.: Ambient Occlusion :.

GFX Master

مدیر انجمن گرافیک دو بعدی ومسئول فروشگاه
یکی از تکنیکهای واقعا جالبه که من به شخصه خیلی لذت میبرم از استفاده از این تکنیک.
6747.gif
البته یکمی زمان رندر رو بالا میبره ولی نتیجه کار ارزشش رو داره!
2842.gif
البته اجرای این افکت روی طرح کار سختی نیست ولی نتیجه واقعا جالبی داره.

این یه نمونه از این تکنیک که اول ببینید چی رو میگم بعد راجب اون بحث کنیم:

aoE59v.jpg

خوب برای شروع باید بگم که این افکت رو باید روی متریال ایجاد کرد. پس یه متریال جدید باز میکنم و تنظیمات اون رو به صورت زیر تغییر میدیم:

در مورد رنگ متریال یا همون color یه رنگ دلخواه رو انتخاب کنید. در این نمونه ای که گذاشتم رنگ سفید رو انتخاب کردم. میزان روشنایی یا Brightness اون رو هم روی 80 بذارید.

حالا گزینه دوم یعنی Diffusion رو انتخاب کنید و روی مثلث مقابل گزینه Texture کلیک کنید و از منوی باز شده به ترتیب گزینه Effects و Ambient Occlusion رو انتخاب کنید.

حالا یه آبجکت و یک فلور ایجاد کنید و به هر دوی اونها این متریالی رو که ساختید رو اضافه کنید. اگر الان یکبار رندر بگیرید متوجه میشید که رنگ آبجکت و رنگ فلور هم رنگ شده و قسمتی از آبجکت کاملا مشخص نیست:

ao-1Iguo.jpg

حالا برای اینکه یه تفاوتی بین آبجکت و فلور ایجاد کنید که بهتر قابل تشخیص باشن کافیه روی آبجکتتون از بین تگ های برنامه (Tag) تگ Compositing رو روی آبجکتتون اجرا کنید. برای اینکار روی آبجکت راست کلیک کنید و روی اولین گزینه یعنی Cinema 4D tag کلیک کنید و از بین گزینه های اون گزینه compositing tag رو انتخاب کنید.
حالا در بخش تنظیمات مربوط به این تگ که در پایین قسمت آبجکتها قرار داره گزینه Compositing Background رو تیک بزنید. با اینکار شکل شما شبیه شکل زیر میشه:

ao-2pRlm.jpg

خوب تا اینجای کار بین فلور و آبجکت یه مرز بوجود اوردیم که قابل تشخیص باشن. ولی میشه گفت هنوز خیلی خوب نشده و خود آبجکت یجورایی قابل تشخیص نیست. البته این مشکل تا زمانیه که شکل تقریبا یکپارچه باشه. اینجا هم اون مکعبت هیچ پستی و بلندی خاصی نداره وگرنه بخوبی قابل تشخیص میشد و مشکلی هم نداشت. ولی در مورد اینجور مواقع خاص هم میشه کاری کرد که شکل قابل تشخیص بشه. مثلا در مورد اون شکل اول (AO) من هیچ تغییری در رنگها ندادم و اصل کار همینطوری بود چون به اندازه کافی پستی و بلندی داره و نیازی به تغییرات نیست.

برای این کار کافیه مثلا یه تغییر جزئی در متریال شکل بوجود بیاریم. مثلا رنگ متریال رو بحالت Gradient کنیم. برای اینکار یه کپی از متریالی که قبلا ساخته بودید بگیرید و روی اون در قسمت Color و بخش Texture یه گراندیانت ایجاد کنید. اینم شکل نهایی:

ao-3APeY.jpg

این تکنیک رو خیلیا میگن با استفاده از نورپردازی هم میشه ایجاد کرد ولی به نظر من بوسیله نورپردازی نمیشه به این قشنگی دراورد. در ضمن کار اصلی این افکت 2 چیز هست. یکی اون سایه زیبایی که زیر کار ایجاد میکنه و یکی هم رنگ سفید یکپارچه ای که به کار میده و واقعا قشنگ میشه.

