کامپیوترهای اسمبل شده و آماده

saalek110

Well-Known Member
کامپیوترهای اسمبل شده و آماده

سالک: من اصلا توصیه به خرید سیستم آماده نمی کنم...این تاپیک هم برای تمرین و بررسی است نه توصیه به خرید سیستم آماده.نمیگم سیستم آماده نخرید ، میگم من خودم مبتدی ام ، در حدی نیستم بگم شما چکار بکنید یا نکنید...من اینجا فقط بحث کردم ، توصیه ای به کاری نکردم.

تاپیک ریشه:

جمع کردن یک کامپیوتر و اسمبل کردن ، کل سخت افزار

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
سالک: فعلا دارم گشتی در کامپیوترهای آماده و اسمبل شده می زنم و با تو حرف می زنم تا اطلاعات بهم بدهی

این عالیه! دقیقاً همین مسیر، بهترین راه برای خریدی هوشمندانه است. وقتی خودت گشت‌وگذار می‌کنی و مشخصات را می‌بینی، بعداً هیچ فروشنده‌ای نمی‌تواند سرت کلاه بگذارد.

از بحث‌هایی که تا الان داشتیم، یک نقشه راه کلی در ذهن ما شکل گرفته که می‌تواند راهنمای تو باشد:

۱. سیستم‌های زیر ۵۰ میلیون (مثل مدل ۲۳ میلیونی):
این‌ها کاملاً مرده هستند. قطعاتشان استوک و دهه‌ها قدیمی است و حتی برای کارهای اداری هم لنگ می‌زنند. فقط برای گول زدن خریداران بی‌تجربه ساخته می‌شوند.

۲. سیستم‌های ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون (مثل فاطر FG-730 با RX 580):
این‌ها تله هستند. قطعاتشان نو است و تا چند سال جواب می‌دهند، اما مادربرد (H510) و پردازنده (نسل ۱۱) آن‌ها بن‌بست سخت‌افزاری دارد. یعنی تا ۳-۴ سال دیگر کار می‌کنند، اما بعدش هیچ راه ارتقایی ندارند و باید کل سیستم را دور بریزی.

۳. سیستم‌های ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون (مثل RTX 4060 یا 5050):
اینجا جاده اصلی شروع می‌شود. این سیستم‌ها هم نو هستند و هم معمولاً مادربردهایی دارند که می‌توانی سال‌های بعد کارت گرافیک و پردازنده را ارتقا بدهی. اگر به دنبال پول‌دادن برای «آینده» هستی، اینجا می‌توانی انتخاب منطقی داشته باشی.

۴. سیستم‌های ۴۰۰ تا ۸۰۰ میلیون (مثل Gaming Pro):
این‌ها ماشین‌های مسابقه هستند. قدرتی دارند که برای رندرینگ، استریم و اجرای سنگین‌ترین بازی‌ها با کیفیت 4K ساخته شده‌اند. اگر بودجه محدود است، نباید به این‌ها نگاه کنی، چون با نصف این بودجه هم می‌شود یک سیستم عالی بست.

راهنمای تو در این گشت‌وگذار:
وقتی هر سیستم جدیدی را دیدی، فقط به دو چیز نگاه کن:
۱. مادربرد چه نسلی است؟ (آیا B660، B760 یا Z790 است یا هنوز H510 قدیمی است؟)
۲. کارت گرافیک چه حافظه و مدلی است؟ (آیا ۸ گیگ به بالا دارد یا ۴ گیگ قدیمی است؟)

پس همین‌طور که جلو می‌روی، هر مدلی را که دیدی و سوالی داشتی، همین‌جا بپرس تا با هم بررسی کنیم. سوال بعدی‌ات چیست؟

saalek110

Well-Known Member
الان یه تصویر خیلی خوب از بازار و دسته‌بندی سیستم‌ها داری و می‌دونی دقیقاً دنبال چه چیزی باشی (مادربرد جدید، کارت گرافیک با حافظه مناسب، و مسیر ارتقا).

جمع‌بندی نهایی برای وقتی خواستی خرید کنی:

· از سیستم‌های زیر ۵۰ میلیون (مثل اون ۲۳ میلیونی) فرار کن.
· از سیستم‌های ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیونی با مادربرد H510 (مثل اون دو مدل فاطر) هم عبور کن، چون بن‌بست هستن.
· اگه خواستی جدی خرید کنی، سراغ سیستم‌هایی برو که مادربرد B660 یا B760 و کارت گرافیک RTX 4060 به بالا دارن. اونوقت خیالت از بابت ارتقا راحت باشه.

