IRAY RENDERER Engine

darkwish_2006

Well-Known Member
با سلام خدمت دوستان خوبم .

بعد از مدت ها دوباره برگشتم . هرچند هنوز عضو جدید این سایت حساب میشم و زیاد نتونستم فعالیت کنم .

شاید این تاپیک تکراری باشه اما نیاز به جمع آوری اطلاعات راجب یک موضوع خاص بود که من رو راغب به ایجاد این تاپیک کرد. همونطور که از اسم تاپیک مشخص هست به بررسی موتور رندر iray می پردازه که خیلی کم ازش صحبت میشه و یا در کارهای دوستان استفاده میشه .

دوسان در این تاپیک به نکات مثبت در استفاده از این موتور رندر و گذاشتن نمونه کارهاشون خواهند پرداخت همچنین سیستم و سخت افزار مورد استفاده خودشون رو برای استفاده از iray معرفی خواهند کرد تا دیگر دوستان که علاقه مند به استفاده از این موتور رندر هستند بتونن اطلاعات مکفی برای خرید سیستم برای کار با اون رو بدست بیارند .

خودم هم برای آشنایی بیشتر و گرفتن جواب سوال های زیادی که در این زمینه دارم دست به ایجاد تاپیک زدم ولی اطلاعاتی که در این زمینه دارم رو با شما دوستان به اشتراک میزارم تا حداقل یک سری مفاهیم سخت افزاری و نرم افزاری که برای کار با این موتور رندر لازم هست رو به بقیه دوستان منتقل کنم .

در مورد iray باید بگم base اصلی این موتور در واقع همون نور پردازی و متریال های mentalray هست فقط اینکه قابلیت کار با هردوی GPu - CPU رو دارا هست . و از تکنولوژی منحصر به فرد و اختصاصی انویدیا یعنیCUDA بهره میبره .

این تکنولوژی که انویدیا اون رو نزدیک به 5 سال هست که تولید و توسعه داده حال در جایی قرار گرفته که میشه به کمکش حتی معادلات و اگوریتم های پیچیده در دنیای طبیعت از باز سازی DNA و فرایند های زیستی گرفته تا بازسازی مدل های پیچیده در علم شیمی و سیالات همه و همه امروز به کمک CUDA امکان پذیر شده .

برای شروع کار شما احتیاج به سخت افزار مربوطه دارید که بتونه احتیاجات IRAY رو به نحو احسن تامین کنه و اون چیزی نیست به جز داشتن یک پردازنده ترجیحا 4 هسته ای و یک کارت گرافیک از برند NVIDIA و سری 400 و به بالا . این کارت ها عبارتند از GTX460 -470 - 480 و در سری 500 انویدیا که جدیدترین کارت ها و به اصطلاح HIGH END محسوب میشن یعنی GTX 560 - GTX 560 TI - GTX 570 - GTX 580 - GTX 590 در این طبقه بندی قرار می گیرند .

در توضیح این دو سری یعنی سری 400 و 500 نکته قابل ذکر به جز قدرت خوب این کارت ها در GAMING و بازیهای ویدئویی داشتن قابلیت استفاده از CUDA توسط CUDA CORE یا هسته CUDA تعبیه شده در این کارت ها می باشد .این همون چیزی هست که IRAY از اون برای شتاب دادن به سرعت رندر شما استفاده می کنه که حتی از قوی ترین پردازنده های حال حاضر I7 اینتل هم سریعتر هست .

از اونجایی که من به موتور های REAL خیلی علاقه دارم و بعد از سر و کله زدن های زیاد با MENTALRAY سراغ V-RAY رفتم و بعد از گزروندن ی دوره آموزشی و گرفتن مدرکش متاسفانه نتونستم باید و شاید در این زمینه فعال باشم . اما این IRAY از خیلی وقت پیش و با مکس 2010 رفت رو مخ بنده و تا امروز همیشه به فکر استفاده از اون بعد از نقص های زیاد VRAY RT در زمینه متریال و ... بودم .

