[h=1]مقایسه ۴ گوشی در رده ۸۰۰ هزار تومان بازار![/h]
به تازگی شاهد روند رو به رشد خرید تلفنهای هوشمند در بازار هستیم، تلفنهایی که روزبهروز بر تعداد آنها افزوده میشود و بازار آنها هم، داغتر و داغتر میشود. رده ۸۰۰٫۰۰۰ تومان بازار، از جمله ردههای پرطرفداریست که تلفنهای بسیار ارزشمند و جالبی در آن حضور دارند، جالبتر اینکه در این چند مدت، بعضاً پرچمدارهای سابق کمپانیها هم کمکم به این رده پای مینهند! از این پس در بلاگ آیتـیرسان، بر آن شدیم تا هر بار ردهای مشخص از بازار را انتخاب کرده و چند تلفن هوشمند پرطرفدار و ارزشمند آن رده را در مقابل یکدیگر، در ۱۰ راند مختلف بررسی و مقایسه کنیم تا در نهایت مشخص کنیم، کدامین یک برای شما، انتخاب برتر است! پس با ما در این قسمت، همراه باشید.
با شرکتکنندگان آشنا شوید…!
اسند جی۷۰۰
محصولی از کمپانی چینی هوآوی که چندی پیش، همراه نمایشگر ۵ اینچی، پردازنده چهارهستهای و پشتیبانی از دوسیمکارت معرفی گشت و بعد از مدتی کوتاه، با قیمتی بسیار مناسب وارد کشور شد.
اکسپریا اسپی
از ارزشمندترین گوشیهای ساخت سونی که اسم و رسم بسیاری برای خود در بازار پیدا کرده و به همراه سختافزار بسیار قدرتمند و طراحی زیبا، عاشقان دلباخته زیادی دارد!
اکسپریا تی
پرچمدار اسبق ساموراییهای ژاپنی در سال ۲۰۱۲ که همراه نمایشگر ۴٫۵۵ اینچی HD، دوربین بسیار باکیفیت ۱۳ مگاپیکسلی و چیپ SnapS4 معرفی شد و بدلیل شرایط فعلی بازار، با کاهش قیمت نسبتاً زیاد به یک میان-رده خوشقیمت تبدیل گشته.
لومیا ۷۲۰
مدلی که کمپانی فنلاندی نوکیا در مراسم MWC 2013 همراه چند تلفن دیگر معرفی نمود که با سیستمعامل ویندوزفون، علاوه بر قیمت بسیار مناسب مشخصات سختافزاری و نرمافزاری بسیار خوبی نیز ارائه میکند و بدلیل تعادل و قیمت بسیار خوب وارد این مقایسه شدهاست.
خب، پس از معرفی رقیبان پردل و جرأت این مقایسه، به سراغ نبرد اصلی میرویم تا ببینیم هر یک در این مقایسه نفسگیر، چه عملکردی از خود نشان میدهند!
بخش اول : طراحی
در سمت مقابل نماینده نوکیا با اقتدار طراحی خود را به نمایش میگذارد و آن طور که پیداست، هم وزن کمی دارد، هم ضخامت و پهنای کمی داشته و طراحی کلی آن نیز، کوچکتر و خوشدستتر است! البته که نمایشگر کوچکتری هم دارد. در نهایت جی۷۰۰ هیکلیترین تلفن این نبرد، درست است که ضخامت بسیار کمی دارد اما پهنای زیادی دارد و طول آن هم به سبب نمایشگر بزرگش، سر به فلک میکشد…! وزن آن هم برای یک تلفن ۵ اینچی، بد نیست اما کمی اضافهوزن آورده!
پس از به نمایش گذاشته شدن طراحی رقیبان و به رخ کشیدن زیبایی اندام خود (!)، به سراغ نمراتی میرویم که از سوی داور مسابقه به آنها اعطا گردیده :
اسند جی۷۰۰ : ۸٫۰ | اکسپریا اسپی : ۸٫۵ | اکسپریا تی : ۸٫۸ | لومیا ۷۲۰ : ۹٫۱
بخش دوم : کیفیت ساخت و جنس بدنه
جی۷۰۰ : ۹٫۰ | اسپی/تی : ۸٫۶ | لومیا ۷۲۰ : ۸٫۲
اما در قسمت روشنایی و عملکرد در زیر نور آفتاب، با توجه به تستهای انجامگشته لومیا ۷۲۰ با فناوری اختصاصی نوکیا بالاترین روشنایی را دارد و سپس مدلهای اسپی و تی و جی۷۰۰، پس از او قرار میگیرند.
لومیا ۷۲۰ : ۹٫۱ | اسپی/جی۷۰۰ : ۸٫۵ | تی : ۸٫۴
در نهایت، از لحاظ نمایش رنگها نیز، لومیا ۷۲۰ و جی۷۰۰، در کنار یکدیگر بالاترین دقت رنگ را دارند و رنگهای به نسبت طبیعیتری ارائه میکنند. پس از آن اکسپریا تی کمی رنگها را اشباع میکند اما هنوز، نمایشگر خوبی دارد. در نهایت و آخر از همه هم، اکسپریا اسپی با این حال که در حالت عادی، بسیار نمایشگر خوبی دارد اما در مقایسه با رقبا، دقت رنگ آن به نسبت پایینتر است.
لومیا ۷۲۰/جی۷۰۰ : ۹٫۲ | تی : ۸٫۸ | اسپی : ۸٫۷
از آنجایی که نمایشگر، ابعاد مختلفی برای ارزیابی و مقایسه داشت، امتیاز چند بخش را میانگین میکنیم و یک امتیاز نهایی ارائه میدهیم :
(بدلیل پشتیبانی ۷۲۰ از لمس سایر اجسام و همینطور جی۷۰۰/اسپی از دستکش، امتیاز آنها تحت تأثیر قرار میگیرد.)
