این سوالیه که خودم هم دارم. ممنون میشم اگر کسی می دونه جواب بده. اما یک نکته مهم این وسط هست. اینکه با ظهور دوربینهای دیجیتال و کیفیت مناسب آنها در نور کم( که هر روز هم این کیفیت دارد بهتر میشود) نیاز به نورپردازی به آن شکل کلاسیک کمتر میشود. به امید روزی که کلا وسایل نورپردازی و صدابرداری از بین برود. البته این آرزو بعید است برآورده شود، اما برآورده شدن قسمتی از آن هم مرا خوشحال خواهد کرد
سلام
نور(نورپردازی) برای سینما و عکاسی مثل قلمو برای نقاشه.

اگر روزی وسایل نورپردازی از بین برن اونوقت برای خلق فضاهای مورد نیازمون، القای احساسات و ... توی فیلم یا عکس چیکار کنیم؟ بعید میدونم حتی قسمتی از این آرزوی شما هم برآورده بشه.
قبول کنید ما به این وسایل نیاز داریم و باید طرز کارشون رو یاد بگیریم.

هیچ فرقی هم نمیکنه که ابزار ثبت تصویر آنالوگ باشه یا دیجیتال. اگر دوربین دیجیتال توی نور کم هم قادر به ثبته، فیلم با حساسیت بالاهم تولید شده. ما همیشه به ابزار های نور پردازی نیاز داریم. تنها تفاوت اینه که امروزه با پیشرفت تکنولوژی ممکنه ابزارهای نورپردازی سبک و با توان پایین تر هم جوابگوی نیاز ما باشه.
مقداد جان یه سوالی در مورد نورپردازی برام پیش اومده که مدتهاست ذهنم رو مشغول کرده...
الان ما صحنه رو که نورپردازی کردیم یعنی key light fill light , back light رو تنظیم کردیم روی چهره بازیگر اگر بازیگر بلند شد حرکت کرد تمام این نورپردازی ها بهم میخوره...اون وقت چه کار باید بکنیم؟
همچنین اگر دو تا بازیگر یا بیشتر داشته باشیم برا هر کدوم منبع نور جداگانه میگذاریم برا نورهاشون؟
از دوستان دیگه هم ممنون میشم نظرشون رو راجع به این مبحث مطرح کنن...
جواب این سوال اونقدرها ساده نیست. حتی یه نورپرداز هم بعید میدونم ساده بتونه به این سوال جواب بده. و سر صحنه این جوابها به درد نمیخورن.
این بستگی به عوامل مختلفی داره. اندازه نما, میزانسن, زاویه نما, ارتفاع و ....
در مورد منابع نوری هم به طور مثال: کی لایت بازیگر 1 میتونه همزمان فیل لایت بازیگر 2 باشه. میشه از رفلکتور و ... استفاده کرد.
حقیقتش جواب سوال شما نیاز به یه دوره کامل نور پردازی داره.
یه کتابی بود از انتشارات سروش با عنوان "نورپردازی در سینما و تلویزیون" خوندنش خالی از لطف نیست.
