هر سوالی راجع به دلفی داری بپرس (استاد دلفی)

arash_j13

Member
سی بیلدر یه محیط کاملا شبیه دلفی هست اسمس هدرهاش یا یونیت های دلفی یکی اسلامی کلاس ها و توابع پارمتر ها و.... همه یکی هست پس از نظر کتابخانه ای اگه کتابخانه بزرگ Stl رو در نظر بگیریم سی بیلدر کمی قدرتمند تره ولی اکثر اوقات ما به این قدرت نیاز نداریم معمولا در هشتاد درصد مواقع دلفی به خاطر سرعت در توسعه نرم افزار انتخاب می شه چون یه ابزار Rad هست ولی اصولا کد نویسی تو سی یکم سنگین تره هر چند امکانات بیشتری هم هست ولی دلفی گزینه مناسب تری برای توسعه سریع در مورد منابع هم منابع دلفی اصلا قابل مقایسه با بیلدر نیست البته تمام این منابع رو می شه برای بیلدر هم استفاده کرد کاری که اکثر برنامه نویس های بیلدر انجام می دن من خودم شخصا برای اپلیکشن نویسی جز در موارد خاص دلفی رو انتخاب می کنم ولی اگه جایی لازم باشه به سی++ کد بنویسم یکی از اولین انتخاب هام بیلدر هست به خاطر محیط توسعه واقعا قدرتمندش

saalek110

Well-Known Member
ممنون آرش جان . حضور شما اینجا واقعا مایه دلگرمی است. هم در دلفی و هم سی و هم زبانهای دیگه.
در مورد قدرت سی بیلدر منظور شما تاثیر کلاسهای stl است و ..... و غیره. و اینجا فقط یک سئوال برای من باقی می ماند. در کدی که مشابه باشد در دلفی و سی بیلدر آیا سرعت اجرای آن یکسان است؟ یعنی منظور من اینه که سوای کلاسهایی که در سی بیلدر در اختیار داریم و قدرت های خاصی که خواص زبان سی ممکنه به سی بیلدر بدهد آیا در کد یکسان که مثلا هر دو از کلاسهای vcl یکسان استفاده کرده باشند آیا سرعت برنامه های ساخته شده با سی بیلدر بیشتر است یا یکسان است.
زیرا که من دلفی را برای ساخت برنامه های سریع مثل بازیها انتخاب کرده ام . و به جز بازی برای طراحی نرم افزارهایی که با ویندوز بتواند ارتباط خوبی داشته باشد(برای منظورهای متنوع). البته RAd بودن هم برام خیلی مهمه .

در ضمن من خودم به زبان سی پلاس خیلی علاقه دارم ولی محیط ویندوزی هنوز برای استفاده از آن پیدا نکرده ام. سی شارپ را هم به خاطر اینترفیس ویندوزی بر سی پلاس تمرین می کنم. حالا فکر کنم با یادگیری دلفی بعدا بتوانم سی بیلدر را با سی شارپ مقایسه کنم. تا بتوانم محیط کدنویسی دلخواهم را بیابم. و دو چیز برای من مهم است در این انتخاب. سرعت برنامه های ساخته شده و طراحی سریع نرم افزار. اگر فاکتور دوم نبود فکر کنم وی سی 6 یکی از گزینه های مناسب بود. ولی من نمی خواهم برنامه تجاری بنویسم پس سرعت تولید هم خیلی مهمه. البته به دنبال راههای درست طراحی بازی با دایرکتس و اپن جی ال هم هستم و مشغول مطالعه هستم ولی بعضی بازیهای ساده(که من بهشون میگم بازیهای ویندوزی) هستند مثل تتریس که میشه سریع بدون آنها هم نوشت.
این راهم اضافه کنم که نیاز به نصب دات نت فریم ورک برای اجرای برنامه های دات نت یکی از مهم ترین عواملی است که من را به سمت دلفی سوق داده. یک علامت سئوال بزرگ همیشه در ذهن من است و آن این است که:
دلفی کلاسهای خاص خودش را دارد (VCL ) و دات نت هم کلاسهای خاص خودش را( کلاسهای دات نت) ... ولی چرا دات نت مثل دلفی کلاسهای استفاده شده را همراه برنامه نمی کند یا حتی آپشنی برای همراه کردن این کلاسها در اختیار نگذاشته. میکروسافت عمدا نخواسته چنین اختیاری به برنامه نویس بدهد. من با دیدن کلاسهای vcl که کاملا شبیه کلاسهای دات نت است حتی از لحاظ اسمها این سئوال در ذهنم بوجود آمده که چرا میکروسافت به دنبال عدم استقلال برنامه هاست. شاید منظورش کم کردن حجم برنامه ها بوده. ولی این کار باعث افت سرعت اجرای برنامه ها شده.

