نمی شود .

۶- رفع ایرادات ، سریع ، بی دردسر
تا حالا از Microsoft خواسته اید كه ایرادی را در سیستمهای خود رفع كند ؟ مسلما اگر شركت بزرگی مانند Boeing
نباشید حرف شما خیلی خریدار ندارد یا لااقل به این زودی ها به نتیجه نمی رسید .
OpenSource بودن PHP این امكان را به شما می دهد كه شخصا اقدام به رفع مشكل كنید و آنرا برای دستندركاران PHP
ارسال كنید و یا اینكه در Mailing List های عمومی PHP موضوع را مطرح كنید و خواهید دید كه از سراسر دنیا برای
رفع ایراد شما Patch ارسال می گردد .

۷- اجرا بر روی Platform های مختلف
درست است كه خیلی از این ایرادات را Microsoft رفع خواهد كرد و Technology های جدیدتر اراﺋه خواهد كرد ( چه
بسا این Net. كه الان آمده همه را درست كرده باشد ) اما یك مشكل اساسی برای ASP وجود دارد و آن این است كه
ASP بدون Windows یعنی هیچ ! بدلیل اینكه ASP نصفی از كدها را توسط Engine های ویندوز اجرا می كند كه در
سیستم عامل های دیگر خبری از آنها نیست . لذا ASP در سیستم عاملهای دیگر همیشه دارای ضعفهای بزرگی است .
اما PHP به دلیل آنكه توسط GNU C Compiler در همه Platform ها قابل Compile شدن است و از Engine های خاص
هیچ سیستم عاملی برای اجرای كدها استفاده نمی كند قابلیت اجرا بر روی تعدا زیادی از OS ها را داراست كه این یك
مزیت برای برنامه نویس ها محسوب می شود

منبع dev.ir

hamed65

New Member
خوب همه دوستان مطالبي فرمودند كه مفيد است منم يه چيز هايي مي نويسم كه احتمالا در اين472 مورد اشاره شده :
open source بودن php كه باعث شده رفع عيب ها و bugs خيلي زود اتفاق بيفته چون خيلي ها با اون كار مي كنند ولي ASP چون كار مايكروسافت حتما بايد منتظر بود تا ورژن جديدش توسط اين شركت عرضه شود تا رفع نقص شه با اين همه بازم محصولات مايكروسافت بك دورهايي داره از
ساپرت ASP كمه ولي متوجه شدم كه سرور آپاچي روي لينوكس مي تونه اونو ساپرت كنه
با توجه به مطالبي كه در سايت mysql كه در رابطه با mysql performance بود بالاترين سرعت رو در كار به php با mysql داده بود (همون طور كه مي دونيد LAMP لينوكس و آپاچي و ماي اس كيو ال و پي اچ پي بهترين و قدرت مند ترين برنامه ها با هم هستن) و اي اس پي و اس كيو ال سرور براي كار با اطلاعات زياد و كاربران بالا خيلي ضعيف بود.

آخرین ویرایش:

kochekian

New Member
:
ببخشید ها بقول استاد دانشگاه امون به جهنم که Linux Support اش نمیکنه :lol: :lol:
حالا مثلاً Linux خیلی کارش درسته؟ :lol: :lol: :lol: :lol:
وقطی Server2003 هست کی میره سراغ اون سیستم در پیتیه Linux؟

مسلماً ASP خیلی بهتر قوی تر و با Security خیلی بالا تر و سرعت و کیفیت بالا و خیلی قويتر بهترین است :wink:
استاد شما خيلي بايد عقب افتاده باشه كه درباره لينوكس اينجوري حرف ميزنه؟

Server2003 من كار كردم دمار از روزگار آدم در مياره بعضي وقت ها يه خطاهايي ميده كه هيچكس ازش سر در نمياره.
آدم اول درباره يه چيز تحقيق ميكنه بعد حرف ميزنه آدم عاقل.
ببخشيد يكم تند حرف زدم.

Server2003 من كار كردم دمار از روزگار آدم در مياره بعضي وقت ها يه خطاهايي ميده كه هيچكس ازش سر در نمياره.
نمی دونم پس ملت دارن چی کار می کنن اگر خطاها نامفهومه!

(بهتره این بحث رو تموم کنید... پایان نداره... مثل این سوال شده "استقلال بهتره یا پرسپولیس!؟" نشد سوال که...{هر چند در واقعیت این طوری نیست... یا استقلال بهتره،یا پرسپولیس... ولی احساسی داریم نظر می دیم... جنجال PHP و ASP هم همین طوریه...})

shirani

مدیر انجمن <A href="http://forum.majidonline.com/f
به نظر من که دعوا و کدوم بهتر اینه زیاد حرفه ای نیست هرکسی هر کاری بلد برو دنبال همون هرکی مثل من از پول بیشتری خوشش می یاد محصولات میکروسافت و هر کی هم به کم قانع اوپن سورس در کل همشون یک کار انجام میدند آخرش یکی قوی تر یکی ضعیف تر

yakoza

Well-Known Member
سلام دوستان
من امروز رفتم تو سایت دانشگاهمون که مثلا انتخاب واحد اینترنتی کنم وقتی یوزر نیم و پسوورد رو وارد کردم دیدم لیلا اسلیوند
ولی من که پسرم ( یعنی چی )

در ضمن سایت دانشگاه ما با asp.net طراحی شده
نمی دونم این چه امنیتی می تونه باشه من خیلی راحت می تونستم پسسوردش رو عوض کنم و تمام واحد هاشو حذف کنم تا یه ترم بدبخت بشه

shirani

این کاری به امنیت نداره طراح سایت اوسوگل بوده و یا ...

Mikhak

Active Member
اولا - اگه از دانشگاه رفته باشين به سايت حتما مشكل كوكي بوده البته مشكل كوكي كه چه عرض كنم هر كسي كه همچين اشتباهي رو مرتكب شده حتما خيلي ضعف هاي ديگه اي هم داره

ثانيا - تقصير برنامه نويسش نيست تقصير دانشگاه و اساتيد محترمش چون اساتيد كه اصلا دست به همچين چيزي نميزنن اگر هم اشكال داشته باشه حال درست كردنش و ندارن دانشگاه هم اونقد نون خور داره كه واسه اينجور چيزا پول نميمونه پس در نتيجه چي كار ميكنن؟ ميان به يكي از دانشجو ها ي بدبخت ميگن پروژه دانشجوييت بشه سايت دانشگاه اون بدبخت هم ميره هر چي تو مغزش داره پياده ميكنه يه كمي هم از اينور اونور ياد ميگيره تا نمرش و بگيره يعني در حد يه پروژه دانشجويي كه اگه اساتيد خيلي خيلي خيلي خوب با دانشجو ها همكاري كنن اونم حالا اگر بلد باشن كه همچين چيزي غير ممكنه خيلي هم چيزه بزرگيه و خيلي هم بايد آفرين گفت به اون دانشجو

ثالثا : آقايون shirani و yakoza همه كه مثل شما از بدو تولد برنامه نويس حرفه اي نبودن من فكر ميكنم به جاي توهين به برنامه نويس بهتره اشكالات و دلايلش رو بگين تا بقيه هم يه كمي ياد بگيرن

خيلي مخلصيم
--------------
سينا

shirani

کسی که این سایت ساخت به اصطلاح قرار مهندس مملکت بشه

جدیدترین ارسال ها

بالا