پردازنده های جدید AMD با 8 هسته و 16 مگ کش - Sandy Bridge به خاک کشیده میشود

Elton John

Member

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

Opteron چنده؟
راستی. نسل بعدی پردازنده های سرور AMD که طبق حرف شما قراره با Ivy Bridge رقابت کنن میره تو سری 7000 ؟
یه سوال دیگه. آیا ممکنه هسته های FireGL وارد APU ها بشن!!!

حالا اگه این APU ها بیان کدوم رم رو باید بهشون وصل کرد که هم جواب گوی حافظه ی گرافیکی اصلی باشن و هم جواب گوی CPU؟ با توجه به این که کارت های سری 6000 از حافظه ی GDDR5 استفاده می کنن و اگه بخوایم رم وصل کنیم، DDR3 آخرین رمیه که می تونیم وصل کنیم.

اصلا چطور می شه APU رو خنک کرد؟ الان تن اکثر گرافیک ها فن های گنده می بینیم. حالا این فن های گنده و فن های اصلی CPU باید با هم جمع شن تا بتونن اینارو خنک کنن. البته AMD در زمینه ی خنک نگه داشتن CPU تجربه ی بهتری نسبت به اینتل داره. شاهدشم اینه که فن رو از CPU ی CELERON 2.4 بردارین، بعد از حدود 20 دقیقه فکر کنم سیستم ری استارت می شه و بوق کیس هم تا حدود 0.5 ثانیه امتداد پیدا می کنه. ولی اگه از رو AMD بردارین اون طوری که من شنیدم (تا حالا فکر نکنم هنوز سیستمی که CPUش AMD باشه دیده باشم. اینو که می گم از یکی شنیدم) فرق بین AMD و Intel در این جا مشخص می شه که فن رو از رو AMD بگیرین.

_______________________________________________________________________________________________________

اگه الان یهو اینتل بره nVidia رو بخره، دیگه جنگ نرم AMD و Intel تبدیل به جنگ سخت می شه!!!! (منظورم اینه که رقابت خیلی بالا می ره) مثلا فرض کنین اینتل تو Ivy Bridge یا نسل بعد از اون بیاد هسته ی Quadro 4000 یا GTX 560 یا بالا تر از اون (که اون موقع یقینا بالا تر از اینا هستن) رو وارد CPU هاش کنه. اون وقته که دیگه باید تو فروم های سخت افزار، بحث گرافیک و CPU کاملا با هم باشن.
حالا یهو متخصصای ایرانی بیان APU با قدرت بالا طراحی کنن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! یا اصلا یه چیز جدید بسازن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(خیال پردازیه دیگه!! چه میشه کرد)

قرار نیست برای apu از gddr5 استفاده کرد
زمانی که شما از یک سیستم که دارای پردازنده apu هست و کنارش فرضا یک کارت گرافیک hd 6000 رو سیستم باشه درواقع این مثل این میمونه که شما دو gpu بروی یک کارت گرافیک hd 6000 داشته باشید

در واقع اطلاعات گرافیکی بین apu و کارت گرافیکتون تقسیم میشه
این تکنولوژی مزایای زیادی خواهد داشت:

*فشار کاری بین قطعات تقسیم میشه و اطلاعات گرافیکی از دوش cpu برداشته میشه

*فشار محاسباتی کمتر برابر است با گرمای کمتر قطعات

*به جای استفاده از دو کارت گرافیک, خوب از یک apu و یک کارت گرافیک استفاده کردن (قطعات کمتر_فضای بیشتر_گرمای کمتر)

*زمانی که دو gpu داشته باشید دیگه فکر نکنم به overclock نیازی باشه باز هم گرمای کمتر و البته ذخیره هزینه ها برای خنک کردن قطعات

و مزایای دیگه که خودتون میتونید حدس بزنید

البته amd با این کارش رقیبان بیشتری برای خودش تراشیده nvidia

abizaki

Member
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
قرار نیست برای apu از gddr5 استفاده کرد
زمانی که شما از یک سیستم که دارای پردازنده apu هست و کنارش فرضا یک کارت گرافیک hd 6000 رو سیستم باشه درواقع این مثل این میمونه که شما دو gpu بروی یک کارت گرافیک hd 6000 داشته باشید
مثلا اگه من بخوام فقط از گرافیک آنبورد استفاده کنم چی؟ گرافیک آنبورد که یک گیگ GDDR5 نداره. اون وقت چی؟

یه جا یکی از دوستان تو فروم گفته بود که VGA هایی هستن که خروجی ندارن. فقط از توانایی GPU ی اون ها استفاده می شه. می خوام بدونم که آیا بوادوزر این طوریه؟ یا اینکه در هر دو مورد (استفاده ی تنها از GPU برای پردازش ها و استفاده از GPU برای نمایش تصویر) استفاده می شه؟
سوالی هم در مورد استفاده ی تمام عیار پردازشی در GPU ی بوادوزر (پروژه ی Fastra II) و ورود فای جی ال به APU های AMD پرسیده بودم.
اگه کسی می دونه، لطفا سریع تر جواب بده. خیلی دوست دارم بدونم.!!

