سایت خود را بسازید ، به روش saalek110

saalek110

Well-Known Member
Phpbb چیه؟ یک قالب مجانی ساخت فروم. یک سرچ بکنید در مورد phpbb چیزهایی بخوانید. قالب فروم مجیدآنلاین وی بی بالتن است ، و پولی است. اکثر فروم های مطرح قالب وی بی بالتن دارند و از قالب مجانی استفاده نمی کنند. Mybb هم یک قالب مجانی فروم است. Smf هم یک قالب مجانی فروم است.‌هاست ها معمولا phpbb برای ملت نصب می کنند.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
من یک بک آپ گیر ساختم ، ولی بعدا با اکسپورت خود phpmyadmin جداول را به هاست جدید منتقل کردم...

چون فکر می کنم بحث ساخت اون کد مناسب این تاپیک نبود ، پستهای ساخت کد بک آپ گیر را به تاپیک دیگری منتقل کردم...تاپیک زیر:

نیازی به خواندن این تاپیک نیست.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
من یک سری پست در این تاپیک زدم...
برای انتقال فروم قدیمی phpbb ام به یک هاست جدید و دست نویس کردن اون بود....

ولی فکر کردم جایش مناسب این تاپیک نیست و پست ها را به یک تاپیک جدید منتقل کردم...

اگر کسی به اون داستان علاقه دارد به این تاپیک مراجعه کند:

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
.....چگونه یک جدول دیتابیس را تغییر نام دهیم؟

وارد استراکچر اون جدول شوید... یک سری ابزار اون بالا کنار ایمپورت و اکسپورت هست.. دکمه راست را بزنید تا ابزار operation بیاید داخل.

بروید داخل operation.

یک قسمت rename در اون صفحه هست ، اسم جدید را بنویسید و دکمه اون قسمت را بزنید.

Screenshot_۲۰۲۴-۰۱-۲۴_۱۷۴۰۴۰.jpg

من پسوند phpbb را از اول اسم جدول های import شده حذف کردم.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
یک نکته امنیتی: همه پوشه ها فایل index داشته باشد.

هر پوشه ای که در فایل منیجر می سازید ، یک فایل index.php هم داخلش بزارید،
که اگر یک نفر آدرس پوشه شما را در بروسر وارد کرد ، لیست فایل ها بهش داده نشود که همه فایلها را چک کند.
اگر هر پوشه فایل index.php یا index.html داشته باشد با زدن آدرس پوشه فایل index نمایش داده می شود.
ولی باز قضیه را خودتان هم چک کنید.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
فرق فروم با وبلاگ:
همه فرقش را می دانند ولی من یک تعریفی می کنم.
تمام مطالب وبلاگ یک جا قرا دارد و پشت سر هم است.
ولی در فروم به شکل درختی ، مطالب بر اساس موضوع شاخه بندی می شوند.

البته من دیدم جدیدا در وبلاگ ها هم داره موضوع بندی میشه. حتی اینستاگرام را هم من نوعی وبلاگ می دونم که اونم دیدم بعضی پست ها را موضوع بندی می کنند.
Wordpress فکر کنم نوعی وبلاگ محسوب بشه. قالب آماده وبلاگ. و فکر کنم اون را هم موضوع بندی می کنند.
جوملا هم فکر کنم حالت وبلاگ داره ولی زیاد کار نکردم.

جوملا و وردپرس نصب کنید: یا فروم phpbb نصب کنید یا قالبهای دیگر مثل آلبوم عکس و غیره
ضرر نداره دو تا ساب دومین اضافه بسازید و جوملا و وردمرس درش نصب کنید ، اگر از نصب کننده خود هاست استفاده کنید نصب ساده است. یک فرم ساده داره پر می کنید و سریع نصب میشه.

ولی اگر از نصب کننده هاست نخواهید استتفاده کنید که من هم توصیه می کنم همین کار را بکنید...
می روید سایت صاحب قالب ، مثلا سایت phpbb یا سایتهای دیگر ... و کدهایش را دانلود می کنید و در فایل منیجر آپلود می کنید... شاید هم نیاز باشه برای اون قالب خودتان یک دیتابیس بسازید که کار ساده ای است.

فوائد نصب قالب آماده:
اولا یک تفریح مجانی است و لذت داره.
دوما کدهایش را کمی نگاه می کنید.

من یک دو تا ساب دومین ساختم ۴ ماه پیش و جوملا و آلبوم عکس نصب کردم.
برای دوستانم هم دو بار وردپرس نصب کردم.

