برگزيدگان ششمين دورهي جشنواره انيميشن معرفي شدند
با وعدههايي برپايي سالانهي جشنواره پويانمايي، برگزيدگان ششمين دورهي جشنواره انيميشن معرفي شدند.
ششمين جشنواره بين المللي پويانمايي تهران روز پنج شنبه 15 اسفندماه با برگزاري مراسم اختتاميه و معرفي برگزيدگان مسابقه ايران و بين الملل به پايان رسيد.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مراسم اختتاميه كه با حضور مرتضي ميرباقري معاون سيماي سازمان صدا و سيما، مهدي فرجي مدير شبكه دو سيما، محمد ميركياني مدير گروه كودك شبكه دو، محسن چيني فروشان مديرعامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و مسئولان فرهنگي و هنرمندان پويانما و جمعي از رايزنان فرهنگي سفارت خانههاي خارجي در ايران برگزار شد، حسين وزيري رئيس ششمين جشنواره پويانمايي تهران به ارائه گزارشي از اين دوره پرداخت.
وزيري گفت: حدود شش ماه پيش 18 هزار نامه الكترونيك به پويانماهاي سراسر دنيا ارسال و از آنها دعوت شد تا در ششمين جشنواره پويانمايي تهران شركت كنند. در پاسخ به اين دعوت 824 فيلم از 60 كشور جهان و 564 فيلم از ايران به دبيرخانه جشنواره ارسال شد.
وي افزود: 20 هزار دقيقه پويانمايي از سوي كارشناسان مورد بازبيني قرار گرفت و 270 فيلم براي بخش مسابقه ايران، مسابقه بين الملل و بخشهاي جانبي جشنواره انتخاب شد. در مدت پنج روز 615هزار نفر در 205 سانس و هفت سينما به تماشاي فيلمهاي بخشهاي مختلف جشنواره پويانمايي نشستند و تازهترين توليدات ايران و جهان را در اين حوزه ديدند.
معاون پژوهش كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان ايران برگزاري نخستين بازار ملي انيميشن ايران را گام بلند اين دوره از جشنواره پويانمايي دانست و گفت: اين بازار كه در آن 45 شركت مختلف حضور داشتند امكان تماشاي آثار پويانمايي، دستهبندي و ارائه آن را براي پويانماها فراهم كرد.
وزيري با بيان اينكه جشنواره پويانمايي تهران زماني ميتواند به مفهوم واقعي موفق باشد كه راهي براي فروش توليدات پويانمايي و كمك به اقتصاد فيلمها فراهم كند و اين هنر از هنري رويايي به يك صنعت تبديل شود.
او ابراز اميدواري كرد كه در دوره آينده بازار انيميشن به صورت بينالمللي برگزار شود تا شركتهاي داخلي و خارجي بتوانند براي توليد و خريد انيميشن گامهاي موثرتري بردارند.
سپس فيلم پويانمايي «مايسترو» كه در سال 2007 كانديداي بهترين پويانمايي اسكار شده بود، پخش شد و وجيه الله فرد مقدم نماينده هيأت داوران بخش مسابقه ايران بيانيه اين هيأت را قرائت كرد.
پس از آن برگزيدگان رشتههاي مختلف اعلام شدند و جوايز خود را دريافت كردند.
و در ادامه فيلمي به كارگرداني مهدي گنجي از حاشيههاي ششمين جشنواره پويانمايي تهران پخش شد.
پل دريزن انيماتور آلماني به نمايندگي از هيأت داوران بخش مسابقه بين الملل به روي صحنه آمد و بيانيه اين هيأت را خواند كه اكبر عالمي يكي ديگر از اعضاي هيأت داوران ترجمه آن را به عهده داشت.
براي دريافت جوايز انيماتورهاي خارجي كه در جشنواره حاضر نبودند، رايزن فرهنگي سفارت آلمان، سفير آفريقاي جنوبي در ايران، دبير سوم سفارت جمهوري چك و كنسول و رايزن فرهنگي سفارت مجارستان، نماينده سفارت كانادا و نمايندگان سفارت ايتاليا روي صحنه حضور يافتند.
