dpi عکس دیجیتال و ارتقاء آن به dpi 300؟؟؟

sadeg111

New Member
با سلام
من با دوربین دیجیتال عکس گرفتم و وقتی عکس ها رو در فتوشاپ باز میکنم dpi اون 72 هست و .... حالا میخواستم بدونم که :
1- چرا برخی از عکس ها dpi با لاست ؟ آیا مربوط به دوربینه ؟
و اگه بخواهم dpi عکسمو به 300تبدیل کنم تا آماده برای چاپ بشه (چاپخونه) باید چه کنم ؟؟؟
و اگه dpi 72 به 300 تبدیل بشه عکس دچار افت کیفیت نمیشه ؟ و میشه همچنان برای فیلمو زینگ کردن اقدام کرد ؟
ممنون از لطفتون که جواب میدید ....

member99

Member
با سلام
من با دوربین دیجیتال عکس گرفتم و وقتی عکس ها رو در فتوشاپ باز میکنم dpi اون 72 هست و .... حالا میخواستم بدونم که :
1- چرا برخی از عکس ها dpi با لاست ؟ آیا مربوط به دوربینه ؟
و اگه بخواهم dpi عکسمو به 300تبدیل کنم تا آماده برای چاپ بشه (چاپخونه) باید چه کنم ؟؟؟
و اگه dpi 72 به 300 تبدیل بشه عکس دچار افت کیفیت نمیشه ؟ و میشه همچنان برای فیلمو زینگ کردن اقدام کرد ؟
ممنون از لطفتون که جواب میدید ....

معمولا دی پی آی عکس های دوربین دیجیتال 72 پیکسل در اینچ هست و این تعداد پیکسل های عکس هست که معمولا بیش از 2000 در 2000 هستند و این تعداد پیکسل باعث میشه که با تغییر سایز افت کیفیت در عکس ها مشاهده نشه یعنی شما برای چاپ عکس ها دیجیتال نیازی نیست دی پی آی اونها را هم زیاد کنید ... ولی اگه بخواهید دی پی آی را بالا ببرید یعنی حداکثر 300 بذارید می تونید توی فتوشاپ وارد image size بشید و دی پی آی را اضافه کنید که طبیعتا پیکسل ها هم اضافه می شوند... و باز هم شما باید واسه انتقالشون به اندازه های استاندارد کاغذ، کوچیکشون کنید!

m.parvazi

New Member
Dots per inch :DPI

72dpi یعنی 72 پیکسل در هر اینچ و در یک خط مستقیم که رزولوشن یا وضوح تصویر رو مشخص میکنه.

attachment.php

تصویری که رزولوشن 72dpi داره رو میشه با فتوشاپ به 300dpi تبدیل کرد، ولی با این کار کیفیت تصویر شما بهتر نمیشه، فتوشاپ با استفاده از الگوریتم های خاص و پیکسل های موجود، پیکسل های جدید رو ایجاد می کنه (228 پیکسل جدید!)، به همین خاطر تصویر ایجاد شده به اصطلاح شارپ نیست و ممکنه محو بشه:

attachment.php

فرض کنید تصویر سمت راست 72dpi هست و به تصویر 300dpi (تصویر چپ) تبدیل شده، هر چند تعداد پیکسل ها بیشتر شده ولی وضوح تصویر پایین اومده.

برای چاپ با کیفیت، تصویر خام بایستی رزولوشن بالا داشته باشه که این به تنظیمات دوربین بر میگرده.

پیوست ها

• Resolution_illustration.png
    Resolution_illustration.png
    9.4 کیلوبایت · بازدیدها: 56
  • Blured.PNG
    Blured.PNG
    93.9 کیلوبایت · بازدیدها: 56
  • DPI_and_PPI.png
    DPI_and_PPI.png
    9.2 کیلوبایت · بازدیدها: 10

nima_dsnr

کاربر VIP
نمیشه dpi رو بالا ببری به طوریکه عکست با کیفیت بشه
میشه یا فتوشاپ بالا ببری ولی کیفیتش میاد پایین
اونایی که dpi شون بالا هست با دوربین همینجوری گرفته شدن.
تو دوربین یک سری تنظیمات داره که میتونی بذاری عکس رو با سایز بزرگتری بگیره
همیشه بالاتر بردن رزولوشن دلیل بر با کیفیت تر بودن عکس نیست، باید به ابعادش هم نگاه کنی.
ولی در دو عکس با ابعاد یکسان اونی که رزولوشنش بالاتره با کیفیت تره.

sadeg111

New Member
نمیشه dpi رو بالا ببری به طوریکه عکست با کیفیت بشه
میشه یا فتوشاپ بالا ببری ولی کیفیتش میاد پایین
اونایی که dpi شون بالا هست با دوربین همینجوری گرفته شدن.
تو دوربین یک سری تنظیمات داره که میتونی بذاری عکس رو با سایز بزرگتری بگیره
همیشه بالاتر بردن رزولوشن دلیل بر با کیفیت تر بودن عکس نیست، باید به ابعادش هم نگاه کنی.
ولی در دو عکس با ابعاد یکسان اونی که رزولوشنش بالاتره با کیفیت تره.

