ویندوز 98 کسی داره!

سلام
بالاخره رایت کردم. و داخل داس میشم و فرمان فرمت رو میزنم همجوری که گفتید ولی این فرمان می آد:
format not supported on drive c:
format terminated

the_king

مدیرکل انجمن
احتمالا فرمت فایل پارتیشن اصلی تان NTFS است.
باید از fdisk برای پاک کردن پارتیشن NTFS و ساختن یک پارتیشن FAT32 در جای آن استفاده کنید.
من مراحل انجام اینکار را آنطور که در خاطرم مانده می نویسم، استفاده از Portition Magic به مراتب ساده تر
از fdisk است ولی با همین fdisk کارتان راه می افتد.

در DOS فرمان fdisk را وارد کنید.
در برنامه fdisk در پاسخ به سوال از حرف Y به نشانه YES استفاده کنید.
در منو عدد 3 را وارد کنید.
عدد 1 را در منوی باز شده وارد کنید.
شماره درایو C را که احتمالا 1 است وارد کنید.
بعد از پاک کردن پارتیشن، مجددا در صفحه اصلی fdisk قرار بگیرید.

اکنون باید یک پارتیشن اصلی از نوع FAT32 بسازیم.
با انتخاب کردن عدد 1 وارد منوی ایجاد پارتیشن شوید.
دوباره عدد 1 را وارد کنید تا یک پارتیشن اصلی (Primary) بسازید.
احتمالا از شما در مورد اندازه پارتیشن سوال خواهد شد که 100 درصد فضا را به آن اختصاص دهید.

اکنون باید پارتیشن ایجاد شده را فعال کنید تا قابل بوت شدن باشد.
در صفحه اصلی fdisk، اینبار عدد 2 را وارد کنید.
شماره پارتیشن (احتمالا 1) را وارد کنید تا حرف A در قسمت Status آن درج گردد.
کار با fdisk تمام شد. باید کامپیوتر را مجددا با CD راه اندازی کنید و عمل Format را انجام دهید.

بابا جمالتو
همه اینها رو حفظ هستی؟
والا انجام دادم و وارد یک صفحه این چنینی شدم که دیگه دکمه ای کار نمی کنه.

Create Primary DOS partition
Verifying drive integrity. 0% complete

دوباره تکرار کردم این پیام هم به پائین صفحه مربوطه اضافه شد:
No space to create a DOS partition

دوباره همون پیام اومد اما فقط این پیام هست:

Create Primary DOS partition
Verifying drive integrity. 0% complete

the_king

مدیرکل انجمن
توی 0 درصد گیر می کنه و درصد بالا نمی ره؟ هارد در اون موقع فعالیتی نداره و چراغ HDD چشمک نمی زنه؟
اگه بعد از حدود 10 دقیقه درصد فرایند پیشرفتی نداشت و توی 0 درصد موند باید به وجود سکتور های معیوب مشکوک باشید.
اگه مشکل از سکتور های خراب باشد باید با Low Level Format آنها را تیک بزنید تا دیگر مورد استفاده قرار نگیرند.

ولی انتخاب صحیح ابزار فرمت سطح پایین بستگی به مارک هارد دیسک تون داره، برای این راه حل نهایی عجله نکنید.
قبلا لینک داونلود رو برای نرم افزار Sea Tools داده بودم. با اون هارد دیسک رو بررسی کنید تا از وجود بد سکتور مطمئن شوید.

این فقط بد سکتور رو معلوم میکنه یا حلش میکنه؟
در ضمن در همون صفر درصد میمونه و بالا نمیره. این لب تاب است و چراغ HDD دیده نمیشه.
با نرم افزار Hiren's کاری نمیشه کرد؟

the_king

مدیرکل انجمن
این فقط بد سکتور رو معلوم میکنه یا حلش میکنه؟
در ضمن در همون صفر درصد میمونه و بالا نمیره. این لب تاب است و چراغ HDD دیده نمیشه.
با نرم افزار Hiren's کاری نمیشه کرد؟

مشکل بد سکتور ها رو مشخص می کنه و قادر به برطرف کردنشون هم هست. ولی اگه موقعیت بد سکتور ها
یا تعدادشون زیاد باشه، به اندازه فرمت کردن سطح پایین موثر نیست.