بلدوزر فاقد گرافیک داخلی هست ! و در آینده در ای پی یو ها از هسته های بلدوزر استفاده خواهد شد .
در مورد ای پی یو ها هم رم ddr3 1866 ساپورت می کنن که هر چی رم سرعت بالاتری داشته باشید کارایی به طور چشم گیری در بازیها افزایش پیدا میکنه دقیق یادم نیست ولی فکر کنم تفاوت 1333 با 1866 بیشتر از 30 درصد در بازیها بود !
از گرافیک داخلی ای پی یو ها ( دقت کنید نه بلدوزر ) در همه ضمینه ها استفاده میشه نه صرفا توان پردازشی ( ای پی یو های فعلی از هسته های استار استفاده می کنن که همین معماری فنوم 2 و اتلون 2 های فعلی هست )
بقیش رو فردا جواب میدم سوالی دارید بپرسید

آخرین ویرایش:

Elton John

Member
بلدوزر فاقد گرافیک داخلی هست ! و در آینده در ای پی یو ها از هسته های بلدوزر استفاده خواهد شد .
در مورد ای پی یو ها هم رم ddr3 1866 ساپورت می کنن که هر چی رم سرعت بالاتری داشته باشید کارایی به طور چشم گیری در بازیها افزایش پیدا میکنه دقیق یادم نیست ولی فکر کنم تفاوت 1333 با 1866 بیشتر از 30 درصد در بازیها بود !
از گرافیک داخلی ای پی یو ها ( دقت کنید نه بلدوزر ) در همه ضمینه ها استفاده میشه نه صرفا توان پردازشی ( ای پی یو های فعلی از هسته های استار استفاده می کنن که همین معماری فنوم 2 و اتلون 2 های فعلی هست )
بقیش رو فردا جواب میدم سوالی دارید بپرسید

یک apu مثل یک cpu میمونه صرفا فقط پردازش رو برعهده داره چون من به منبعی برنخوردم که یک apu یک پورت خروجی خاصی داشته باشه البته من از حرفهای شما اینجوری بر داشت کردم

چون شما میگید (در همه ضمینه ها استفاده میشه نه صرفا توان پردازشی)اگر در این زمینه منبع صحیحی دارید لطفا بزارید

Elton John

Member
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

مثلا اگه من بخوام فقط از گرافیک آنبورد استفاده کنم چی؟ گرافیک آنبورد که یک گیگ GDDR5 نداره. اون وقت چی؟

یه جا یکی از دوستان تو فروم گفته بود که VGA هایی هستن که خروجی ندارن. فقط از توانایی GPU ی اون ها استفاده می شه. می خوام بدونم که آیا بوادوزر این طوریه؟ یا اینکه در هر دو مورد (استفاده ی تنها از GPU برای پردازش ها و استفاده از GPU برای نمایش تصویر) استفاده می شه؟
سوالی هم در مورد استفاده ی تمام عیار پردازشی در GPU ی بوادوزر (پروژه ی Fastra II) و ورود فای جی ال به APU های AMD پرسیده بودم.
اگه کسی می دونه، لطفا سریع تر جواب بده. خیلی دوست دارم بدونم.!!

