در جستجوي نمو
داستان يک ماهی... در حقيقت، داستان اقيانوسی پُر از ماهی و باغ وحشی از موجودات دريايی برای تمام خانواده.
نيمو، يک دلقک ماهی است به رنگ نارنجی روشن با خطوط سفيد که می خواهد ببيند دنيای بيرون از حصار ماهی ها چگونه است.
مارلون، پدر نيمو بيش از حد مراقب فرزندش است. وقتی که يک غواص ماهی جوان و ماجراجو را می ربايد، پدرش دست به يک جستجوی حماسی برای پيدا کردن او می زند.
شرکت فيلمسازی پيکسار، با فيلم های انيميشن محبوبی مانند "داستان عروسک ها" و "زندگی يک حشره" و "کمپانی هيولاها" سطح و انتظار ازاينگونه فيلم ها را بسيار بالا برد.
اندرو استانتون، کارگردان "در جستجوی نيمو" می گويد:
" مدت ها بود در فکر ساختن فيلمی با ماجرا های در زير آب بودم. در سال 92 يا 93 در شمال کاليفرنيا به ديدن آکواريوم Marine World رفتم.
ديوار های شيشه ای يکی از آکواريوم ها، 5 متر در 4 متر بود، آنقدر بزرگ که وقتی انسان کنارش می ايستاد، محيط اطراف را فراموش می کرد و بنظر می آمد که از بالای يک صخره دريايی فوق العاده زيبا ماهی های شکفت انگيز را نگاه می کنی.
به خاطر دارم که همان ده سال پيش به خودم گفتم که خدای من، ما هم می توانيم با فناوری که داريم عين اين منظره و احساس را ايجاد کنيم. چنين انديشه ای از آن مجموعه، سال ها در ذهنم ماند تا به داستان فعلی رسيدم."
داستان فيلم مانند ديگر داستان های موفق شرکت پيکسار، کمدی ملايمی است، با پيام عشق به خانواده، دوستی و مقاومت.
صدای پدر خجالتی نيمو، آلبرت بروکز است، اما از همه محبوب تر، "دوری" است که در سفر به دنبال نيمو مارلون را همراهی می کند.
صدای دوری، با چشم های درشت و هميشه خوشبين، اِلِن دجنُنِرِس است. اين هنرپيشه معروف می گويد:
"فکر می کنم بچه ها دوری را خوب می فهمند چون او کاملاً حالت بچه گانه دارد. نمی دانم در فيلم چند ساله بنظر می آيد، اما او خصلت هايی دارد که همه بچه ها بايد داشته باشند... اما الزاماً اين خصلت ها را ندارند، چون بچه های کنونی بيش از حد سريع بزرگ می شوند."
نيمو در اسارت، در يک آکواريومی انداخته می شود که دکور دفتری است مشرف به بندر شهر سيدنی. رهبر جامعه ماهيان در اين آکواريوم ماهی های غريب، و طراح نقشه فرار، ماهی است به نام "گيل" با صدای هنرپيشه پرقدرت ويليام دوفو، هنرپيشه ای که معمولاً نقش آدم های سرسخت و مشکوک را بازی می کند.
دوفو می گويد:"درست است و گيل در فيلم چنين شخصيتی دارد و به نوعی ورودش به صحنه با بلا و درگيری های ملايم همراه است، چون کسی نمی داند انگيزه او چيست.
من درست قبل از از اينکه به جای گيل حرف بزنم، در فيلمی بازی کردم که وقايع زندان است و تاحدی اين روی صدای من اثر گذاشت."
از ديگر شخصيت های "در جستجوی نيمو" يک کوسه است که تمرين می کند از خوردن ماهی دست بردارد، و يک مرغ پليکان که به داد همه می رسد.