سلام
خلاقیت اکتسابی نیست و ذاتی هست .
اگه خلاقیت در ذات شماست ، پس گرافیست خوبی میشید .
و اگه خلافیت در ذات شما نیست ، برید دنباله برنامه نویسی و یا یه کار دیگه ( غیر گرافیک )
اینا حرف هایی بود که در اوایل شروع کار با فتوشاپ می شنیدم .
من خلاقیت ندارم ، اما به خودم ثابت کردم که خلاقیت اکتسابی هم میشه

1- انجام انواع آموزش
2- نمونه برداری از کارهای دیگران
3- وقت گذاشتن روی کاری که می خوای انجام بدی
4- تکرار تمرین و آموزش
5- مقایسه کارهای خودت با هم ( طی یک هفته - که بهتر شده یا بدتر )
6- گذاشتن کارهات برای نظر دهی
7- تمرکز روی کاری که می خوای انجام بدی
8- پیاده کردن کار اصلی روی کاغذ ( با خودکار یا مداد )
9- استفاده از سبک های مدرن
10-
تلاش و
کوشش شخصی ( جا نزدن )
به نظرم با این 10 تا کار ، شما گرافیستی قابل میشید .
همینطور که دوستان توضیح دادند بهترین راه برای افزایش خلاقیت رعایت چنین نکاتی است.
* خوب دیدن : استاد ما همیشه می گفت برای اینکه هنرمند خوبی باشید باید دید متفاوتی نسبت به دیگران داشته باشید و همیشه توصیه می کرد از کنار یک دیوار گچی هم ساده نگذرید. این مساله یک حقیقت آشکاره. اگر ما نتونیم خوب ببینیم نخواهیم تونست متفاوت از دیگران با افکار و روحیه هنری زندگی کنیم. از نظر پزشکی هم اصل دیدن پایدارترین نوع اطلاعات ورودی به مغز است.
* خوب شنیدن : شنیدن راه ورود به دنیای تخیل است. کافی است چشم های خود را ببندیم و با دقت به صداها گوش دهیم . صدای چک چک شیر آب در سکوت شبانه, ویز ویز یک مگس و یا چه چه یک بلبل همه و همه قوه تخیل ما را وادار به تجسم می کنند. ثبت تجسمات و پرورش آنها در ذهن و سپس روی کاغذ یک راه عالی برای افزایش خلاقیت است.
* ایده گرفتن : در دنیای هنر معاشرت با هنرمندان دیگر و ایده گرفتن از آثار ، توصیه ها و حرف های آنها ، شنیدن نظرات دیگران در مورد آثار شخصی و از این دست رفتارها ، توجه به چیزهایی که ناگهان ما را به سمت خود جلب می کنند و کشف عامل جلب کننده و غیره و غیره به مرور فکر ما را باز می کند و ذهن را پویاتر می کند.
* پرهیز از مدلگرایی و کپی کاری :
از جمله آسیب هایی که در زمان قاجار به هنر ایران وارد شد اصل طبیعت گرایی ، پرهیز از تخیل و مدلگرایی در طرح بود. کپی کاری از روی یک طرح به شدت خلاقیت را کور می کند. آمیختگی تخیل و احساس در طرح است که خلاقیت را روز به روز تقویت می کند. به نظر من اگر قرار است یک هنرمند به مهارتی دست یابد تا بتواند یک واقع گرای ماهر باشد بهتر است به جای این همه زحمت پولهایش را برای خرید دوربین عکاسی پس انداز کند.
* تمرین و تکرار : ایده اولیه در طرح باید همانند گل سفالگری در دست هنرمند باشد. اتدهای مختلف با پیچ و تاب ها و ترکیب رنگ های مختلف هرآنچه در ذهن و دور از دست است را به بیرون می کشد و جاری می سازد. تغییرات اولیه می توانند تا نزدیک شدن به نتیجه مطلوب کلی باشند و با نزدیک شدن به نتیجه دلخواه جزئی شوند.
* شناخت علمی : نکته دیگر در افزایش خلاقیت شناخت علمی از هنر است. بسیار مهم است یک هنرمند آنچه را که علم تجربه کرده تجربه نکند. شناخت خط ها ، رنگ ها ، اصول ترکیب بندی و . . . به طراح کمک می کند تا ذهن خلاق خود را واکس بزند و برق بیاندازد.آنوقت هرلحظه باید منتظر انفجار یک ایده بود.
* ثبت تخیلات و ایده ها: همیشه گفته اند ضعیف ترین جوهرها از قوی ترین حافظه ها ماندگارترند. به همراه داشتن یک دفترچه یادداشت کوچک برای ثبت فوری ایده ها یی که به ذهن خطور می کند می تواند بسیار کمک کند.
* صبور بودن : صبور بودن هم در افزایش خلاقیت تاثیر بسزایی دارد. عجول بودن در پیمودن یک شبه راه های صد ساله خلاقیت را تضعیف می کند. چراکه فرصت تجربه و پختگی را از آن می رباید.
و در نهایت ایده گرفتن از ایده پرداز یکتای جهان که منبع و منشاء هنر و زیبایی است. خداوند رحمان و رحیم. قلم قدرتمند وی را با دیدن آثارش به خوبی می توان شناخت. علم و هنر نزد اوست. پس ایده حقیقی را از استاد واقعی باید گرفت و هرچه در پیش آمد مقدمه ای برای درک چیزی است که او به ما می آموزد.
پایان بخش سخن من سخنی از استاد عزیزم است که فرمود: شما دانشجویان و هنرجویان عزیزی که در رشته هنر پذیرفته شده اید از سوی خداوند ماموریت دارید که زیبایی او را درک کنید و به دیگران هم منتقل کنید. پس دقت کنید که ماموریت خود را با ظرافت و تمرکز کامل انجام دهید.
اگر خسته شدید ببخشید