اسند جی۷۰۰ : ۹٫۲
لومیا ۷۲۰ : ۸٫۹
اکسپریا اسپی : ۸٫۷
اکسپریا تی : ۸٫۷
بخش چهارم : نرمافزار
Xperia SP/T | اندروید ۴٫۱/۴٫۳ | رابط کاربری Xperia UI
Ascend G700 | اندروید ۴٫۲ | رابط کاربری Emotion UI
Lumia 720 | ویندوزفون ۸
اینکه اندروید بهتر است یا ویندوزفون، یا اینکه کدام رابط کاربری را میپسندید، بر عهده خود شما، استفاده و انتظاراتتان است. فقط در نهایت به صورت بسیار مختصر، سه مدل را از لحاظ امکانات و پشتیبانی نرمافزاری، ردهبندی میکنیم.
در رده اول؛ لومیا ۷۲۰ را داریم که با پشتیبانی مستقیم نوکیا و مایکروسافت، و نرمافزارها و امکانات اختصاصی بسیاری که نوکیا برای او فراهم کرده، در رده اول میایستد. سپس اکسپریا اسپی با پشتیبانی بسیار خوب و امکانات رضایتبخشی که همراه پوسته سونی ارائه میکند، بعدتر اکسپریا تی با همین وضعیت اما پشتیبانی کمی ضعیفتر؛ در آخر جی۷۰۰ با توجه به سابقه و پشتیبانی کمپانی هوآوی، در این رتبه قرار میگیرد.
لومیا ۷۲۰ : ۸٫۹ | اکسپریا اسپی : ۸٫۷ | اکسپریا تی : ۸٫۶ | اسند جی۷۰۰ : ۸٫۴
بخش پنجم : دوربین
اکسپریا تی : ۹٫۴ | لومیا ۷۲۰ : ۹٫۲ | اکسپریا اسپی : ۸٫۷ | اسند جی۷۰۰ : ۸٫۶
بخش ششم : پردازنده، حافظه و امکانات ارتباطی
مغز متفکر یک دستگاه و در کنار آن حافظه ذخیرهسازی اطلاعات، از جمله موارد مهمی هستند که هر گونه ضعف در آنها، میتواند باعث ایجاد مشکلات بسیار آزاردهندهای چون کندی، کمبود حافطه و… شود، باید ببینیم که این ۴ مدل هم چنین مشکلاتی خواهند داشت، یا با اقتدار این مرحله را پشتسر میگذارند…؟!
در ابتدا، جی۷۰۰ بسیار مدعی است که با رم ۲ گیگابایتی و پردازنده ۴هستهای، برای شما پرواز خواهد کرد! اما طبیعتاً همیشه همه چیز، اعداد و ارقام نیست. بصورت دقیقتر، هستههای Cortex-A7 در این محصول، به سختی فقط ۹ میلیارد محاسبه را میتوانند انجام دهند و رم ظاهراً حجیم آن، سرعت بسیار پایینی در مقایسه با رقبا دارد! پس گول ۴هستهای بودن یا رم Xگیگابایتی آن را، نخورید! در سمت دیگر پردازنده دوهستهای Krait اکسپریا تی توان انجام نزدیک به ۱۰ میلیارد محاسبه را داشته و رم ۱ گیگابایتی آن، سرعت رضایتبخشی دارد. برادر کوچکتر آن هم یعنی اسپی، پردازندهای با توان نسبتاً مشابهی دارد اما سرعت رم آن به طرز شگفتانگیزی بالاتر است! در نهایت لومیا ۷۲۰ هم، چیپ نسبتاً ضعیفتری نسبت به این دو داشته و پردازنده Krait 200 یک گیگاهرتزی آن در کنار ۵۱۲ مگابایت رمی که دارد، در ظاهر چندان چیزی برای گفتن ندارد!
ولی خب طبیعتاً، همه چیز ظاهر نیست و سیستمعامل و هماهنگی نرمافزار و سختافزار، بسیار عامل مهمی به شمار میرود. جایی که ویندوزفون به این سبب عملکرد فوقالعاده عالی را در لومیا ۷۲۰ بوجود میآورد و همزمان قادر به باز کردن چندین برنامه متعدد و گشت و گذار در آنها خواهید بود! چیزی که شاید در جی۷۰۰ چهارهستهای با رم ۲ گیگابایتی، کمی کند انجام شود…! از لحاظ حافظه ذخیرهسازی هم، بجز اکسپریا تی سایر مدلها ۸ گیگابایت حافظه داخلی داشته و تمامی رقبا از کارتحافظه جانبی پشتیبانی میکنند. تنها برتری به تی باز میگردد که با ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی که دارد، فضای کاری بیشتری را در اختیارتان خواهدگذاشت.
از لحاظ امکانات ارتباطی نیز، میتوان تنها برتری را به اسپی به سبب پشتیبانی از شبکه ۴G، و تنها ضعف را به جی۷۰۰ بدلیل عملکرد متوسط چیپ وای-فای و فقدان NFC، نسبت داد!
در نهایت، با توجه به جمعی موارد، یعنی قدرت انجام محاسبات و تجربه کاربری سیستم، در کنار حافظه و امکانات ارتباطی نمرات زیر به رقبا، داده میشود :
اکسپریا اسپی : ۹٫۳ | لومیا ۷۲۰ : ۹٫۱ | اکسپریا تی : ۹٫۰ | اسند جی۷۰۰ : ۸٫۸
بخش هفتم : گیمینگ و قدرت گرافیکی
اگر کمی بیشتر به افرادی که برای خرید تلفنهمراه به بازار میروند دقت کنید، میبینید که بسیاری از آنها در جهت انجام بازیهای گرافیکی و سهبعدی تلفن خود را خریداری میکنند و بدشان نمیآید که گوشی موردنظرشان قدرت بالایی داشتهباشد! البته که قدرت گرافیکی فقط به انجام بازی محدود نمیشود و حتی در کنترل رابط کاربری، عملکرد دوربین و پخش ویدئوهای مختلف نیز تأثیرگذار است. به هر حال، ببینیم که این ۴ مدل چه چیزی برای ارایه دارند… .
