سلام جمیعاً
باور کنید این جور بحثا رو که کاربرا میان از تجربیات (حتی تازه کارانهء) خودشون می گن، خیلی بیشتر از بحثای تخصصیو مقاله های طولانی و معمولاً کپی شده از سایتای دیگه دوست دارم.
از اونجایی که من (به جز چند موردی که مثلاً دوربین دست گرفتم) فیلمبردار نیستم و تجربهء کاری ندارم، ولی از همکارا یه سری اطلاعات درمورد این قضیه گرفتم، بهتر دیدم اونایی که می دونم هم به شما بگم.
تمام مطالبی که توی پست های بالا گفته شده کاملاً درسته و همه جا از همین روش استفاده می کنن.
ولی این تکنولوژی پدر سوخته (!) همیشه کاری می کنه که کارا راحت تر و آدما تنبل تر از قبل می شن.
جدیداً تکنیک استفاده از پردهء سبز پیشرفت غیر قابل باوری کرده که حتی می شه اسمشو "تغییر اساسی" گذاشت.
دیگه گذشت اون زمانی که با کلی دنگ و فنگ پردهء رنگ مناسب جور می کردن و با دقت نصب می کردن و با زحمت نور زمینه رو یه دست در می آوردن که توی تدوین، درست حذف بشه.
الان دیگه هم جنس (بهتره بگم نوع) پرده ها عوض شده و هم روش نورپردازی شون.
تغییری که توی بافت پرده های به وجود اومده اینه که در بین تار و پود الیاف، کریستال های کروی خیلی کوچیکه که تمام سطح پرده رو پر کردن؛ ولی کاملاً بی رنگ هستن.
به همین خاطر و به برای اینکه رنگ زمینه روی سوژهء اصلی تأثیر نذاره، پرده به صورت خاکستری رنگ دراومده.
نکتهء قابل توجه این روش، استفاده از نورپردازی خاص این پرده با استفاده از لامپ های LED سبز رنگه.
این لامپ های کوچیک و قدرتمند، به صورت یه ردیف حلقه ای، دور لنز دوربین قرار می گیره تا بتونه نور رو دقیقاً هم زاویهء تصویر ورودی به دوربین، روی پرده بتابونه.
وقتی که نور این لامپ ها به پرده می رسه، همون دونه های کریستالی روی پرده، چون به کشل کره هستن، نور رو تقریباً به همون زاویه ای که تابیده شده، بر می گردونن.
نتیجه این می شه که هر جایی از تصویر که این پرده دیده می شه، کاملاً سبز رنگ می شه و جاهای دیگهء تصویر که سوژه وجود داره، چون اون دونه های کریستالی نیستن که نور لامپ های LED رو برگردونن، تصویر سوژه دیده می شه.
به این ترتیب، چیزی که به دست میاد، یه تصویر با زمینهء سبز خالصه که حتی Notepad هم می تونه زمینه شو حذف کنه. :دی
نکتهء جالبش اینجاست که چیزی که چشم ما از پردهء در حال فیلم برداری می بینه، با چیزی که توی دوربین دیده می شه کاملاً متفاوته. یعنی به چشم ما، رنگ اون پرده کاملاً سبز نمی شه؛ ولی توی دوربین سبز دیده می شه.
اگه گفتید چرا؟
مطمئناً از اون عکسایی که موقع فلاش زدنم دوربین عکاسی، چشم مردم قرمز شده زیاد دیدید؛ و حتماً می دونید که این قرمزی به خاطر برخورد نور فلاش دوربین به رگ های خونی انتهای چشم هستش که بازتابش توی دوربین به این صورت درمیاد.
این پردهء سبز (در ظاهر خاکستری) جدید هم از همین روش استفاده می کنه که اسمش هست LED Green Screen System.
می دونم می پرسید که توی ایران هم هست یا نه! ... بله هست و به خوبی هم دارن ازش استفاده می کنن.
توی اینترنت سرچ کنید چیزای جالبی ازش می بینید.
التماس دعا
یا علی