سلام ... من تقریبا حقوق تمام شرکتهای تولید انیمیشن رو می دونم ... اگر خواستید بگید تا با سطح کاری براتون بفرستم ...
مثلا حقوق یک انیماتور و مدل سا ز و طراح استوری برد و مدل شیت من و از این کارا در حور بین 500000 تا 700000 هزارتومن هست ... البته مثل ... ازشون کار می کشن ...
در شرکتهای تجاری ( تبلیغات و غیره ) بین ماهی 500 تا 1000000 و در شرکتهای تجاری بزرگ تا 2000000 هم میرسه ولی تا سرحد مرگ ( جای سه نفر ) ازتون کار می کشن ...
مدلسازها : هرمدل آماده همراه با متریال و ریگ و غیره آماده انیمیشن 400000 هزارتومن ... ساخت یک لوکیشن ... بطور کامل متوسط از نظر سختی هم همینقدر قیمت داره ...
کار پروژه ای خیلی متفاوته ... از کارای در پیت آسون گرفته تا کارای حرفه ای ... البته در ایران اصلا کسی آدم حرفه ای نمیخاد ... یا متوسط باشین و یا اگر حرفه ای هستین باید حداکثر پول آدم متوسط رو بگیرین مگرنه کسی بهتون کار نمی ده ...
این یک کنایست ....
ببین شما باید قبل از شروع کار از یکجایی یک سفارشی بگیری ... تو ایران ما پخش آزاد نداریم ( یا هنوز اونقدر صنعت انیمیشن خوب نشده که بتونیم سینمایی مستقل برا ینمایش انیمیشن داشته باشیم مثل فیلمهای سینمایی که ساخته می شوند و در سینماها اکران می شن ) ... پس این بودجه البته در ایران دولتی است ( یعنی از پول مفت نفت است ) ... جاهایی که سفارش می دن یکی صبا است یکی حوزه هنری یکی انجمن سینمای مستند و تجربی است و یا ارگانهایی مثل آتشنشانی و آب و برق و گاز و نمی دونم از این جور جاها ...
خوب حالا شما یک شرکت داری و به فرض اینکه آدم زرنگی هستی و مخ ملت رو خوب بلدی بزنی می ری یکی از این جاها و می خوای ازشون سفارش بگیری :
حداقل دو سال طول می کشه که فیلمنامت به پای کار برسه !
اگه وسط کاری کلا کنسل نشه
بودجش اونقدر کمه که باید خودت مجانی کار کنی و به بقیه همکارات بدهکار بشی
بعد هم وقتی کار تموم می شه بهت می گن چرا این مثل والت دیزنی نیست ؛ بلد نیستی ؟!!!
ممکنه در اولین کارتون بودجه های میلیونی چشماتونو چپ کنه و بگید به به پولدار شدم ولی این بزرگترین اشتباه کاریتونه ... بودجه هایی که این موسسات برای کار به شما می دن در حد در قنددونه !!!....
با keylid موافقم. من خودم رشته انیمیشن رو تو انگلیس تموم کردم و وقتی دنبال کار گشتم دیدم مشکلی که هست اینه که همه کمپانی ها یا وصل اند به هالیوود یا اون یکی دوتای مستقل هم چنان رقابتی با هالیوود دارند که هر ثانیه از کارشون باید در حد غیرقابل تصور عالی باشه. واسه همین خود من که یعنوان تنها انیماتور کل دانشگاهمون که مسلط به خلق انواع انیمیشن کارتونی. واقعی . کاراکتر و حیوانات و وسایل نقلیه هستم. با هزار زحمت و حقوق ابتدایی باید کار پیدا می کردم و تازه کارم هم باید در حد هالیوود عالی بود که استخدام بشم. واسه هین پا شدم اومدم ایران و رفتم صدا و سیما و گفتم که میتونم واسشون کارتون بسازم. نه پارتی داشتم و نه کسی رو میشناختم ولی کلی تحویلم گرفتن و کارامو با دقت دیدن ولی بهم گفتن شک دارن که شاید این کارها رو مثلا دادم انگلیسی ها برام بسازن و شاید کار خودم نیست و می خوام یه پولی بگیرم و در برم. واسه همین گفتن برو یه سی ثانیه یا یه دقیقه یه نمونه کارتون از طرحی که داری برای ما بساز و بیار. من هم اینکار رو کردم و با یه هزینه چند ملیونی و وسایلی که از انگلیس آوردم یه نمونه سه دقیقه ای ساختم و الان هم دادم بهشون تا بررسی کنن و اگه بهم بودجه ای بدن که بعد ساخت کارتون یه چیزی هم واسه خودم بمونه قبول می کنم و براشون میسازم. مشکل اینجاست که تو صدا و سیما واقعا از انیمیشن چیزی نمیدونن و فقط نگاه می کنن که لذت ببرن. واسه همین نمیدونم چطور می خوان بدونن ده ثانیه از طرح من ده برابر این کارتونهای آبکی که خودشون میسازن هزینه بره و واسه همینم هست که کارتونهایی که خودشون میسازن هیچ کودکی رو نمیتونه جذب کنه. خودم هم موندم اینو چطور میتونم بهشون توضیح بدم و خلاصه اینکه به احتمال زیاد پولی هم که پیشنهاد بکنن به قول دوستمون در حد در قندون خواهد بود که در اینصورت باید برگردم انگلیس و اونجا یه شرکت انیمیشن بزنم و یا برم به یکی از کشورهای همسایه مثل ترکیه که سطح انیمیشن آنچنانی نداره و بودجه و امکانات بهتری هم به نسبت صداوسیمای ایران در اختیار انیماتورها میذاره. فعلا که سفرم به ایران هم فاله و هم تماشا تا ببینیم میشه تو کشور خودمون کار کنیم و از اونچیزی که با چنگ و دندون از دست اجنبی ها گرفتیم تو وطن خودمون استفاده کنیم یا اینکه خیر و استفادمون هم باید بره تو جیب اجنبی ها. البته خیلی ها بهم میگن که کار اشتباهی کردم اومدم اینجا و دوستهای انگلیسیم هم میگن برم لوس آنجلس. ولی ایرانو خیلی دوست دارم و نمی خوام دور از ایران باشم. ببینیم نتیجه چی میشه.