گرافیکهای استفاده شده در این گوشیها :
اکسپریا اسپی با گرافیک Adreno 320 قدرت بسیار بالایی دارد و در رده خود، بیرقیب است! سپس و پس از آن، اکسپریا تی تقریباً با نصف قدرت ارائهشده توسط اسپی به گزینه دوم تبدیل شده و لومیا ۷۲۰، با فاصلهای کوتاه از اکسپریا تی عقب میماند. در نهایت با جی۷۰۰ تک و تنها روبرو هستیم که پنبههایش رشته شده و نمیتواند چندان قدرت بالایی را ارائه کند!
البته لازم به ذکر است که فعلاً هیچیک از مدلهای بالا، در اجرای بازیهای سنگین HD مشکل ندارند، فقط در جی۷۰۰ و شاید لومیا ۷۲۰، مجبور هستید برخی بازیهای سنگین را با جزئیات low اجرا کنید. وگرنه به هیچوجه نمیتوان آنان را ضعیف به حساب آورد.
اگر هم به دنبال اعداد و ارقام و بنچمارک هستید، دو نمونه از آن را برای شما ارائه میکنیم که البته لومیا ۷۲۰ بدلیل عدم سازگاری متأسفانه در این لیست وجود ندارد. (بنچمارک سرعت حافظه رم هم بدلیل اهمیت بالا به میان آمد)
راند نهایی : قیمت
پس از طی کردن ۹ بخش نفسگیر هر ۴ رقیب مقایسه ما خسته و کوفته به یک گوشه میافتند! در قسمت آخر هم برای خالی نبودن عریضه قیمت خود را ارائه میکنند تا پس از نشان دادن عملکردشان، ارزش خود را نیز معین سازند!
لومیا ۷۲۰ : ۹٫۴ | اسند جی۷۰۰ : ۹٫۲ | اکسپریا اسپی : ۹٫۱ | اکسپریا تی : ۸٫۹
نتیجه گیری نهایی
بالاخره تمامی راندها به پایان رسید و هر ۴ رقیب، هر چه که داشتند و نداشتند را رو کردند! ببینیم که پس از ردهبندی در تمامی این بخشها، از ۱۰۰ امتیاز نهایی چه نتیجهای را از آن خود کردهاند :
هوآوی اسند جی۷۰۰ : ۸۷٫۴
سونی اکسپریا اسپی : ۸۸٫۹
سونی اکسپریا تی : ۸۷٫۸
نوکیا لومیا ۷۲۰ : ۹۰٫۱
**نکته** به این مورد توجه کنید که این عدد فقط نشان از ارزش خرید مدلهاست و به معنای برتری یکی از آنها نیست. قضاوت نهایی را بر عهده خود شما میگذاریم.
در نهایت، با اعلام نقاط ضعف و قوت و دستهکاربری آنها، این مقایسه را نیز به پایان میرسانیم. به امید اینکه توانسته باشیم، کمکی هر چند کوچک در انتخاب شما داشتهباشیم؛
Huawei Ascend G700
چرا بخریم؟
+ طراحی زیبا و باریک
+ نمایشگر بسیار بزرگ و باکیفیت
+ سیستمعامل اندروید ۴٫۲
+ قدرت مناسب همراه رم حجیم
+ باتری بادوام با قابلیت تعویض توسط کاربر
+ قیمت بسیار خوب در کنار پشتیبانی از ۲سیمکارت
چرا نخریم؟
- ابعاد بزرگ، عرض زیاد
- عملکرد متوسط دوربین
- بلندگو و پشتیبانی نرمافزاری نسبتاً ضعیف
دسته کاربری >>> افرادی که به دنبال یک تلفن اندرویدی با نمایشگر بزرگ و باکیفیت برای تماشای فیلم و وبگردی، در کنار پشتیبانی از دوسیمکارت و قیمت مناسب هستند.
SONY Xperia SP
چرا بخریم؟
+ طراحی زیبا از سری NXT
+ کیفیت ساخت رضایتبخش
+ نرمافزار بروز و غنی با پشتیبانی خوب
+ قدرت سختافزاری بسیار بالا
+ شارژدهی بسیار خوب
+ قیمت مناسب
چرا نخریم؟
- وزن نسبتاً بالا
- عملکرد متوسط دوربین
- باتری غیرقابل تعویض
دسته کاربری >>> گیمرها یا به نحوی، بازیخورهایی که به دنبال یک تلفن خوشقیمت اندرویدی قدرتمند برای اجرای بازی هستند و در کنار آن، پشتیبانی نرمافزاری و طراحی خوب، در لیست اولویتهایشان قرار دارد!
SONY Xperia T
چرا بخریم؟
+ طراحی قوسیشکل، خوشدست و باریک
+ نمایشگر با سایز و کیفیت متعادل
+ بزودی قابلیت بروزرسانی به اندروید ۴٫۳
+ دوربین بسیار باکیفیت
+ قدرت سختافزاری خوب
+ قیمت نسبتاً مناسب
چرا نخریم؟
- استحکام، آنقدرها بالا نیست
- باتری نسبتاً ضعیف و غیرقابل تعویض
- بلندگو متوسط
دسته کاربری >>> آن دسته از افراد که به عکاسی علاقه بسیاری دارند و در کنار آن میخواهند، صاحب یک تلفن زیبا، خوشدست و باریک شوند!
Nokia Lumia 720
چرا بخریم؟
+ بسیار خوشدست و سبک
+ کیفیت ساخت و استحکام بالا
+ نمایشگر پرنور و باکیفیت
+ سیستمعامل ویندوزفون۸ با پشتیبانی نرمافزاری مستقیم مایکروسافت و نوکیا
+ دوربین بسیار خوب
+ باتری با شارژدهی طولانی
+ قیمت کم در کنار ارزش خرید بالا
چرا نخریم؟
- شفافیت نه چندان بالای نمایشگر
- رم ۵۱۲مگابایتی، محدودیت بسیار کوچکی از لحاظ نصب برنامه و پشتیبانی بوجود میآورد (کوچک!)