موفق باشید.
7093.gif

4d_artist

Member
دستت درد نکنه سارا . اشکالی نداره من یه چیزایی اضافه کنم؟ اگر نخواستید به روش متریال عمل کنید . میتونید از قسمت تنظیمات رندر و در صفحه Ambient Occlusion تیک همین گزینه رو فعال کنید و مقدار دقت و سایر پارامتر ها رو دستکاری کنید تا به نتیجه دلخواه برسید . و در ضمن بر روی کل صحنه تاثیر بزاره .

اینو از خودت یاد گرفتم سارا:) :D

ehsan_3dmax

Active Member

GFX Master

مرسی احسان عجب عکسایی بودن!
3122.gif

مخصوصا دومیه. واقعا عالی بود.

NAKOOT

Well-Known Member
ممنون سارا جان ...
اگر برات ممکنه در مورد تنظیمات Gi هم توضیح بده ...
چون من هرکاری کردم نتونستم به نتیجه مطلوبی برسم ....

GFX Master

باشه شهرام سعی میکنم امشب یا فردا حتما یه چیزایی دربارش یگم. البته فکر کنم هر کسی هر چی میدونه بگه بد نباشه. مثلا الان 4D_Artist (بازم اسمشو یادم رفت!
2283.gif
) نکته خیلی خوبی رو اضافه کرده بود.

کلا فکر کنم یواش یواش این انجمن داره جون میگیره و امیدوارم همینطوری ادامه پیدا کنه.
4083.gif

GFX Master

دو باره منبع یادت رفت
این دیگه منبعش خودم بودم!
7165.gif

خواهش سارا . اسم من رزگار است . قبلا" گفته بودم؟ از لطف شما انجمن خیلی خوب شده . ادامه بده . راستی میتونی در مورد رابطه کارت گرافیک و کیفیت یه توضیحایی بدی؟ ممنون میشم .
ببخشید رزگار جان. آخه اسمتو اولین باره میشنوم.
2034.gif
ولی اسمت قشنگه.
190.gif
منم کار خاصی نکردم امیدوارم بقیه بچه ها هم فعالیت کنن. این امیر خدابیامرز هم داشت فعالیت میکرد که رفت به مملکتش خدمت کنه!!
3368.gif
راستش درباره کیفیت هم دقیق نمیدونم چقدر تاثیر داره البته بدون شک که تاثیر داره ولی سعی میکنم بپرسم جوابش رو بهت بدم.

hamid ir

Well-Known Member
این دیگه منبعش خودم بودم!
باریکلا
biggrin.gif

این تنظیماتش توی خود رندر سیتینگ هم همونطور که رزگار گفت هستش نمیدونم اگه از اون استفاده کنیم زمان رندر نسبت به این حالت افزایش پیدا میکنه یا نه
1655.gif

مورد دیگه اینکه به نظر من میشه با نور پردازی دقیق و درست به این نتیجه رسید ولی خوب وقتی یه روش ساده تر هستش آدم قاعدتاً از اون روش استفاده میکنه

آخرین ویرایش:

GFX Master

این تنظیماتش توی خود رندر سیتینگ هم همونطور که رزگار گفت هستش نمیدونم اگه از اون استفاده کنیم زمان رندر نسبت به این حالت افزایش پیدا میکنه یا نه
این رو که متوجه نشدم چیو میگی!
3114.gif

مورد دیگه اینکه به نظر من میشه با نور پردازی دقیق و درست به این نتیجه رسید ولی خوب وقتی یه روش ساده تر هستش آدم قاعدتاً از اون روش استفاده میکنه
این حرفتو قبول ندارم البته تا حدودی. درسته میشه تا یه حدودی اینکارو با نورپردازی انجام داد ولی این تکنیک هم کیفیت کار رو بالاتر میبره هم اینکه مثلا اون هاله ای که پایین مکعب (نزدیک زمین) ایجاد شده رو نگاه کن اون رو خیلی سخت میتونی با نورپردازی ایجاد کنی. ولی با این کار راحت انجام میشه.

hamid ir

Well-Known Member
این رو که متوجه نشدم چیو میگی!
لول از این واضحتر محاله
biggrin.gif
character0144.gif