با تشکر از تمامی دوستانی که لطف کردن و جواب دادن و ...
... در نتیجه برای اینکه عکسی با dpi (واقعی و نه ساختگی) حداقل 300 داشته باشیم ؛ این موضوع فقط و تنها فقط به دوربین عکاسی مربوط میشه ؟ درسته ؟:sad:

member99

Member
برای چاپ به رزولوشن عکس توجه کنید تا دی پی آی / درسته که مکمل همدیگه هستند ولیکن ممکنه دی پی آی 72 باشه ولیکن عکس خیلی با کیفیتی باشه و تعداد پیکسل هاش زیاد باشه و حتی لازم باشه واسه چاپ کوچیکش کنید

sadeg111

New Member
برای چاپ به رزولوشن عکس توجه کنید تا دی پی آی / درسته که مکمل همدیگه هستند ولیکن ممکنه دی پی آی 72 باشه ولیکن عکس خیلی با کیفیتی باشه و تعداد پیکسل هاش زیاد باشه و حتی لازم باشه واسه چاپ کوچیکش کنید

با سلام
نظر M.parvaz این بود که "72dpi یعنی 72 پیکسل در هر اینچ و در یک خط مستقیم که رزولوشن یا وضوح تصویر رو مشخص میکنه" یعنی عملا dpi و رزولیشن رو یکی دونسته بودند ....
میشه بفرمایید چگونه میتونیم رزولیشن عکس رو مشخص کنیم در حالی که dpi اون 75 هست ؟؟؟؟
با تشکر

member99

Member
با سلام
نظر m.parvaz این بود که "72dpi یعنی 72 پیکسل در هر اینچ و در یک خط مستقیم که رزولوشن یا وضوح تصویر رو مشخص میکنه" یعنی عملا dpi و رزولیشن رو یکی دونسته بودند ....
میشه بفرمایید چگونه میتونیم رزولیشن عکس رو مشخص کنیم در حالی که dpi اون 75 هست ؟؟؟؟
با تشکر

درسته منظور من از رزولوشن تعداد پیکسل های عکس بود اما در واقع رزولوشن مقدار عددی 72 یا نهایتا 300 داره و این دو تاچیز جدایی نیستند/ منظور من اینه که اکثر دوربین های دیجیتال به صورت پیش فرض رزولوشن 72 دی پی آی دارند.. ولیکن تعداد پیکسل های تشکیل دهنده عکس زیادی دارند ... و منظورم من این بود که عکسی که با دوربین دیجیتال درست و حسابی گرفته میشه و دی پی آی 72 داره، را میشه بدون افزایش دی پی آی روی کاغذ آورد و به لیتوگرافی سپرد. وگرنه واسه افزایش سایز عکس می تونید از کرل استفاده کنید که اصلا شی گراست و پیکسل را ملاک قرار نمی ده

bitaroos

Member
با سلام
نظر M.parvaz این بود که "72dpi یعنی 72 پیکسل در هر اینچ و در یک خط مستقیم که رزولوشن یا وضوح تصویر رو مشخص میکنه" یعنی عملا dpi و رزولیشن رو یکی دونسته بودند ....
با تشکر

سلام

نه

رزولوشن همون dpi نیست.
آیا سرعت همون m/s (متر برثانیه) هست؟
نه m/s یه واحد برای سرعته، که می شه واحدش رو تیغییر داد
بجای متر بر ثانیه میشه از کیلومتر برثانیه (km/s) و m/min و m/h و km/min و ft/s و ... استفاده کرد

و شما می تونید بجای اینکه واحد رزولوشن رو dpi (یا همون pixel/inch) بزاری، از واحد های دیگه ای هم استفاده کنی
مثل: pixel/centimeter

برخلاف گفته دوستان،
شما توی فتو شاپ می تونید رزولوشن تصویر رو تغییر بدید بدون اینکه کیفیت عکس شما تغییر کنه

اگر از منوی Image زیر منوی Image size رو انتخاب کنید.
پنجره ای به شکل زیر باز میشه که باید سه تا check box ی که توش با رنگ قرمز مشخص کردم رو، کلیک کنی
تا تیک هاش برداشته شه

attachment.php

حالا رزولوشنت رو 300 کن، کیفیت عکس و حجم عکس و .... هیچ تغییری نمیکنه
نه پیکسلی اضافه می شه و نه کم میشه، و تصویر هم محو نمیشه

خلاصه هیچ اتفاقی نمی افته، فقط رزولوشن تصویرت عوض میشه.

این که دقیقا چه اتفاقی میفته، اینجوری نمیشه بگم. یعنی من با نوشتن نمی تونم بگم. باید حضوری و با
چند تا مثال و با بیان و تصویر، و نه با نوشتار توضیح بدم.

با تشکر

این جمله ای که گفتید "در حالی که dpi اون 75 هست"
کلا مشکل داره

مثل اینه که بپرسید: چگونه میشه سرعت یه ماشین رو تعیین کرد در حالی که متر بر ثانیه ی اون 75
است؟

همونجور که بالا تر توضیح دادم، dpi یه واحد هست و مقدار نمی گیره یعنی جمله ی "dpi فلان تصویر 75 هست"
کاملا اشتباهه باید بگید رزولوشن فلان تصویر 75 است، ولی باید واحدش هم مشخص کنید که باید اینجور بگید:
رزولوشن فلان تصویر 75 dpi هست.

همونجور که نمیشه بگید وزن فلان جسم 100 است. که، خب سوال پیش میاد 100 چی؟
100 گرم؟ کیلوگرم؟ تن؟ و ...

موفق باشید

پیوست ها

• hh.jpg
    hh.jpg
    66.9 کیلوبایت · بازدیدها: 44

ahmadfani

Active Member
dots per inch :dpi

72dpi یعنی 72 پیکسل در هر اینچ و در یک خط مستقیم که رزولوشن یا وضوح تصویر رو مشخص میکنه.
اینطوره.ولی اگه بخوای خوب دربیاد میتونی از یه سری نرم افزارا مثل فتوزووم تا یه حد کیفیتشو بالا ببری ولی برای کارای حرفه ای شاید زیاد به درد نخوره.کلا تا دوبرابر جواب میده ولی زیاد نه

جدیدترین ارسال ها

بالا