- باتری غیرقابل تعویض
دسته کاربری >>> دستهای از افراد که میخواهند با قیمتی پایین، تلفنی با دوربین، نمایشگر و باتری عالی خریداری کنند و صاحب بدنهای خوشدست و سیستمعاملی امن و پایدار هم، بشوند!
منبع:آی تی رسان
به تازگی شاهد روند رو به رشد خرید تلفنهای هوشمند در بازار هستیم، تلفنهایی که روزبهروز بر تعداد آنها افزوده میشود و بازار آنها هم، داغتر و داغتر میشود. رده ۸۰۰٫۰۰۰ تومان بازار، از جمله ردههای پرطرفداریست که تلفنهای بسیار ارزشمند و جالبی در آن حضور دارند، جالبتر اینکه در این چند مدت، بعضاً پرچمدارهای سابق کمپانیها هم کمکم به این رده پای مینهند! از این پس در بلاگ آیتـیرسان، بر آن شدیم تا هر بار ردهای مشخص از بازار را انتخاب کرده و چند تلفن هوشمند پرطرفدار و ارزشمند آن رده را در مقابل یکدیگر، در ۱۰ راند مختلف بررسی و مقایسه کنیم تا در نهایت مشخص کنیم، کدامین یک برای شما، انتخاب برتر است! پس با ما در این قسمت، همراه باشید.
با شرکتکنندگان آشنا شوید…!
اسند جی۷۰۰
محصولی از کمپانی چینی هوآوی که چندی پیش، همراه نمایشگر ۵ اینچی، پردازنده چهارهستهای و پشتیبانی از دوسیمکارت معرفی گشت و بعد از مدتی کوتاه، با قیمتی بسیار مناسب وارد کشور شد.
اکسپریا اسپی
از ارزشمندترین گوشیهای ساخت سونی که اسم و رسم بسیاری برای خود در بازار پیدا کرده و به همراه سختافزار بسیار قدرتمند و طراحی زیبا، عاشقان دلباخته زیادی دارد!
اکسپریا تی
پرچمدار اسبق ساموراییهای ژاپنی در سال ۲۰۱۲ که همراه نمایشگر ۴٫۵۵ اینچی HD، دوربین بسیار باکیفیت ۱۳ مگاپیکسلی و چیپ SnapS4 معرفی شد و بدلیل شرایط فعلی بازار، با کاهش قیمت نسبتاً زیاد به یک میان-رده خوشقیمت تبدیل گشته.
لومیا ۷۲۰
مدلی که کمپانی فنلاندی نوکیا در مراسم MWC 2013 همراه چند تلفن دیگر معرفی نمود که با سیستمعامل ویندوزفون، علاوه بر قیمت بسیار مناسب مشخصات سختافزاری و نرمافزاری بسیار خوبی نیز ارائه میکند و بدلیل تعادل و قیمت بسیار خوب وارد این مقایسه شدهاست.
خب، پس از معرفی رقیبان پردل و جرأت این مقایسه، به سراغ نبرد اصلی میرویم تا ببینیم هر یک در این مقایسه نفسگیر، چه عملکردی از خود نشان میدهند!
بخش اول : طراحی
طراحی، یکی از مهمترین مراحل ساخت یک تلفن است، در حقیقت شما هم وقتی برای اولین بار تلفنتان را در دست میگیرید، طراحی آن باعث خوشنودی یا عدم رضایت شما میشود، نه پردازنده Xهستهای آن! مدلهای رقیب هم، هر کدام به نوعی تولید گشتهاند و برای خود، حرفهای زیادی برای گفتن دارند!
اکسپریا تی ابتدا پیشقدم میشود، این تلفن از طراحی قوسیشکل سونی که پیشتر در اکسپریا آرک دیده بودیم استفاده میکند و همراه ضخامت و وزن پایین، مدل بسیار خوشدستی محسوب میگردد. همینطور لبههای آن بیش از حد مربعی نبوده و پهنای آن هم در حد متعادلی قرار دارد. اکسپریا اسپی نیز از این قاعده مستثنا نیست و در حالت کلی، به خوبی در دست جای میگیرد، اما متأسفانه کمی وزن بالا و شاید، ضخامت آن به خوبی سایر مدلها نباشد! البته که نوار شیشهای و طراحی خاص سری NXT باعث میگردد با افتخار سر خود را بالا گیرد!در سمت مقابل نماینده نوکیا با اقتدار طراحی خود را به نمایش میگذارد و آن طور که پیداست، هم وزن کمی دارد، هم ضخامت و پهنای کمی داشته و طراحی کلی آن نیز، کوچکتر و خوشدستتر است! البته که نمایشگر کوچکتری هم دارد. در نهایت جی۷۰۰ هیکلیترین تلفن این نبرد، درست است که ضخامت بسیار کمی دارد اما پهنای زیادی دارد و طول آن هم به سبب نمایشگر بزرگش، سر به فلک میکشد…! وزن آن هم برای یک تلفن ۵ اینچی، بد نیست اما کمی اضافهوزن آورده!
پس از به نمایش گذاشته شدن طراحی رقیبان و به رخ کشیدن زیبایی اندام خود (!)، به سراغ نمراتی میرویم که از سوی داور مسابقه به آنها اعطا گردیده :
اسند جی۷۰۰ : ۸٫۰ | اکسپریا اسپی : ۸٫۵ | اکسپریا تی : ۸٫۸ | لومیا ۷۲۰ : ۹٫۱
بخش دوم : کیفیت ساخت و جنس بدنه
طبیعتاً علاوه بر طراحی و شکل و شمایل ظاهری، کیفیت، استحکام و نحوه ساخت دستگاه هم بسیار عامل مهمی به شمار میرود! چرا که شاید یک گوشی بسیار خوشدست و زیبا داشتهباشید، اما بدلیل کیفیت پایین هنگامی که آن را در دست میگیرید، احساس خوبی به شما منتقل نگردد!