حالا با خریدن ی کارت قوی البته تا حالا فقط برای بازی استفاده میشده الان به فکر تست کردنش تو مکس افتادم . هرچند که همیشه میخواستم از کارت گرافیک تو رندر نهایی استفاده کنم که خب از مکس 2.5 که شروع کردم تا به امروز که فعلا مکس 2011 رو دارم همیشه این آرزویی برام بوده .

اما اینبار مثل اینکه مکس 2012 یک جا تمام این قابلیت ها رو جمع کرده .
از اونجایی که کارت گرافیک جدید دارای 512 CUDA CORE هست فکر کنم بتونم کار زیادی رو ازش تو زمینه رندر و IRAY بگیرم . این کارت از سری 500 انویدیا و مدل GTX580 با مموری 1.5 گیگابایت هست .

حالا سوالم از شما دوستان اینه که این مکس 2012 کامل رو از کجا میشه داخل تهران پیدا کرد !
حتی به تکنو 2000 هم تو پاساژ رضا زنگ زدم گفت که نسخه اونها تک دی وی دی و دی و DVD9 نیست !

اگر تو این سایت کسی نسخه کاملش رو داره برای فروش لطفا بگه که اقدام به خرید کنم .

این رو هم اضافه کنم که برای فعال شدن کارت گرافیکتون که حتما از سری 400 انویدیا و به بعد باید باشه شما احتیاج به دانلود آخرین نسخه CUDA TOOLKIT 4.0 دارید . اما درایور PHYSX ربطی به CUDA و IRAY نداره . هر چند که قسمتی از مکس برای بازسازی انیمیشن های فیزیکی و برخورد اجسام هست که صد در صد اونجا کاربرد خواهد داشت !

مرسی از شما دوستان گلم .

آخرین ویرایش:

amin.net

Member
با سلام و تشکر
الان مکس 2012 براحتی و همه جا گیرمیاد.
البته توی اصفهان که فراوونه.فکر می کنم توی تهران هم باید همین طور باشه.

.:BehzAd:.

Active Member
درود

آخرین ورزن داریور کارت گرافیک های انویدیا :
که cudaa 4.1 شده و باقیش تو عکس که گذاشتم هست امروز اینو دانلود کردم 192 مگ بود.

attachment.php

البته نمیخواستم آپدیت کنم مجبور به این کار شدم یه موتور رندر gpu رو نمیشناخت و موقعه رندر فقط با cpu رندر میگرفت و میگفت ورژن cuda قدیمی شده منم از سایت انویدا اپدیت جیدی رو گرفتم همه چی درست شد.

پیوست ها

• 285.62 copy.jpg
    285.62 copy.jpg
    55.1 کیلوبایت · بازدیدها: 88

darkwish_2006

Well-Known Member
بله . البته می تونستید درایور 290.53 بتا رو که فعلا آخرین درایور اونویدیا هست رو بگیرید و به صورت جداگانه cuda toolkit 4.0 رو دانلود و نصب کنید تا روی کارتتون فعال بشه !

این درایور 285.62 هم آخرین درایور whql هست که خب cuda رو هم پشتیبانی می کنه !

arman_kad

Member
چرا نتایجش رو نمیزارید تا ببینیم نسبت به منتال چقدر سریع تر رندر میگیره ؟!

AREF

مدیر انجمن های <A href="http://forum.majidonline.c
چه بحث خوبی.اما چرا سر جاش مطرح نکردین؟
http://forum.majidonline.com/showthread.php?t=176676
در مورد مکس 2012 هیچ فرقی به نسخه ها وجود نداره.چون با کیجن فعال میشه.یعنی هیچ مشکلی نداره.اون دسته از نرم افزارها که برای کرک کردنش مجبوریم فایل exe رو روی فایل اصلی بندازیم احتمال خرابی هست
تو بازار هست.تو سایت مکس هست.فروشگاه های نتی هست.همه جا پیدا میشه.اگه خواستی می تونم برات با پست بفرستم.
و اینکه بحث خوبیه.
در تکمیل فرمایشات بگم.
کمپانی انویدیا یه دزد کلاهبردار و متقلب درست حسابی هست.کلی تبلیغات کرد برای کودا که شما حتما باید کارت های کوآدرو سری تسلا بگیرین و فلان و بهمان.کنفرانس گذاشتن و ....
اما یه نابغه پولدار به نام جف پاتون کلی تست انجام داد از iray بین کارت کوآدرو جی تی ایکس و تسلا.
http://jeffpatton.net/2010/11/gtxquadrotesla-my-opinion-on-todays-gpu-selections-for-rendering/
جالب هست
GTX 470: $259.99
Quadro 5000: $1,779.99
Tesla 2050: $2,499.99

