استقبال از«تهران2121» درچين عجيب و بي نظير بود
برای مشاهده عکس ها اینجا کلیک کنید
چندي پيش جشنواره پويانمايي و کميک استريپ «avacc» در شهر «گويي يانگ» چين برگزار شد و بهرام عظيمي در بخش پويانمايي و مسعود شجاعي طباطبايي در بخش کميک استريپ و کارتون در کنار ديگر داوران، داوري جشنواره را برعهده داشتند که «علي درخشي» از ايران توانست جايزه ويژه هيئت داوران را در بخش انيماتورهاي حرفه اي از آن خود کند. با بهرام عظيمي به محض ورود به ايران درباره داوري اين جشنواره گفت وگويي انجام داديم و در ادامه نيز از روند توليد نخستين پويانمايي در کشور با نام «تهران 2121» که با کارگرداني وي در دست ساخت است، سوالاتي پرسيديم که در پي مي آيد.
آثار ارائه شده به جشنواره پويانمايي «avacc» چين را چگونه ارزيابي کرديد؟
در اين جشنواره آثار متعددي از کشورهايي هم چون کره، آمريکا و چين با يکديگر رقابت مي کردند و داوري اندکي سخت بود زيرا آثار ارائه شده حرفه اي و در سطح آثار درجه يک بين المللي بود. در ابتدا هيئت داوران آثار ارسالي را مطالعه و بررسي کرد و در نهايت تصميم گرفت که آثار در بخش هاي مختلفي هم چون دانشجويي، حرفه اي و کمپاني هاي حرفه اي داوري شود.
در مجموع برگزاري جشنواره خارجي چه تفاوتي با جشنواره هاي داخلي دارد؟
جشنواره هايي که در داخل کشور ما برگزار مي شود تنها يک مراسم آغازين و يک آيين پاياني دارد اما به طور مثال براي همين جشنواره پويانمايي «avacc» چين 4 مراسم آغازين و 3 آيين پاياني درمکان هاي مختلف شهر برگزار شد. خصوصيت بارزي که جشنواره هاي خارجي دارد اين است هنگامي که يک جشنواره در شهري برگزار مي شود همه مردم شهر درباره برگزاري جشنواره اطلاعات کامل دارند و روي بيلبوردها، تنديس ها، پوسترها و حتي پشت شيشه مغازه ها پوستر و عکس شخصيت هاي جشنواره به چشم مي خورد و تمام شهر رنگ و بوي جشنواره را به خود مي گيرد. ما نيز بايد اين روش را هنگام برگزاري جشنواره هاي داخلي اجرا کنيم. متاسفانه با وجود اين که مديران و مسئولان فرهنگي کشور ما در جشنواره هاي خارجي شرکت مي کنند و حال و هواي شهرها را هنگام برگزاري جشنواره ها مي بينند اما هيچ کدام را در کشورمان اجرا نمي کنند و همان روش قديمي را پيش مي گيرند، در صورتي که برگزاري اين جشنواره ها به مردم مرتبط است و هرچه باشکوه تر برگزار شود جذابيت آن براي مردم بيشتر مي شود.
چه ملاک ها و معيارهايي داشتيد که به عنوان يکي از اعضاي هيئت داوران اين جشنواره انتخاب شديد؟
نمي دانم! دبير اين جشنواره سال گذشته در سفري که به ايران داشت از استوديوهاي پويانمايي بازديد کرد. او نام من را شنيده بود و هنگامي که از نزديک با روند توليد پويانمايي «تهران 2121» آشنا شد خيلي خوشش آمد وهمين آشنايي باعث شد که داوري بخش پويانمايي جشنواره گويي يانگ چين را به من بسپارد.
از برگزاري نشست تخصصي در اين جشنواره چه حاصلتان شد؟
در کنار داوري جشنواره همايشي تخصصي درباره پويانمايي «تهران 2121» برگزار شد و من به عنوان کارگردان فيلم بخش هايي از آن را نمايش دادم و درباره توليد آن صحبت کردم که با استقبال عجيب و بي نظيري روبه رو شد و برايشان جالب بود که در آسيا اثري به اين عظيمي ساخته مي شود.
اشاره به پويانمايي «تهران 2121» کرديد؛ سوال من اين است که اگر سال آينده فيلم را در جشنواره هاي بين المللي شرکت دهيد آيا مي تواند در عرصه رقابت يک سر و گردن بالاتر از ديگر آثار باشد؟
هدفم کسب افتخار اين پويانمايي است. افتخارآفريني تنها به جايزه گرفتن محدود نمي شود ما بايد قبول کنيم که در صنعت پويانمايي عقب هستيم و از لحاظ فني در سطح پاييني قرار داريم اما مي توانيم باتوجه به توانايي هايي که داريم يک اثر آبرومند و ارزشمند بسازيم. برايم ارزشمند و آبرومند بودن فيلم از دريافت جايزه مهم تر است. اگر پويانمايي «تهران 2121» بخواهد در کنار ديگر پويانمايي هاي سينمايي داوري شود، ممکن است در برخي بخش ها جايزه نگيرد و شايد در بخش محتوايي حائز رتبه اي شود. اما مهم ترين مسئله تمام شدن فيلم و اکرانش در سراسر کشور است. به هيچ عنوان به کسب جوايز بين المللي فکر نمي کنم زيرا تاکنون بيش از 70 جايزه دريافت کرده ام. پويانمايي «تهران 2121» قرار است سبب شود اتفاق خوبي در صنعت پويانمايي ايران بيفتد و مسئولان کشورمان دريابند که مي توان با يک پويانمايي مردم را به سينما کشاند و برايشان زمينه شادي و تفريح ايجاد کرد و اين خود بهترين جايزه براي دست اندرکاران در اين زمينه است.
اکنون پويانمايي «تهران 2121» در چه مرحله اي قرار دارد؟
متحرک سازي هم چنان ادامه دارد. 22 ماه پيش دوبله کار را گرفته ايم اما برخي جاها مشکل دارد و شايد بعضي بازيگران را دعوت کرديم تا دوبله کار را دوباره بگيريم. پروسه توليد پويانمايي «تهران 2121» 5 ماه ديگر به پايان مي رسد و اين پروسه به طور متوسط در تمام دنيا 2 سال طول مي کشد.
اگر سخني در پايان داريد براي خوانندگان، بيان کنيد؟
هرچه روزهاي پاياني کار نزديک مي شود اندکي بيشتر مي ترسم زيرا تبليغات درباره اين فيلم زياد شده است و ما نمي خواستيم فيلم اين قدر بزرگ شود! مي ترسم سطح توقع مردم آن قدر بالا برود که هنگام اکران فيلم در سينما با خود بگويند چه فکر مي کردند و چه شد.همان گونه که مطلع هستيد اين پويانمايي در سال 1500 هجري شمسي مي گذرد و درباره زندگي گذشته و حال فردي به نام اکبر آقا با بازي مهران مديري- است و به زندگي شهرنشيني و مسائل اجتماعي و فرهنگي مي پردازد. در پويانمايي «تهران 2121» از شخصيت هاي هديه تهراني، مهران مديري، بهرام رادان، گوهر خيرانديش، مهتاب نصيرپور، حبيب رضايي و حسام نواب صفوي بهره گرفته شده است و آن ها نقش هاي خود را دوبله کرده اند. من و اعضاي اين گروه با تمام انرژي کار مي کنيم تا فيلمي در خور شان را توليد کنيم و تماشاگران نيز از ديدن آن لذت ببرند.