عجیبه، چون اصولا کنار LED نشانگر وضعیت باطری، LED هارد دیسک هم باید باشه.
به هر حال در Hiren’s BootCD ابزار Seagate Sea Tools هست و می توانید با آن هارد دیسک را Scan کنید.
ابزار Low Level Formatter هم در داخل Hiren’s BootCD هست، ولی باز هم تاکید می کنم، در انجام چنین عملی
عجله نکنید، مخصوصا اگر سازنده نرم افزار با سازنده هارد دیسک یکی نباشه.

the_king

مدیرکل انجمن
به نظرت این هارد برا ما هارد میشه باز که این همه داریم وقت میزاریم؟

پدرم یک هارد دیسک Maxtor آکبند واسه کامپیوترش گرفته بود که یک ماه بعد از نصب، یکدفعه هارد دیسک سکته کرد
و دیگه ویندوز بالا نیومد.
با Sea Tools بررسی کردمش و چند تا Bad Sector توی پارتیشن C پیدا کردم.
دوباره فرمت و نصب ویندوز و برنامه ها رو انجام دادم، اما دو هفته نکشید که باز قاطی کرد.

من به ناچار اینبار با Hard Disk Low Level Format Tool فرمت سطح پایین کردمش و Bad Sector ها رفت پی کارشون.
الان مدتها از اون قضیه می گذره و بدون هیچ مشکلی کار می کنه. حتی یکبار دوباره با Sea Tool بررسی کردمش
ولی هیچ Sector معیوب جدیدی پیدا نکرد.

من خودم یک هارد دیسک Laptop داشتم که بعد از یک سال استفاده در حد بیگاری 24 ساعته، حدود 100 تایی Bad Sector
گرفت و از چشم ام افتاد، برای همین یک مدل بهترش رو جایگزین کردم و از هارد قدیمی به عنوان External Drive کار کشیدم.
الان یکسالی هست که داره بدون مشکل و اضافه شدن سکتور معیوب کار می کنه.

برای همین اعتقاد دارم که اگه مشکل هارددیسک شما هم در حد همین چند تا سکتور معیوب ناقابل باشه، می ارزه.

سلام و تشکر دوباره از اطلاعات شماپس با توجه به تحربه حاصل از کامپیوتر پدر محترم ، ما هم بریم یک راست سراغ Hard Disk Low Level Format Tool . میشه بگید برای این چه باید کرد. این سی دی Hiren's ما در هر کامپیوتری بوت میشه الا همین کامپیوتر. با همین سی دی ME ویا اکسپی میشه؟ راستی ID یاهو یا اسکایپ یا گوگل دارید برا چت در این رابطه؟

the_king

مدیرکل انجمن
سلام و تشکر دوباره از اطلاعات شماپس با توجه به تحربه حاصل از کامپیوتر پدر محترم ، ما هم بریم یک راست سراغ Hard Disk Low Level Format Tool . میشه بگید برای این چه باید کرد. این سی دی Hiren's ما در هر کامپیوتری بوت میشه الا همین کامپیوتر. با همین سی دی ME ویا اکسپی میشه؟ راستی ID یاهو یا اسکایپ یا گوگل دارید برا چت در این رابطه؟

من به ندرت چت می کنم.

لازم نیست حتما با یک CD مشخصی کامپیوتر را بوت کنید. بعد از اینکه وارد DOS شدید می توانید CD دیگری که برنامه
داخل آن است قرار دهید و اجرا کنید.
بهترین ابزار برای Low Level Format با توجه به مارک و مدل هارد دیسک مشخص می شود، مثلا در Hiren's Boot CD
چند تا ابزار واسه اینکار هست، مثلا :

Maxtor Low Level Formatter
Fujitsu IDE Low Level Format
Victoria

برنامه Hard Disk Low Level Format Tool ای که در سایت hddguru.com ارائه میشه هم خیلی خوبه، ولی متاسفانه استفاده ازش
آسان نیست. بایستی هارد دیسک رو در بیاورید و با کابل رابط USB به کامپیوتر دیگری وصل کنید تا فرمت تحت ویندوز در آن
کامپیوتر توسط این برنامه انجام بشه.