البته هنوز منبعی من نه دیدم که چطور از ddr5 در پردازش گرافیکی apu ها استفاده کرد
ولی همونطور که خودتون میگید میشه خیالپردازی کرد , شاید در آینده ram هایی بیان که روشون از حافظه های ddr3 و
ddr5 (برای قسمت گرافیکی apu ها) با هم استفاده کرده باشن , استفاده کرد

البته نسل اولیه apu ها صد در صد ddr3 خواهند بود و ببینیم در آینده ترکیب بلدوزر با hd amd ویا ivy و nvidia
چه خواهد بود

یک apu مثل یک cpu میمونه صرفا فقط پردازش رو برعهده داره چون من به منبعی برنخوردم که یک apu یک پورت خروجی خاصی داشته باشه البته من از حرفهای شما اینجوری بر داشت کردم

چون شما میگید (در همه ضمینه ها استفاده میشه نه صرفا توان پردازشی)اگر در این زمینه منبع صحیحی دارید لطفا بزارید
ای پی یو کاملا توان پردازش گرافیکی هم داره و بی نیاز از کارت گرافیک مجزا می تونه بازیها رو اجرا کنه خروجی گرافیکی هم روی مادربردهای سوکت fm1 هست

Elton John

Member
ای پی یو کاملا توان پردازش گرافیکی هم داره و بی نیاز از کارت گرافیک مجزا می تونه بازیها رو اجرا کنه خروجی گرافیکی هم روی مادربردهای سوکت fm1 هست

دوست عزیز من اصلا تعصبی روی قطعات کامپیوتر و شرکت سازندش ندارم
من فقط میگم مسئله ای که هنوز تایید نشده و مدرکی درباره اون نیست نباید طوری بیان بشه که تایید بشه

ور در مورد مادربورد با سوکت FM1:

این یکی از جدیدترین مادربورد های گیگا با سوکت FM1 هستند(تصویر زیر)

در تصویر دوم از بغل مادربورد من هیچ خروجی گرافیکی(DVI) که به طرف مانیتور باشد نمیبینم

این هم لینک اصلی مادربورد و مشخصاتش:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3950#ov

**********************************************************************************
**********************************************************************************

من هم گفتم فقط توان پردازش داره ولی خروجی ای که به طرف مانیتور باشه هنوز برای Pc تایید نشده

و با توجه به مادربورد گیگا در بالا که گفتم خروجی گرافیکی برای APU ها همون اسلات PCI express خواهد بود(حالت کراس فایر) + پورت HDMI (برای غیر از کارت گرافیک)

اگه باز هم ببینیم باید حداقل یک پورت DVI برای مانیتور میزد البته من مادربوردهای دیگر رو ندیدم

آخرین ویرایش:

Elton John

Member
نتیجه نهایی که گرفتم اینه که ساخت خروجی برای APU ها اصلا محدودیتی نداره و دست سازندگان مادربورد خواهد بود

میتونن خروجی مانند کارتهای گرافیک آنبورد داشته باشند
میتونن از یک کارت دیگر در pci express برای کراسس فایر استفاده کنند
و میتونند خروجی hdmi داشته باشند

و.....

آخرین ویرایش:
در همین عکسی که گذاشتید مادربرد خروجی HDMI داره که می تونه بدون پی سی pci-e تصویر بده حالا چرا پورت دیگه ای نذاشتن برای من جای سواله !

خب اینم لیستی از مادربردها fm1 با خروجی های استاندارد
MSI A75MA-G55
Foxconn AHD3A
Biostar TA75M+
Asus F1A75-M
Sapphtire PT-A8A75
MSI A75A-G35
Gigabyte GA-A75-D3H
Asrock A75 Extreme6
ECS A75F-A Black Series
Gigabyte GA-A75-UD4H
همه اینها داری پروتهای dvi یا vga و hdmi هستن

Elton John

Member
در همین عکسی که گذاشتید مادربرد خروجی HDMI داره که می تونه بدون پی سی pci-e تصویر بده حالا چرا پورت دیگه ای نذاشتن برای من جای سواله !

با تمام این تفاسیر به این نتیجه رسیدم که هم حرف شما تایید شد هم حرف این بنده

همونطور که گفتم محدودیتی برای خروجی نداره خروجی اصلی در این مادربورد گیگا همون pci express خواهد بود(زمانی که از کارت گرافیک هم استفاده کنید) در نتیجه در این apu فقط حالت پردازش گرافیکی را بر عهده دارد

و مهمترین خروجی هم pci express خواهد بود

===

و در مورد حرف شما بله تو مادربوردهای FM1 از شرکت Arock هم خروجی dvi هم hdmi و هم vga موجوده

ولی برای اینکه هم از apu و هم از GPU بشه باهم استفاده کرد باید خروجی PCI express بشه (حرف این بنده)
و در این حالت apu به غریزه اصلی خود صرفا پردازش برمیگرده

مادربورد a75 extreme6 از شرکت Asrock::

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A75 Extreme6

در صورت استفاده از کارت گرافیک مجزا و استفاده از کراس فایر و یا حتی بدون کراس فایر خروجی pci-e خواهد بود .