آخرین ویرایش:

arash_j13

Member
اول بزارید در مورد شباهت دلفی و سی شارپ بگم که طراح هر دو نفر یکی بوده برای همین خیلی چیز ها شبیه به هم در اومده
در مورد سرعت هم دلفی برای سرعت بهرینه سازی می کنه کد شما رو ولی خب به خاطر اینکه ذات زبان پاسکال کمی کند تر از سی هست برنامه کمی کند تر اجرا می شه که فقط تو برنامه های خیلی خیلی ریل تام به چشم می یاد و تو یه بازی معمولی و حتی معمولی به بالا دیده نمی شه در ضمن بورلند استادیو رو امتحان کنید هر سه زبان مورد نظر شما در یه قالب هستن دلفی سی++ سی شارپ و دلفی دات نت البته دلفی دات نت چیز جالبی ار آب درنیومده در مورد دلفی هم همین قدر بگم شما حتی می تونید کد تمام کلاس ها رو ببیند و ویرایش بکیند حتی بورلند توضیحات کامل در مورد نحوه دوباره کامپایل کردن رو هم همراه دلفی گذاشته در مورد ارتباط با ویندوز و سخت افزار هم تو دلفی هیچ مشکلی ندارید دلفی یه کامپایلر کامل برای انجام همه کارهایی هست که می شه با هر زبان دیگه روی ویندوز انجام داد

saalek110

Well-Known Member
در مورد شباهت دلفی و سی شارپ خیلی جالبه. شباهت کاملا حس می شود.

در مورد سرعت در دلفی من همین را می خواستم. یعنی همین مقدار برای من کافی است.

ممنون از توضیح راجع به بورلند استادیو . و همین طور دلفی دات نت.
و اینکه کلاس ها در دلفی قابل ویرایش هستند راستش یکی از سئوالات من بود که شما خودتان جواب دادید .
راجع به ارتباط با ویندوز هم ممنون.

arash_j13

Member
در مورد قدرت و کارای دلفی رو ویندوز خواست یه کامپونتت جالب نشونتون بدم کامپوننت php4delphi البته اینو نباید با delphi for php اشتباه کرد این کامپوننت به شما اجازه توسعه پی اچ پی رو که تمام با سی و سی ++ نوشته شده به کمک دلفی می ده می تونید ماژول های خودتون رو بنویسید یا از موتور php تو برنامتون کمک بگیرید
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=48329&package_id=94501

یا شاید IDE محبوب و متن باز Develop C++ رو دیده باشید این IDE تماما با دلفی نوشته شده یا مثلا زبان برنامه نویسی BASCOM که یه کامپایلر بیسیک برای میکور کنترلر های AVR رو ویندوز هست با دلفی نوشته شده و...

مثال هایی از برنامه های معروفی که با دلفی نوشته شده زیاده برای همین در قدرت و کارایی دلفی شک نداشته باشید

flashdes

Active Member
سلام چند وقته با يه مشكل روبرو شدم
چطور ميشه يه فرم مبدا رو از يه فرم مقصد بست وقتي يك فرم رو از main form باز مي كنم و ميخوام فرم اصليم رو ببندم كل برنامه بسته ميشه..

DrXoX

Active Member
با سلام شرمنده تمام بچه های مجید آنلاین من یه چند وقتی به خاطر درس و ... نتونستم بیام تو سایت
خوب بریم سر اصل مطلب جواب سوال samysammey
1- بله میشه
2- از طریق سربرگ Ado می تونید با بانک اطلاعاتی مثل Access ، SQl و ... ارتباط برقرار کنید
3- پایان
جواب سوال flashdes
شما میتونید فرم اصلی رو وقتی که فرمی رو از داخلش باز میکنید Hide کنید مراحل با مثال
1- در فرم اصلی (مثلا در وان کلیک باتن( که وقتی روش کلیک می کنی می ره تو یک فرم دیگه) بنویسی مثلا
Form1.hide; Form2.show;
2-حالا تو وان کلوز فرم دوم می نویسی مثلا
3- حالا اگه فرم دوم رو ببندی فرم اصلی بسته میشه یا می تونی این کارو نکنی و مثلا یک باتن بزاری مثلا کپشنش باشه خروج از برنامه و یک باتن هم بذاری بنویسی رفتن به فرم اصلی که در این صورت تو باتن اول می نویسی
و تو باتن دوم می نویسی
نکته : ما فرض می کنیم فرم 1 اصلی باشه که در این صورت وقتی فرم اصلی بسته می شه کل برنامه بسته میشه
بازهم اگه مشکلی بود من در خدمتم تا جایی که بتونم کمک می کنم

