بحث در مورد پیکسل و پی پی آی

Mohammad.983

Active Member
می خواستم بدون چطور وقتی ما مستطیلی با طول 800 پیکسل داریم در رزولیشن 97ppi مثلن 5 سانتی متر نشون داده میشه. و باز در مانیتوری با رزولیشن 72 هم 5 سانتی متر میبینیم( مثلا در صفحات وب)
یکم توی این مفاهیم پیکسل و رزولیشن و اینها گیج شدم
ممنون میشم اگه کسی میدونه توضیح کامل بده

GFX Master

مدیر انجمن گرافیک دو بعدی ومسئول فروشگاه
اگه شما به تعریف رزلوشن دقت کنی جواب سوالتون هم داده میشه.

رزلوشن به تعداد پیکسل ها در واحد طول گفته میشه. مثلا رزلوشن 72 ppi یعنی در هر اینچ ، 72 تا پیکسل موجوده. یا مثلا 97 ppi یعنی در هر اینچ 97 پیکسل موجوده.

با این تعریف متوجه میشید که رزلوشن به تعداد پیکسلها در واحد طول گفته میشه و ربطی به ابعاد شکل شما نداره.

در واقع اینطوری میشه که ، اگر شما یک مستطیل به طول 800 پیکسل در رزلوشن 72 ppi داشته باشید ، در واقع شما 72×800 پیکسل
در قسمت طول مستطیل دارید. و اگر همین مستطیل رو در رزلوشن 97 ppi داشته باشید ، در واقع 97×800 پیکسل در قسمت طولش دارید.

اگر نیاز به توضیح بیشتر بود بگید.

Mohammad.983

Active Member
اگه شما به تعریف رزلوشن دقت کنی جواب سوالتون هم داده میشه.

رزلوشن به تعداد پیکسل ها در واحد طول گفته میشه. مثلا رزلوشن 72 ppi یعنی در هر اینچ ، 72 تا پیکسل موجوده. یا مثلا 97 ppi یعنی در هر اینچ 97 پیکسل موجوده.

با این تعریف متوجه میشید که رزلوشن به تعداد پیکسلها در واحد طول گفته میشه و ربطی به ابعاد شکل شما نداره.

در واقع اینطوری میشه که ، اگر شما یک مستطیل به طول 800 پیکسل در رزلوشن 72 ppi داشته باشید ، در واقع شما 72×800 پیکسل
در قسمت طول مستطیل دارید. و اگر همین مستطیل رو در رزلوشن 97 ppi داشته باشید ، در واقع 97×800 پیکسل در قسمت طولش دارید.

اگر نیاز به توضیح بیشتر بود بگید.

ممنون از توضیحتون
من مشکلم اینجاست که چه اتفاقی واسه این پیکسل های اضافه می افته؟ در هم فشرده می شند؟
یه مستطیل 800 پیکسلی که من در رزولیشن 72ppi میبینم باید یه فرقی با این که در رزولیشن 97 ببینمش داشته باشه.درسته؟
یه مثال دیگش میشه اینکه. مانیتور من رزولیشنش 97 هستش و این رو در فتوشاپ تنظیم کردم تا تنطیم اندازه پرینتم رو درست نشون بده
حالا شما در نظر بگیر دو تا عکس هم اندازه یکی با ppi 300 و دیگری 600 داریم. پیرینت تو سایز رو که میزنم طبیعتا جفتشون رو یه اندازه نشون میده. می خوام بدونم این فتوشاپ چه بلایی سر اون فایلی که پیکسل های بیشتری داره میاره

ضمنا با توجه به توضیح شما مفهوم رزولیشن در مقیاس با طول هست که معنی میشه
پس وقتی 100 پیکسل در dpi 100 داشته باشیم ابعاد شکلمون کوچکتر از فایلی 100 پیکسلی در dpi 200 است؟ درسته؟

آخرین ویرایش:

Mohammad.983

Active Member
من می دونم یه جای قضیه رو دارم بد برداشت می کنم یا چند موضوع رو باهام قاطی کردم اما نمی دونم کجا
این جا دو تا مستطیل هست. هر دو 100*100 پیکسل.
اما مستطیل آبی با ppi 100
و مستطیل قرمز با ppi200
خوب توی فتوشاپ که ایمج سایز رو بزنی. نشون میده که مستطیل آبی طولش کوچیکتر از قرمز است
من میگم خوب این اتفاق وقتی توی وب هم باید بافته دیگه. چون هرکی با یک رزولیشن داره صفحه رو میبینه
اما چرا این اتفاق نمی افته
این سوال جدا از سوال قبلی بود

------------------------------------------
الان که اومدم این پست رو آپ کنم. دیدم حتی اینجا هم جفت مستطیل ها رو یه اندازه نشون میده
درحالی که اگه این ها رو در فتوشاپ باز کنید به خاطر Ppi قرمزه کوچیکتره!!!

پیوست ها

• 100.jpg
    100.jpg
    8.1 کیلوبایت · بازدیدها: 15
  • 200.jpg
    200.jpg
    8.1 کیلوبایت · بازدیدها: 16
آخرین ویرایش:

GFX Master

یه معادله ی خیلی خیلی سادست!!

ppi یعنی چی؟ یعنی تعداد پیکسل ها در واحد اینچ. Pixel Per Inch

یعنی وقتی شما میگید 100 ppi ، یعنی در هر اینچ شما 100 پیکسل دارید.

