Morteza _ Vahedi
Member
رو دست مرحوم مميز گرافيست نيومده و نمياد
به نظر من به جای اینکه ببینید گرافیک ایران کجاست یا ممیز چه جور گرافیستی بود یا اینکه قباد شیوا چی کار کرده یا تعصب به خرج بدید که فلانی تو ایران چه کرد و از این صحبت ها بهتر هست که کمی در مورد گرافیک دیزاین بهتر بدونیم (گرافیک دیزاین یک هنر کاملا غربی و وارداتی میباشد) پس بهتره که به استایل های مختلف در گرافیک دیزاین دنیا بپردازید (لهستانی، سویسی، ژاپنی، آمریکایی، آلمانی) بعد از این مطالعات متوجه میشوید که گرافیک دیزاین چیست و بهترین ها در این هنر چه کسانی هستند.
آیا کسی میچسلاو واشلفسکی را می شناسد . آیا هنریک توماشفسکی را چه ؟اصلا کسی میداند که اریک گیل چه بزرگ مردی در تاریخ گرافیک دیزاین بوده .
لوسین برنهاد. بردلی. رودچنکو. لیسیتسکی. ماکس کیسمن هلندی را چه ؟ والدمار اشویرژی . جوزف مولر برکمان که جزو تاثیر گذارترین های گرافیک میباشد . آرمین هافمن. روزماری تیسی . پیت زوات. ام کساندرا . تیچهولد . پایولا شر. کسی تا به حال مجله I-D را دیده. تیبور کارمن . دیوید کارسون. اندی اوتمن. دیوید پیرسون 27 ساله انگلیسی را چطور که توانست با طراحی کتاب های انتشارات بزرگ پنگون رکورد بی سابقه فروش 300000 جلد کتاب را در دنیای فلسفه بشکند.
خواهش میکنم در مورد گرافیک دیزاین بیشتر بدانیم و بخوانیم.
آن وقت میتوانید به راحتی بزرگ مردان تاریخ گرافیک را بشناسیم و معرفی کنیم.
دوستان مطمئن هستم که کنجکاو خواهید شد برای شناختن و دیدن آثار گرافیک دیزاینر های دنیا به خاطر همین سایتی را معرفی میکنم که در آن به اجمال به معرفی گرافیستهای کشورهای مختلف پرداخته امیدوارم که مطلب به دانسته های شما دوستان کمک کرده باشه.
http://www.pixelcreation.fr
متشکرم یونس فقیهی.
دوست عزیز من این مطالب رو برای جبهه گیری عرض نکردم این سئوالات و دلیل این حرفها رو به دوستانی است که وقتی اسم از گرافیک دیزاین به وسط میاد به یاد آثار سه بعدی میافتندو کسانی که گرافیک دیزاین رو هنر نمی دونند و اصلا بدون آشنایی قبلی در مورد اون صحبت و اظهار نظر میکنند.دوست عزيز در اينكه اينها آدمهاي بزرگي هستن شكي نيست .
در اين هم كه كساني در همينجا هستند كه شناخت كافي روي اين آدمها و مطالعه در كار اونها دارن هم نبايد شك كرد .
اما در مورد تعصب حق 100 درصد با شماست . نكته مهمتر ، واشيلفسكي و مرحوم توماشفسكي لهستاني از استادان بزرگ گرافيك لهستان در كشور خودشون كارهاي بزرگي براي گرافيك مملكت خودشون كردند و تاثير اون در ديگر كشورها هم چشمگير بوده .
در كشور ما هم آدمهاي بزرگي هستن كه نميشه از اونها چشم پوشي كرد . اينكه اسم قباد شيوا در دايره المعارف بريتنيكا به عنوان طراح ايراني با فضاي ايراني در كارها قرار بگيره و يا اينكه رضا عابديني جايزه بزرگ پرنس كلاوس رو براي ترويج گرافيك ايراني و قدرت بخشيدن به تايپوگرافي ايراني بگيره چيزاي كم اهميتي نيست . نشون دهنده اهميت گرافيك ايراني هست . اما همونطور هم كه گفتم از تاثيرگذاران اين وادي هم نميشه گذشت .