سپس اعضاي هيأت داوران بخش بين الملل براي دقايقي با حاضران در مراسم اختتاميه سخن گفتند و با ابراز خرسندي از حضور در اين رويداد اعلام كردند كه از ظرفيتهاي انيميشن در ايران و حجم وسيع علاقهمندان به اين هنر شگفت زده شدهاند.
پل دريزن جايزه ويژه هيأت داوران براي 50 سال فعاليت هنري در زمينه انيميشن را دريافت كرد. او گفت: فكر نكنيد من پير شدهام. وقتي به كشورم برگردم، دو فيلم انيميشن ديگر در دست ساخت دارم كه آنها را توليد خواهم كرد و به زودي به ايران برمي گردم تا اين دو اثر را به شما تقديم كنم.
آسيفاي ايران نيز در پايان مراسم بيانيه خود را قرائت و دوجايزه ويژه خود را به محمدرضا كريمي صارمي دبير جشنواره پويانمايي تهران و مركز گسترش سينماي مستند و تجربي اهدا كرد.
مدير عامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان در مراسم اختتاميه ششمين جشنواره بينالمللي پويانمايي تهران ابراز اميدواري كرد كه اين جشنواره از سال آينده به صورت سالانه برگزار ميشود.
محسن چينيفروشان عنوان كرد: اين جشنواره تا به حال دو سال يكبار برگزار شده اما به نظر ميرسد كه فضاي انيميشن ايران به آن حد رسيده كه آن را به صورت سالانه برگزار كنيم.
وي افزود: يكي از مقولاتي كه ميتواند به رونق انيميشن در كشور كمك كند، اكران اين فيلمهاست. ما بايد به اين مقوله كمك كنيم و سانسها و سينماهاي خاصي را براي اكران انيميشن اختصاص دهيم تا اين هنر عموميتر شود.
چينيفروشان همچنين از خريد كپيرايت فيلمهاي برگزيده امسال و 5 دوره پيشين جشنواره پويانمايي خبر داد و گفت: آثار منتخب دورههاي مختلف جشنواره خريداري و در مراكز كانون در سراسر ايران نمايش داده خواهد شد.
برگزيدگان جشنوارهي پويانمايي:
ششمين جشنواره بينالمللي پويانمايي تهران در بخش بينالملل جوايز خود را به كشورهاي ايتاليا، كانادا و مجارستان اهدا كرد.
- فيلم
«موتو» از ايتاليا به كارگرداني بلو به عنوان فيلم اول بخش مسابقه بينالملل و تنديس طلايي جشنواره انتخاب شد.
-
«مادام تتلي تپلي» از كشور كانادا و به كارگرداني كريس لاويس و ماسيك سربوسكي به عنوان فيلم دوم و برنده تنديس نقرهاي جشنواره شناخته شد.
- تنديس برنزي مسابقه بينالملل ششمين جشنواره بينالمللي پويانمايي تهران نيز به فيلم
«كي جي اف جي شماره 5» به كارگرداني الكسي الكسيف از كشور مجارستان رسيد. اين فيلم در سال 2008 جوايز جشنوارههاي انسي، زاگرب، هيروشسما و لايپزيك را نصيب خود كرد.
- جايزه ويژه هيأت داوران و تنديس طلايي بخش مسابقه بينالملل جشنواره نيز به راشين خيريه براي فيلم
«مرد جوان و خياط حيلهگر» اهدا شد.
- در ششمين دوره از جشنواره بينالمللي پويانمايي تهران همزمان با پنجاهمين سال شكلگيري هنر انيميشن در ايران، جايزه ويژه دبير جشنواره به دليل تلاشهاي بيوقفه «پل دريزن» در آموزش آكادميك انيميشن به اين هنرمند هلندي تعلق گرفت.
- در مسابقه بينالملل اين دوره از جشنواره پويانمايي تهران جايزه بهترين فيلم تبليغي به فيلم
«خميربازي سوني باواريا» به كارگرداني دارن واش، بهترين فيلم تلويزيوني به فيلم «جان و كارن» به كارگرداني ميتوواكر، بهترين فيلم دانشجويي به
«طبيعت شگفتانگيز» به كارگرداني «توم اشد»، بهترين فيلم كودك و نوجوان به فيلم
«الفباي پرنده كوچولو» به كارگرداني ديك گروبلر و بهترين فيلم بلند به
«شبي در شهر» به كارگردان يان بالي تعلق گرفت.