قالب ها کلی افزونه هم دارند. افزونه یک کد اضافه است که کار خاصی را انجام می دهد ، مثلا یک تقویم یا یک ادیتور یا هر ابزار دیگر...

فکر کنم wordpress معروف ترین قالب باشد و بیشترین افزونه را داشته باشد. البته شاید بین اون مدل قالب.
در بین قالب فرومهای مجانی فکر کنم معروف ترین قالب همین phpbb باشه ، mybb هم هست.
ولی چون مقدار کدهای فروم های آماده خیلی زیاده من فعلا تمایلی با کار با اونها ندارم.

البته اینها قالبهای معروف و گسترده است.

کدهای کوچک و ساده تر:
قالبهای زیادی وجود داره که من فرصت نکردم باهاشون کار کنم. امیدوارم بعدا بتوانم. احتمالا بین اونها کدهای کم حجم هن هست. که خوندن و فهمیدنش زمان کمتری ببرد. فکر کنم این یک سیاست جالب باشد که چنین کدهایی را پیدا کنیم و به سایت خود بیافزاییم. دلیلی نداره فقط با قالبهای غول آسا مثل phpbb کار کنیم.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
انواع کامنت در php:
PHP:
<?php
  // This is a single-line comment

# You can also make single-line comments like this
?>

PHP:
<?php
/*
This comment block spans
over multiple
lines
*/
?>

کاربرد کامنت چیه؟
یکی از کاربردهایش برای افزودن شرح به کد است تا بعدا خودتان و دیگران بفهمید اون کد چیه.
کاربرد دومش در خطا یابی است.

خطا یابی:
مثلا اون روش دوم کامنت در بالا که ممیز-ستاره می زارن ، من استفاده می کنم.
مثلا دور ۱۵ خط اون را می زارم ، تا error سایت رفع شود و بعد یک خط ، یک خط از حالت کامنت درمیارم تا خط مشکل دار پیدا شود.
البته اگر در لوکال کار کنید ، شماره خط ایراد دار را خودش بهتون میگه ، ولی من همه کار را فعلا در هاست می کنم، و کامنت کردن راهی برای پیدا کردن خط معیوب است.

اول از همه نگاه کنید ببینید همه خطوط سمس کلون انتهایشان دارند یا نه. چون نزاشتن سمس کلون باعث میشه کد اجرا نشه.

البته با کد نویسی و با ابزار کنترل پنل می توانید خطا دادن را روشن کنید.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
حلقه در php برای مبتدی ها:

PHP:
<?php
for($index = 0; $index < 5; $index ++)
{
    echo "Current loop counter ".$index.".\n";
}
?>

/*
Output:

Current loop counter 0.
Current loop counter 1.
Current loop counter 2.
Current loop counter 3.
Current loop counter 4.
*/

در کد بک آپ ساز حلقه داشت. کد بالا نشون حلقه چیه و چطور کار می کنه.
مثلا میگیم از این عدد تا فلان عدد ، یک واحد ، یک واحد اضافه کن.
در حلقه کد بالا ، متغیر index از صفر شروع میشه تا زیر ۵ یک واحد یک واحد افزایش پیدا می کند ، اون علامت کوچکتر از ۵ است.کار echo هم که چاپ روی صفحه است و می بینید عدد از صفر تا ۴ در حال افزایش بوده.
اون کروشه ها محدوده مشخص می کند. یعنی در محدوده اون کروشه متغیر index مقادیر مختلف داره.

دفعه بعد اگر حلقه دیدید بدونید چیز ساده ای است.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
PHP:
<?php
$index = 10;
while ($index >= 0)
{
    echo "The index is ".$index.".\n";
    $index--;
}
?>

/*
Output:

The index is 10.
The index is 9.
The index is 8.
The index is 7.
The index is 6.
The index is 5.
The index is 4.
The index is 3.
The index is 2.
The index is 1.
The index is 0.
*/
این while هم حلقه ساز است ، ولی شرطی را چک می کند و عدد شمردن مثل حلقه for که کدش را مست قبل زدیم ندارد.
پس باید اون شرایط را تغییر دهیم داخل کروشه ها ، وگرنه تا ابد این حلقه پایدار می مونه...می بینید داخل کروشه را یک واحد ی واحد کاهش داده ، اولش خط اول متغیر inddx تعریف شده و مقدار ۱۰ بهش داده شده.
پس تعریف متغیر را هم یاد گرفتید.
بعد echo اومده مقدار متغیر index را چاپ کرده که می بینید یک واحد یک واحد در حال کاهش بوده ، وقتی منفی یک شده حلقه منقضی شده و دیگه چاپ منفی یک را نداریم و حلقه خاتمه یافته. چون وقتی ایندکس صفر یا بزرگتر از صفر باشه ، حلقه اجرا میشه.

