ورود به کدویژن و AVR

saalek110

Well-Known Member
میکروکنترلر ،شروع کدویژن ، ۸ ضلعی

سالک: اگر مبتدی هستید حتما فیلمهای اول ایشان را ببینید و کدهایش را یاد بگیرید.

آخرین ویرایش:

saalek110

Well-Known Member
یک سری فیلم از افراد دیگر در زیر می آورم ، که سلیقه ای است و بعضی شون شاید اصلا مفید نباشه...خودتون بررسی کنید کدوم براتون جالبه و مفیده.

saalek110

Well-Known Member
با تشکر از جناب اسماعیل کیخا ، ارائه دهنده این آموزش ها.

جلسه اول ، مقدمه و قطعات مورد نیاز

مفاهیم دیجیتال و آنالوگ را خوب گفته..
مبناها را گفته.
انواع حافظه میکروکنترلر.
انواع میکروکنترلر.

اصلاحات برنامه نویسی سی.دستورات زبان سی.
توضیح پروتئوس و کدویژن.

فیلم ۵۲ دقیقه.
ایشان رجیسترهای پایه ها را گفتند و برنامه ای ساختند.

شرح کدویزارد.
سون سگمنت.

نمایشگر lcd

مبدل آنالوگ به دیجیتال
سنسور دما

سنسور فتوسل
راه اندازی موتور ، پتانسیومتر

وقفه ، کد برای کیبورد نوشته.

تایمر و کانتر ، ممنون از ایشان بخاطر این آموزش. ۵۲ دقیقه.

ادامه بحث تایمر و کانتر....
بحث usart
جلسه چهاردم و آخر ، بحث معماری میکروکنترلر

saalek110

Well-Known Member
Sofr sara. سافت سرا

فیلم ۱۳ دقیقه.

معرفی محیط برنامه کدویژن
منوی فایل را توضیح داد، مثلا برای چاپ
منوی ادیت ، بوکمارک ها و چیزای دیگری را گفت
منوی سرچ ، جستجو ، ...و replace
منوی view ، دسترسی به پنجره های مختلف...پنجره های مختلف را می توانید ببندید و از این منو بعدا باز کنید.
منوی پروجکت ، کامپایل و بیلد.
منوی tools ، برد آموزشی را گفت. کدویزارد. lcd ویژن.
منوی ستینگ ، ...مثلا قسمت پروگرمر ، اینجا مدلش را انتخاب می کنید.

بعد منوها ، رفت به تولبارها...آیکونهایی از بعضی منوها در تولبارها هست.

قسمت دوم ،

معرفی میکروکنترلرهای خانواده avr
سری at90s سری های قبلی بود ولی بعدا سری های بهتری اومد.
به معرفی امکانات پرداخت.

فیلم سوم ،
تنظیمات کامپایلر و پروگرمر
از منوی پروجنکت برویم کانفیگور.....انتخاب پروگرمر
در مورد پروگرمر صحبت کرد.

انجام یک پروژه
ایجاد پروژه جدید
ورود به کدویزارد

بررسی کدویزارد

بررسی تراشه
منابع ریست

کدنویسی در کدویژن

آرایه
شرط
توابع
کتابخانه ها و نحوه ایجاد آنها

استفاده از بخش پروگرمر
برنامه lcd

آشنایی با اتمل استودیو

بررسی توابع پر کاربرد

saalek110

Well-Known Member

saalek110

Well-Known Member
Novin pendar. نوین پندار

آموزش کدویژن

آنوزش کدویژن ، دستورات i2c

آموزش کدویژن ، حلقه while

آموزش کدویژن ، میکروکنترلر ،
حافظه Ram دو نوع sram و dram
نوع sram از نوع فیلیپ فلاپی و سریع است
نوع dram از ترنزیستورهای ماسفت ساخته میشن. حجم کمتر و نسبه به sram ارزان تر ولی کندترندو نصرف بیشتر.

کدویزارد ، تنظیمات usart

saalek110

Well-Known Member
نوین پندار ولی بسکام است و کدویژن نیست....

راه اندازی تایمر ۱ در مد تایمر
تایمر ۱ شانزده بیتی است ، از صفر تا ۶۵ هزار و ۵۳۵ می شمارد.

راه اندازی تایمر ۲ در مد مقایسه ای

راه اندازی تایمر ۲ در مد pwm

راه اندازی کانتر یک

راه اندازی کانتر ۲

اندازه گیری فاصله با سنسور التراسونیک در بسکام avr

saalek110

Well-Known Member
u_37929694

ایشان ۴ فیلم تقریبا نیم ساعته دارد. از کتابهای رشته فنی بحث می کند.

بحث led و 7segmeny....چند برابر کننده های ولتاژ

اتمگا ۸

مخابراتی ، فیلترها

ادامه بحث اتمگا ۸

saalek110

Well-Known Member
سالک: اینم یک برگ خاطرات من:

shoroe codevision atmega8 farvardin 1405 led project

دیروز ، دوم فروردین ۱۴۰۵ بود.
می خواستم باز avr کار کنم. با یک اتمگا ۸.

می خواستم با کدویژن کار کنم ، چون اتمل استودیو نصب نشد ، چند تا فایل ارتقای ویندوز می خواست ولی اینترنت ملی بود و گذاشتم برای بعد.
وقتی کدویژن را نصب کردم ، بقایای نصب اتمل استودیو مزاحم کارم شد ، بنابراین اول هردوی اتمل استودیو و کدویژن را آنیستال کردم و مجدد کدویژن را نصب کردم که کدویژن موفق به نصب شد.