- هيأت داوران مسابقه بينالملل ششمين جشنواره پويانمايي، چهار فيلم
«زودتر يا ديرتر» به كارگرداني يادويگا كريستيناكو السكا،
«بارون مياد جرجر» به كارگرداني مهين جواهريان، «در خانه ما» به كارگرداني مريم كشكولي نيا و
«پازل» به كارگرداني علي اكبر فرشباف روحي را شايسته دريافت ديپلم افتخار دانست.
همچنين هيأت داوران بخش مسابقه ايران ششمين جشنواره بينالمللي پويانماي تهران در مراسم پاياني جشنواره ضعفها و قوتهاي فضاي انيميشن را در بيانيه خود برشمردند.
اين هيأت متشكل از نازنين سبحان سربندي، محمدعلي صفورا، وجيها... فردمقدم، ابوالفضل رازاني و احمد عرباني در اين بيانيه تأكيد كردند: سرمايهگذاريهاي چندين ساله اخير با وجود ضعفهاي موجود در مديريتهاي توليد و برخي از آثار، تأثير مثبت خود را آشكار ساخته و فعالان هنر پويانمايي و مخاطبين مشتاق را به آينده اين هنر، در رسيدن به استانداردهاي جهاني اميدوارتر كرده است.
در اين بيانيه همچنين آمده است: موقعيتهاي تجاري و هنري گسترده در جهان پويانمايي، ما را بر آن ميدارد تا با پشتيباني فرهنگ ملي و ديني و با مديريت هاي آگاه و علاقمند، خود را براي حضوري فعال در عرصه هنري و اقتصادي اين هنر كه رشد خيره كنندهاي در دنيا داشته، مهيا سازيم. مسلماً رسيدن به اين موفقيتها كه در افق نزديكي سوسو ميزنند به كمك داشتن برنامه و چشم اندازي روشن و نيز به كمك شناخت آسيبهاي موجود محقق ميشود.
هيأت داوران مسابقه ايران در بيانيه خود اعلام كرد كه پس از ديدن، بررسي و تدقيق در آثار انتخاب شده، در بخشهاي مختلف مسابقه ايران، وظيفه خود ميداند در كنار همه دست آوردهاي مهمي كه اين سينماي پويا در تمامي زمينههاي توليد، فني و زيبايي شناسانه تاكنون بدست آورده، به مواردي كه به نوعي آسيبشناسي سينماي پويانمايي ايران به شمار ميرود نيز اشاره كند. تا به دور از يك جانبهنگري، به ضعفهاي موجود در توليدات مختلف نيز اشاره شود.
هيأت داوران درباره ضعفها و قوتهاي بخش دانشجويي نوشته است: در بخش فيلمهاي دانشجويي جشنواره، تلاش صادقانه آيندهسازان اين عرصه كاملاً مشهود است اما عدم توجه به توليد گروهي، جذب ايده اوليه شدن و غافل ماندن از خلق فيلمنامهاي منسجم و دراماتيك، توجه به يك يا چند عنصر و شتابزدگي در استفاده از ساير عناصر سازنده يك فيلم، به كليت برخي از اين آثار آسيب رسانده است.
علاوه بر اين، در بخش آثار تجربي، هيأت داوران با قدرداني از آثار متفاوت و تأثيرگذار كه به نمايش درآمد، عنوان كرد: عدم خلق فضاهايي بكر به كمك خلق فرم بصري و شيوه روايتي تازه نبوده، تجربهگرايي در استفاده از تنوع تكنيكي و يا تجربه در تكنيك و مواد به كار گرفته نشده، و نيز كمبود تجربهگرايي در استفاده از تمامي جنبهها و ظرفيتهاي بياني و گسترده انيميشن در آثار اين بخش مشهود است. در اين بخش، برخي از فيلمها مخاطب را گاه به آثاري مشابه و گاه به آثار پيشين همان فيلمساز ارجاع ميدهند. بر اين باوريم كه تكرار نكردن و تكرار نشدن رمز ماندگاري و حركت در سينماي تجربي به شمار ميرود.
