رنگ مشکی تو چاپ چطوری خوب در میاد

Parham

Well-Known Member
پس دلیلی‌ هم نیست که فینگلیش نوشته بشه ! به هر حال از بحث خارج ناشیم ...

ToFaN

Well-Known Member
par_ham گفت:
پس دلیلی‌ هم نیست که فینگلیش نوشته بشه ! به هر حال از بحث خارج ناشیم ...
daghighan az bahs kharej nashin
man farsi nemitonam type konam va in baram khili moshkel shode omidvaram zod tar khob beshe

NojanServer

Member
سلام آقایون بنظر من و طبق تجربه ای که من تو 8 سال بدست آوردم برای رنگ مشکی برای فونت ها و نوشته های خودتون فقط از 100% استفاده کنید چون بخاطر استفاده بیشتر از دستگاههای دوورقی در ایران به دلیل اینکه هر رنگ که چاپ شد رنگ بعدی رو چاپ می کنن احتمال بالا و پائین شدن زینگ وجود داره و بعد چاپ می بینی که از بقل نوشته ها یه رنگ زرد یا قرمز بیرون زده که باعث ناخوانایی فونت هاتون میشه.
برای زمینه یک دست مشکی هم همینطور اگر شما توی زمینه مشکی نوشته سفید دارید حتما از مشکی تک رنگ استفاده کنین داده جابجایی زینگ براتون مشکل ایجاد نکنه...
مشکی چهار رنگ بخاطر ضرب چهاررنگ کار رو بور می کنه و اگر درصد رنگها بالا و پائین بشه میبینین که مشکیتون مثلا توی نور به رنگ قرمز می زنه .....

Parham

Well-Known Member
والا مثل اینکه بعضی‌ از دوستان متنی‌ که من نوشتم را به دقت نخوندن ... من نمیگم که 100% بزنید مشکل ایجاد می‌شه ! میگم که در بعضی‌ از کارها مشکل ایجاد می‌کنه که در همون پست مشکل هم به دقت گفتم در ضمن خیلی‌ از چاپخونه ها هستند تو تهران که بدون مشکل چاپ میکنند ...

rahmani

Member
سلام.

در صورتيکه در زمينه مشکي شما نوشته هاي ريز و نگاتيو وجود ندارد تا بر اثر تنظيم نبودن رجيستر پوشانده شود و يا آسيب ببيند ميتوانيد با رعايت gray balance مقادير C=98 , m=92, y=93 , k=100 را چاپ کنيد اين مقادير يک مشکي کاملا پر به شما ميدهد. اين يک استاندارد است ولي در صورتيکه گرماژ کاغذ شما کم است و ممکن است اصطلاحا پشت بزند لازم است تا اين مقادير را کاهش دهيد البته حدالامکان بغير از مشکي. مثلا c=60 , m=50 ,y=50 , k=100
و در صورتيکه نوشته ريز و يا نگاتيو داريد ميتوانيد از 60% براي c و 100 درصد براي مشکي استفاده کنيد.
و اگر حجم زمينه مشکي شما کم است و نوشته هايتان هم بسيار ريز است و نگاتيو شده ميتوانيد از مشکي تنها استفاده کنيد ولي نميتوانيد انتظار داشته باشيد که بور نشود و يک دست باشد.

ترکيب آبي 60 درصد و مشکي 100 به شما يک مشکي خوب و اصطلاحا مشکي سرد و با جايگزيني قرمز بجاي آبي يک مشکي اصطلاحا گرم و البته با کمي گرايش به رنگ بادمجاني خواهد داد.

ترکيب زرد با مشکي آنرا بور خواهد کرد.

S.H.R.M.K

Well-Known Member
سلام بچه ها

چه آشی شده هرکی یه دستوری میده
آقا بیاین از بین همه این دستورای پخت رنگ مشکی یه جمع بندی کلی بکنیم و بگیم تو شرایط مختلف کدوم روش بهتره چون اینطوری که بوش میاد تو هر کاری یه روش خاصی بهتر عمل میکنه .اگه اون روشارو بتونیم از تو نظرات و تجربه های همدیگه پیدا کنیم فکر کنم به یه استاندارد درست حسابی برسیم.

فعلا

logical_82

Member
والا به نظر من جاهايي كه مشكي بصورت كلي استفاده نمي شه همون 100% عاليه اما منم تجربه هاي تلخي از كلي استفاده كردن اين 100% دارم !

chipaunt

Member
.

