آموزش گام به گام زبان php در n روز

Cyletech

Member
بنام خداوند متعال،

دوستان من این تاپیک رو باز کردم و میخوام که آموزش php بزارم بصورت گام به گام تا هم خودم خوب یاد بگیرم و هم کسانی مثل من مبتدی استفاده کنند.

من هر وقت فرصت کردم مطلب وارد این تاپیک می کنم فقط خواهش می کنم که اگر دوست داشتید حتما بگین ادامه بدم و اگر هم که نه ...

Cyletech

Member
شروع برنامه نویسی

خوب تابجال دیدید که هر زبان برنامه نویسی با یک کد شروع و با یک تموم میشه! مثلا در html با <html> شروع و با </html> به پایان میرسه!
در زبان برنامه نویسی php هم با <?php شروع و با ?> تمام می کنند. البته نوع دیگه هم داره و از این هم میشه استفاده کرد <? و ?>

Cyletech

Member
نرم افزار مورد نیاز جهت مشاهده کار ها

یکی دیگه از بحث هایی که در مورد برنامه نویسی میشه اینه که:
ما که نمی تونیم همش در نت و سایت باشیم و کد هامون رو آپلود کنیم پس چیکار کنیم؟

جواب:
نرم افزار های متعددی هست برای این کار easyphp و ... اما من به شما WampServer رو پیشنهاد می کنم.
چون هم راحت تر هست و هم بهتر باهات کنار میاد!
شما نرم افزار رو دانلود کنید و جهت کار باهاش وارد پوشه www در مسیر نصب شده برنامه برین و بعد یک پوشه جدید ایجاد کنید و اطلاعاتتون رو داخلش قرار بدید.
برای نشان دادن اتوماتیک اطلاعات در صفحه بهتر هست که نام فایل اصلی رو index.php یا index.html بزارید.
حالا وارد آدرس http://localhost/ شوید و از بخش projects نام پروژه خودتون یعنی نام پوشه ای که ساختید رو انتخاب کنید و بعد اطلاعات خودتون رو در صفحه ببینید.

Cyletech

Member
نمایش اطلاعات بر روی صفحه نمایش

برای نمایش اطلاعات بر روی صفحه نمایش دو دستور وجود داره که یکی از اون یکی بهتر عمل می کنه. در زیر دستور و دلیل بهتر بودنشون رو توضیح میدم.

echo() :
استفاده از این در پروژه هامون بهتر هست چون سرعت بیشتری نسبت به دستور پایینی داره.

print() :
دستور بدی نیست اما از بالایی استفاده کنید.

خوب تا اینجا فهمیدید که دستور echo بهتر هست. و اما چطوری باید اطلاعات رو وارد کنیم. به کد زیر دقت کنید:

PHP:
<?php
echo("Majidonline");
?>

در اینجا باید دو سوال تو ذهنتون پیش بیاد که:

1- چرا بین پرانتز ها double quote قرار دادیم؟
جواب: واسه اینکه این کاراکتر به php میفهمونه که این یک رشته متنی یا string هست. و اگر این کارو نکنیم صفحه نمایش بجای متن مورد نظر خطا به ما نشون میده.

2- در پایان هر خط از دستورات باید ; را قرار بدیم تا php بفهمه که اینجا پایان دستور ماست و دیگه این رو ادامه نده! اگر هم این رو قرار ندید در موقع نمایش با خطا مواجه میشید.

حالا چهار تا تمرین میدم و انجامشون بدین و بعد روش فکر کنید و هرچیزی که توش می بینید با خودتون تکرار کنید.
1- یک متن سلام سایه خیالی نمایش بدید
2- یک سری اعداد مثلا 1370 که تاریخ تولد من هست :D رو نمایش بدید
3- کد شکلک خنده یعنی : D را نمایش بدید
4- نام و نام خانوادگی خودتون رو بنویسید و اجرا کنید.

وقتی که کارارو انجام دادید لینکشون رو بزارید تا چک کنم.

Cyletech

Member
دوست عزیز اون نصب های اولیه رو هم باید انجام بدم ؟
iis این چیزا
میشه بگید

ممنون
شایان

اگر منظورتون از نصب های اولیه در نرم افزار WampServe هست باید بگم که شما نیازی نیست تنظیماتی کنید که خوبی این برنامه هم همینه! کافیه فقط که برنامه رو نصب کنید و همینطوری پشت سر هم next کنید. و بعد در آخر از شما می خواد که مرورگر پیشفرض رو انتخاب کنید. اگر چیزی مد نظرت نیست فقط روی Open کلیک کنید. همین

Cyletech

Member
سوالات پیش آمده برای کاربران #1

--- سوال اول
خوب فکر کنم شما علاقه مندان به یادگیری php هم این سوالی که در زیر مطرح کردم هم مثل من که زمانی مثل شما بودم و یا بگم هنوزم هستم پیش اومده باشه.

