خوب . نوبتی هم که باشه نوبت ماست . میخوام یه نکته ای رو راجع به save for web بگم . البته شاید گفته شده باشه اما من چون متنارو گذری نگاه کردم متوجه نشدم که گفتین یا نه .
خوب . همینطور که تو آموزشهای استفاده از نحوه save کردن فایل ها برای وب یا اصطلاحا همون save for web فهمیدین این ابزار عموما برای کاهش حجم عکسا استفاده میشه . حتما میدونین یا اگرم نمیدونین میفهمین که همیشه در save for web عکسهایی رو با فرمت gif سیو میکنن که دارای طیف رنگی کمتری هستن و عکسهایی که دارای شلوغی رنگ هستن رو با jpg ذخیره میکنن .
برای مثال شما هیچ وقت نباید یه گرادینت رو با فرمت gif ذخیره کنین . چرا ؟ چون خودتون برین امتحان کنین تا ببینین ابزار save for web برای کم کردن حجم اون چی شکلیش میکنه .
البته توی پرانتز فرمت png هم هست که تنها برای ذخیره تصاویری به کار میره که در اونها طرح از شفافیت برخوردار هستش و تلاش بر اینه که با کم شدن حجم شافیت هم حفظ بشه .
هیشه افراد برای اینکه فزق این دو رو نمیدونن دست به مقایسه می زنن . یعنی با هر دو فرمت فایلشون رو سیو میکنن بعد با هم مقایسه میکنن ببینن کدوم یکی حجم کمتری داره . اما تا بحال به این هم دقت کردن که کدوم یکی کیفیت بیشتری داره ؟ اختلاف تقریبا 4 - 5 کیلوبایتی در عکس ممکنه باعث بشه عکس کم حجم تر رو انتخاب کنین اما این در صورتی خوبه که دو فرمت تفاوت کیفیت کمتری با هم داشته باشم .
همیشه طرحهایی رو که میخوایم با فرمت gif سیو کینم باید دارای طیف رنگی کمتری باشن . به عبارت دیگه توی پنجره سمت راست ابزار save for web رنگ ها
تقریبا به صورت زیر دیده بشن :
در این پالت رنگ من ترجیح میدم با فرمت gif فایلمو رو سیو کنم . چون تمام رنگها تقریبا مشخص شده اند و شما در پالت رنگ کاملا متوجه میشین که رنگ های شناخته شده توسط فوتوشاپ تقریبا هون رنگهای اصلیه کارتون هستش .
اما عکس زیر رو هم ببینین :
توی این عکس هم رنگ ها محدود هستن اما اگه به تصویر نگاه کنین میبینین چون کار من دارای یه حالت گرادینتی روی قسمت های بنفش ( بادمجونی ) بوده کیفیت عکس رو کم کرده . پس بهتره با jpg سیو داشته باشم .
حالا عکس زیر رو ببینین :
ایندفعه دیگه اصلا باید قید gif رو زد . اگه پالت رو نگاه کنین تنوع رنگ رو راحت متوجه میشین . پس اینجا باید از jpg استفاده کرد .
خوب ، تمام اینها مقمده ای بود برای اینکه بفهمیم با فرمت ذخیره صفحاتمون چیکار کنیم . باید همرو gif سیو کنیم یا jpg ؟ جواب اینجاست که هردو . نکته ای که بیشتریا هنگام save for web متوجه اون نمی شن امکان انتخاب اسلایس ها در همین پنجره است . به طور کلی شما وقتی که میخواین اسلایس های صفحتون رو با ابزار save for web ذخیره کنین میتونین این انتخاب رو داشته باشین که هر کدام از اسلایس ها با چه فرمتی ذخیره بشه . ابزار زیر که از منوی سمت چپ پنجره save for web قابل انتخاب هست برای انتخاب اسایس هاتون به کار میره :
برای مثال توی طرح زیر من انتخابهای خودم رو با توجه به اصل طیف رنگی که گفتم انجام دادم و هر منطقه رو با فرمت جداگانه ای سیو کردم . اگه امتحان کنین میبینین که با انتخاب هر منطقه از اسلایس طیف رنگی همون منطقه در اختیارتون قرار میگیره :
در عکس های زیر مناطقی رو که با فرمت gif سیو کردم رو نشون دادم . طیف رنگی اونها رو ببینین :
عکس بالا مربوط میشه به طیف اسلایس شماره 4 که طیف رنگی اسلایس های شماره 3 و 5 و 6 هم چون به همین ترتیب هست یک عکس گذاشتم .
عکس زیر هم مربوط میشه به اسلایس شماره 2 که اونم با توجه به پالت رنگش gif سیو کردم :
ٌ
حالا میرسیم به اسلایس بعدی . یعنی اسلایس شماره 1 من . عکس زیر رو ببینین :
توی این عکس من میبینم که از رنگهای متنوع استفاده شده اما وقتی دقت میکنم میبینم باز هم تقریبا دارای یک طیف هستیم . من در اینجا ترجیح میدم عکسم رو با فرمت jpg ذخیره کنم . چرا ؟ چونکه وقتی پالتم تنوع رنگ داره متوجه میشم که توی عکس از رنگهای مختلفی استفاده شده . اگه من الان عکسم رو با فرمت gif سیو کنم به علت اینکه رنگ های غیر از رنگ خاکستریم کم هستن دچار افت کیفیت نمیشم اما سایز عکسم نسبت به حالت jpg خودش دارای سایز بیشتری میشه . ضمن اینکه توی فرمت jpg هم با همین کیفیت مواجه میشم .
آهان راستی تا یادم نرفته اینو هم بگم که توی فرمت jpg شما میتونین از منوهای سمت چپ در قسمت Quality درصدی رو برای کیفیت عکستون در نظر بگیرین . معمول این درصد برای اینکه توی save for web نتیجه بهتری روی عکسای jpg بگیرین 60 هستش اما من خودم که امتحان کردم با 40 درصد هم زیاد به مشکلی بر نخوردم . یعنی در مواقعی که نیاز به کاهش حجم پیدا کردم اونو روی 40 درصد هم گذاشتم .
خوب . بلغورای ما هم همینجا به اتمام رسید . ممکنه ایناهیی که گفتم زیاد اهمیت نداشته باشه اما ما اینجا جمع شدیم تا در آموزشهامون تمام نکات ریز و درشت رو بیان کنیم .
مخلصیم
مصطفی