دیگر دوستان ، دیگر روشها:
اوه، چه سوال خوبی! چرا، اتفاقاً سوبل و کنی توی یه محله شلوغ از الگوریتمهای تشخیص لبه زندگی میکنن و کلی همسایه و همکار قدیمی دارن. بعضی از این دوستان رو خودشون خیلی دوست دارن، بعضیها هم هستن که فقط یه سلام و علیک خشک و خالی باهاشون دارن.
بریم با هم دیگه دوستاشون رو ببینیم:
---
۱. پرویت (Prewitt): همکار قدیمی سوبل، یه کم سادهتر و بیآلایشتر
پرویت (که درستش پِرویت خونده میشه) مثل برادر بزرگتر و سادهتر سوبل میمونه. اونم همون کار پیدا کردن لبهها رو با خطکشهای افقی و عمودی انجام میده، ولی خطکشهاش یه کم ابتداییتر و صافتر هستن.
رابطهاش با سوبل و کنی:
· سوبل و پرویت خیلی به هم نزدیکن، انگار از یه خانوادهان.
· تفاوتشون چیه؟ پرویت یه خورده سادهلوحتره. خطکشهای Sobel یه کم وزندهی بهتری دارن (به مرکز بیشتر اهمیت میده)، ولی پرویت میگه: "همه همسایهها به یه اندازه مهمن!"
· کنی با پرویت هم کار میکنه گاهی، ولی ته دلش سوبل رو بیشتر قبول داره، چون سوبل نرمتر و دقیقتر شیبها رو میسنجه. با این حال، پرویت رو هم به عنوان یه دوست قدیمی قبول داره.
---
۲. رابرتز (Roberts): پیرمرد ساده و تندمزاج محله
رابرتز از همه قدیمیتره! (سال ۱۹۶۵). یه الگوریتم خیلی ساده و جمعوجور که فقط به چهارتا پیکسل نگاه میکنه (دو تا ضربدری). خیلی سریع کار میکنه، اما خیلی هم شلختهست. انگار با یه مداد خیلی زبر و با عجله خط میکشه.
رابطهاش با بقیه:
· سوبل و پرویت بهش احترام میذارن چون "پیشکسوت" محلهست.
· ولی کنی یه ذره ابرو بالا میندازه و میگه: "رابرتز جان، کارت خوبه برای کارای خیلی فوری... ولی خروجیات پر از نویزه بابا."
· رابرتز هم که پیر و غرغروئه، میگه: "جوان، من راه رو برای شما باز کردم!"
---
۳. شَِر (Scharr): پسرخاله دقیق و آلمانی سوبل
شر یه الگوریتم آلمانیِ بسیار دقیق و وسواسیه. (سال ۲۰۰۰ معرفی شد، از همه جوونتره). خطکشهای مخصوص خودش رو داره که یه کم پیچیدهتر از سوبل هستن ولی دقتشون بالاتره.
رابطهاش با بقیه:
· شر میاد و میگه: "سوبل، کارت خوبه، ولی اگه زاویه لبهها یه کم خاص باشه، تو خطا داری. من این مشکلو حل کردم."
· سوبل یه نگاه بهش میکنه و میگه: "خب باشه، تو مال کارای فوقالعاده دقیق و آزمایشگاهی هستی. من مخصوص کارای عمومی و روزمرهام. هردومون خوبیم."
· کنی هم از شر خوشش میاد، چون خودش عاشق دقت و تمیزی کاره. ولی ترجیح میده همچنان با سوبل کار کنه، چون هماهنگترن و سوبل رو بهتر میشناسه.
---
۴. لاپلاسین (Laplacian): همسایه عجیب و منزوی که تنها کار میکنه
لاپلاسین یه شخصیت کاملاً متفاوت تو این محلهست. اون از روش "شیب" استفاده نمیکنه. در عوض میاد و میگه: "من دنبال جاهایی میگردم که انحنای سطح تغییر میکنه، یعنی جایی که شیب درجه دو صفره." (آره، یه کم عجیب و غریب حرف میزنه )
رابطهاش با بقیه:
· سوبل و پرویت ازش میترسن یه کم، چون روشش فرق داره و حرفاش رو نمیفهمن.
· کنی بهش احترام میذاره، ولی میدونه که لاپلاسین به شدت به نویز حساسه و یه ذره دست و دلباز همه چیز رو لبه اعلام میکنه. کنی میگه: "لاپلاسین رو بردار، یه فیلتر گوسی بذار قبلش، میشه یه چیز ترکیبی به اسم Laplacian of Gaussian که بد نیست، ولی بازم به پای من نمیرسه!"
---
جمعبندی: همه اعضای کوچه لبهیابها
اسم شغل/لقب نسبت با کنی و سوبل
Sobel دستیار سریع و چابک همکار مستقیم و مورد اعتماد کنی
Prewitt دستیار سادهتر و قدیمی دوست خانوادگی، برادر ساده Sobel
Roberts پیرمرد سریع و شلخته پیشکسوت محله، کنی گاهی بهش لبخند میزنه
Scharr پسرخاله دقیق آلمانی رقیب-دوست Sobel، مورد احترام کنی
Laplacian همسایه عجیب با روش متفاوت همکار غیرمستقیم، کنی روش رو قبول داره اما نه کاملاً
---
پس آره، کنار خونه کنی و سوبل که پرسه بزنی، کلی لوح یادبود و پلاکهای مختلف از این الگوریتمها هست. محله شلوغیه!