محیط برنامه نویسی میکروکنترلر AVR

saalek110

Well-Known Member
یکی از قابلیت های قابل توجه این میکروکنترلر، امکان برنامه نویسی با استفاده از کامپایلر زبان های برنامه نویسی در سطح بالا است.

در توضیح باید گفت، کامپایلر امکانی برای تبدیل زبان های برنامه نویسی سطح بالا به سطوح پایین تر و در سطح ماشین می باشد.

به طور مثال از جمله کامپایلرهای طراحی شده جهت برنامه نویسی میکروکنترلر AVR، از کامپایلر (BASCOM) زبان (BASIC) و (Codevision) که کامپایلر زبان (C) است می توان نام برد.

علاوه بر این AVR عرضه کننده میکروکنترلرهای 8 بیتی و 32 بیتی نیز می باشد.

 

saalek110

Well-Known Member

انتخاب زبان برنامه نویسی برای میکروکنترلر الکترونیک


بسکام ، کدویژن یا اتمل استودیو ؟ مسئله این است!

خب همانطور که میدانید ما برای برقراری ارتباط با میکروکنترلر و اینکه به آن ها دستور دهیم کاری را انجام دهند، باید با زبان خاصی با آن ها صحبت کنیم. همه کامپیوتر ها یک زبان دارند ، همه تنها زبان باینری (01010) را میفهمند.
v0iaaaq9lui4.gif

برای انجام عمل ساده جمع 2 با 2 ، کامپیوتر آن همه عدد 0 و 1 را باید پردازش کند. خب اینطور که نمیتوانیم برای یک عمل ساده این همه عدد بنویسیم آن هم با قواعد بسیار پیچیده !
در اینجا ما باید یک مترجم استخدام کنیم تا دستورات ما را به کد های باینری تبدیل کند. این مترجم ها همان کامپایلر ها هستند. کامپایلر ها تنوع زیادی دارند و با زبان های مختلفی میشود به آن ها دستور داد. به طور مثال وقتی سخنگوی کشور های مختلف میخواهند با رئیس سازمان ملل حرف بزنند باید به زبان انگلیسی درخواست خود را بیان کنند. یعنی یک طرف زبان های مختلف قرار دارد و یک طرف تنها زبان انگلیسی و در بین آن ها مترجم !
متوجه شدید ؟ این موضوع در برنامه نویسی هم صدق میکند. شما ممکن است با زبان های مختلف برنامه بنویسید و در نهایت کامپایلر آن ها را به زبان باینری ترجمه میکند.
مشاهده آموزش های قبلی : آموزش های میکروکنترلر AVR

آموزش انتخاب زبان و کامپایلر برنامه نویسی AVR

برای برنامه نویسی برای میکروکنترلر ها AVR کامپایلر های مختلفی وجود دارد مثل :
  • Bascom AVR – زبان بیسیک
  • Codevision AVR – زبان C
  • Atmel Studio – زبان اسمبلی | C | C+ | C++
  • WinAVR – زبان C
دقت کنید ، متوجه میشوید که زبان همه بجز بسکام ، به نوعی C است. در کشور ما 3 مورد اول یعنی بسکام ، کدویژن و اتمل استودیو بیشتر از همه جا افتاده هستند.
متاسفانه در ایران برنامه نویسی برای میکروکنترلر های AVR به نوعی محدود به بسکام و کدویژن است.
خب حالا به اینصورت پیش میرویم،

کدویژن یا بسکام ؟

باید بگم 100% کدویژن، اما به چه دلیل ؟ زیرا کامپایلر کدویژن از زبان C استفاده میکند اما بسکام از زبان بیسیک. زبان بیسیک نسبت به زبان C بسیار ساده تر است اما نسبت به زبان C محبوبیت کمتری برخوردار است و دسترسی به منابع آن کمتر است مخصوصا در ایران.
حالا ما این همه گفتیم زبان C ، باید ویژگی های آن را نیز بدانیم :

  • زبان برنامه نویسی سطح میانی است یعنی نه زیاد سخت و نه زیاد آسان.
  • دارای قدرت بالاست و میتوان در جهت های مختلف از آن استفاده کرد.
  • با اینهمه هنوز هم خیلی از افراد حرفه ای هستند که پروژه های پیچیده را هنوز هم با بیسیک انجام میدهند اما اگر تازه شروع میکنید حتما به دنبال یادگیری زبان C بروید !
حالا میرسیم به سوال بعد ،

کدویژن یا اتمل استودیو ؟

در زمان نوشتن این مقاله ، اتمل استودیو تا ورژن 7 منتشر شده است.
این کامپایلر سیر تغییر و تحول عجیبی دارد ! در ابتدا نام این نرم افزار AVR Studio بود و در ورژن 4 تنها یک دیباگر بود و برای کامپایل برنامه نیاز به یک کامپایلر دیگر داشتید. در ورژن 5 ای وی آر استودیو ، قابلیت کامپایلر به این نرم افزار اضافه شد و طرفدار زیادی پیدا کرد. در ورژن 6 ، نام ای وی آر استودیو به اتمل استودیو تغییر یافت. دلیل آن هم این بود که در ورژن 6 به بعد علاوه بر قابلیت برنامه نویسی برای میکروکنترلر های AVR ، میتوانید برای میکروکنترلر ها بر پایه هسته های ARM نیز برنامه نویسی کنید.
با توجه به این که امروزه کتابخانه های های مختلف برای Atmel Studio موجود است، برای کار با میکروکنترلرهای AVR توصیه ما این است از کامپایلر اتمل استودیو استفاده کنید. زیرا علاوه بر رایگان بودن این نرم افزار، کار کردن با این نرم افزار نسبت به Codevision ساده تر است.
پایان.
نویسنده مطلب:
mohammadrahimi939


انتخاب زبان برنامه نویسی برای میکروکنترلر الکترونیک - روزمرگی کدرها
 

saalek110

Well-Known Member
باید بگم که کامپایلرهای AVR با گذشت زمان داره تعدادشون بیشتر میشه.



اما معروفترین هاشون اینها هستند :



1.*Bascom AVR -- زبان بیسیک

2.*Codevision AVR -- زبان C

3.Atmel Studio -- زبان اسمبلی + ++C

4.Keil -- زبان C

5.IAR -- زبان ++C/C

6.MiKroC -- زبان C

7.WinAVR -- زبان C



همونطور که مشاهده میکنید به جز بسکام که زبان برنامه نویسیش بیسیک هست بقیه کامپایلر ها هر کدوم به نوعی از زبان C بهره بردند.

در ایران هم 2 مورد اولی بیشتر از همه جا افتادند.اما با این حال دستتون بازه هر کدوم از اینا رو که خواستید انتخاب کنید !



در انتخاب کامپایلر و زبان باید یکم از زوایای دیگه هم بهشون نگاه کرد:



همونطور که گفتم در ایران بیشتر بسکام و کدویژن استفاده میشند.

چون در ایران قانونی بنام کپی رایت وجود نداره ما خیلی خیلی راحت هر نرم افزاری که عشقمون بکشه رو نصب میکنیم و بعد کرکش میکنیم و بسیار آسون مثل آب خوردن ازش استفاده میکنیم.



اما بقیه مردم دنیا چه میکنند ؟



اون بندگان خدا چون تو کشورشون قانون کپی رایت وجود داره و خودشون هم سطح وجدان بالایی دارند میان و دقیق کامپایلرشون رو انتخاب میکنند و اون رو میخرند ، اونهم به چه قیمتایی !!!

اما اونجا هم همه نمیتونند پول بالای این کامپایلرها بدند.کاری که میکنند اینه که میان و از کامپایلر های رایگانی مثل :Atmel Studio,IAR,WinAVR,... استفاده میکنند

اما دو تا مسئله دیگه :



1.ما مجبوریم یه زبان رو انتخاب کنیم و در این وبلاگ با اون بحث رو پیش ببریم.

2.اگه کامپایلرهایی غیر از بسکام و کدویژن انتخاب کردید،انتظار چندانی برای پشتیبانی از طرف کاربران ایرانی نداشته باشید ! چون اکثرشون باهاشون کار نکردند.



خب،رسیدیم به بحث جنجالی انتخاب کامپایلر مناسب حال و اوضاع خودمون :



*قاعدتا جزو دو کامپایلر محبوب و معروف در ایران خواهد بود.

**حتما کدویژن خواهد بود !!!!!!!!!!!! (ههه ...
laugh
)



اما چرا کدویژن ؟



اصلی ترین دلیل انتخاب این زبان توسط بنده محبوبیت آن و همچنین استفاده از زبان برنامه نویسی C آن است.

انتخاب زبان برنامه نویسی میکروکنترلر AVR ؟ [10] :: نویز | آموزش AVR | آموزش میکرو | میکروکنترلر
 

saalek110

Well-Known Member
محیط توسعه یک پارچه اتمل استودیو (Atmel Studio)، یک محیط فوق العاده است که از ترکیب قدرتمند Visual Studio و کامپایلر GCC تشکیل شده است. با توجه به اینکه به‌طور رسمی و رایگان توسط خود شرکت Atmel عرضه شده است، می‌تواند گزینه بسیار خوبی برای برنامه نویسی همزمان برای AVR ،ARM و آردوینو باشد! همچنین این نرم افزار دارای کتابخانه‌ی بزرگی از پروژه‌های استاندارد و آماده است. تقریباً شما همه‌ی مزیت‌های یک محیط برنامه نویسی خوب را یکجا باهم دارید! اما تنها عیبی که این محیط دارد، حجم سنگین فایل‌های آن است که موقع نصب در حدود 6 گیگابایت از فضای هارد شما را اشغال می‌نماید.

بررسی بهترین زبان، کامپایلر و محیط‌های برنامه نویسی مختلف برای میکروکنترلر AVR - سیسوگب
 

جدیدترین ارسال ها

بالا