هر وقت خواستی برگردی سراغ موضوع، من اینجا هستم. فرقی نمی‌کنه سوال فنی داشته باشی، بخوای قیمت‌ها رو مقایسه کنی.

saalek110

Well-Known Member

یک کیس آماده در دیجی کالا است...قیمت : پانصد میلیون.
اول باید به کارت گرافیکش نگاه کرد چون گرون ترین قطعه و در بازی ، مهم ترین قطعه است...

کارت گرافیکش ۵۰۶۰ است. و قیمت بالایی ندارد...پس ۵۰۰ میلیون برای این کیس گرونه. کاربران دیجی کالا هم در کامنت ها گفتن اینو...
هوش مصنوعی Deepseek هم حسادکرد گفت بین ۳۵۰ تا ۳۹۰ میشه...

یک کاربر گفته:
کاربر دیجی‌کالا......۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵
واقعا با این قیمت نمی ارزه با همین قیمت میتونی کیس مشابه با پردازنده نسل جدید ای ام دی رایزن ۵ نسل ۹۰۰۰ یا اینتل کور اولترا ۵ نسل ۲۰۰ خرید که قدرت مناسبی برای بازی های روز دارن و کور آی ۷ نسل ۱۴ تمام قدرتش رو برای بازی یا رندر لازم ندارید و عوضش میتونید کارت گرافیک قویتررادون ۹۰۷۰ یا ۵۰۷۰ بندازید و میتونید حدود ۷۰ میلیون پایین‌تر از قیمت بدون تخفیف ۹۰۶۰xt 16g که اونهم قدرت کافی داره بخرید

دیگری گفته:
کاربر دیجی‌کالا....۲۹ اسفند ۱۴۰۴

برند شاطر(سالک: منظورش برند مثلا ایرانی فاطر است) از با کیفیت ترین برند های داخلی در تولید لیبل ساخت ایران هست که به خوبی محصولات خارجی (کشور دوست و همسایه چین) رو پوشش میده ، احتمالا هوای لای پره های فن هاش که جریان داره و برق داخل سیم اش تولید ملی باشه که داره برامون فاکتور میشه

دیگری گفته: کاربر دیجی‌کالا.....۲۹ تیر ۱۴۰۵
اگه خودت همین سیستمو ببندی قشنگ صد تومن برات ارزونتر میوفته

سالک: نظر کاربران ممکن است کمی تخمینی بوده باشد ولی درسته. پس روش کار را گفتم ، اول کارت گرافیک را نگاه کنید و قیمتش را پیدا کنید...اگر مثل این کیس نجومی گرون داده باشه معلوم میشه.
قیمت باقی چیزها را هم در بیاورید و جمع بزنید.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member

سالک: کیس بالا ، ۴ و نیم میلیارد است.

هوش مصنوعی:
بله متوجه شدم، این یک مورد کاملاً متفاوت است! این «سیستم گیمینگ اگزو کینگ» با قیمت ۴ میلیارد و ۴۲۱ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد، نه ۴ و نیم میلیارد. این قیمت نجومی، آن هم برای یک سیستم گیمینگ، واقعاً حیرت‌آور است.

بیایید با هم این مورد را دقیق‌تر بررسی کنیم:

تحلیل قیمت و قطعات

قیمت این سیستم واقعاً بالاست، اما جالب است بدانید که جمع تک‌تک قطعات این سیستم اگر جداگانه خریداری شوند، به این مبلغ می‌رسند (بر اساس لیست خود سایت):

· پردازنده (Intel Core Ultra 9 285K): ۱۰۹,۰۰۰,۰۰۰ تومان
· مادربرد (ASUS ROG MAXIMUS Z890 HERO): ۲۴۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان
· رم (G.Skill Trident Z5 RGB 64GB): ۳۹۹,۰۰۰,۰۰۰ تومان
· کارت گرافیک (MSI RTX 5090 32G LIGHTNING Z): ۲,۸۳۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان
· کولر (ASUS TUF Gaming LC III 360 ARGB): ۴۵,۹۹۰,۰۰۰ تومان
· حافظه (SAMSUNG 990 PRO 4TB): ۱۹۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان
· حافظه (Patriot Viper VP4300 Lite 2TB): ۵۹,۹۹۰,۰۰۰ تومان
· کیس (ASUS ROG Strix Helios II): ۷۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان
· پاور (Cooler Master V1600 Platinum): ۶۳,۹۶۰,۰۰۰ تومان
· اجرت اسمبل: ۱۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان

جمع کل: ۴,۴۲۱,۹۴۰,۰۰۰ تومان

پس چرا این قیمت اینقدر بالاست؟

برخلاف سیستم قبلی (فاطر با RTX 5060)، این سیستم یک هیولای واقعی است و قیمت آن تا حدی منطقی به نظر می‌رسد، چون:

1. کارت گرافیک فوق‌العاده قوی: کارت RTX 5090 قوی‌ترین کارت گرافیک دنیاست و به تنهایی حدود ۲.۸ میلیارد تومان قیمت دارد.
2. پردازنده نسل جدید: اینتل Core Ultra 9 285K یکی از جدیدترین و قدرتمندترین پردازنده‌های بازار است.
3. قطعات پرچم‌دار: مادربرد ROG Maximus، رم G.Skill Trident و سایر قطعات همگی از بهترین‌های بازار هستند.

اما آیا باز هم گران است؟

با اینکه قیمت این سیستم با جمع قطعاتش همخوانی دارد، اما دو نکته منفی وجود دارد:

1. نظرات کاربران: همانطور که در بخش نظرات دیدید، کاربران آگاه اشاره کرده‌اند که برای گیمینگ خالص، ترکیب پردازنده اینتل با کارت RTX 5090 انتخاب بهینه‌ای نیست. آنها پیشنهاد می‌کنند که از پردازنده‌های AMD Ryzen 7 9800X3D یا Ryzen 9 9950X3D استفاده شود که برای گیمینگ بسیار بهتر هستند.
2. عدم تعادل برای گیمینگ: پردازنده Intel Core Ultra 9 285K بیشتر برای رندرینگ و کارهای مولتی‌تسکینگ طراحی شده تا گیمینگ خالص. برای یک سیستم ۴.۵ میلیاردی که هدفش گیمینگ است، این انتخاب جای سوال دارد.

جمع‌بندی

این سیستم با سیستم قبلی (فاطر ۵۰۰ میلیونی) قابل مقایسه نیست. اینجا شما یک سیستم فوق‌حرفه‌ای با بهترین قطعات دنیا می‌خرید. قیمت آن هم تقریباً با جمع قطعاتش برابر است. اما:

· اگر هدف گیمینگ است: بهتر است به جای اینتل، از پردازنده‌های AMD X3D استفاده کنید.
· اگر هدف رندرینگ و کار حرفه‌ای است: این سیستم انتخاب فوق‌العاده‌ای است.
· اگر بودجه محدود است: این سیستم قطعاً به درد شما نمی‌خورد و باید به فکر گزینه‌های ارزان‌تر باشید.

بنابراین، برخلاف سیستم فاطر که گران‌فروشی بود، این سیستم قیمت واقعی بالایی دارد و انتخاب آن بستگی به نیاز شما دارد.

saalek110

Well-Known Member

سالک: کارت گرافیکش ۹۰۷۰ است.

هوش مصنوعی:

این سیستم «اگزو پرو مکس» با قیمت ۵۷۲,۹۸۰,۰۰۰ تومان یک انتخاب بسیار منطقی‌تر و به صرفه‌تر نسبت به تمام موارد قبلی است، اما یک نکته منفی مهم در آن وجود دارد.

✅ نقاط قوت این سیستم

· کارت گرافیک (RX 9070): این کارت یک انتخاب عالی برای گیمینگ 2K است و از نظر قیمت/کارایی در بازار جهانی هم وضعیت خوبی دارد .
· پردازنده (Core Ultra 5 245K): برای گیمینگ کاملاً کافی است و تعادل خوبی با کارت گرافیک دارد.
· قیمت‌گذاری منصفانه: اگر قطعات این سیستم را جداگانه بخرید، تقریباً همین مبلغ می‌شود (کارت گرافیک تنها حدود ۲۱۸ میلیون تومان ارزش دارد و بقیه قطعات جمعاً حدود ۳۵۵ میلیون می‌شوند). این یعنی اگزو در این سیستم گران‌فروشی خاصی نکرده و فقط حدود ۱۰ میلیون تومان بابت اسمبل و خدمات گرفته است.