JavidX

Apadana Developer
سلام
هر چی گشتم و راهنما و ... از این جور چرت و پرت ها خوندم چیزی در این مورد دستگیرم نشد. چه طوری می شه از button های ویندوز XP در پروژه استفاده کرد...
خواهشا مارو شوت نکنید این طرف و اون طرف که برو به این سایت و برو اون سایت...
ممنون

arash_j13

Member
کامپونت مربوطه رو باید نصب کنید این فایل ها رو اون کامپوننت کار می کنه

hdn

New Member
تفاوتهاي ميان بانک هاي اطلاعاتي Access و Sql Server در برنامه نويسي دلفي

مي خواستم ببينم تفاوتهاي ميان بانک هاي اطلاعاتي Access و Sql Server در برنامه نويسي دلفي چيست؟
من تا حالا فقط از بانک اطلاعاتي Access استفاده کرده ام و مي خواهم بدانم آيا لازمه Sql Server را ياد بگيرم؟
برای یاد گیری آسان Sql Server از کجا باید شروع کرد ؟
من آموزش ارتباط ذلفی با Sql Server2000 را خوندم ولی چون من روی سیستمم Sql Server2005 را نصب دارم به مشکل برخوردم !

DrXoX

Active Member
با سلام
بانک اطلاعاتی SqlServer از لحاظ کاربرد و امنیت خیلی از Access بهتره و الان تو ایران نرم افزار هایی که دارای بانک اطلاعاتی هستند، بیشتر بانک اطلاعاتیشون SqlServer هستش
اگر نیاز دارین که بانک اطلاعاتی داشته باشید که مثلا کابران اون خیلی زیاد و امنیت نیز مهم باشه پیشنهاد می کنم از SqlServer استفاده کنید ولی اگر از لحاظ امنیت مشکلی ندارید از بانک اطلاعاتی Access استفاده کنید ، بانک اطلاعاتیAccess هم امکانات زیادی داره ولی به امکانات SqlServer نمیرسه مثلا بانک اطلاعاتی در بعضی از مخابرات ها و... SqlServer هستش
پیشنهاد میکنم SqlServer رو هم یاد بگیرید شما که Access رو بلدین به راحتی میتونید Sqlserver رو هم یاد بگیرید
برای شروع میتونی از کتابSqlserver2000 نشر ناقوس استفاده کنی

روزي کـه تو آمــــدي به دنيا عــريان *** جمعي به تو خندان و تو بودي گريان
کاري بکن اي دوست که وقت رفتن *** جمعي به تو گريند و تو باشي خندان

aliboy

New Member
سلام به هم دوستان
من یه پروژه واسه یه سازمان می نویسم .می خواستم اگه کسی آموزش و نحوه اتصال کریستال رپورت رو به دلفی می دونه
واسم بذاره.

sara_she

Member
با سلام به همگي دوستان

من تو دلفي تازه كار هستم و قراره با دلفي 2005 يه برنامه حسابداري بنويسم و ديتابيس اون هم اينتر بيس است

يه سوال داشتم اگه بخوايم تاريخ امروز رو تو برنامه دلفي به دست بياريم و در بانك در فيلدي از نوع Dateبريزيم چه روشي رو بايد به كار ببريم؟
آيا تابع خاصي براي به دست آوردن تاريخ امروز در دلفي تعريف شده است؟ آيا تبديل فارسي براي ان وجود دارد؟

MnavidM

Active Member
با سلام به همگي دوستان

من تو دلفي تازه كار هستم و قراره با دلفي 2005 يه برنامه حسابداري بنويسم و ديتابيس اون هم اينتر بيس است

يه سوال داشتم اگه بخوايم تاريخ امروز رو تو برنامه دلفي به دست بياريم و در بانك در فيلدي از نوع Dateبريزيم چه روشي رو بايد به كار ببريم؟
آيا تابع خاصي براي به دست آوردن تاريخ امروز در دلفي تعريف شده است؟ آيا تبديل فارسي براي ان وجود دارد؟
اینجا برای کار با توابع تاریخ و ساعت در دلفی .

و اینجا برای تاریخ میلادی به شمسی. (کاری از کامبیز خجسته)

نوید.

جدیدترین ارسال ها

بالا