سلام .
در مورد رنگ مشکی گفته پرهام درسته .
خوب در اومدن این رنگ و بور نشدنش ارتباط مستقیم با نوع کاغذ و البته سطح رنگ داره .
ولی چون رنگ در چاپ افست پوششی نیست پس مشکی 100% خالص مشکی دلخواه ما در چاپ نیست .
در چاپخانه ای که من در آن کار میکنم دستگاه چاپ هایدلبرگ 4 رنگه و رنگ مشکی پیشنهادی من:
60=C
60=M
50=Y
100=K>|<

اما در مورد over print
توی فتوشاپ زمانی که توی کار رنگی رنگ مشکی رو 100 تا خالص داریم واسه اینکه اون مشکیه بور نشه باید زیر رنگ رو پر کنیم از رنگ زمینه ( به اصطلاح multiply )
توی کارل و فری هند over print همین کار رو می کنه.

FashisT

Active Member
اين گفته پرهام درسته ..اگه مشکلي کل کار رو تا حدودي در بر داره از 4 رنگ 100% نبايد استفاده کرد..ولي به نظره من اصلا نبايد استفاده کرد.چون در اين صورت ادغام چهار رنگ باعث توليد رنگ مشکي ميشه و اين باعث ميشه کار بخوابه يا شکم بده ... چون در چاپ چهار رنگ رنگ ها نوبتي قلتک ميخورند..
من اگه بخوام از تکس استفاده کنم از 60b 100k استفاده ميکنم... که يکم تندي رنگ مشکي خالص رو ميگيره!
........
overprint يک اصطلاح چاپي هست که چون کاغذ سفيد هست و اگه از تکست ريزي با رنگ مشکي ميخواي استفاده کني و دستگاه چاپ اصولا بعضي وقتها دقيق کار نميکنه باعث ميشه يه چند ميلي چپ و راست بزنه براي همين دور تکست به خاطر بک سفيد کاغذ سفيد ميشه(مانند نوشتهاي بعضي مجله هاي زرد) براي همين با تکنيک OP يک لايه مشکي زير قرار ميدند و بعد تکست رو پوشش ميدند که اين کار هم پاچي صورت پذير هست و هم نرم افزاري.../
فعلا

FarHes

Member
من ديروز يه كاري براي چاپ دادم بهم گفتن بايد:
C=0
M=0
Y=0
K=100
باشد وگرنه احتمال دارد كه مخصوصا متنها سايه دار شوند.

rahmani

Member
سلام.

اگر قرار باشد بنا بر نظر غير علمي چاپخانه ها که هر کدام به دلخواه خودشان و با توجه به کم کردن دردسرشان نظر ميدهند کار کنيد کمتر احتمال دارد بتوانيد در مجموع کارهاي حرفه اي و مطمئن ارائه دهيد. هر چاپخانه و هر چاپچي نظري مختص به خودش دارد.
اين شما هستيد که بايد با استناد به منابع علمي و تجربيات مستند و محکم به آنها بگوييد چه کار کنند و بگوييد که چه ميخواهيد. اگر هم انجام نميدهند ميتوانيد چاپخانه تان را عوض کنيد. علمي ترين بخش چاپ يعني desktop publishing در وهله ي اول به عهده ي گرافيست است و نه چاپخانه.

مطلبي که در بالا نوشتم هم نه تنها بر پايه ي بيش از 16 سال تجربه ام بود بلکه بر اساس منابع علمي و مستند مثل کتابها و منابع رنگ شرکت ماکرومديا و لاينوتايپ هل( که اکنون در هايدلبرگ حل شده) و شرکت آگفا بوده است. و نه تنها نظرات شخصي.

adame_haji

Member
FashisT گفت:
اين گفته پرهام درسته ..اگه مشکلي کل کار رو تا حدودي در بر داره از 4 رنگ 100% نبايد استفاده کرد..ولي به نظره من اصلا نبايد استفاده کرد.چون در اين صورت ادغام چهار رنگ باعث توليد رنگ مشکي ميشه و اين باعث ميشه کار بخوابه يا شکم بده ... چون در چاپ چهار رنگ رنگ ها نوبتي قلتک ميخورند..
من اگه بخوام از تکس استفاده کنم از 60b 100k استفاده ميکنم... که يکم تندي رنگ مشکي خالص رو ميگيره!
........
overprint يک اصطلاح چاپي هست که چون کاغذ سفيد هست و اگه از تکست ريزي با رنگ مشکي ميخواي استفاده کني و دستگاه چاپ اصولا بعضي وقتها دقيق کار نميکنه باعث ميشه يه چند ميلي چپ و راست بزنه براي همين دور تکست به خاطر بک سفيد کاغذ سفيد ميشه(مانند نوشتهاي بعضي مجله هاي زرد) براي همين با تکنيک OP يک لايه مشکي زير قرار ميدند و بعد تکست رو پوشش ميدند که اين کار هم پاچي صورت پذير هست و هم نرم افزاري.../
فعلا

