مقایسه PIC و AVR

saalek110

Well-Known Member

مقایسه‌ ی ولتاژ کاری در میکروهای AVR و PIC​

با گسترش استفاده از محصولاتی که برای تامین توان مورد نیازشان به استفاده از باتری متکی هستند، هر دو میکروهای AVR و PIC به خوبی توانستند خودشان را با این نیاز همگام کنند و مصرف توان‌شان را تا حد امکان پایین بیاورند. اما AVR به مراتب موفق‌تر عمل کرده است. در مقایسه‌ی برخی از سری‌های قدیمی‌تر میکروهای PIC مانند PIC16F یا PIC18F، با AVR‌ها، AVR‌ها معمولا به کم‌مصرف‌تر بودن شناخته شده‌اند. یکی از علت‌های مهم این بود که این سری از میکروهای PIC از روش chip-erased استفاده می‌کردند که برای انجام شدن به حداقل 4.5V ولتاژ نیاز داشت. به همین ترتیب PIC پروگرمرهایی که ولتاژ زیر 4.5V داشتند هم ناگزیر بودند از همین متد استفاده کنند اما چون ولتاژ پایین‌تری داشتند نمی‌توانستند به درستی erase کنند.

AVR یا PIC؟ کدام میکروکنترلر را برای پروژه‌ها انتخاب کنیم؟


اما این مشکل در AVR‌ها وجود نداشت و ندارد.

حتی AVR اخیرا جدیدترین سری از میکروهایش را با نام سری P، ارائه نموده است که توان مصرفی آن‌ها در مرتبه‌ی پیکو است، (pico-power) مثلا ATmega328P. توان مصرفی این سری از AVR‌ها بشدت پایین و به صرفه است. یا مثلا میکروی دیگری که ارائه شد و قابلیت این را دارد که بتوان آن را در sleep mode هم قرار داد و به این ترتیب توان مصرفی را کاهش داد (ATtiny1634). چنین عملکردی در دستگاه‌های متکی به باتری می‌تواند بسیار بهینه و مورد استقبال باشد.

جمع‌بندی این بخش را می‌توان این‌طور اعلام کرد که میکروهای AVR از گذشته و در حال حاضر نسبت به PIC‌ها کم‌مصرف‌تر شناخته‌شده‌اند و همین‌طور هم هست. والبته PIC هم اخیرا دست به کار شده و تصمیم گرفته است میکروهایی با مصرف توان در مقیاس پیکو تولید کند. باید دید که در آینده چه اتفاقی می‌افتد.
 

saalek110

Well-Known Member

مقایسه‌ی Target Connectors در میکروهای PIC و AVR​

زمانی‌که مداری را طراحی می‌کنیم یا توسعه می‌دهیم، مسئله‌ی کانکتورها می‌تواند بسیار حائز اهمیت و تاثیرگذار باشد.

میکروهای AVR دارای 6-way ISP interfaces یا 10-way ISP interfaces هستند که استفاده از آن‌ها را بسیار راحت می‌کند. اما میکروهای PIC چنین قابلیتی ندارند و پروگرمر‌های ‌‌آنها دارای آداپتورهای نوع flying lead و یا سوکت‌های RJ11 هستند که برای جانشانی‌ در مدارها بسیار بدقلق هستند.

در مجموع می‌توان گفت که AVR در عرصه‌ی طراحی و بهبود مدارهای میکروکنترلی موفق‌تر عمل کرده است و میکروهای PIC هنوز در این زمینه نیاز به اصلاحات جدی دارند.
 

saalek110

Well-Known Member

مقایسه‌ی AVR و PIC با درنظر گرفتن اینترفیس‌های پیشرفته​

از این لحاظ اگر بخواهیم مقایسه کنیم، مسلما میکروهای PIC دست برتر را نسبت به AVR‌ها دارند. مثلا داشتن اینترفیس‌هایUSB، CAN ، Ethernet و … که در AVR وجود ندارند. البته در صورت اضافه کردن چیپ‌های خارجی مانند FTDI USB ،Microchip Ethernet controller‌ها و یا Philips CAN chips، می‌توان برخی قابلیت‌ها را به صورت بیرونی به آن‌ها اضافه کرد.

نتیجه‌ی نهایی این که در این مورد PIC‌ها به مراتب جلوتر از AVR‌ها قرار می‌گیرند.
 

saalek110

Well-Known Member
سایت بالا در چند مورد دیگر هم مقایسه کرده که فعلا نقل نکردم.
 

saalek110

Well-Known Member
PIC ها:
پس از 8051 و رشد آن تا سری 89c51 ,89c52 میکروکنترلرهای دیگری با قابلیت های بیشتری از سوی شرکت میکروچیپ وارد بازار شدند که به pic مشهور شدند تفاوت بسیار زیادی که picها با 8051ها داشتند باعث رشد سریع آنها در انواع صنایع شدند از جمله تفاوت های آنها وجود EEPROMداخلی و A / Dداخلی وخروجی PWM
icsp( in circuit serial programming ) و…می باشند. picها از آی سی های 8 پایه و18 پایه و28 و40 پایه تشکیل شده بودند امروزه picهایی با 128 پین نیز به بازار آمده اند همچنین از مزایای picها وجود کامپایلرهای بزرگی مانند کامپایلر بیسیک Pic Basic Pro وکامپایلر C : C2C ,CCS , Hitech و کامپایلر Asembly :Maple می باشد



دیگرمزایای picها نویز پذیری بسیار کم این میکروکنترلر می باشد در محیط های نویز پذیر صنعتی و حتی مخیر صنعتی میکروکنترلرهای 8051 پس از مدتی hangمی کردند و مشکلات بسیاری پدید می آمد ولی picها این مشکل را برطرف کردند


در سال 2001 شرکت Atmel میکروکنترلرهای دیگری به نام AVR را به بازار فرستاد که به رقابت با pic پرداخت این محصول به دلیل گذشت زمان و مشخص شدن معایب picهاست مثلا دارای اسیلاتور داخلی است ویا کامپایلرهایی که بسیار پر قدرت با کامپایلرهایی که بسیار پر قدرت با کامپایلرهای pic رقابت می کنند .


ولی به دلیل سابقه بیشتر picها ونیز جا افتادن آنها در صنعت امروزه هنوز ازpicها استفاده می گردد و AVR به عنوان میکروکنترلر سمبلیک درآزمایشگاه ها بیشتر استفاده می شود

به مرور مزیت AVRها باعث راهیابی آنها به صنعت خواهد شد.


اشاره کردیم picها دارای انواع مختلفی با قابلیت های متفاوتی می باشند بر اساس تعداد I /Oمورد نیاز تعداد پایه های pic تعیین می شود مثلا درمداراتی که لازم است pic به عنوان یک حافظه برای قطعه به کار رود تعداد پایه کم نیز این کار را انجام می دهد ولی وقتی بحث LCD , key pad مطرح می شود دیگری 18 پایه نیز کافی نیست و به آی سی بزرگتری نیاز داریم .



 
آخرین ویرایش:

جدیدترین ارسال ها

بالا