کدهایی که زیاد استفاده میشه را میگم ، چون قبلا دیدید، و آشنایی دارید، با یک بار گفتن یاد می گیرید.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
لاراول چیه؟

ویکپدیا: لاراول (به انگلیسی Laravel) یک چارچوب متن باز پی اچ پی (PHP) است که توسط تیلور اوتول، برای توسعه نرم‌افزارهای وب بر پایه معماری مدل-نما-کنترل‌گر (MVC) و بسته‌های(packages) آمادهٔ چارچوب سیمفونی طراحی شده‌است و برای طراحی دیتابیس و مدیریت کد های بک اند استفاده میشود. هرچند سازندهٔ اصلی این فریمورک یعنی تیلو اوتول اعتقاد دارد که لاراول برپایهٔ MVC نیست.

بعضی از ویژگی‌های لاراول به صورت ماژولار و بسته‌بندی‌شده ارائه شده‌است. در مارس ۲۰۱۵، لاراول به عنوان معروف‌ترین چهارچوبPHP شناخته شد. کدهای باز لاراول بر روی گیت‌هاب میزبانی می‌شود و تحت لیسانس MIT ارائه شده‌است.

قصد آموزش لاراول را ندارم. ولی میگم شاید کار با این ابزارها ساده یا قوی تر باشه...
به غیر از لاراول چیزهای دیگری هم هست.

بد نبود اسمشون بیاد اینجا.

اینکه فریم ورک چیه و لاراول و بقیه فریم ورک ها چی هستد ، یک نگاهی به لینک زیر بیاندازید:

این تاپیک یک مجله است:
الزامی به یادگیری لاراول یا بقیه فریم ورک ها نیست. من قصدم‌ اینه تاپیک به شکل یک مجله سایت سازی دربیاد. شما مجله را ورق می زنید و لذت می برید ، نه اینکه بخواهید حفظ کنید و بروید امتحان بدهید. پس بعضی پستهای تاپیک حالت مجله ای دارد.

ولی شایدم لاراول و یا بقیه فریم ورک ها ، در آینده یک خواننده این تاپیک قرار گرفت، پس ذکرش بی فایده هم نیست. تاپیک که نباید خشک باشه.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
اکسپورت تعداد سطرهای دلخواه در phpmyadmin:

عکس زیر را ببینید:
شما می توانید تعدادی ردیف از نقطه شروع خاصی را دانلود کنید...البته من تست نکردم هنوز

Screenshot_۲۰۲۴-۰۱-۲۵_۱۰۳۰۳۷.jpg

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
من یک ساب دومین را از یک هاست دیلت کردم تا همون ساب دومین را در هاست دیگری استفاده کنم.
قانون آن هم همین است. شما هم اگر می خواهید یک ساب دومین را در هاست دیگری استفاده کنید در هاست اول اون ساب دومین را حذف کنید.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
تاریخ و ساعت:
اگر کد سمت چپی ا بنویسید ، اجرای سمت راست را دارید....
یعنی انواع فرمت های زمان....
PHP:
<?php
echo date("F j, Y, g:i a");                 // March 10, 2001, 5:16 pm
echo date("m.d.y");                         // 03.10.01
echo date("j, n, Y");                       // 10, 3, 2001
echo date("Ymd");                           // 20010310
echo date('h-i-s, j-m-y, it is w Day z ');  // 05-16-17, 10-03-01, 1631 1618 6 Fripm01
echo date('\i\t \i\s \t\h\e jS \d\a\y.');   // It is the 10th day.
echo date("D M j G:i:s T Y");               // Sat Mar 10 15:16:08 MST 2001
echo date('H:m:s \m \i\s\ \m\o\n\t\h');     // 17:03:17 m is month
echo date("H:i:s");                         // 17:16:17
?>

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
یک فایل با پسوند php با نام دلخواه بسازید و کد زیر را درون آن بگذارید و اجرا کنید:
PHP:
phpinfo();

مثلا ورژن php را می دهد. به من گفت ورژن ۸ است.

آخرین ویرایش:

جدیدترین ارسال ها

بالا