سلام جمیعاً
با اجازه آقا مجید!
راستش خیلی وقته که می خوام این موضوع رو بگم ... ولی موقعیتش جور نشد؛ الان می گم...
اینی که koosha system عزیز می گه، به نظر من منظورش چیز دیگه هست؛ موضوعی که خودم هم باهاش برخورد کردم.
مسئله، قانون و اجرای قانون نیست؛ بلکه روابط لجتماعی و طرز بیانه. یعنی چی؟!
لطفاً یه نگاه به این تاپیک بندارید:
http://forum.majidonline.com/showthread.php?t=63204
البته اشکال این تاپیک مربوط به خودمه نه کسی دیگه. می خواستم یه مثال از خودم بزنم که کسی ناراحت نشه.
توی اون تاپیک، یه نفر یه سوال پرسید، من هم بدون منظور خاصی جواب دادم.
بعدش که دوباره همون نفر جواب داد، دیدم که خیلی شاکیه (( این که دعوا کردن نداره ... ببخشید))
تعجب کردم!!! مگه من چی گفتم که جوابم رو این جوری داد؟!
پست قبلی خودم رو که خوندم، دیدم که ای بابا ... خب بنده خدا حق داشته که ناراحت بشه. درسته که منظور خاصی نداشتم ولی اون چیزی که من نوشتم، اگه یه نفر به خودم می گفت، ناراحت می شدم.
من می خواستم که موضوع بحث واضح بشه، ولی حقیقتاً خیلی بد نوشتم!!! البته بعداً ازش معذرت خواستم...
...
البته من خودم هم قبلاً یه تاپیکی نوشته بودم که "طبق قوانین سایت نبود". ولی آقا مجید اون قدر قشنگ بهم جواب داد که خودم از کارم پشیمون شدم...
...
منظور چیه؟!
شاید (شاید) ما فکر می کنیم که "دنیای فروم" با دنیای واقعی و اجتماع فرق می کنه؛ کسی که ما رو نمی شناسه و هر وقت بخوایم میایم و هر وقت بخوایم می ریم... هر چی بخوایم Send می کنیم و هر جور بخوایم جواب می دیم...
درسته که این فضا، مجازیه؛ ولی دقیقاً نشون دهنده اخلاق ما توی اجتماعه.
فوقش من از این سایت Bann بشم ... ولی اگه از اجتماع Bann بشم چی؟! اون وقت تکلیفم چیه؟!
منی که نتونم یه جواب درست بدم و یه جواب درست بگیرم، پس ...؟!
این قضیه، مربوط به همه می شه؛ چه مدیر و چه کسی که پست اولشه.
"درست جواب دادن" و "خوب حرف زدن"، جزو قوانینه - البته جزو قوانین نانوشته - ... قوانین اخلاقی ... قوانین اجتماعی ... انسانیت ... وجدان ... پس جزو قوانین این سایت هم هست.
متاسفانه، بعضی وقت ها اصلاً طرف مقابل واسمون مهم نیست. خیلی راحت بهش ضد حال می زنیم، ناراحتش می کنیم، مسخرش می کنیم، آبروش رو می بریم.
یه نفر لینک برنامه می ده، اون یکی میاد می گه: (( هه هه هه ... اینو که از CD ما ورداشتی، کارمون قشنگ بود!))
یکی می گه: ((فلان چیز رو دارید؟)) جواب: ((نه ... ندارم ... نمی شه...))
بعضی وقت ها هم طرف، توی مبحث جدید می نویسه: (( ببخشید اگه سوالم تکراریه. به خدا هر چی توی انجمن گشتم جوابم رو پیدا نکردم.)) خب معلومه که قبلاً جوری حالش رو گرفتن که الان با ترس تاپیک می ذاره.
... بسه ...
به خدا این کارها درست نیست ... به خدا زشته ... منی که ادعام می شه مسلمونم، چرا این قدر راحت آبروی دیگرون رو می برم؟ مگه توی دین من نگفته که حفظ آبروی هر کسی از حفظ جانش مهمتره؟!
وجداناً اگه این شخص، برادرم، خواهرم، دوستم، بچه محلم باشه، باز هم همین جوری بهش جواب می دم؟!
...
جوابی که ناجور و ناراحت کننده هست، دو تا حالت واسش پیش اومده:
1- یا اون شخص، قصدش جسارت و بردن آبرو و خودنمایی و خلاصه از این جور چیزهاست ... که حسابش با کرام الکاتبین است...
2- یا این که اصلاً منظور بدی نداره، فقط نتونسته منظورش رو برسونه ... که اون هم باید موقع پست زدن، دقت کرد.
من وقتی که دارم با یه نفر رودررو صحبت می کنم، می تونم با لحن و اشاره و خیلی چیزای دیگه، منظورم رو برسونم، ولی توی تاپیک، معمولاً فقط می نویسن و خبری از وسایل ارتباطی دیگه نیست.
پس من اگه بتونم قشنگ جمله بندی کنم و درست جواب بدم و منظورم رو برسونم، اون وقت هنر کردم و توی اجتماع هم موفق تر هستم؛ چون بهم ثابت شده.
خودم از وقتی که توی فروم ها عضو شدم و فعالیت کردم، احساس می کنم که خیلی توی روابطم تاثیر گذاشته...
خلاصه این که، عضویت توی این جور فروم ها آزاده و همه می تونن شرکت کنن. پس کسانی محبوب و موفق می شن که اجتماعی باشن و بتونن با دیگران ارتباط برقرار کنن.
اگه نمی تونم، برم واسه خودم سایت بزنم ... مهرم حلال و جون دیگرون، آزاد.
به گمونم، ناراحتی koosha system عزیز هم به خاطر نوع جوابی که بهش دادن باشه؛ نه تاپیک های حذف شده...
خیلی ببخشید ... زیاد حرف زدم.
ان شاءالله همه مون بتونیم دیگرون رو از خودمون راضی نگه داریم ... "قبل از این که دیگه نتونیم"!!!
التماس دعا
یا علی