ایول اینجا چه خبر شده
منم با گفته های پرهام موافقم

شهرام جان میشه کمی بیشتر راجع به اور پرینت توضیح بدی با یه مثال . و اینکه چطوری توی فتوشاپ یا کرل از اور پرینت بصورت درست استفاده بشه

راستی شهرام اونجا که گفتی
من اگه بخوام از تکس استفاده کنم از 60b 100k استفاده ميکنم... که يکم تندي رنگ مشکي خالص رو ميگيره

من موندم 60b رو از کجا آوردی ؟ آخه چاپ خونه از CMYK طبعیت میکنه ولی شما RGB رو با CMYK قاطی کردی و سیستم " شهرام وای کا " رو اختراع کردی : دی :

یه سوال نا مرتبط میپرسم هر کی میدونه کمک کنه
من با OPERA 8.5 کار میکنم با مجید آنلاین مشکل پیدا کردم . هیچ شکلکی نمیزنه موقع پست زدن یا نمیتونم عکس بزارم تو پست و درشتی فونت انتخاب کنم . در کل تموم این دکمه ها برای من غیر فعال هست . جیکار کنم ؟ این Opera دیگه خیلی امنیتی عمل کرده
فعلا

adame_haji

Member
rahmani گفت:
سلام.

در صورتيکه در زمينه مشکي شما نوشته هاي ريز و نگاتيو وجود ندارد تا بر اثر تنظيم نبودن رجيستر پوشانده شود و يا آسيب ببيند ميتوانيد با رعايت gray balance مقادير C=98 , m=92, y=93 , k=100 را چاپ کنيد اين مقادير يک مشکي کاملا پر به شما ميدهد. اين يک استاندارد است ولي در صورتيکه گرماژ کاغذ شما کم است و ممکن است اصطلاحا پشت بزند لازم است تا اين مقادير را کاهش دهيد البته حدالامکان بغير از مشکي. مثلا c=60 , m=50 ,y=50 , k=100
و در صورتيکه نوشته ريز و يا نگاتيو داريد ميتوانيد از 60% براي c و 100 درصد براي مشکي استفاده کنيد.
و اگر حجم زمينه مشکي شما کم است و نوشته هايتان هم بسيار ريز است و نگاتيو شده ميتوانيد از مشکي تنها استفاده کنيد ولي نميتوانيد انتظار داشته باشيد که بور نشود و يک دست باشد.

ترکيب آبي 60 درصد و مشکي 100 به شما يک مشکي خوب و اصطلاحا مشکي سرد و با جايگزيني قرمز بجاي آبي يک مشکي اصطلاحا گرم و البته با کمي گرايش به رنگ بادمجاني خواهد داد.

ترکيب زرد با مشکي آنرا بور خواهد کرد.

rahmani گفت:
سلام.

اگر قرار باشد بنا بر نظر غير علمي چاپخانه ها که هر کدام به دلخواه خودشان و با توجه به کم کردن دردسرشان نظر ميدهند کار کنيد کمتر احتمال دارد بتوانيد در مجموع کارهاي حرفه اي و مطمئن ارائه دهيد. هر چاپخانه و هر چاپچي نظري مختص به خودش دارد.
اين شما هستيد که بايد با استناد به منابع علمي و تجربيات مستند و محکم به آنها بگوييد چه کار کنند و بگوييد که چه ميخواهيد. اگر هم انجام نميدهند ميتوانيد چاپخانه تان را عوض کنيد. علمي ترين بخش چاپ يعني desktop publishing در وهله ي اول به عهده ي گرافيست است و نه چاپخانه.

مطلبي که در بالا نوشتم هم نه تنها بر پايه ي بيش از 16 سال تجربه ام بود بلکه بر اساس منابع علمي و مستند مثل کتابها و منابع رنگ شرکت ماکرومديا و لاينوتايپ هل( که اکنون در هايدلبرگ حل شده) و شرکت آگفا بوده است. و نه تنها نظرات شخصي.

رحمانی جان مطالب شما هم خیلی جالبه و خیلی علمی و تجربه هم چاشنیشه
شما فرمودید :ترکيب آبي 60 درصد و مشکي 100 به شما يک مشکي خوب و اصطلاحا مشکي سرد میدهد
خب یعنی من برای تموم بک گراند های مشکی از این ارقام استفاده کنم بهتره یا گاهی اوقات سرد بهتره گاهی اوقات گرم
الان هم یه مدته کار چاپی به من نخورده که یه تست بزنم ببینم کدومشون بهتر میشه
یعنی اگه یه کار بهم بخوره همش توش از رنگ مشکی استفاده میکنم و هر قسمتشو یکی از اعدادی که بچه ها گفتن میزارم ببینم کدومش خوب از آب در میاد
بدبخت اون یارو که قراره همچین آشی براش بپزم
فعلا

Parham

Well-Known Member
adame_haji گفت:
شهرام جان میشه کمی بیشتر راجع به اور پرینت توضیح بدی با یه مثال . و اینکه چطوری توی فتوشاپ یا کرل از اور پرینت بصورت درست استفاده بشه

حاجی‌ من در این تاپیک به طور کامل در مورد این مساله توضیح دادم یک نگاهی‌ بنداز ... اگر باز هم جایی‌ ابهام داشت در همنوجا مطرح کن ...

S.H.R.M.K

Well-Known Member
ادم حاجی منم اپرا 8.5 رو دارم الانم باهاش هیچ مشکلی ندارم فکر کنم از تنظیماتت باشه

adame_haji

Member
دمت گرم پرهام جان
با اجازت یه کپی خفن به سبک شهرام ( منظورم این نیست که شهرام کپی برداره ها . شهرام خودش میدونه من چی میگم .mht ) کشیدم رو هاردم تا ازش استفاده کنم
فعلا

ACTIVE

Active Member
سلام
مبحث جالبي بود

ولي بنا به دلايلي بهتره كه از مشكي 100 فقط استفاده بشه
چون وقتي كاغذ ميره زيره چاپ مخصوصا اگه گرماژ كاغذ هم پايين باشه اگه تو يك نقطه از كاغذ يك مشكي چار رنگ باشه موجب چوروك شدن و يا اصطلاحا كاغذ اون قسمت تاب ور ميداره، ميشه چون ميزان سطح پوشاني مركب در اون نقطه زياد ميشه و خيس ميشه
و اينكه ممكنه زينك هامون تكون بخوره و كامل رويه هم مچ نباشن و با اين كار يه مقدار از لحاظ كيفي افت پيدا ميكنه

اما ميشه رنگ تركيبي مورد نظر مخصوصا رويه نوشته ها رو ايجاد كرد
همونطور كه بحثش شد، ما ميتونيم از دستور اور پرينت در كورل دراو و يا انتخاب گزينه مالتي پلاي در ليرهاي فتوشاپ به اين حالت برسيم

حالا زياد هم اجباري نيست كه حتما حتما از تركيب رنگي من يا دوستاني كه ذكر كردن استفاده بشه براي تركيب بندي رنگي خودتون هر رنگي رو صلاح ميدونين استفاده كنيد
به اعتقاد من اگه دستگاه چاپ درست و حسابي باشه و اوپراتورش هم دره پيتي نباشه با تنظيم غلظت و فشار و ... ميتونه چهار رنگ مشكي رو دربياره

ولي در كل ضريب اطمينان بلك 100 بيشتر از سايره موارده و پيشنهاد ميشه از اين استفاده بشه

موفق باشيد

sarah 666

New Member
سلام به همگی،ببخشید من میخواستم یه سطح بزرگ رو مشکی کنم برای تبلیغات یک رستوران،برای چیزی مثل کارت یا منو از چه درصدی استفاده کنم؟اگه همشو 100 بگیرم فکر نکنم خوب باشه چون نوشته های روی اون زرد یا سفیده،ممنون میشم راهنمایی کنین....

Parham

Well-Known Member
شما از مقدار هایی‌ که در بالا گفته شده استفاده کن و برای راهنمایی‌ بیشتر کل تاپیک را یک بار مرور کن و اگر نوشته های خیلی‌ ریزی داری یا می‌خوای کارت خوب بشه از overprint استفاده کن که نتیجه بهتری داشته باشی‌ ...

جدیدترین ارسال ها

بالا