اما در بین رقبای قصه ما، هر ۴ مدل پلاستیکی هستند! و خوشبختانه هر ۴ مدل هم، از سطح مات بهره میبرند که حس امنیت خوبی را ایجاد کرده و از جذب اثرانگشت و چربی، جلوگیری میکند. از لحاظ کیفیت ساخت، در ابتدا مدل جی۷۰۰ درست است که جنس نسبتاً مرغوبی دارد، و استحکام ساخت آن هم، نسبتاً خوب است اما نمیتوان خیلی آن را بالا دانست و باید، کمی بیشتر از سایرین مراقب بچهغول ما باشید! در قسمتی دیگر، اکسپریا تی حس بسیار خوبی هنگام در دست گرفتن القاء میکند ولی از لحاظ امنیت و استحکام، به نسبت بدنه خود تعادل کافی را ندارد! اما اکسپریا اسپی همراه فریم آلومینیمی و پلاستیک مات و نرممانند خود در پشت، علاوه بر کیفیت مناسب، بدلیل وزن و تعادل خوب استحکام و در کل کیفیت بسیار رضایتبخشی دارد.
در نهایت لومیا ۷۲۰، بر خلاف وزن پایین خود کیفیت بسیار خوبی داشته، در هنگام در دست گرفتن لیز نمیخورد و مثل اکثر محصولات نوکیا از استحکام خوبی هم برخوردار است. علاوه بر این، تنوع رنگی این مدل هم بالاتر از سایر تلفنهای همرده است.در نهایت، با توجه به شرایطی که تلفنها در کیفیت و استحکام از خود ارائه دادند، نمرات زیر توسط داور به آنها، داده میشود :
اسند جی۷۰۰ : ۸٫۵ | اکسپریا تی : ۸٫۷ | اکسپریا اسپی : ۸٫۸ | لومیا ۷۲۰ : ۹٫۰
بخش سوم : صفحهنمایش
شاید پیشتر که تلفنها از نمایشگرهای تک رنگی ۱بیتی با اندازه زیر ۲ اینچ استفاده میکردند، این مورد عامل چندان مهمی به شمار نمیرفت! اما حالا که گاهاً این اندازه به ۶ اینچ هم میرسد و حالا موبایلها را میتوان جای یک تلویزیون کوچک به حساب آورد، باید با حساسیت کافی روی این بخش تمرکز کرد!
به صورت اختصاری مشخصات نمایشگر رقبا را نگاهی میاندازیم :
- جی۷۰۰ : ۵اینچ با دقت ۱۲۸۰×۷۲۰ و تراکم ۲۹۴ppi، پنل IPS LCD
- اسپی : ۴٫۶ اینچ با دقت ۱۲۸۰×۷۲۰ و تراکم ۳۱۹ppi، پنل TFT LCD و فناوری BE2 و OptiContrast
- تی : ۴٫۵۵ اینچ با دقت ۱۲۸۰×۷۲۰ و تراکم ۳۲۳ppi، پنل TFT LCD و فناوری BE
- 720 : 4.3 اینچ با دقت ۴۸۰×۸۰۰ و تراکم ۲۱۷ppi، پنل IPS LCD، روکش گوریلاگلس۲ و فناوریهای ClearBlack و SuperSensitiveTouch
جی۷۰۰ : ۹٫۰ | اسپی/تی : ۸٫۶ | لومیا ۷۲۰ : ۸٫۲
اما در قسمت روشنایی و عملکرد در زیر نور آفتاب، با توجه به تستهای انجامگشته لومیا ۷۲۰ با فناوری اختصاصی نوکیا بالاترین روشنایی را دارد و سپس مدلهای اسپی و تی و جی۷۰۰، پس از او قرار میگیرند.
لومیا ۷۲۰ : ۹٫۱ | اسپی/جی۷۰۰ : ۸٫۵ | تی : ۸٫۴
در نهایت، از لحاظ نمایش رنگها نیز، لومیا ۷۲۰ و جی۷۰۰، در کنار یکدیگر بالاترین دقت رنگ را دارند و رنگهای به نسبت طبیعیتری ارائه میکنند. پس از آن اکسپریا تی کمی رنگها را اشباع میکند اما هنوز، نمایشگر خوبی دارد. در نهایت و آخر از همه هم، اکسپریا اسپی با این حال که در حالت عادی، بسیار نمایشگر خوبی دارد اما در مقایسه با رقبا، دقت رنگ آن به نسبت پایینتر است.
لومیا ۷۲۰/جی۷۰۰ : ۹٫۲ | تی : ۸٫۸ | اسپی : ۸٫۷
از آنجایی که نمایشگر، ابعاد مختلفی برای ارزیابی و مقایسه داشت، امتیاز چند بخش را میانگین میکنیم و یک امتیاز نهایی ارائه میدهیم :
(بدلیل پشتیبانی ۷۲۰ از لمس سایر اجسام و همینطور جی۷۰۰/اسپی از دستکش، امتیاز آنها تحت تأثیر قرار میگیرد.)
اسند جی۷۰۰ : ۹٫۲
لومیا ۷۲۰ : ۸٫۹
اکسپریا اسپی : ۸٫۷
اکسپریا تی : ۸٫۷
بخش چهارم : نرمافزار
نرمافزار را میتوان، مثل اخلاق و رفتار یک انسان دانست! نرمافزار سختافزار را کنترل میکند، و رفتار هم جسم فرد را کنترل میکند! پس باید توجه داشت که با عامل فوقالعاده مهمی روبرو هستیم که نباید به این سادگی از کنار آن رد شد.
شاید در ابتدا که مقاله را مطالعه میکنید بپرسید چرا سه به یک! دلیل اصلی هم این است که لومیا ۷۲۰ ویندوزفونی تک و تنها، مجبور است در برابر سه اندرویدی گردن کلفت (!) رودررو ایستاده و مبارزه کند…! پس حتماً کار سختی پیشرو دارد.