Elton John

Member
خب اینم لیستی از مادربردها fm1 با خروجی های استاندارد
MSI A75MA-G55
Foxconn AHD3A
Biostar TA75M+
Asus F1A75-M
Sapphtire PT-A8A75
MSI A75A-G35
Gigabyte GA-A75-D3H
Asrock A75 Extreme6
ECS A75F-A Black Series
Gigabyte GA-A75-UD4H
همه اینها داری پروتهای dvi یا vga و hdmi هستن

بله ولی تمام این خروجی ها چیز جدیدی نیستند تمام مادربوردهایی که قبلا دارای گرافیک آنبورد بودند این خروجی ها
روشون بود
ولی آیا قبلا میشد از گرافیک آنبورد و کارت گرافیک به صورت کراس استفاده کرد..

به همین دلیل میگم مهمترین خروجی همون Pci express خواهد بود و مادربورد هایی مانند asrock قبلا این تست هارو انجام دادن و از apu و gpu باهم استفاده کردن

و چون در مادربورد گیگا که الان تو چند پست قبل معرفی کردم , اجباری نبوده که باید حتما پورت های گرافیکی مانند
dvi استفاده کنند پس باز خروجی اصلی همون pci express خواهد بود و در نتیجه APU فقط پردازش رو برعهده میگیره

اگر کراس نشن ای پی یو و فقط بخش پردازشی اون نه بخش گرافیکش فقط پردازش رو بر عهد میگره .
قبلا هم گرافیک آنبردها رو فقط با بعضی گرافیکهای خاص میشد کراس کرد

Elton John

Member
اگر کراس نشن ای پی یو و فقط بخش پردازشی اون نه بخش گرافیکش فقط پردازش رو بر عهد میگره .
قبلا هم گرافیک آنبردها رو فقط با بعضی گرافیکهای خاص میشد کراس کرد

وقتی دیگه محدودیتی برای کراس نیست مگه اون شرکت دیونه باشه که چنین سیستمی تو مادربوردش نزاره اینجوری که برشکست میشه خریدار میره یه مادربورد میخره که کراس بشه دیگه کسی نمیره اون مادربورد دیگرو بخره
یعنی (قرار نیست که کراس نشه هیچ مادربوردی )

تو لینک زیر که بالا هم گذاشتم Asrock داره میگه که ما از Apu و Gpu بدون اورکلاک باهم استفاده کردیم و نتیجه در

3mark vantage امتیاز زیر شد

2011-08-18_155951.jpg

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A75%20Extreme6

مگه من گفتم کراس نمیشه ؟! ولی کراس کردن این سری ای پی یو ها چندان توصیه نمیشه چرا که هسته بخش سی پی یو قدرت زیادی نداره و در کل ای پی یو ها برای حذف کارت گرافیک و ترکیب اون با سی پی یو ساخته شدن و بیشتر مناسب سیستم های متوسط هستن . ولی خب کراس فایر کردنشون کارایی بالایی در گیم داره

abizaki

Member
بسم اللخ الرحمن الرحیم
سلام
نمی شه رو سیستم های بولدوزر کارت های nVidia نصب کرد؟ خصوصا کارت GTX 590 که خودش درونا دو تا چیپ داره. یعنی عملا SLI شده هست.
یه سوال دیگه» میشه از تمامی ظرفیت GPU داخلی برای کمک به CPU استفاده کرد؟

بسم اللخ الرحمن الرحیم
سلام
نمی شه رو سیستم های بولدوزر کارت های nvidia نصب کرد؟ خصوصا کارت gtx 590 که خودش درونا دو تا چیپ داره. یعنی عملا sli شده هست.
یه سوال دیگه» میشه از تمامی ظرفیت gpu داخلی برای کمک به cpu استفاده کرد؟
چرا نمیشه کارت انویدیا نصب کرد ؟! اتفاقا گویا در این سری پشتیبانی از sli هم در نظر گرفته شده
------------
در مورد سوال دومتون باید بگم بلدوزر فاقد گرافیک داخلی هست . ای ام دی در تلاش هست تا حد امکان از توان پردازش جی پی یو در نسلهای آینده در کنار سی پی یو استفاده کنه

abizaki

Member
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
در مورد سوال دومتون باید بگم بلدوزر فاقد گرافیک داخلی هست
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
مگه قرار نبود بولدوزر ها apu باشن؟ یعنی سری بولدوزر فقط cpu هست؟

جدیدترین ارسال ها

بالا