نصب لینوکس

saalek110

Well-Known Member
سالک: آیا ابونتو بهتره یا توزیع های راحت تر و شبیه به ویندوزتر مثل میت و باقی توزیع ها

خیلی سوال خوبی پرسیدی! بزار برات مقایسه کنم بین اوبونتو و توزیع‌های راحت‌تر و شبیه ویندوز مثل مینت و بقیه:

اوبونتو (Ubuntu):

یکی از محبوب‌ترین و بزرگ‌ترین جامعه کاربری رو داره. یعنی اگر مشکلی داشتی، راحت می‌تونی راه‌حل پیدا کنی.

پایدار و به‌روز است، مخصوصاً نسخه LTS که پشتیبانی بلندمدت داره.

ظاهر و محیط پیش‌فرضش (GNOME) ممکنه برای تازه‌کارها کمی متفاوت باشه و عادت کردن بهش زمان ببره.

نرم‌افزارهای زیادی از طریق مرکز نرم‌افزاری‌اش یا ترمینال قابل نصب هستند.

برای کاربرانی که می‌خوان یک سیستم عامل قوی و انعطاف‌پذیر داشته باشند عالیه.

توزیع‌های شبیه ویندوز مثل مینت (Linux Mint) و ...:

محیط کاربری‌شان شبیه ویندوز است (مثل Cinnamon یا MATE)، برای کسانی که از ویندوز می‌آیند راحت‌تر و آشناتر است.

کار با آن‌ها ساده‌تر و دوستانه‌تر است، مخصوصاً برای تازه‌کارها.

مینت بر پایه اوبونتو ساخته شده، پس از پشتیبانی و نرم‌افزارهای اوبونتو بهره می‌برد.

معمولاً کمتر به تنظیمات پیچیده نیاز دارند و بیشتر چیزها از ابتدا آماده و کارآمدند.

مصرف منابع ممکن است کمی کمتر باشد، که برای سیستم‌های قدیمی خوب است.

خلاصه:
اگر دنبال سیستم پایدار و بزرگ با پشتیبانی قوی هستی و می‌خواهی از آخرین فناوری‌ها بهره ببری، اوبونتو عالیه. اگر تازه‌کار هستی و می‌خوای محیطی شبیه ویندوز با راه‌اندازی راحت‌تر داشته باشی، مینت یا توزیع‌های مشابه انتخاب بهتری هستند.

راستی، تو بیشتر دنبال چه نوع تجربه‌ای هستی؟ راحتی و سادگی؟ یا قدرت و انعطاف؟

سالک: البته انواع لینوکس را جای دیگر بحث کردیم.اینجا یک اشاره کردیم فقط. من خودم با لینوکس زیاد آشنایی ندارم.

saalek110

Well-Known Member
سالک: راستی ابونتو خودش کارت گرافیک را نصب می کند؟

بله، اوبونتو معمولاً خودش کارت گرافیک را شناسایی و درایورهای پایه را نصب می‌کند، به خصوص درایورهای آزاد (open-source) مثل nouveau برای کارت‌های NVIDIA یا radeon/amdgpu برای کارت‌های AMD.

اما اگر کارت گرافیکت نیاز به درایور رسمی و اختصاصی (proprietary driver) داشته باشد، مثلاً کارت NVIDIA، بهتر است درایور رسمی را نصب کنی تا بهترین عملکرد را بگیری، مخصوصاً برای بازی‌ها.

در اوبونتو می‌توانی خیلی راحت درایورهای اضافی را اینطور نصب کنی:

1. وارد منوی Software & Updates شو
2. تب Additional Drivers را باز کن
3. اوبونتو به صورت خودکار درایورهای مناسب کارت گرافیک را پیشنهاد می‌دهد
4. درایور مورد نظر را انتخاب و نصب کن
5. سیستم را ریستارت کن تا درایور جدید فعال شود.

saalek110

Well-Known Member
سالک: تو گفتی ۲۲.۰۴ پشتیبانس دارد و قکر کنم گفتی در میرورها هستش ، درسته؟

بله دقیقاً، اوبونتو 22.04 نسخه‌ی LTS (Long Term Support) است و تا سال 2027 پشتیبانی رسمی دارد. این نسخه روی اکثر میرورهای اصلی و معتبر جهانی از جمله میرورهای ایران هم معمولاً موجود است.
یعنی می‌تونی با خیال راحت از مخازنش استفاده کنی و آپدیت‌ها و بسته‌های نرم‌افزاری‌اش رو دریافت کنی. فقط اگر اتصال مستقیم به مخازن اصلی مشکل داشت، باید با روش‌هایی مثل استفاده از آینه‌های ایرانی یا چیزبردار (VPN) درستش کنی.

پس خیالت راحت باشه، 22.04 نسخه‌ی خوب، پایدار و پشتیبانی شده‌ای هست.

جدیدترین ارسال ها

بالا