نصب لینوکس بر ترموکس ۲

saalek110

Well-Known Member
نصب لینوکس بر ترموکس ۲

سالک: شما در این تاپیک مدام اسم دسکتاپ lxde را می شنوید، علتش اینه که تبلت من توان نصب این دسکتاپ را داشت، اگر شما گوشی یا تبلت قوی تری دارید می توانید بروید سراغ دسکتاپ های دیگر ، مثلا lxqt یا xfce یا هر دسکتاپ دیگر بنا به سلیقه و نیاز خود. من هم اگر یک روز گوشی یا تبلت قوی تر بخرم ممکن است سراغ دسکتاپ قوی تری بروم.
حتی در اجرای lxde هم من مشکل داشتم و رفتم سراغ کوچک آن یعنی lxde-core.
در مورد دیسترو اش هم دبیان را توانستم نصب کنم و ابونتو زیاد برایم کار نکرد.

تاپیکهای اول و دوم قبل این تاپیک:

شرحی بر نصب لینوکس بر ترموکس

نصب لینوکس در ترموکس در گوشی

کار نصب لینوکس بر ترموکس به آخر کار رسیده و تاپیک زیر جایی برای دستکاری لینوکس است برای علاقه مندان:

لینوکس ، ایجاد تغییرات بر دسکتاپ LXDE

بعد نصب لینوکس بر کامپیوتر ، تاپیک زیر را زدم و بازدید بالایی داشت ، ولی نمی دانم چقدر بزای لینوکس نصب شده بر گوشی مفید باشد، فعلا وقت نکردم به این تاپیک نگاهی بکنم:

کارهای بعد نصب لینوکس

دسکتاپ lxde-core اذیت می کرد ، روی دبیان openbox نصب کردم.فرقی برام با lxde-core نداره. هر چی اونجا داشتم ، اینجا هم دارم. تاپیک زیر:

نصب openbox بر ترموکس در گوشی

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
لیست:

صفحه اول:نصب و تنظیم lxde

صفحه دوم: نصب و تنظیم openbox
صفحه سوم: خطاها

تنظیم vcn viewer در تاپیک شرحی بر نصب لینوکس گفته شد،
رفع قفل و پاکسازی پورت ها در تاپیک شرحی بر نصب لینوکس گفته شد.
مقایسه لینوکس ها و دسکتاپ ها در هر دو تاپیک نصب لینوکس بر ترموکس و شرحی بر نصب لینوکس بر ترموکس گفته شد.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
آموزشهای اولیه و آشنایی را در دو تاپیک قبلی پیگیری کنید، در این تاپیک مسائل اولیه یا شرح داده نمی شود یا خلاصه تر گفته میشه.

saalek110

Well-Known Member
نصب دبیان و lxde:

نصب ترموکس
pkg update && pkg upgrade
termux-setup-storage

pkg install proot-distro
proot-distro install debian
proot-distro login debian
apt update && apt upgrade -y

بین دو تای زیری یکی را انتخاب کنید ، اگر دستگاه شما ، گوشی یا تبلت ، Ram خوبی دارد lxde کامل را نصب کنید
و اگر دستگاه شما ضعیف است lxde-core را نصب کنید.در ظاهر یک سری نرم افزارها کمتر بود.وسط نصب انتخاب کیبورد می خواهد ، عدد 1 را تایپ و اینتر کنید.

apt install lxde -y
apt install lxde-core -y

در مجموعه نصب ها برای یک لینوکس بر ترمکس ، بزرگترین نصب همین نصب lxde است و اگر core اش را نصب کنید زمان نصب کمتری هم خواهد داشت.

دیپ سیک میگه حجم نصب lxde به lxde-core اعداد ۵۰۰ به ۲۵۰ مگاست.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
بعد نصب دبیان و lxde می رسیم به نصب خرت و پرت های ارسال تصویر به vnc viewer:
برنامه tightvncserver سرور ارسال است ، dbus هم نصبش ، فقط چند ثانیه می خواد.
بعدش پسورد تعیین می کنید و بعد پوشه .vnc را می سازید، اسمش نقطه vnc است نه vnc خالی
بعد فایل استارت را می نویسید و دسترسی بهش می دهید.بعدش دیگه روشن و تاموش کردن با دستورات kill و شروع سرور را خواهیم داشت.