حالا وقتی یک مربع 100 × 100 پیکسلی داشته باشید و یه تناسب ساده تشکیل بدید ملاحظه میکنید که
در مربع قرمز چون رزلوشن 200 ppi هست با تشکیل تناسب ، سایز اضلاع مربع 0.5 اینچ میشه.
در حالیکه در مربع قرمز با همون سایز 100 × 100 پیکسل و رزلوشن 100 ppi با تشکیل همون تناسبی که در بالا گفتم ، سایز اضلاع مربع 1 اینچ خواهد شد.

Mohammad.983

Active Member
یه معادله ی خیلی خیلی سادست!!

ppi یعنی چی؟ یعنی تعداد پیکسل ها در واحد اینچ. Pixel Per Inch

یعنی وقتی شما میگید 100 ppi ، یعنی در هر اینچ شما 100 پیکسل دارید.

حالا وقتی یک مربع 100 × 100 پیکسلی داشته باشید و یه تناسب ساده تشکیل بدید ملاحظه میکنید که
در مربع قرمز چون رزلوشن 200 ppi هست با تشکیل تناسب ، سایز اضلاع مربع 0.5 اینچ میشه.
در حالیکه در مربع قرمز با همون سایز 100 × 100 پیکسل و رزلوشن 100 ppi با تشکیل همون تناسبی که در بالا گفتم ، سایز اضلاع مربع 1 اینچ خواهد شد.

دوست عزیز منم که این رو می دونم مشکلم هم از اون اول این نبوده. متاسفانه منظور من رو متوجه نشدید.
حرف من اینه مگه خود شما(و من) نمیگیم که چون ppi یکی تغییر کرده پس طولش کوچیکتر میشه
پس چرا در همین عکس هایی که من برای شما فرستادم الان جفتشون رو در صفحه سایت یک اندازه نشون میده. حتی اگه دانلود کنید و با مثلا acd see هم ببنید باز یک اندازه نشونشون میده.
فکر کنم اگه یه بار دیگه سوالی که پائین مطرح کردم رو بخونی متوجه میشی
من منظورم طبق مفهوم ppi باید این عکسه کوچیکتر نشون داده شه،اما چرا نمیشه؟

یا مثلا با توجه به توضیح خودتون در بالا(که منم باهاش موافقم!) "در مربع قرمز چون رزلوشن 200 ppi هست با تشکیل تناسب ، سایز اضلاع مربع 0.5 اینچ میشه."
پس اگه یه شکل حالا با هر مقدار پیکسلی در دو مانیتور که ppi های مختلف دارند باید اندازش فرق کنه؟! درسته؟!

آخرین ویرایش:

nima_dsnr

کاربر VIP
نگاه کن این مفهوم خیلی ساده هست
من هر پیکسل رو بطور اغراق آمیز با یک نقطه مشکی مدل کردم

من تو عکس اولی یک سند باز کردم با ابعاد 3cm در 3cm با رزولوشن 2 pi/cm
یعنی در هر سانتیمتر 2 پیکسل هست و در کل هر بُعد 6 پیکسل که در کل سند میشه 36 پیکسل

در عکس دومی یک سند باز کردم با همون ابعاد 3cm در 3cm با رزولوشن 1 pi/cm
یعنی در هر سانتیمتر 1 پیکسل هست و در کل هر بُعد 3 پیکسل که در کل سند میشه 9 پیکسل

اما هر دو عکس از نظر ابعاد در چاپ یکی هستن.
اینکه تو مانیتور کوچک بزرگ نشون میده بخاطر اینه که بر حسب پیکسل نشون میده نه بر حسب اندازه
بنابراین اونی که پیکسلاش بیشتره یعنی رزولوشنش بیشتره بزرگتر نشون داده میشه ولی توی چاپ یک اندازه چاپ میشن با کیفیتهای متفاوت

پیوست ها

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    15.7 کیلوبایت · بازدیدها: 13
  • Untitled-2.jpg
    Untitled-2.jpg
    12.3 کیلوبایت · بازدیدها: 13

GFX Master

مشکل اینجاس که اصلا نباید 2 شکلی که رزلوشن مختلف دارن رو با هم از نظر سایز مقایسه کرد!

نمیدونم اطلاعاتتون در زمینه ی شیمی چقدر هست ولی امیدوارم این مثال من رو متوجه بشید.
مثل اینه که بخوایم 2 تا ماده که از نظر چگالی با هم مختلف هستن رو در زمینه ی حجمی که اشغال میکنن با هم مقایسه کنیم!
خب این اصولا درست نیس.

رزلوشن به تعداد پیکسلهایی میگن که در واحد طول یک جسم وجود داره. حالا اگه سایز 2 شکل با هم برابر باشه و رزلوشنشون متفاوت باشه
به این معناست که تعداد پیکسلهایی که در واحد طول وجود دارن متفاوت هستن.

در مورد اینکه میگید وقتی اون 2 تا مستطیل رو آپلود کردید در حالت عادی هر 2 رو یه اندازه نشون میده ولی داخل فتوشاپ سایزشون
متفاوت هست ، به این دلیله که در حالت عادی نرم افزارهایی مثل ACDSee یا خود ویندوز و ... قابلیت اینکه رزلوشن رو تشخیص بدن
رو ندارن و تصاویر رو فقط بر اساس سایزشون نشون میده که شما هم گفتید که سایز هر 2 شکل 100×100 پیکسل هست.
اما نرم افزاری مثل فتوشاپ این قابلیت رو داره که علاوه بر اینکه سایز شکل رو متوجه بشه ، رزلوشن اون رو هم در نظر بگیره و متناسب
با سایز و رزلوشن تصویر رو بزرگتر یا کوچیکتر نشون بده.

جدیدترین ارسال ها

بالا