در مورد حجم تصاوير بايد بگم كه من شخصا يه تجربهاي به دست آوردم كه بد نيست اينجا طرح بشه!
من خودم تصاوير رو از لحاظ شكل ظاهريشون به دو دسته تقسيم ميكنم!
1. تصاويري كه به صورت منظره يا تصوير چهره يا تصاويري هستند كه از طيف رنگ بالايي برخوردار هستند. اگه اين تصاوير رو با فرمت JPG. ذخيره كنيد، خيلي از حجم اونها كم ميشه!
2. تصاويري كه طيف رنگ بالايي ندارند يعني تعداد رنگهايي كه در آنها به كار رفته خيلي زياد نيست. معمولاً در اين تصاوير از نوشتهها استفاده شده يعني بجز متن چيزي در اونها نيست يا اگر هست، آنقدر تعداد رنگشون كم هست كه قابل چشمپوشي باشه!
اگه اين تصاوير رو با فرمت GIF. ذخيره كنيد، ميتونيد تفاوت حجم رو احساس كنيد!
خوب حالا مراحل كم كردن حجم يه تصوير!
فرض كنيد با دوربين ديجيتاليتون يه عكس 3 مگا پيكسلي گرفتيد و ميخوايد اون رو توي صفحه سايتتون جاسازي كنيد!
اولين كار اين است كه در برنامه فتوشاپ به اينجا بريد:
بعد در كادر بالا، اندازه تصوير خودتون رو ذره ذره كم كنيد تا جايي كه وقتي با بزرگنمايي 100% تصويرتون رو نگاه ميكنيد، تصوير به اندازه دلخواهتون رسيده باشه!
خوب حالا تصوير خودتون رو از لحاظ اندازه كوچك كرديد!
حالا نوبت ميرسه به فشرده سازي تصوير. در فتوشاپ، به اينجا بريد:
به برگه 2-up بريد! در اينجا دو پنجره داريد كه يكي تصوير اصلي و ديگري تصوير فشرده شده رو كنار هم نشون ميده.
شما ميتونيد با انتخاب پسوند مورد نظر خودتون، از ليست، و مشاهده مشخصات عكس فشردهسازي شده كه در زير تصوير قابل رؤيت هست، ميزان فشردهسازي خودتون رو تغيير بديد. بعد از يه مدت كار كردن، دستتون مياد كه از پسوند JPG. استفاده كنيد يا GIF.
در پسوند jpg شما ميتونيد با كم كردن Quality از حجم عكس كم كنيد(وقتي كه تنظيمات رو تغيير ميديد، به مشخصات زير عكس هم توجه كنيد! ميبينيد كه حجم عكس خروجي هم تغيير ميكنه) و در پسوند Gif هم با كم كردن تعداد رنگهاي يك عكس ميتونيد حجم رو پايين بياريد.
اين تغييرات رو تاجايي ادامه بديد كه كيفيت عكستون خراب نشه! يعني وقتي در حالت زوم 100% هستيد، تصوير خراب نشه!
حالا تصوير خودتون رو Save كنيد و از كم شدن حجم عكستون لذت ببريد!
اين نكته رو نبايد فراموش كرد كه در صفحات وب، با كم كردن ابعاد يك تصوير بزرگ، توسط گزينههاي Width و Height نميتونيد حجم تصوير رو كم كنيد!
يعني اگه يه تصوير 1 مگابايتي داشته باشيد، براي IE فرقي نميكنه كه تصوير شما طول و عرضش 10*10 باشه يا 100 * 100 !! در هر دو صورت بايد اول تصوير اصلي بارگذاري بشه، بعد در اندازه خواسته شده نمايش داده بشه! پس بهتره كه حجم تصوير اصلي رو كم كنيد!
اميدوارم توضيحات كافي و مفيد باشه! اگه جايي نامفهوم بود بگيد تا اصلاح كنم!