بصورت بسیار مختصر میگوییم که اندروید و ویندوزفون، چه برتریهایی به یکدیگر دارند؛ در ابتدای امر، ویندوزفون سیستمعاملی با محیط کاری بسیار سادهتری است و راحتی کار بیشتری دارد، سرعت رابط آن بالاتر است و هماهنگی بهتری بین سختافزار و نرمافزار وجود دارد. همچنین دستورالعملها سریعتر انجام میشوند. علاوه بر این مورد، ثبات سیستمعامل در طولانی مدت بالا بوده و کیفیت نرمافزارها، بالاست. قابل توجه است که با سیستمعامل بسیار امنی هم روبرو هستیم. در نقطه مقابل، اندروید سیستمعاملی بازتر و متنباز است که اجازه هرگونه کاری را در آن دارید! شخصی سازی بسیار بالا بوده، محیط بسیار آزاد است و تنوع نرمافزارها تا حدودی بالاتر است. در سطح کشور هم، تا حدود زیادی اندروید رایجتر است. در حالت کلی ویندوزفون سیستمعاملی سادهتر، اصولی، پایدار و امن است اما اندروید سیستمعاملی آزاد، رایج و با قابلیت شخصیسازی بالاست.
از آنجایی که عملکرد کلی مدلهای اندرویدی، از لحاظ امکانات در یک سطح است فقط نمونههایی از رابطکاربری آنان را به نمایش میگذاریم.Xperia SP/T | اندروید ۴٫۱/۴٫۳ | رابط کاربری Xperia UI
Ascend G700 | اندروید ۴٫۲ | رابط کاربری Emotion UI
Lumia 720 | ویندوزفون ۸
اینکه اندروید بهتر است یا ویندوزفون، یا اینکه کدام رابط کاربری را میپسندید، بر عهده خود شما، استفاده و انتظاراتتان است. فقط در نهایت به صورت بسیار مختصر، سه مدل را از لحاظ امکانات و پشتیبانی نرمافزاری، ردهبندی میکنیم.
در رده اول؛ لومیا ۷۲۰ را داریم که با پشتیبانی مستقیم نوکیا و مایکروسافت، و نرمافزارها و امکانات اختصاصی بسیاری که نوکیا برای او فراهم کرده، در رده اول میایستد. سپس اکسپریا اسپی با پشتیبانی بسیار خوب و امکانات رضایتبخشی که همراه پوسته سونی ارائه میکند، بعدتر اکسپریا تی با همین وضعیت اما پشتیبانی کمی ضعیفتر؛ در آخر جی۷۰۰ با توجه به سابقه و پشتیبانی کمپانی هوآوی، در این رتبه قرار میگیرد.
لومیا ۷۲۰ : ۸٫۹ | اکسپریا اسپی : ۸٫۷ | اکسپریا تی : ۸٫۶ | اسند جی۷۰۰ : ۸٫۴
بخش پنجم : دوربین
هیچکس بدش نمیآید که همراه تلفن خود، یک دوربین باکیفیت نیز بر روی آن داشتهباشد! اما خب قطعاً این بخش از گوشیها آنقدری پیشرفت نداشته که بگوییم، بخاطر دوربین فلان مدل، آن را بخرید! (جدای برخی استثناها)
در این چهار مدل هم، بعضاً شاهد دوربینهای باکیفیتی هستیم، اما بهتر است برای واضحتر شدن مطلب، مستقیم به سراغ مقایسه نمونهتصاویر آنها برویم. (متأسفانه نمونهتصاویر جی۷۰۰ موجود نیست اما عملکرد آن کم و بیش مثل اسپی ارزیابی میشود)
قبل از مقایسه تصاویر، خلاصه مشخصات دوربینها :
- جی۷۰۰ : ۸مگاپیکسل، فیلمبرداری ۱۰۸۰p
- اسپی : ۸مگاپیکسل، فیلمبرداری ۱۰۸۰p
- تی : ۱۳ مگاپیکسل، فیلمبرداری ۱۰۸۰p
- 720 : 6.7 مگاپیکسل، فیلمبرداری ۱۰۸۰p و لنز ZEISS
اکسپریا تی : ۹٫۴ | لومیا ۷۲۰ : ۹٫۲ | اکسپریا اسپی : ۸٫۷ | اسند جی۷۰۰ : ۸٫۶
بخش ششم : پردازنده، حافظه و امکانات ارتباطی
مغز متفکر یک دستگاه و در کنار آن حافظه ذخیرهسازی اطلاعات، از جمله موارد مهمی هستند که هر گونه ضعف در آنها، میتواند باعث ایجاد مشکلات بسیار آزاردهندهای چون کندی، کمبود حافطه و… شود، باید ببینیم که این ۴ مدل هم چنین مشکلاتی خواهند داشت، یا با اقتدار این مرحله را پشتسر میگذارند…؟!
در ابتدا، جی۷۰۰ بسیار مدعی است که با رم ۲ گیگابایتی و پردازنده ۴هستهای، برای شما پرواز خواهد کرد! اما طبیعتاً همیشه همه چیز، اعداد و ارقام نیست. بصورت دقیقتر، هستههای Cortex-A7 در این محصول، به سختی فقط ۹ میلیارد محاسبه را میتوانند انجام دهند و رم ظاهراً حجیم آن، سرعت بسیار پایینی در مقایسه با رقبا دارد! پس گول ۴هستهای بودن یا رم Xگیگابایتی آن را، نخورید! در سمت دیگر پردازنده دوهستهای Krait اکسپریا تی توان انجام نزدیک به ۱۰ میلیارد محاسبه را داشته و رم ۱ گیگابایتی آن، سرعت رضایتبخشی دارد. برادر کوچکتر آن هم یعنی اسپی، پردازندهای با توان نسبتاً مشابهی دارد اما سرعت رم آن به طرز شگفتانگیزی بالاتر است! در نهایت لومیا ۷۲۰ هم، چیپ نسبتاً ضعیفتری نسبت به این دو داشته و پردازنده Krait 200 یک گیگاهرتزی آن در کنار ۵۱۲ مگابایت رمی که دارد، در ظاهر چندان چیزی برای گفتن ندارد!