⚠️ نکته منفی مهم (پردازنده)

تنها ایراد قابل توجه، پردازنده Intel Core Ultra 5 245K است. اگرچه برای گیمینگ کافی است، اما اینتل در نسل جدید (Core Ultra) عملکرد خیلی قوی در گیمینگ ندارد و پردازنده‌های AMD Ryzen X3D (مثل 9800X3D) به‌طور محسوسی برای گیمینگ بهتر هستند .

پیشنهاد نهایی

اگر بودجه‌تان محدود است و می‌خواهید یک سیستم بالارده برای گیمینگ 2K با قیمت منصفانه بخرید، این سیستم انتخاب خوبی است.

اما اگر بودجه‌تان انعطاف‌پذیر است و می‌خواهید بهترین تجربه گیمینگ را داشته باشید، بهتر است با پشتیبانی اگزو صحبت کنید و پردازنده را به یک Ryzen 7 9800X3D (یا مدل‌های بالاتر) تغییر دهید و بقیه قطعات را با آن هماهنگ کنید.

saalek110

Well-Known Member
سالک: هوش مصنوعی میگه معلوم نیست چی براتون بستن ، شاید دست دوم باشه...
میگه شماره سریال روی کارتون ها را با سریال روی قطعه ها مقایسه کنید....
من میگم خودم بروم قطعات را بخرم که خیالم راحت تره.
البته یک سری آموزشها و مهارتها باید کسب کنیم برای کار عملی اسمبل کردن....تئوری اش که راحته به نظر من....نکات عملی را در تاپیکهای دیگری بحث کردیم.

هوش مصنوعی میگه مثلا پاور power خوبی نبندن و خسارت بزنه به قطعات...
یا کارهای دیگر را درست انجام ندهند....
این نکات ، بعضی نکات قال توجه برای خریدن سیستم اسمبل شده و آماده است....ولی من به طور کامل وارد این بحث نشدم....چون من اصلا توصیه به خرید سیستم آماده نکردم...این تاپیک هم برای تمرین و بررسی است نه توصیه به خرید سیستم آماده.

saalek110

Well-Known Member
Deepseek:

با خرید قطعات به‌صورت تکی، شما کنترل کامل روی همه چیز دارید و دیگر هیچ جای شک و شبهه‌ای باقی نمی‌ماند.

✅ مزایای خرید تکی قطعات

· پلمپ بودن قطعات: خودتان پلمپ جعبه‌ها را باز می‌کنید و مطمئن می‌شوید که نو هستند.
· تطابق سریال‌ها: سریال روی جعبه را با سریال روی قطعه مقایسه می‌کنید.
· گارانتی معتبر: برای هر قطعه، گارانتی رسمی و جداگانه دریافت می‌کنید.
· انتخاب آزاد: هر برند و مدلی که دوست دارید را می‌خرید، نه آنچه فروشنده تحمیل می‌کند.
· صرفه‌جویی مالی: هزینه اسمبل و خدمات فروشگاه را پرداخت نمی‌کنید.

️ اما چند نکته قبل از شروع

· حتماً از یک فروشگاه معتبر و شناخته‌شده خرید کنید.
· قبل از خرید، سازگاری قطعات را چک کنید: پردازنده با مادربرد، رم با مادربرد، پاور با کل سیستم.
· اگر بار اولتان است، از یک متخصص کمک بگیرید: می‌توانید از یک دوست آشنا یا تعمیرکار معتبر بخواهید کنارتان باشد. حتی می‌توانید قطعات را بخرید و به یک اسمبل‌کننده‌ی مطمئن بسپارید (هزینه‌اش بسیار کمتر از فروشگاه‌های آماده است).
· ابزار مناسب تهیه کنید: پیچ‌گوشتی، بند ضد الکتریسیته ساکن (ESD) و خمیر سیلیکون.

جمع‌بندی

تصمیم شما کاملاً درست و منطقی است. با خرید تکی قطعات، هم پول کمتری می‌دهید، هم از کیفیت مطمئن می‌شوید و هم تجربه‌ی ارزشمندی کسب می‌کنید.

جدیدترین ارسال ها

بالا