تو بنچ مارک آی ری جی تی ایکس برنده شد!
حتی فروم انویدیا اینقدر بی حال و بی صاحب هست که حتی نمیان به سوال مشتریا جواب نمیدن
شما اگه برین تو فرومش می بینین که کلی سوال هست مبنی بر نا همخوبی کارت های کوآدرو و تسلا با انواع نسخه مکس توی ویوپورت اما هنوز هیچ کدوم توسط کمپانی جواب داده نشده
حتی درایورهای مکس و اتوکد 2011 به بالا هنوز تولید نشده!
من شخصا با کوآدرو انواع بنچ مارک های ویو پورت رو گرفتم و به این نتیجه رسیدم انویدیا فقط نون تبلیفاتش رو میخوره.من 4870 دارم.کارت گیم هست و ماله ATI اما توی ویوپورت واقعا بنچ مارک های خوبی میده بهم

amin.net

Member
با سلام
بله عارف جان چه تبلیغاتی کردند.من یه دونه 4890 داشتم گذاشتمش روی سیستم دومم و رفتم یه دونه 560gtx tiدو فنه خریدمو الانم آنچنان فرقی احساس نکردم.نظر شما چیه؟

AREF

560ti خیلی کارت خوبی هست.اما یه مشکل هست که باعث میشه انویدیا بهتر عمل بکنه.چون که نامردا رسما قرارداد با کودا بستن.بنابراین کارتهای غیر کودا نمی تونن اونطور که باید عرض اندازم بکنن.
و جالب اینجاست که همیشه بازیها هی لوگوی انویدیا میارن فیزیک و اینها اما تو عمل همیشه amd برنده هست.مثل بنچ مارک های کرایسیس یا بتلفیلد

amin.net

Member
تازه این کارتی که گرفتم خیلی راحت سی چهل درصد اورکلاک می شه.و با اورکلاک دماش از حالت استاندارد 4890 کمتره
بنظرتون این کارت با iray بهینه عمل می کنه؟

darkwish_2006

Well-Known Member
یک مدل جدید از کارت 560 به تازگی وارد بازار شده ( البته نه بازار ایران ) که دارای cuda core 448 هست که خیلی نزدیک به gtx570 عمل می کنه و فرق چندانی باهاش نداره ! cuda محصول خود انویدیاست برنامه ای که سورس کدش با c++ نوشته شده و منبع باز هم هست اما فقط بر روی معماری تراشه های انویدیا قابل پیاده سازی و اجراست .

لوگوی اول بازیهایی که با انویدیا شروع میشن 90% این بازیها با کارت های انویدیا دارای بازدهی عملکرد بالاتری نسبت به ATI هستند .
فیزیک هم که یک پردازش موازی در کارت های انویدیا هست و بنابراین مقدار زیادی از فریم بازی رو تحث الشعاع قرار نمیده و همینطور cuda هم باز یک پردازش موازیه .
در مقابل AMD هم از موتور فیزیک HAVOK استفاده م یکنه که بر خلاف انویدیا وابسته به CPU شماست .
من که iray رو با gtx580 تست کردم واقعا راضی بودم . دمای کارت تا 64 درجه هم رسید و vram کارت که تو اغلب بازیها تا 35 درصد بیشتر استفاده نمیشد در این حالت تا 70 درصد و gpu load هم به 99 درصد رسید .

اما باز مشکل بزرگ iray محدودیت در استفاده ی متریال و نورپردازیه که امیدوارم بلاخره یک نسخه از v-ray بیرون بیاد که قابلیت استفاده 100 درصد از gpu رو داشته باشه .

