آردوینو چیست؟ نگاهی عمیق تر

saalek110

Well-Known Member
جالب است بدانید با استفاده از آن حتی دیگر لازم نیست شناخت دقیقی از میکروکنترلری که از آن استفاده می کنید داشته باشید.

آردوینو چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟ بررسی برد محبوب Arduino | خبرگزاری ایلنا

وت لودر که یک بخش از آردوینو است، در واقع نوعی کد بسیار کوچک در درون میکروکنترلر می باشد که کنترلر را خاص و ویژه کرده و در واقع بین IDE و برد هماهنگی و یکپارچگی ایجاد می کند.
 
آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
برد آردوینو توسط یک شرکت ایتالیایی ایده سازی و طراحی شد. طبق گفته‌های ماسیمو بانزی ۵ سال کار مداوم باعث شد تا برد دوست داشتنی آردوینو Arduino متولد شود. این برد با شعار make it simple توانست کل دنیا را فتح کند.

آردوينو Arduino چيست؟ چرا به برد آردوينوArduino نياز داريم؟
 
آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member

بالاخره آردوینو خوب است یا بد؟

در مورد آردوینو، همان‌طور که می‌دانید سخت افزار و نرم افزاری به‌طور کامل متن باز (OPEN SOURCE) دارد. این بدان معنی است که آردوینو یک پلت فرم اختصاصی و بسته نیست. شما با مطالعه مستندات آن، می‌توانید با تمام جزئیات آن آشنا شوید. نکته مهم اینجاست که شما از طریق آردوینو می‌توانید به‌طور کامل به سخت افزار و نرم افزار دسترسی داشته باشید. برای مثال، شما می‌توانید تمامی رجیستر های میکروکنترلر را به راحتی درون برنامه و بدون انجام هیچ‌گونه تنظیمات خاصی صدا بزنید. آردوینو شامل یک سری کتابخانه (لایبری) از پیش نوشته شده است که شما می‌توانید به راحتی و با صدا زدن توابع سطح بالا، کارهای مختلفی را انجام بدهید. برای مثال برای کنترل سرو موتور، استفاده از واحد A/D، وقفه‌ها (Interrupts) و… خود آردوینو تمام ثبات (رجیستر) های لازم را برای شما تنظیم می‌کند.

اما اینجا یک ابهام وجود دارد. برخی فکر می‌کنند اگر شما ابتدا به‌جای یادگیری مستقیم ثبات‌ها، از توابع و کتابخانه‌های آردوینو استفاده کنید، دیگر هیچ‌گاه موفق به یادگیری عمیق‌تر نمی‌شوید.

این جمله هم درست است و هم غلط!
✔️ درست از این جهت که آردوینو لقمه آماده را دهان شما می‌گذارد و شما تنبل می‌شوید!
❌ اما غلط از این جهت که شما در آردوینو دسترسی کامل به تمام ثبات‌ها را هم دارید!

پس این به خود شما وابسته است که از آردوینو چگونه استفاده می‌کنید. آردوینو خلاقیت شما را نیز افزایش می‌دهد. هنگامی که شما کمترین درگیری فکری را برای راه اندازی ابزارهای مختلف دارید، بیشتر از اینکه انرژی‌تان را برای راه اندازی آن صرف کنید، به فکر استفاده بهتر از این ابزارها و اجرای ایده‌های خلاقانه‌تر می‌روید.
توجه داشته باشید که آردوینو صرفاً یک برد الکترونیکی نیست، بلکه یک فریمورک است که شما به وسیله آن قادر خواهید بود تا به جز بردهای آردوینو، برای تراشه‌های AVR و خیلی از بردهای الکترونیکی دیگر نیز کد بنویسید. محدودیتی که می‌توان برای آردوینو در نظر گرفت، انتخاب میکروکنترلری است که برای آن کد می‌نویسید. خوشبختانه یکی از بهترین ویژگی های آردوینو این است که کامپایلر اکثر تراشه‌های پرکاربرد AVR مثل Atmega32 ،Atmega16 و… را می‌توانید به عنوان یک برد به آردوینو اضافه کنید! در غیر این صورت، اگر برنامه نویس و طراح حرفه‌ای هستید، باید تراشه مورد نظرتان را برای آردوینو به عنوان یک برد جدید تعریف (پورت) کنید. در عوض، آردوینو مالتی پلت فرم است! برای مثال اگر شما یک بار کدی را برای میکروکنترلر های AVR بنویسید، می‌توانید همان کد را نهایتاً با تغییرات بسیار کوچک بر روی بردهای دیگری که آن‌ها هم با آردوینو برنامه نویسی می‌شوند، اجرا کنید. مثل برد STM32F103C Blue Pill که تراشه آن ARM می‌باشد. محیط برنامه نویسی آردوینو از بهترین کامپایلر avr یعنی GCC استفاده میکند. آردوینو را می‌توان حتی یک مهارت جداگانه هم محسوب کرد، یعنی جدای از بحث اینکه کامپایلری برای AVR محسوب می‌شود، حتی می‌توان آن را به صورت یک مهارت جداگانه نیز در نظر گرفت که در کنار کار با AVR، آن را هم فراگرفت.



بررسی بهترین زبان، کامپایلر و محیط‌های برنامه نویسی مختلف برای میکروکنترلر AVR - سیسوگب
 

جدیدترین ارسال ها

بالا