سوال:
برای اعداد آیا باید از double quote (" ") استفاده کرد؟

جواب:
خیر نیازی نیست. در مثال زیر بهتر متوجه میشید.

<?php
echo("1370");
?>

خودتون هم این کد بالا رو نمایش بدید و میبیند که بدون خطا عدد 1370 نمایش داده شد! پس باید متوجه بشیم که در اعداد چون رشته متنی مثل کلمه "مجید آنلاین" نیستند لزومی نداره که در double quote قرار بگیره

--- سوال دوم
سوال:
فرق بین single quote (' ') با duoble quote (" ") در چی هست؟

جواب:
رشته ها در duoble quote قرار میگیرند. مثل زیر:
"سلام سایه خیالی"
"1370"
و ...

در درس های آتی در مورد رشته ها بحث خواهیم کرد

Cyletech

Member
توضیحات comments

خوب رسیدیم به بخش توضیحات در پروژه هامون. توضیحات یا همون comments در پروژه هایی که در چند ماه بعد قرار هست با کمک هم بنویسیم بسیار لازم و ضروری هست. چون با استفاده از اونا می تونیم در جلوی هرچیزی که خواستیم توضیحی در موردش بنویسیم و مثلا چند ماه یا سال آینده وقتی به اون فایل و اون قسمت رجوع کردیم یادمون باشه که کارش چی هست.

برای اضافه کردن توضیحات سه راه وجود داره:

استفاده از # شارپ
استفاده از // دو تا اسلش
استفاده از * ستاره

به مثال زیر توجه کنید:

PHP:
<?php
$majidonline = "majid"; // This is a comment
یا
$majidonline = "majid"; /*This is a comment */
یا
$majidonline = "majid"; # this is a comment
?>

دقت کنید که در راه دومی که بالا دیدید فقط در مواقعی استفاده میشه که توضیحاتمون بیش از یک خط هست! و طرز استفاده ازش به زبان فارسی و ساده (اسلش ستاره توضیحات ستاره اسلش) هست.

پس استفاده از این هم فرا گرفتید.

یک تمرین میدم انجام بدین.
این کد بنویسید که عدد 14.1 رو نشون بده و جلوش هم توضیح بدین این هست یک عدد ممیز دار

آخرین ویرایش:

Cyletech

Member
متغیر ها

به درس متغیر ها میرسیم که دغدغه بسیاری از ما بوده اما از الان دیگه نیست. قبل اینکه توضیحی در موردش بدم یک سوال مطرح می کنم.

سوال: متغیر ایا از قبل هست یا باید خودمون بنویسیم؟ اگه خودمون بنویسیم چطوری php میشناستش!

جواب: بله خودمون باید بنویسیم - بخش دوم سوال رو در توضیح متغیر ها میدم.

توضیحی در مورد متغیرها:
متغیرها یکسری حروف ها - اعداد یا underscore هستند (خط زیر _). که با کاراکتر $ (دالر نیم Dollar name) نشان میدند. در زبان php متغیر اگر با $ نمایش داده نشه php اون رو یک متغیر نمی دونه و خطا میده! کاراکتر $ همیشه قبل از نامش میاد!
در زیر مثال هایی از متغیر های صحیح نوشتم:
PHP:
$Saeed 
saeed $
saeed123 $
saeed_123 $

متغیر های غیر مجاز:
PHP:
$%123
$_saeed
$147saeed
و متغیر هایی که قبلا در سیستم php نوشته شده است (در این مورد بعدا بحث خواهیم کرد!)
متغیر های بالا کلا اشتباه هستند چون اولی که دارای یک کاراکتر باقی مانده هست. دومی هم که _ اول داره. سومی هم اولش عدد داره!!!!

متغیر هایی که تعریف می کنیم بر اساس مقداری که بهشون میدیم درست تعریف میشند و توسط php شناخته میشن.