apt install tightvncserver -y

apt install dbus-x11 -y

vncpasswd

mkdir -p ~/.vnc

# ایجاد فایل xstartup با محتوای صحیح
cat > ~/.vnc/xstartup << 'EOF'
#!/bin/bash
unset SESSION_MANAGER
unset DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS
export XKL_XMODMAP_DISABLE=1
export XDG_CURRENT_DESKTOP="LXDE"
exec startlxde
EOF

# دادن مجوز اجرا
chmod +x ~/.vnc/xstartup

vncserver :1 -geometry 1024x768

vncserver -kill :1

دستور آخر برای قطع سرور است، دستور قبلیش برای شروع سرور است. برای تست اول ، دستور شروع را بزنید و اگر مشکلی بود دستور قطع رابزنید و اصلاحات را انجام دهید و دوباره دستور شروع را بزنید.
اون تکه سبز را یک تکه کپی و اجرا کنید.

دستورات این دو پست را اجرا کردم و بدون هیچ مشکلی lxde نمایش داده شد.ولی ممکن است سیستم شما تفاوتهایی داشته باشد و یا ضعیف تر باشد.

با openbox راه اندازی را اول تست کنید و بعد که راه اندازی اکی شد فقط کافیه محتوای فایل استارت را عوض کنید تا lxde نمایش پیدا کند.

deepseek را وادار کنید دستورات تشخیص بدهد و نتیجه را به خودش بدهید تا بگه مشکل چیه و بخواهید براتون توضیح بده قضیه چیه.

گاهی پیشنهادهای عوضی می کند. ازش دانش بگیرید و خودتون فرمان دستتون باشه.

خیلی اشکالات ممکنه میش بیاید که در این تاپیک بحث نشده باشد. و نیاز است از deepseek کمک بگیرید. راه انداختن deepseek خودش یک مهارت است. باید خوب برایش توضیح بدهید مشکل چیه. اگر او مشکل را بداند راه حل را احتمال زیاد می داند.

گاهی مشکل اینه که دسکتاپ ناقص دانلود شده ، دستور نصب را اگر مجدد بزنید کاملش می کنه.
اگر صفحه خاکستری بیاد ، ممکن است فایل استارت شما مشکل داشته باشه یا دسکتاپ کامل دانلود نشده باشه.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
دسکتاپ ها و دیستروهای دیگر:
در مورد دسکتاپ های دیگر:

Openbox برای بعضی کارها ، کافیه.

Lxqt گویا سنگین بود و موقع نصب قفل می کرد و .....

Xfce نصب شد ولی بعد هر یکی دو دقیقه اتصال قطع میشد..چون من lxde را داشتم ، وقت نزاشتم ببینم اشکال xfce چیه.

در مورد لینوکس های دیگر:
بین ابونتو و دبیان ، نمی دونم چقدر فرق است ولی من شاید بی دلیل یا با دلیل به دبیان عادت کردم.
آلپاین میگن سبک تره ولی موقع نصب مشکل ایجاد شد ، deepseek گفت شاید اسم بسته ها اونجا فرق داره و من ادامه ندادم.
در مورد mate و دیگر دیستروهای سنگین ، فکر کردم روی دستگاه من مشکل ایجاد کند و فعلا سمتشان نرفتم.

saalek110

Well-Known Member
نصب دیستروهای دیگر:

proot-distro list

proot-distro install archlinux
proot-distro install ubuntu
proot-distro install void

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
لیست تلاش های من:

سالک:
مقایسه دبیان و ابوونتو:

دبیان و lxde پایداری برای دستگاه من نسبتا خوبی داشته اند. یعنی چند ساعت کار کرده اند،
ابونتو خوب نبود و برای من کار نکرد.ولی دبیان خیل بهتر بود.اصلا ابونتو برای من کار نکرد.

الان می خوام با lxde-core تست کنم.روی ابونتو نصب شد ولی می خوام دبیان و lxde-coee را تست کنم.
دسکتاپ Lxde-core از خود lxde خلاصه تر و سبک تر است.

Void هم یک بار نصب شد.
مانجارو و فدورا را یک بار تلاش کردم نصب نشدند.