آخرین ویرایش:

arman_kad

Member
سلام عارف جان من بنچمارک ندیدم توی لینکی که دادید
ضمنا خیلی از پست ها تون توی فروم استفاده کردم ممنون :rose:

دوستان
اگه امکانش هست خودشان تست بزارن اگه کارت دارن

خیلی خیلی ممنون

من از گرافیک آنبورد cpu 2600K استفاده میکنم :lol:
بد نیست خوبه :green:

AREF

بنچ مارک نداره.اما اگه متنش رو بخونی کامل توضیح میده که چقدر زمان برده و اینها
یه خورده انگلیسیتون رو قوی کنین!! :green:
البته اگه از گوگولی کروم استفاده بکنین این امکان رو میده کل یه صفحه رو translate کنی

N O V A L I S

New Member
اما یه نابغه پولدار به نام جف پاتون کلی تست انجام داد از iray بین کارت کوآدرو جی تی ایکس و تسلا.
تو بنچ مارک آی ری جی تی ایکس برنده شد!

شما اون مقاله رو با دقت بیشتری بخونید!
اگر ایشون تو اون مقاله به چنین نتیجه ای رسیدن من که ندیدم اما اگر جای دیگه ای دیدید لینکش رو به منم نشون بدید..
من تعصبی روی کارتهای NVIDIA ندارم و تا به حال هم با Quadro یا Tesla کار نکردم و این مقایسه رو به دوستانی که تجربه کردن میسپرم و فقط برداشتی که از مقاله ی ذکر شده کردم رو اینجا میارم تا کسی از نوشته ی شما که خالی از تعصب نیست برداشت اشتباهی نکنه. (فقط تا یادم نرفته : یک سال پیش تجربه ی شیرینی از فروش ATI 5850 ام و خرید GTX 470 داشتم!)
چیزی که من از اون مقاله فهمیدم (بر مبنای شناخت شخصی از شخصیت علمی ایشون که معمولا مستند و با دلیل و صادقانه صحبت می کنند و جایی که نمی دونند راحت می گن : نمی دونم!) نظرات شخصیش در مورد این 3 نوع کارت (GTX - Tesla - Quadro) و معایب و محاسن هر کدوم بوده که به نظرم برگ برنده رو به هیچ کدوم نداده... و فقط گفته اگر پول داشتم 3 تا tesla 2070 می گرفتم!
از جمله :
در کارت های سری بالا GTX : تعداد هسته ی CUDA بالاتر و سرعت پردازش رندر سریع تر و هزینه ی کمتر.. در مقابل مموری on-board کمتر و پایداری کمنر، تولید حرارت کشنده ی بسیار بسیار بالا...
در سری Quadro و Tesla تعداد هسته ی CUDA معمولا کمتر (که البته در مثالی که آورده تعداد هسته ی یکسانی در مدل های Tesla 2050 و GTX 470 داریم.)، قیمت به مراتب بالاتر در عوض مموری on-board بیشتر (مثلا درtesla 2070 6gb حافظه ی on-board داریم!) از همون مقاله نقل قول می کنم : "کارت های Quadro و Tesla طراحی شدند تا در زیر فشار رندرینگ مدت بیشتری دوام بیاورند. اما من باید در مورد آسیب دیدن gaming-card ها در زیر فشار رندر نگران باشم چون که مطمئنم که این سری کارتها برای این نوع سو استفاده ها طراحی نشده اند!"
جایی دیگه از viewport performance بالای مدل های Tesla و Quadro نسبت به GTX 470 گفته که "قابل مقایسه با هم نیستند!" که من خیلی مشتاقم بدونم کیفیت بالاتر از چیزی که من الان در viewport ام می بینم چی می تونه باشه!!

اگر دوستان تجربه ای از استفاده از سری های Tesla و Quadro داشتن بگن که ما هم استفاده کنیم. خواهشا فقط بدون تعصب!

ویرایش : ضمنا من بازی باز نیستم! و بنچ مارک کارت ها رو تو بازی های مختلف نمی خوام و در مورد کار تو محیط برنامه های گرافیکی و رندرینگ صحبت می کنم.

آخرین ویرایش:

جدیدترین ارسال ها

بالا