ولی خب طبیعتاً، همه چیز ظاهر نیست و سیستمعامل و هماهنگی نرمافزار و سختافزار، بسیار عامل مهمی به شمار میرود. جایی که ویندوزفون به این سبب عملکرد فوقالعاده عالی را در لومیا ۷۲۰ بوجود میآورد و همزمان قادر به باز کردن چندین برنامه متعدد و گشت و گذار در آنها خواهید بود! چیزی که شاید در جی۷۰۰ چهارهستهای با رم ۲ گیگابایتی، کمی کند انجام شود…! از لحاظ حافظه ذخیرهسازی هم، بجز اکسپریا تی سایر مدلها ۸ گیگابایت حافظه داخلی داشته و تمامی رقبا از کارتحافظه جانبی پشتیبانی میکنند. تنها برتری به تی باز میگردد که با ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی که دارد، فضای کاری بیشتری را در اختیارتان خواهدگذاشت.
از لحاظ امکانات ارتباطی نیز، میتوان تنها برتری را به اسپی به سبب پشتیبانی از شبکه ۴G، و تنها ضعف را به جی۷۰۰ بدلیل عملکرد متوسط چیپ وای-فای و فقدان NFC، نسبت داد!
در نهایت، با توجه به جمعی موارد، یعنی قدرت انجام محاسبات و تجربه کاربری سیستم، در کنار حافظه و امکانات ارتباطی نمرات زیر به رقبا، داده میشود :
اکسپریا اسپی : ۹٫۳ | لومیا ۷۲۰ : ۹٫۱ | اکسپریا تی : ۹٫۰ | اسند جی۷۰۰ : ۸٫۸
بخش هفتم : گیمینگ و قدرت گرافیکی
اگر کمی بیشتر به افرادی که برای خرید تلفنهمراه به بازار میروند دقت کنید، میبینید که بسیاری از آنها در جهت انجام بازیهای گرافیکی و سهبعدی تلفن خود را خریداری میکنند و بدشان نمیآید که گوشی موردنظرشان قدرت بالایی داشتهباشد! البته که قدرت گرافیکی فقط به انجام بازی محدود نمیشود و حتی در کنترل رابط کاربری، عملکرد دوربین و پخش ویدئوهای مختلف نیز تأثیرگذار است. به هر حال، ببینیم که این ۴ مدل چه چیزی برای ارایه دارند… .
گرافیکهای استفاده شده در این گوشیها :
- جی۷۰۰ : PowerVR SGX544 MP1
- تی : Adreno 225
- اسپی : Adreno 320
- 720 : Adreno 305
اکسپریا اسپی با گرافیک Adreno 320 قدرت بسیار بالایی دارد و در رده خود، بیرقیب است! سپس و پس از آن، اکسپریا تی تقریباً با نصف قدرت ارائهشده توسط اسپی به گزینه دوم تبدیل شده و لومیا ۷۲۰، با فاصلهای کوتاه از اکسپریا تی عقب میماند. در نهایت با جی۷۰۰ تک و تنها روبرو هستیم که پنبههایش رشته شده و نمیتواند چندان قدرت بالایی را ارائه کند!
البته لازم به ذکر است که فعلاً هیچیک از مدلهای بالا، در اجرای بازیهای سنگین HD مشکل ندارند، فقط در جی۷۰۰ و شاید لومیا ۷۲۰، مجبور هستید برخی بازیهای سنگین را با جزئیات low اجرا کنید. وگرنه به هیچوجه نمیتوان آنان را ضعیف به حساب آورد.
اگر هم به دنبال اعداد و ارقام و بنچمارک هستید، دو نمونه از آن را برای شما ارائه میکنیم که البته لومیا ۷۲۰ بدلیل عدم سازگاری متأسفانه در این لیست وجود ندارد. (بنچمارک سرعت حافظه رم هم بدلیل اهمیت بالا به میان آمد)
در سایر بخشها هم مثل مصرف انرژی و کنترل دما خوشبختانه، چندان فاصله محسوس یا مشکل اساسی دیده نمیشود.
امتیاز نهایی :
اکسپریا اسپی : ۹٫۵ | اکسپریا تی : ۸٫۹ | لومیا ۷۲۰ : ۸٫۷ | اسند جی۷۰۰ : ۸٫۵
بخش هشتم : باتری
باتری، از همان ابتدای تولد تلفنهای اولیه تا اسمارتفونهای امروزی، عاملی مهم برای خریداران محسوب میشده که البته امروزه و با توجه به رشد سایر بخشها، متأسفانه پیشرفت چشمگیری در آن ندیدیم و معمولاً باتری تلفنها آنطور که باید و شاید، پاسخگوی نیاز کاربران نیستند. به هر حال؛
نگاهی کوتاه بر مشخصات :
- جی۷۰۰ : باتری قابل تعویض ۲۱۵۰ میلیآمپرساعتی
- تی : غیرقابل تعویض از نوع Li-Ion با حجم ۱۸۵۰mAh
- اسپی : باتری غیرقابل تعویض ۲۳۷۰mAh
- لومیا ۷۲۰ : غیرقابل تعویض، ۲۰۰۰mAh
با توجه به میانگین تستها و سایر موارد در نظر گرفتهشده، امتیاز نهایی را اعلام میکنیم :
لومیا ۷۲۰ : ۹٫۴ | اکسپریا اسپی : ۹٫۲ | اسند جی۷۰۰ : ۹٫۰ | اکسپریا تی : ۸٫۶
بخش نهم : عملکرد صوتی
در قسمت خروجی صوتی، از هر ۴ مدل شاهد عملکرد نسبتاً متوسطی بودیم که متأسفانه چندان برای علاقمندان به موسیقی و تماشای ویدئو، خبر خوبی نیست! البته که این دیدگاه فقط درباره بلندگوهای مدلها صدق کرده و عملکرد بلندگو مکالمه و خروجی صوتی هدفونها، بسیار خوب و عالیست.
