مقایسه ی ولتاژ کاری در میکروهای AVR و PIC
با گسترش استفاده از محصولاتی که برای تامین توان مورد نیازشان به استفاده از باتری متکی هستند، هر دو میکروهای AVR و PIC به خوبی توانستند خودشان را با این نیاز همگام کنند و مصرف توانشان را تا حد امکان پایین بیاورند. اما AVR به مراتب موفقتر عمل کرده است. در مقایسهی برخی از سریهای قدیمیتر میکروهای PIC مانند PIC16F یا PIC18F، با AVRها، AVRها معمولا به کممصرفتر بودن شناخته شدهاند. یکی از علتهای مهم این بود که این سری از میکروهای PIC از روش chip-erased استفاده میکردند که برای انجام شدن به حداقل 4.5V ولتاژ نیاز داشت. به همین ترتیب PIC پروگرمرهایی که ولتاژ زیر 4.5V داشتند هم ناگزیر بودند از همین متد استفاده کنند اما چون ولتاژ پایینتری داشتند نمیتوانستند به درستی erase کنند.
AVR یا PIC؟ کدام میکروکنترلر را برای پروژهها انتخاب کنیم؟
زمانی که نوبت به مرحلهی انتخاب میکروکنترلر میرسد، آنقدر میکروکنترلرها متنوعی که بعضا ویژگیهای مشابهی نیز ممکن است داشته باشند در بازار وجود دارد که
melec.ir
اما این مشکل در AVRها وجود نداشت و ندارد.
حتی AVR اخیرا جدیدترین سری از میکروهایش را با نام سری P، ارائه نموده است که توان مصرفی آنها در مرتبهی پیکو است، (pico-power) مثلا ATmega328P. توان مصرفی این سری از AVRها بشدت پایین و به صرفه است. یا مثلا میکروی دیگری که ارائه شد و قابلیت این را دارد که بتوان آن را در sleep mode هم قرار داد و به این ترتیب توان مصرفی را کاهش داد (ATtiny1634). چنین عملکردی در دستگاههای متکی به باتری میتواند بسیار بهینه و مورد استقبال باشد.
جمعبندی این بخش را میتوان اینطور اعلام کرد که میکروهای AVR از گذشته و در حال حاضر نسبت به PICها کممصرفتر شناختهشدهاند و همینطور هم هست. والبته PIC هم اخیرا دست به کار شده و تصمیم گرفته است میکروهایی با مصرف توان در مقیاس پیکو تولید کند. باید دید که در آینده چه اتفاقی میافتد.