همچين در بيانيه درباره بخش تلويزيوني به كمبود ساختار و قصههاي پر كشش، استفاده اندك از عنصر طنز و فانتزي، عدم ايجاد فضاي شاد و مفرح و نيز عدم خلق شخصيتهاي جذاب براي كودكان و نوجوانان مواردي اشاره شده كه لازم است در توليدات آينده از سوي سازندگان، توجه عميق به آنها صورت پذيرد.
هيأت داوران در پايان بيانيه خود آورده است: در بخش آثار بلند، با قدرداني از اقدامات صورت گرفته، اغلب موارد و آسيبهايي كه در بخشهاي ديگر برشمرده شد و ميتواند به شكلي مرتبط با آثار بلند باشد، در اين بخش نيز ديده ميشود. واضح است به دليل پيچيدگيهاي موجود در ساخت آثار بلند و سينمايي، براي تأثيرگذاري و جذب مخاطب، بهتر است نگاه عميقتري از سوي مديران فرهنگي و توليد كنندگان نسبت به توليد آثار صورت پذيرد، چرا كه در حال حاضر فاصله موجود تا رسيدن به استانداردها زياد است.
هيأت داوران بخش مسابقه ايران اسامي برگزيدگان رشتههاي مختلف را به شرح زير اعلام كرد:
- تنديس طلايي فيلم اول به
«مرد جوان و خياط حيلهگر» به كارگرداني راشين خيريه ، تنديس نقرهاي فيلم دوم به
«گرگ و ميش» به كارگرداني محمدعلي سليمان زاده ، تنديس برنز فيلم سوم به
«در خانه ما» به كارگرداني مريم كشكولينيا
- تنديس طلايي بهترين فيلم با موضوع كودك و نوجوان به
«بارون مياد جرجر» به كارگرداني مهين جواهريان
- تنديس طلايي بهترين اثر دانشجويي به
«داستان سفال» به كارگرداني مريم بياني
- تنديس طلايي بهترين اثر تلويزيوني به
«دروغي كه از دروازه تو نميآيد» به كارگرداني بابك نظري
- تنديس طلايي بهترين اثر تبليغي به
«شامپو بچه گلرنگ» به كارگرداني محمد خيرانديش
- تنديس نقرهاي بهترين فيلم تجربي به «خرمالو» به كارگرداني فرشيد شفيعي
- تنديس طلايي بهترين فيلمنامه به
«چرا سگها از گربه متنفرند» به كارگرداني ليدا فضلي
- تنديس طلايي بهترين پويانما به
«قصههاي يك خطي 2» به كارگرداني بهزاد فراهت
- تنديس طلايي بهترين فضاسازي به
«تنهايي» به كارگرداني مهرداد شيخان
- تنديس طلايي بهترين موسيقي به عباس دبيردانش براي فيلم
«بارون مياد جرجر»
- تنديس طلايي بهترين صداگذاري به فرهاد عليزاده براي فيلم
«آن كس كه مادر است»
- تنديس طلايي بهترين اثر بلند به
«افسانه ماردوش 2» به كارگرداني حسين مرادي زاده
- جايزه ويژه هيأت داوران به فيلم
«لابيرنت» به كارگرداني امير خوش نظر
- همچنين به فيلمهاي
«دانشمندان بزرگ ابن مقفع» به كارگرداني فرخ يكدانه،
«گلها» به كارگرداني مينو جان محمدي،
«قصه كوچك ما» به كارگرداني آمنه اسلامي،
«هزار و يك شب» به كارگرداني هدا مسعودي و
«عاشورائيان» به كارگرداني ناهيد صمدي امين ديپلم افتخار تعلق گرفت.
منبع:
ایسنا
دانلود بعضی از این انیمیشن ها توی تاپیک های زیره:
دانلود انیمیشن های کوتاه
ششمین جشنواره بین المللی پویانمایی تهران 1387