دسکتاپ ها:
Openbox پایدار بود ولی خوب نیاز به تجهیز داره و بازی های ساده گرافیکی هم درش انگار اجرا نشد.

دسکتاپ lxqt در همان نصب اش ، برای من مشکل ساز بود.
دسکتاپ xfce نصب شد ولی اذیت کرد و چون من lxde را داشتم ، زیاد باهاش کار نکردم تا رفع عیب کنم.شاید باز مشکل کم بودن Ram دستگاه من بود.

اگر گوشی تون خیلی ضعیف است مجبورید با openbox کار کنید و چیزهایی روی openbox اضافه کنید.
اگر گوشی یا تبلت معمولی دارید دبیان و lxde نصب کنید.
اگر گوشی تان معمولی با ram کم است lxde-core نصب کنید.
اگر رم گوشی تون بالاست ، بروید سراغ xfce
نمی دونم xlqt با رم زیاد نصب بشه یا نه ، برای من موقع نصب اصلا ترموکس را از کار می انداخت..deepseek میگه وابستگی های پیچیده تری داره. برای من نصبش هم ویرانگر بود و اصلا نصب هم نشد.

بعد نصب ترموکس بروید تنظیمات گوشی و بروید برنامه ها ، و ترموکس را پیدا کنید و بروید قسمت باطری و اجازه مصرف نامحدود باطری بدهید تا دستگاه بعد مدتی کار آن را غیرفعال نکنند.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
هر قت دستور شروع سرور را زدید یعنی
vncserver :1 -geometry 1024x768
را . اگر خطا داشت دو دستور زیر را اجرا کنید: مثلا گفت در حال پورت از قبل مشغول کار است

rm -f /tmp/.X1-lock /tmp/.X11-unix/X1

rm -rf ~/.vnc/*:1*

گاهی هم لازم است دو دستور زیر را اجرا کنید:مثلا گفت سرور در حال اجرا است

pkill -f Xtightvnc
pkill -f vncserver

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
خطاها:

خطای signal 9 prees inter بعد این خطا ، گاهی میشه ب بستن ترموکس و دوباره باز کدن ، دوباره وارد دبیان شد و دسکتاپ را اجرا کرد.deepseek میگه گوشی پرمصرف های ram را می بندد و میگه برنامه را سبک کنید. شرح در صفحه ۳ تاپیک.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
mousepad ادیتور گرافیکی apt install برای نصبش بنویسید.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
بررسی فضای آزاد
free -h
دیدن پروسس های فعال
htop

هنوز تست نکردم.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
دسترسی به حافظه با فایل منیجر

با فایل منیجر pcman....در محیط گرافیکی.....
از sdcard ...... فایل را آوردم به پوشه هوم یا همون root.......
حالا اگر ls بزنید در ترمینال اسمش هست. باید در ترموکس دستور termux-setup-storage را زده باشید و اگر زده باشید در فایل منیجر در محیط گرافیکی پوشه sdcard را می توانید پیدا کنید. بغل آیکون خانه ، یک دکمه ریز سبز ایت که در عکسهای زیر نشان دادم که شما را می برد به یک لیست پوشه ها که پوشه sdcard هم جزو اونهاست ، عگسهای زیر را ببینید:

Screenshot_۲۰۲۶-۰۲-۰۶_۱۹۲۲۱۲.jpgScreenshot_۲۰۲۶-۰۲-۰۶_۱۹۲۲۳۱.jpg

داخل پوشه sdcard پوشه دانلود است که فایل دانلودی شما آنجاست. ما در گوشی دانلود کردیم و می رود به پوشه دانلود. اون فایل را کپی بگیرید بیاورید بزارید در پوشه root یا هوم لینوکس

کلا ارتباط با پوشه های قسمت اندروییدی میشه برقرار کرد.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
اگر lxde-core نصب کردید ، بروید صفحه ۳ همین تاپیک و چیزهایی که اونجا بحث شده را اگر خواستید نصب کنید.
یا اگر lxde نصب کردید هم اونجا ، دستورات حذف برنامه های اضافه هست.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
یک نمایشگر تصویر سریع با قابلیت‌های مفید...بعد نصب نامش میاد در منوی استارت
کد:
apt install nomacs

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
~ $ proot-distro list

Supported distributions (format: name < alias >):

* Adélie Linux < adelie >