سوال:
مقدار رو چطوری بدیم؟

جواب:
توسط عملگر مقدار ده یا همون =

در php اگر بخوایم یک متغیر رو برابر یک چیزی قرار بدیم یا به اصطلاح بهش مقدار بدیم از عملگر = یا مقدار ده استفاده می کنیم. به مثال زیر توجه کنید:
PHP:
<?php
$majidonline = "majid";
$saeed = 123
?>

تعجب نکنید که چرا برای اون متغیر مقدار عدد داره دارای duoble quote نیست! دلیلش رو در درس های قبلی هم گفتم. اعداد در زبان php نیازی به duoble quote یا single quote ندارند!

shayanboy

Active Member
دوست عزیز صبر کن آروم آروم برو جلو
من کدوم برنامه رو بالاخره نصب کنم ؟
فقط باید برنامه رو نصب کنم ؟ بقیش حله ؟ چیز دیگه ایی نداره ؟
برنامه رو دانلود می تونم بکنم ؟
یکم آروم تر بور من برسم

با تشکر

Allahparast

Member
یکم آروم تر بور من برسم

با تشکر

سلام شایان عزیز
برای اجرای پی اچ پی رو ویندوز نیاز به نرم افزار جهت خروجی و پردازش کدهای پی اچ پی هست
چندین نرم افزار هستن که اینکارو می کنن و همراهش هم مای اس اکیو ال هست
که به نظر من بهترینش ومپ هست
http://www.wampserver.com/en/download.php
اینم لینک دل کن
منم بتونم کمک می کنم :rose:

hastnist66

New Member
سلام,
من یکسری متغییر رو با رشته های فارسی مقدار دهی کردم ,
وقتی این رشته ها رو هنگام اجرا نشون میده سمت چپ صفحه هستند ,
چه کدی بنویسم که این رشته ها رو راست چین کنه ,در واقع سمت راست صفحه نشون بده,
ممنون.

سلام,
ممنون.

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
برای راست به چپ کردن باید از طریق کدهای html این کار را بکنید.

بهتره با html + css هم قبل از اینکه وارد مبحث php شوید آشنا شوید / در غیر اینصورت نمی توانید به چیزی که می خواهید برسید و در نتیجه از php ممکن است خسته شوید.

چون بالاخره در حین کد زدن (php) باید همچنین از کدهای html هم استفاده کنید.

Allahparast

Member
سلام,
ممنون.
PHP:
$hello="سلام";
echo "<p align='right'>$hello</p>";
" ' ' " = true
" " " "= false
' " " ' = true
' ' ' ' =false

Cyletech

Member
یکم آروم تر بور من برسم

با تشکر

چشم عزیزم آروم میرم.
برنامه WampServer که می تونی از ادرس زیر دانلودش کنی:
www.wampserver.com/en

Cyletech

Member
حرف های خودمونی

در این پست تصمیم دارم حرف های خودمونی بزنم که شاید بدردتون بخوره.

همه می دونید که من هم مثل شما یک مبتدی تو زبان php هستم ولی خوب فکر کنم تلاشم بیشتر از شما باشه! که همین باعث میشه بهتر و سریعتر یاد بگیرم.
توصیه می کنم که شما هر درسی که می خونید از هر منبعی که دارید حتما از روی اون 5 بار تمرین کنید حتی بیشتر! بعد از خودتون با فکر خودتون همون رو ویرایش کنید بدون اینکه نگاهی بندازید به نمونه کار های قبلی ! بعد اجرا نکید. ببینید چه خطایی میده بعدش خودتون تصحیح کنید. این کار کمک می کنه که یواش یواش یاد بگیرید یا به اصطلاح وارد خونتون بشه که مثلا بعد هر خط دستور باید از ; استفاده کرد ! راستش من اوایل یادم میرفت این کارو بکنم یا مثلا پرانتز هارو ببندم. اما الان دیگه یاد گرفتم. [یک دست به افتخار خودم :D]

خوب حالا چیزی رو میخوام بگم که راستیتش خودم چند روز پیش فهمیدم:
این بود که زبان php تا اونجا که من می دونم و خوندم، جز چندین تابع و دستور های زبان php دیگه هیچی نداره! الان خودم php رو تموم کردم و بر گشتم به عقب می گم این همه صفحه فقط واسه چندین تابع و دستور!!!
خیلی جالبه ها اما فکر کنم اصلا زبان php سخت نیست. تنها قسمتی که سخته یعنی نیاز به پشتکار بیشتری داره تمرین کردن اون هست! و مخصوصا از خودمون ایده دادن!

و این هم بگم که زبان انگلیسی تأثیری نداره در یادگیری اما اگه راستش رو بخواین چون تمام متون انگلیسی هستند بهتر هست کمی زبانتون هم قوی کنید...

بقیه اش برای دفعه بعد که چیزی به مخم رجوع کرد براتون میگم :)

جدیدترین ارسال ها

بالا