همه چیز درباره میزان جذب آب بلوک هبلکس

سبک ساران

New Member
بلوک هبلکس، همانند سایر مصالح ساختمانی، قابلیت جذب رطوبت و آب را داراست و خوب است بدانید در صورت وجود رطوبت در بلوک AAC، رنگ آن تغییر می کند؛ اما باید توجه داشت که این تغییر رنگ به معنای کاهش کیفیت و عملکرد نمی باشد.
میزان جذب آب در بلوک های ساختمانی معمولاً بین 5 تا 10 درصد متغیر است. اما در بلوک هبلکس و در شرایط معمولی این میزان حدود 5 درصد است و در محیط های با رطوبت بالا ممکن است به 50 درصد برسد. با این حال، رطوبت بیش از 3/5 سانتی متر در عمق آن نفوذ نمی کند. علاوه بر مقاومت در برابر نفوذ آب، بلوک هبلکس یک عایق بسیار مناسب در برابر سرما است و در شرایط آب و هوای سرد آسیبی نمی بیند و مقاومت خوبی از خودش نشان می دهد؛ این مزیت باعث شده امروزه جزو مصالح پر کاربرد و محبوب بین کارفرمایان باشد. در مناطقی مانند شمال کشور که رطوبت بالایی دارند، استفاده از این بلوک به دلیل عایق و مقاوم بودن آن در برابر رطوبت بسیار به کار گرفته می شود و همچنین جلوی رشد قارچ های مضر را می گیرد. همین موارد باعث شده امروزه استفاده از بلوک هبلکس به جای بلوک سیمانی بیشتر رواج پیدا کند.

بلوک های بتن گازی تا 50% قابلیت جذب آب را دارند. رطوبت بیش از 3/5 سانتیمتر در عمق آنها نفوذ نمی کند و با کاهش رطوبت، میزان رطوبت در بلوک های بتن گازی کاهش می یابد. در شرایط معمولی، درصد رطوبت حدود 5% است. در صورتی که از چسب بلوک سبک (ملات بلوک سبک) برای اتصال بلوک های AAC به یکدیگر استفاده نشود، می توان از ملات ماسه بادی یا ملات سیمان با نسبت 1:5 و کمی آهک استفاده کرد تا جذب آب در ملات AAC جلوگیری شود. برای خرید بلوک هبلکس با قیمت مناسب با ما در تماس باشید.
عایق حرارتی بودن بلوک هبلکس منجر به کاهش مصرف انرژی برای سرد و گرم کردن خانه می شود، یکی از رایج ترین ها بلوک هبلکس سقفی می باشد که بسیار هم به علت مزیت های زیادش مورد استقبال قرار گرفته. به این مورد هم توجه کنید که بلوک هبلکس ضد حشرات می باشد و به هیچ وجه حشرات نمی توانند در داخل دیوارهایی که از بلوک هبلکس ساخته شده اند نفوذ کنند. پایین بودن وزن بلوک امکان استفاده از آن در تمامی بخش ها را داده است.
 

دلایل نفوذ آب به بلوک سیمانی چیست؟​

1-تولیدکنندگان ممکن است بخاطر صرفه اقتصادی، کیفیت را کاهش دهند، بافت ضعیف و غیر منسجم، اولین و مهم ترین عامل نفوذ آب به بلوک است، پس در انتخاب فروشنده و خرید بلوک سیمانی دقت کنید.

2- نسبت سیمان پرتلند به آب (آب بیشتر، نفوذپذیری بیشتر)

3- رعایت نکردن نسبت تراکم و فرایند ساخت در کارخانه سازنده

راه های مقابله با جذب آب بلوک سیمانی​

1-یک بلوک در فرآیند تولید، معمولاً طی 1 تا 3 روز، در یک جو مرطوب و در دمای بالا مراحل خشک شدن را طی می کند. بعد این مدت و تکمیل فرآیند ساخت، بلوک های سیمانی به محل پروژه تحویل داده می شوند و برای ساخت دیوارها استفاده می شوند، در حالی که عمل آوری آنها هنوز به‌طور کامل انجام نشده است!

متوسط دوره عمل آوری برای اکثر بلوک های سیمانی بین 4 تا 6 روز است. در این دوره، بلوک های سیمانی در برابر ضربه و ایجاد ترک آسیب پذیر و شکننده می شوند. چنین ترک هایی یکی از راه های اصلی حذب آب در بلوک ها هستند.

2- هنگامی که فرآیند پخت به درستی انجام نشود، یک ساختار لانه زنبوری معیوب و متخلخل روی سطح بلوک تشکیل می شود. وجود لانه زنبوری به طور چشمگیری احتمال نفوذ آب را افزایش می دهد.

4- اگر مصالح موجود در ملات خراب باشد، کیفیت بلوک‌های بتنی پایین‌تر می آید و مستعد نفوذ آب خواهند بود. سنگدانه درشت یکی از عوامل مهم نفوذ آب در بلوک های سیمانی است. اگر سنگدانه ها درجه بندی ضعیفی داشته باشند، حاوی کثیفی باشند و از نظر اندازه استاندارد نباشند، بلوک را نابود می کنند.

این سنگدانه های فاسد باعث افزایش حفره های موجود در بلوک های سیمانی و در نتیجه افزایش نفوذپذیری می شود. مثلا انواع پوکه معدنی در ساخت بلوک سبک استفاده می شود که دانه بندی های متفاوتی دارند، پوکه عدسی تا پوکه مخلوط و… که اگر در ملات بلوک، درست انتخاب و استفاده نشوند، حتی تحت بالاترین پرس نیز حفره ایجاد می کنند و قابل نفوذ می شوند.

5- اگر سنگدانه ریز ناخالص باشد، کیفیت بلوک های سیمانی به خطر می افتد. ظرافت نامناسب در سنگدانه های ریز باعث ایجاد فضای خالی بیشتر در بلوک های سیمانی می شود و سوراخ های بیشتری را برای جذب آب باز می کند. علاوه بر این، در صورت وجود آلاینده در سنگدانه های ریز، حفره های بیشتری در طول فرآیند ساخت بلوک ایجاد می شود.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا