سلام
من توی این دیوار ساده 3 تا پنجره قرار دارم و میخوام خطهایی رو روی نما به صورت چفت قرار بدم که این خطها مرز سنگها هستند.
اولین کار اینه که خطهایی رو که توی نما برامون مهم هستند و قراره چفت اجرایی دیده بشن رو انتخاب کنیم .
در این حالت بدون از انتخاب کردن اج ها با استفاده از گزینه ی chamfer و تیک کردن گزینه ی open اج های انتخاب شده رو از هم باز میکنیم.
باز هم در حالتی که اج ها انتخاب شده هستند با استفاده از کلید shift و ابزار select and move انها رو به سمت داخل extrude میکنیم تا سنگهامون حجم داشته باشن و به صورت یه صفحه ی دو بعدی دیده نشن.
نتیجه ی کار مثل عکس زیر دیده میشه.
حالا با استفاده از ودیفایر material to element و انتخاب حالت random distribution و تنظیم کردن عدد ID count به تعداد سنگی که میخواهیم داشته باشیم ID های متفاوتی رو به سنگها میدیم.
بعد از متریال دادن به این ابجکت با استفاده از عدد seed میتونیم نحوه ی قرار گیری ID ها رو به صورت tandom کنترل کنیم.
حالا از material editor و با کلیک کردن بر روی دکمه ی standard متریال multi/sub-objectl رو انتخاب میکنیم.
بر روی set number کلیک میکنیم و تعداد رو برابر همون تعداد تکسچری که میخواهیم داشته باشیم تنظیم میکنیم. این عدد با عددی که در مدیفایر material to element دادیم برابره.
رو یکی از slot های این متریال کلیک میکنیم و بعد از ساختن متریال مورد نظر با تکسچر، اون رو به حالت copy به slot های دیگه کپی میکنیم.
حالا برای اینکه سنگها در رندر متفاوت از هم به نظر بیایند باید با کارهایی مثل چرخاندن،crop کردن و اصلاح رنگ و حتی اصلاحاتی در shader مثل براقیت و برجستگی و دیگر امکانات بازی کنیم.
برای تصحیح رنگ میتونیم از ابزار color correcion هم استفاده کنیم... البته من چون از max2008 استفاده میکنم این ابزار رو نداشتم و از راه زیر این کار رو انجام دادم.
برای چرخاندن و crop کردن هم از راه زیر میتونیم کمک بگیریم ولی باید به یاد داشته باشید تیکapply رو فعال کرده باشید.
بعد از نسبت دادن متریال باید UV به این سنگها نسبت بدید و بهترین گزینه برای UV گزینه ی face هست. البته در این حالت خاص!
نتیجه ی کار در عکسهای زیر دیده میشه. البته در عکس آخر فقط یک متریال به کار نسبت داده شده و منظورم از نمایش درز ها بود.
البته با ابزار های دیگه ای مثل Vray multi sub tex هم میتونید این کار رو انجام بدید و نحوه ی کار مشابه هست.
موفق باشید