لومیا ۷۲۰ : ۸٫۴ | اکسپریا اسپی : ۸٫۴ | اکسپریا تی : ۸٫۲ | اسند جی۷۰۰ : ۸٫۱راند نهایی : قیمت
پس از طی کردن ۹ بخش نفسگیر هر ۴ رقیب مقایسه ما خسته و کوفته به یک گوشه میافتند! در قسمت آخر هم برای خالی نبودن عریضه قیمت خود را ارائه میکنند تا پس از نشان دادن عملکردشان، ارزش خود را نیز معین سازند!
- جی۷۰۰ : حدود ۷۸۰٫۰۰۰تومان، پشتیبانی از دوسیمکارت و گارانتی پارسمایکروتل
- اکسپریا اسپی : حدود ۸۵۰٫۰۰۰تومان، گارانتی آرین
- اکسپریا تی : حدود ۸۶۰٫۰۰۰تومان با گارانتی آرین
- لومیا ۷۲۰ : حدود ۷۰۰٫۰۰۰ تومان، فاقد گارانتی
لومیا ۷۲۰ : ۹٫۴ | اسند جی۷۰۰ : ۹٫۲ | اکسپریا اسپی : ۹٫۱ | اکسپریا تی : ۸٫۹
نتیجه گیری نهایی
بالاخره تمامی راندها به پایان رسید و هر ۴ رقیب، هر چه که داشتند و نداشتند را رو کردند! ببینیم که پس از ردهبندی در تمامی این بخشها، از ۱۰۰ امتیاز نهایی چه نتیجهای را از آن خود کردهاند :
هوآوی اسند جی۷۰۰ : ۸۷٫۴
سونی اکسپریا اسپی : ۸۸٫۹
سونی اکسپریا تی : ۸۷٫۸
نوکیا لومیا ۷۲۰ : ۹۰٫۱
**نکته** به این مورد توجه کنید که این عدد فقط نشان از ارزش خرید مدلهاست و به معنای برتری یکی از آنها نیست. قضاوت نهایی را بر عهده خود شما میگذاریم.
در نهایت، با اعلام نقاط ضعف و قوت و دستهکاربری آنها، این مقایسه را نیز به پایان میرسانیم. به امید اینکه توانسته باشیم، کمکی هر چند کوچک در انتخاب شما داشتهباشیم؛
Huawei Ascend G700
چرا بخریم؟
+ طراحی زیبا و باریک
+ نمایشگر بسیار بزرگ و باکیفیت
+ سیستمعامل اندروید ۴٫۲
+ قدرت مناسب همراه رم حجیم
+ باتری بادوام با قابلیت تعویض توسط کاربر
+ قیمت بسیار خوب در کنار پشتیبانی از ۲سیمکارت
چرا نخریم؟
- ابعاد بزرگ، عرض زیاد
- عملکرد متوسط دوربین
- بلندگو و پشتیبانی نرمافزاری نسبتاً ضعیف
دسته کاربری >>> افرادی که به دنبال یک تلفن اندرویدی با نمایشگر بزرگ و باکیفیت برای تماشای فیلم و وبگردی، در کنار پشتیبانی از دوسیمکارت و قیمت مناسب هستند.
SONY Xperia SP
چرا بخریم؟
+ طراحی زیبا از سری NXT
+ کیفیت ساخت رضایتبخش
+ نرمافزار بروز و غنی با پشتیبانی خوب
+ قدرت سختافزاری بسیار بالا
+ شارژدهی بسیار خوب
+ قیمت مناسب
چرا نخریم؟
- وزن نسبتاً بالا
- عملکرد متوسط دوربین
- باتری غیرقابل تعویض
دسته کاربری >>> گیمرها یا به نحوی، بازیخورهایی که به دنبال یک تلفن خوشقیمت اندرویدی قدرتمند برای اجرای بازی هستند و در کنار آن، پشتیبانی نرمافزاری و طراحی خوب، در لیست اولویتهایشان قرار دارد!
SONY Xperia T
چرا بخریم؟
+ طراحی قوسیشکل، خوشدست و باریک
+ نمایشگر با سایز و کیفیت متعادل
+ بزودی قابلیت بروزرسانی به اندروید ۴٫۳
+ دوربین بسیار باکیفیت
+ قدرت سختافزاری خوب
+ قیمت نسبتاً مناسب
چرا نخریم؟
- استحکام، آنقدرها بالا نیست
- باتری نسبتاً ضعیف و غیرقابل تعویض
- بلندگو متوسط
دسته کاربری >>> آن دسته از افراد که به عکاسی علاقه بسیاری دارند و در کنار آن میخواهند، صاحب یک تلفن زیبا، خوشدست و باریک شوند!
Nokia Lumia 720
چرا بخریم؟
+ بسیار خوشدست و سبک
+ کیفیت ساخت و استحکام بالا
+ نمایشگر پرنور و باکیفیت
+ سیستمعامل ویندوزفون۸ با پشتیبانی نرمافزاری مستقیم مایکروسافت و نوکیا
+ دوربین بسیار خوب
+ باتری با شارژدهی طولانی
+ قیمت کم در کنار ارزش خرید بالا
چرا نخریم؟
- شفافیت نه چندان بالای نمایشگر
- رم ۵۱۲مگابایتی، محدودیت بسیار کوچکی از لحاظ نصب برنامه و پشتیبانی بوجود میآورد (کوچک!)
- باتری غیرقابل تعویض
دسته کاربری >>> دستهای از افراد که میخواهند با قیمتی پایین، تلفنی با دوربین، نمایشگر و باتری عالی خریداری کنند و صاحب بدنهای خوشدست و سیستمعاملی امن و پایدار هم، بشوند!
منبع:آی تی رسان