وارد داس شدم و سی دی Hiren's رو گذاشتم. چه دستوری رو جلوی C :\ بزنم که وارد سی دی بشه؟

the_king

مدیرکل انجمن
وارد داس شدم و سی دی Hiren's رو گذاشتم. چه دستوری رو جلوی C :\ بزنم که وارد سی دی بشه؟

اسم درایو CD رو باید بزنید، مثلا :E یا :F یا :G و ...
بعد یک فرمان Dir اجرا کنید تا مطمئن بشوید که در داخل درایو سی دی هستید.
بعد شاخه برنامه مورد نیاز را در لیست پیدا کنید و با فرمان CD واردش شوید، مثلا CD E:\HDDFormat

سلام و مرسی
درایوی که سی دی داخلش است D است که من میزنم
D: بعدش میاد D:\> که من اون پیام شما رو میزنم .ییعنی:
CD E:\HDDFormat
که ارور میده:
CDR101: Not ready reading drive D

با فلش وارد شدم چون احتمال دادم که سی دی به مشکل بر خورده . یعنی همون Hire's رو ریختم رو فلش. که به عنوان درایو دی خوندش. الان یک دستور فرمت دادم داره فرمت میکنه . ببینیم چی میشه حالا

the_king

مدیرکل انجمن
سلام و مرسی
درایوی که سی دی داخلش است D است که من میزنم
D: بعدش میاد D:\> که من اون پیام شما رو میزنم .ییعنی:
CD E:\HDDFormat
که ارور میده:
CDR101: Not ready reading drive D

پیغام خطا که نشون میده CD درایو آماده خواندن نیست، CD تمیز و بدون خراش است؟
اگر از CD ای غیر از CD ویندوز 98 یا ویندوز Me برای بوت کردن کامپیوتر استفاده کرده اید، یکی از آنها را امتحان کنید.

اما به هر حال من پوشه HDDFormat را مثال زدم، ممکنه اصلا چنین پوشه ای در داخل CD نباشه.
چون من از محتویات دقیق CD ای که در اختیار شما است و مسیر پوشه های داخل آن آگاه نیستم.
برای پیدا کردن یک مسیر صحیح باید دستور Dir را در داخل درایو امتحان کنید تا لیست پوشه ها رو اعلام کند.

فرضا اگر در لیستی که Dir ارائه می کند پوشه ای به نام Victoria بود فرمان CD Victoria شما را به آن پوشه
هدایت می کند. در داخل آن پوشه باز می توانید از فرمان Dir برای اطلاع یافتن از لیست فایلها استفاده کنید.
مثلا اگر فایل Victoria.exe را در لیست فایلها دیدید، فرمان Victoria.exe آنرا اجرا می کند.

برای بازگشت از داخل یک زیر پوشه به پوشه والد از فرمان .. CD استفاده کنید (دو نقطه پیاپی)
برای بازگشت به شاخه ریشه (Root) از فرمان \ CD استفاده کنید.

این راهها رو رفتم و فرمان format c: رو زدم و فرمت کرد به تدریج .
و بعد سراغ fdisk رفتم که دوباره همون مراحل ساخت رو برای primery … برم که دوباره در مرحله قبلی گیر کرد.
سراغ اکسپی رفتم که ببینم حالا میشه نصب کرد که همون آش و همون کاسه.
فکر کنم باید بد سکتورش رو بگیرم با hier’s که فرمان checkdisk c: رو میزنم میره و میگه که درایو سی مشکل داره و نمیشه برطرفش کرد؟

سلام و تشکر از همیاری شما
من با سی دی هایرز خلاصه تونستم فرمت کنم. و ویندوز جدید نصب کردم. اما بعد از یک روز کار کردن دوباره دیدم که ویندوز بالا نمیاد و ارور میده در صفحه مشکی . تا حالا دو بار ویندوز تعویض کردم و مشکل پیش اومده. به نظر شما این دفعه چیکار کنم!

the_king

مدیرکل انجمن
سلام و تشکر از همیاری شما
من با سی دی هایرز خلاصه تونستم فرمت کنم. و ویندوز جدید نصب کردم. اما بعد از یک روز کار کردن دوباره دیدم که ویندوز بالا نمیاد و ارور میده در صفحه مشکی . تا حالا دو بار ویندوز تعویض کردم و مشکل پیش اومده. به نظر شما این دفعه چیکار کنم!

هارد دیسک در مرحله فرمت کردن موفق به یافتن و مارک زدن کلیه سکتورهای معیوب نشده.
همان راه حل نهایی را انجام دهید، Low Level Format کردن هارددیسک.

جدیدترین ارسال ها

بالا