برنامه ریختن در پروگرمر را هم نصب کردم. کنارش پوشه ای از درایورها بود.....بعدا که پروگرمر را زدم به usb دیدم گفت نشناخت، رفتم دیوایس منیجر ، از پراپرتی مای کامپیوتر، ویندوز ۷ هستم ، و مسیر اون پوشه درایورها را دادم که پروگرمرم نصب شد.

وقتی برنامه ریختن کد را باز کردم. اولش باید نوع آی سی را انتخاب می کردیم ، برای من atmega8a بود ، بعدش کنارش یک چیزی عوض میشد ، من گذاشتم روی usb asp (پروگرمر من شاید اینو می خواد و برای پروگرمرهای دیگه شاید فرق داشته باشه)، و بعدش باید دکمه لود را می زدیم و فایل هگز که کدویژن ساخته بود را بهش مسیر می دادیم ، و بعدش دکمه به نام auto
را می زدیم که چراغ قرمز پروگرمر ثانیه ای روشن میشد و کد هگز را می ریخت در اتمگا.

اینکه اتمگا را چطوری در پروگرمر بزاریم در راهنمایی گفته شده بود و از سالهای قبل یادم بود ، اتمگا ۸ باید وسط قرار می گرفت ، گردی و ناچ اون باید بالا قرار می گرفت و بلا و پایینش چند اسلات به طور مساوی باید خالی می موند ولی برای اتمگا ۱۶ و ۳۲ که فکر کنم هم سایز هستند ، فکر کنم تمام اسلاتها پر میشن و بحث اینکه کجا قرار بدهیم ندارد.

اینکه چه فایلی را اینکلود کنیم ، پروژه اولم روشن و خاموش کردن led بود ، از هوش مصنوعی پرسیدم...یکی شون همان atmega8.h بود یا mega8.h الان دقیق یادم نیست ، یکی هم delay.h بود. دو تا پوشه داره در پوشه کدویژن ، اگر بروید اون پوشه و فایلهای هدر را نگاه کنید می بینید که delay.h داخل پوشه ای نیست، پوشه inc بود گویا اسم پوشه هدرها...
و کد خاموش و روشن کردن led را هم از پروژه های دو سال پیش پیدا کردم. در هاردم بود. هوش مصنوعی کد داد ولی خطا داد. شاید اشتباهی مال اتمل استودیو را داده.
اولش که کدویژن را باز می کنیم ، از منوی فایل ، نیو پروجکت را می زنیم. میگه می خوای کدویزارد را اجرا کنی ، گفتم آره ، داخل کد ویزارد نوع اتمگا را دادم که atmega8a زدم. بعدش رفتم به پورت ها و یکی از پورتها را تبدیل به out کردم. بعد از یکی از منوها جنریت و سیو و بستن را زدم. بعد برگشتیم به کدویژن و کدی ساخته شد داخل فایلی با نامی که موقع ذخیره در کدوازیراد داده بودیم مثلا a.c
که در جاهای مختلف روی اون کد تغییراتی می دهیم مثلا اینکلود اضافه می کنیم و داخل پوشه while اون کدهای روشن و خاموش شدن led را نوشتم. داخل تابع main چیزی ننوشتم ولی دیدم کد تبدیل اون پورت به خروجی را کدویزارد ساخته بود. البته پورت ۷ تا ۸ تا پین داره ، در اتمگا ۸ ، پورت بی و سی و دی داریم و آ نداریم و هر پورت ۷ تا ۸ پین داره. یکی از پین ها را در کدویزارد من خروجی گرده بودم که بی ۷ بود. بعدا led را به بی ۷ وصل کردم. که دو تا پایین تر از پین تغذیه و گراند بود.
در اینترنت اتمگا ۸ را سرچ کردم و در سایتی ، نقشه پین ها را دیدم و روی کاغذی کشیدم تا برای بعدا کنار آی سی اش باشه.

مشکلات دوباره راه اندازی اتمگا ۸ و کدویژن بعد یکی دو سال:

کدویژن بد نصب شده بود ، چون نگاه کرده بود به اتمل استودیوی قبلا نصب شده. که در بالا گفتم که هر دو را از نصب خارج کردم و دوباره کدویژن راونصب کردم.
یک پوشه کرک داخل پوشه کوویژن بود که فایلی به شکل فایل کدویژن بود ، اون فایل را بعد نصب کدویژن انداختم روی فایل کدویژن و جایگزین و جانشین کردم.
برنامه ریختن کد که اسمش فکر کنم progisp است هم چند بار خطای نیافتن dll میداد ، که توجهی نکردم و برنامه توانست کارش را انجام دهد.
درایورهای کنار پوشه progisp اولش نمی دانستم برای چیه ولی بعدا فهمیدم برای نصب پروگرمرم است ، که بعد وصل کردن پروگرمر به کامپیوتر با سیم usb اعلام عدم نصب داد و رفتم به دیواس منیجر و پوشه درایورها را دستی به پروگرمر نشان داد و نصب شد و اسم ایرانیکارت را هم جلویش در دیوایس منیجر نوشت. که فکر کنم سازنده بوده. شاید پروگرمر شما سازنده اش کس دیگری باشه.
از سالها قبل کلمه usb isp در ذهنم مونده بود و در برنامه progisb همین اسم را انتخاب کردم ولی روی پروگرمر فعلا چنین اسمی ندیدم ، فقط اسم ایرانیکارت را دیدم.

برای کدها از پرژه های دو سال پیش استفاده کردم،
ولی شاید در کتابها و آموزشهای کدویژن موجود بشه اون کدها را پیدا کرد.

بالا