Zinc (زینک) و شیت

MeyGraph

دستیار مدیر انجمن گرافیک وکتوری
ســلام.

اطلاعات محدودی در این مورد دارم

زینک :
زینک ورق های آلمینیومی هستند که برای چاپ افست استفاده میشه. به این صورت که طرح از داخل کامیپیوتر خروجی گرفته شده و در مرحله اول فیلم آن بصورت مشکلی و شفاف ( Black & Transparent ) ظاهر میشه ، سپس هر رنگ بصورت جدا بر روی یک زینک هک میشه.

مثلا یک طرح 4 رنگ یکــرو ، به 4 تا زینک نیاز داره.

ابعاد هایی که تا بحال کردم ، 50*35 ، 45*60 * 70*50

نکته : روی زینک هیچ رنگی وجود نداره ، بلکه همه بصورت مشکلی است و قسمت هایی با درصد کمتر. وقتی بر روی نبــرد دستگاه افست زینگ بسته میشه ، رنگی که بر روی زینک رجیستر شده داخل دستگاه ریخته میشه.

شیت :

شیت یا فــرم ، ابعاد استانداری داره که از 45*30 یا ( A3 ) شروع میشه تا به بالا ، که در قسمت زینک گفتم. اصطحالا به کسی که شیت رو میچینه " فرم بند " می گن. در ضمن شیت رو به صورت سکه ای و کتابی می بندند ، که روش کتابی ، جا افتاده تر هست و چاپ شیت کتابی راحت تر هست.

نمونه شیت هم براتون می گذارم بعدا...

موفق باشید.

lpi

مدیر انجمن اصول چاپ
سلام دوست عزيز

زينك نوعي واسطه چاپي يا حامل تصوير هست كه در روش چاپ آفست ليتوگرافي كاربرد داره. البته به جاي اصطلاح زينك در واژگان بين المللي از واژه پليت (plate) استفاده مي‌كنند. استفاده از واژه زينك با اشاره به جنس اين نوع لوح بوده كه در گذشته از فلز روي ساخته مي‌شد. اما امروزه اصولا اون رو از آلياژ‌هاي فلزي مي‌سازند كه پايه اون‌ها مي تونه آلومنيوم و مس يا ديگر فلزها باشه.
براي انتقال تصاوير چاپي بر روي اين نوع لوح چاپي از روش‌هاي فتوشيميايي(عكاسي و ظهور و ثبوت شيميايي ) يا روش‌هاي مستقيم و غير مستقيم ديجيتالي استفاده مي‌كنند. امروزه استفاده از روش‌هاي تصوير نگاري مستقيم ديجيتالي براي انتقال تصاوير بر روي زينك معمول و در حال پيشرفت هست ( در اين روش تصاوير مستقيما از كامپيوتر بر روي زينك منتقل مي‌شوند ).
اساس استفاده از اين نوع لوح براي چاپ بر ضديت آب و روغن هست. در واقع تصاوير چاپي منتقل شده بر روي زينك خاصيت دفع آب و جذب مركب و مناطق غير چاپي اون به هنگام ساخت زينك خاصيت جذب آب و دفع مركب پيدا مي‌كنند. به اين منظور در هنگام چاپ و قبل از مركب زني لوح اونرو به مقداري جزيي مرطوب مي‌كنند تا مناطق بدون تصوير با جذب آب قادر به جذب مركب نباشند.
زينك‌ها اندازه‌هاي مختلفي دارند. البته اندازه‌ اون‌ها بر اساس اندازه‌ دستگاه‌هاي چاپ متغير هست و هر دستگاهي اندازه زينك خاص خودش رو داره. زينك ها بر اساس تيراژ چاپي در مقاومت‌هاي مختلف ساخته مي‌شوند.

موفق باشيد.
امين زردوزي
[email protected]

saeedesign

Member
من بیشتر اوقات تو یه چاپ خونه ام ولی هنوز نمی دونستم اینا چیه به صورت علمی ... ممنون بابت جواب ها

افخمی

New Member
بسیار بسیار سپاسگذارم امین جان اگر مطالبی از این قبیل ازشما یاد بگیریم باعث رشد در کار و حرفه طراحی خواهد شد پس از اطلاعات خودت ما رو محروم نکن.

سلام . همگی خسته نباشید .
کی میدونه که کارت ویزیت های سه بعدی چقدر قیمتشونه ؟ منظورم از سه بعدی اون کارت هایی هستش که بر 2 تا طرح روش چاپ میشه و با تغییر زاویه دید بیننده یکی از دو طرح دیده میشه .

جدیدترین ارسال ها

بالا