این حرفتو قبول ندارم البته تا حدودی. درسته میشه تا یه حدودی اینکارو با نورپردازی انجام داد ولی این تکنیک هم کیفیت کار رو بالاتر میبره هم اینکه مثلا اون هاله ای که پایین مکعب (نزدیک زمین) ایجاد شده رو نگاه کن اون رو خیلی سخت میتونی با نورپردازی ایجاد کنی. ولی با این کار راحت انجام میشه.
حالا نمیدونم
یکمی تحقیق کنم نتیجه رو بهت میگم

آخرین ویرایش:

hamid ir

Well-Known Member
به وسیله ی GI با نور مناسب هم میشه این نتیجه ای رو که با ambient به وجود میاد به وجود آورد
و همچنین ambient برای Still image هستش و برای انیمیشن نیست چون در انیمیشن باعث لرزش ذرات میشه و کار رو خراب میکنه
برای سلامتیم صلوات بفرستید
choir.gif

آخرین ویرایش:

GFX Master

به وسیله ی GI با نور مناسب هم میشه این نتیجه ای رو که با ambient به وجود میاد به وجود آورد
پسرم خوبه خودت داری میگی با GI !!! معلومه با GI میشه نتیجه خیلی بهتر از AO گرفت. حتی بدون نورپردازی!

اونی رو هم که برای انیمیشن گفتی درسته و این فقط برای تصاویر ثابت کاربرد داره.

hamid ir

Well-Known Member
پسرم خوبه خودت داری میگی با GI !!! معلومه با GI میشه نتیجه خیلی بهتر از AO گرفت. حتی بدون نورپردازی!

اونی رو هم که برای انیمیشن گفتی درسته و این فقط برای تصاویر ثابت کاربرد داره.
من پسرت نیستم
2mo15hx.gif

خوب قبلشم گفتم میشه ولی نگفته بودم با چی میشه:دی
البته نور پردازی هم لازمه
صلوات فرستادی برام یا نه؟
vahidrk.gif

آخرین ویرایش:

4d_artist

Member
تمومش کنید . به عقیده من هر چیزی برای یه کار مخصوص ارائه شده تا کار راحت تر شه و به اصطلاح مجبور نشیم لقمه رو دور سرمون بچرخونیم . Ao با Gi تفاوت داره در عمل .

GFX Master

تمومش کنید . به عقیده من هر چیزی برای یه کار مخصوص ارائه شده تا کار راحت تر شه و به اصطلاح مجبور نشیم لقمه رو دور سرمون بچرخونیم . Ao با Gi تفاوت داره در عمل .
رزگار جان بحث خاصی نیست. اتفاقا موضوع جالبی رو حمید مطرح کرد. چون نتیجه ای که GI و AO میدن تقریبا یه شکل میشن ولی خوب اصلا کاربردای اینا متفاوت و نتیجه هم البته یکمی تفاوت داره.

ehsan_3dmax

Active Member
من نمیدونم نرم افزار شما چطوریه ولی تو مکس این حالت رو میشه هم با gi و هم با نسبت دادن ماده ی AO ایجاد کرد. که روش دوم حتی بهتر هم هست. راستی این کار رو میشه واسه انیمیشن هم استفاده کرد و هیچ محدودیتی وجود نداره. فکر کنم نرم افزار c4d هم همینطوری باشه.

hamid ir

Well-Known Member
من نمیدونم نرم افزار شما چطوریه ولی تو مکس این حالت رو میشه هم با gi و هم با نسبت دادن ماده ی AO ایجاد کرد. که روش دوم حتی بهتر هم هست. راستی این کار رو میشه واسه انیمیشن هم استفاده کرد و هیچ محدودیتی وجود نداره. فکر کنم نرم افزار c4d هم همینطوری باشه.
دوستی که خودشون انیمیشن کار میکنن گفتن که برای انیمیشن نمیشه.حالا شاید توی C4D اینطوری باشه
گفتن که استفاده از AO در انیمیشن درست نیست.چون در ذرات لرزش ایجاد میکنه و کار رو خراب میکنه

بالا