نقد و بررسی مادربرد Biostar TZ68A+

electronic0nt

New Member
کمپانی بایواستار یکی از تولید کنندگان مطرح مادربرد و قطعات سخت افزاری می باشد.این کمپانی در سال ۱۹۸۶ در تایوان تاسیس گردید.از ویژگی های محصولات این کمپانی می توان به کیفیت ساخت بالا و قیمت بسیار مناسب اشاره کرد.با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی مادربرد Biostar TZ68A+ که برپایه تراشه Z68 ساخته شده است پبردازیم.این مادربرد با قیمت ۱۰۰ دلاری خود به خوبی توانسته است قابلیت های چیپست Z68 اینتل را به نمایش بگذارد.


مروری بر چیپست Z68 اینتل :

درست چند ماه پس از عرضه چیپست های P67 و H67 از سوی اینتل این شرکت در یک اقدام چالب چیپست جدید خود را برای سوکت LGA 1155 به بازار عرضه کرد.در زیر نمایی شماتیک از طرز کار چیپست Z68 اینتل را مشاهده می کنید:


چیپست Z68 اینتل در واقع ترکیبی از قابلیت های دو چیپست P67 و H67 به علاوه برخی قابلیت های جدید می باشد که به تو ضیح آنها می پردازیم :
۱) در چیپست H67 اینتل قابلیت استفاده از پردازشگر گرافیکی درونی رو دارید ولی تغییرضریب مولتی پلیر در پردازنده های ضریب باز در چیپست H67 دارای محدودیت هایی است.عکس این موضوع برای چیپست P67 اینتل صدق میکند به این صورت که شما محدودیتی برای تغییر ضریب پردازنده های ضریب باز(دارای پسوند (Kندارید ولی در عوض نمی توانید از پردازشگر گرافیکی درون پردازنده استفاده کنید.
چیپست Z68 راه حلی برای این مشکل می باشد . به این صورت که شما هم می توانید از پردازشگر گرافیکی درونی استفاده کنید و هم محدودیتی در اورکلاک پردازنده (از طریق افزایش ضریب مولتی پلیر)ندارید.
۲) قابلیت دوم که در هیچ کدام از چیپست های H67 و P67 وجود ندارد تکنولوژی انحصاری اینتل یعنیIntel Smart Response Technology” می باشد.این تکنولوژی به شما اجازه می دهد که با ترکیب یک هارد درایو مکانیکی ((HDD و یک درایو جامد فوق سریع ( (SSDبه طور همزمان از سرعت بالای درایو جامد و حجم بالای هارد مکانیکی خود استفاده کنید.
حال این پرسش به وجود می آید که با این همه قابلیت چیپست Z68 دیگر جایی برای P67 و H67 باقی می ماند؟
جواب این پرسش را باید از سازندگان مادربرد پرسید!!!
به طور مثال کمپانی گیگابایت تولید محصولات خود بر پایه چیپست های P67 و H67 را متوقف کرده و تمرکز خود را بر روی ساخت مادربرد هایی با چیپست Z68 قرار داده است.

جدول مشخصات مادربورد:




نگاهی به طراحی برد اصلی:



قسمت پایینی مادربرد دربردارنده ی پنج اسلات توسعه دهنده می باشد:
*۲ اسلات PCIE 2.0 (اسلات سفید رنگ در حالت x16 و اسلات قرمز رنگ در حالت x4 عمل میکنند)
*۲ اسلات PCI
*یک اسلات PCIE 2.0 که در حالت x1 عمل میکند.
و قسمت بالایی مادربرد هم دارای ۴ اسلات رم DDR3 با پشتیبانی از فرکانس حداکثر ۲۰۰۰MHz می باشد.که البته در ادامه باید دید که این مسئله تا چه حد صحت دارد.نا گفته نماند که وظیفه تامین نیروی رم ها تنها بر عهده یک فاز می باشد.




در پنل پشت ماربرد دو عدد پورت USB 2.0 , دوعدد پورت USB3.0 (رنگ آبی) , یک عدد پورت PS/2 مخصوص کیبورد و یک درگاه برای شبکه های LAN مشاهده می شود.همچنین سه خروجی صفحه نمایش HDMI و DVI و خروجی قدیمی ۱۵ پین VGA به علاوه سه عدد خروجی استاندارد ۳٫۵ میلیمتری صوتی مشخص می باشد.


برای اتصال درایو ها هم از چهار پورت SATA 3.0 (به رنگ قرمز) به علاوه دو عدد پورت SATA 2.0 (به رنگ سفید)استفاده شده است.


SATA 3.0 Port

SATA 2.0 Port

برای خنک کردن پل جنوبی و مدار رگلاتور بایواستار از یک هیتسینک سبک و موثر از جنس آلومینیوم استفاده کرده است.همانطور که مشاهده می کنید نحوه قرار گرفتن خنک کننده مدار رگلاتور مادربرد اصلا مناسب نیست و سطح تماس مناسبی با سایر متعلقات مدار رگلاتور ندارد.حتی می توان گفت با بعضی از اجزا اصلا تماسی ندارد!!!
ولی طراحی خنک کننده ی پل جنوبی بسیار عالی انجام شده است.همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید هیتسینک کاملا ناحیه مورد نظر را تحت پوشش قرار داده است و هیچ مشکلی برای نصب کارت های دواسلاته در بر روی این مادربرد وجود ندارد.

در روزهای دیگر با ما همراه باشید تا به بررسی بایوس و قابلیت های اورکلاکینگ این مادربرد پبردازیم.
 

جدیدترین ارسال ها

بالا