زیاد از آدمهایی که توی شرکت های دولتی کار می کنند انتقاد نکنی، وگرنه دیگه تحویلت نمی گیرند و به عنوان یه اجنبی خود فروخته مروج فرهنگ غربی بهت نگاه می کنند!!
منظورم انتقاد نبود. اتفاقا بهم گفتن که علاقه ای هم ندارن که بدونن داخل انیمیشن چه خبره و ترجیح میدن دنبال کسایی بگردن که همه کار رو تحویل بگیرن و یه محصول کامل آماده استفاده رو بذارن کف دستشون. فکر کنم اینجوری برای انیماتور هم بهتر باشه. چون انیماتور کار خودشو انجام میده و اسپانسر هم سرمایه شو میذاره و محصولش رو تحویل می گیره.
... ما رو از روند کارهات با صدا و سیما بیخبر نذار.
با keylid موافقم. من خودم رشته انیمیشن رو تو انگلیس تموم کردم و وقتی دنبال کار گشتم دیدم مشکلی که هست اینه که همه کمپانی ها یا وصل اند به هالیوود یا اون یکی دوتای مستقل هم چنان رقابتی با هالیوود دارند که هر ثانیه از کارشون باید در حد غیرقابل تصور عالی باشه. واسه همین خود من که یعنوان تنها انیماتور کل دانشگاهمون که مسلط به خلق انواع انیمیشن کارتونی. واقعی . کاراکتر و حیوانات و وسایل نقلیه هستم. با هزار زحمت و حقوق ابتدایی باید کار پیدا می کردم و تازه کارم هم باید در حد هالیوود عالی بود که استخدام بشم. واسه هین پا شدم اومدم ایران و رفتم صدا و سیما و گفتم که میتونم واسشون کارتون بسازم. نه پارتی داشتم و نه کسی رو میشناختم ولی کلی تحویلم گرفتن و کارامو با دقت دیدن ولی بهم گفتن شک دارن که شاید این کارها رو مثلا دادم انگلیسی ها برام بسازن و شاید کار خودم نیست و می خوام یه پولی بگیرم و در برم. واسه همین گفتن برو یه سی ثانیه یا یه دقیقه یه نمونه کارتون از طرحی که داری برای ما بساز و بیار. من هم اینکار رو کردم و با یه هزینه چند ملیونی و وسایلی که از انگلیس آوردم یه نمونه سه دقیقه ای ساختم و الان هم دادم بهشون تا بررسی کنن و اگه بهم بودجه ای بدن که بعد ساخت کارتون یه چیزی هم واسه خودم بمونه قبول می کنم و براشون میسازم. مشکل اینجاست که تو صدا و سیما واقعا از انیمیشن چیزی نمیدونن و فقط نگاه می کنن که لذت ببرن. واسه همین نمیدونم چطور می خوان بدونن ده ثانیه از طرح من ده برابر این کارتونهای آبکی که خودشون میسازن هزینه بره و واسه همینم هست که کارتونهایی که خودشون میسازن هیچ کودکی رو نمیتونه جذب کنه. خودم هم موندم اینو چطور میتونم بهشون توضیح بدم و خلاصه اینکه به احتمال زیاد پولی هم که پیشنهاد بکنن به قول دوستمون در حد در قندون خواهد بود که در اینصورت باید برگردم انگلیس و اونجا یه شرکت انیمیشن بزنم و یا برم به یکی از کشورهای همسایه مثل ترکیه که سطح انیمیشن آنچنانی نداره و بودجه و امکانات بهتری هم به نسبت صداوسیمای ایران در اختیار انیماتورها میذاره. فعلا که سفرم به ایران هم فاله و هم تماشا تا ببینیم میشه تو کشور خودمون کار کنیم و از اونچیزی که با چنگ و دندون از دست اجنبی ها گرفتیم تو وطن خودمون استفاده کنیم یا اینکه خیر و استفادمون هم باید بره تو جیب اجنبی ها. البته خیلی ها بهم میگن که کار اشتباهی کردم اومدم اینجا و دوستهای انگلیسیم هم میگن برم لوس آنجلس. ولی ایرانو خیلی دوست دارم و نمی خوام دور از ایران باشم. ببینیم نتیجه چی میشه.