نقد فیلم Inception (تلقین) ساخته کریستوفر نولان

Fa

Well-Known Member
بعله فيلم خيلي شاخيه ولي از نظر موسيقي خيلي مونده به شاهكارهاي ennio morricone برسه كه چندين سال آواردهارو مثل لودر درو كنه ببره يا شاهكار رابرت ويليامز تو فيلم ليست شيندلر ، ولي در حد خودش خوب بود :green:

www_3d_boy3

Well-Known Member
وقعا شاهکار بود
ندیدم درباره موسیقیش که واقعا زیبا و نفس گیر بود کسی چیزی بگه
اما یه سوالی برام پیش اومده ؟چطور social network می تونه فیلم بهتری باشه از نظر منتقدها ؟
سوالم این نیست که social network فیلم بدیه نه ولی بنظرم از هیچ نظری از آغاز بهتر نیست /
اولین مسئله ای که توی سینما همیشه توی سر ما کردن اینه = دیالوگه کمتر + تصویر بیشتر = فیلم بهتر
اما social network همش حرفه ولی همه منتقدا میگن از آغاز بهتره !جز دیالوگ چیزی توی فیلم نمی بینم من !این فیلمو توی رادیو هم میشه دید!
این حرف که منتقدا چرت میگن خیلی بچه گانه و برای سر کوچه خوبه نه در یک بحث سینمایی ... پس اگه کسی می تونه منو قانع کنه واقعا چرا S N می تونه بهتر از INCEPTION باشه از نظر منتقدا لطفا بگه ؟

آخرین ویرایش:

pouya saadeghi

Active Member
وقعا شاهکار بود
اما یه سوالی برام پیش اومده ؟چطور social network می تونه فیلم بهتری باشه از نظر منتقدها ؟
سوالم این نیست که social network فیلم بدیه نه ولی بنظرم از هیچ نظری از آغاز بهتر نیست /
اولین مسئله ای که توی سینما همیشه توی سر ما کردن اینه = دیالوگه کمتر + تصویر بیشتر = فیلم بهتر
اما social network همش حرفه ولی همه منتقدا میگن از آغاز بهتره !جز دیالوگ چیزی توی فیلم نمی بینم من !این فیلمو توی رادیو هم میشه دید!
این حرف که منتقدا چرت میگن خیلی بچه گانه و برای سر کوچه خوبه نه در یک بحث سینمایی ... پس اگه کسی می تونه منو قانع کنه واقعا چرا S N می تونه بهتر از INCEPTION باشه از نظر منتقدا لطفا بگه ؟
شايد به خاطر شخصيت پردازى بهتر، امتياز گرفته.تو social network‏ روى بيشتر كاركترها تمركز ميشد ولى تو inception‏ بيشتر روى يه شخصيت تمركز شده بود

alirezak4

Member
من متأسفانه هنوز فیلم شبکه اجتماعی رو ندیدم
ولی اینکه شما میگید از نظر منتقدا بهتر هست ،باید پرسید که کدام دسته از منتقدان این فیلم رو بهتر دونستن.بلاخره منتقدان هم به دسته های مختلف تفکیک میشن ممنون میشم اگه منبع خبری رو که توی اون این مطلب رو دید بیان کنید

nevercom

کاربر متخصص انجمن مولتی مدیا بیلدر
نولان، برای من، از اون دست کارگردانهایی هست که مشتاقانه منتظر اثر بعدیشون هستم، مثل فینچر
توی فیلمهایی که از نولان دیدم، از ممنتو تا دارک نایت، یک چیز برام مشهود بود، روایتی متفاوت در کنار خلاقیت !
من به هیچ وجه علاقه ای به دیدن فیلمهای الهام گرفته از داستانهای کمیک رو ندارم، دارک نایت هم جزو همین دسته بود، اما وقتی فیلم رو دیدم واقعاً لذت بردم، اون هم بخاطر نگاه متفاوتی که نولان به داستان داشت ! (خوشبختانه قبلاً هیچکدوم از سری های بتمن رو ندیده بودم - Batman Begins رو هم بعداً دیدم)

اما Inception، از دید من فوق العاده بود ! بینهایت از دیدن فیلم لذت بردم و برای بار چندم دیدمش !
یک ایده ی خلاقانه، نولان در پرورش یک ایده ی خلاقانه و تبدیل کردنش به اثری که علاوه بر به اصطلاح مفهومی بودن، جنبه ی سرگرم کنندگی بالایی داشته باشه تبحر داره، این خیلی مهمه که یک فیلم سه ساعته زیبا با مفهومی عمیق رو ببینی و در تمام طول فیلم لذت ببری و نتونی پلک بزنی !

موزیک زیبا، جلوه های ویژه ی مناسب، بازیگری خوب....، همه ی اینها جای بحث داره، اما نکته ای که من مجذوبش شدم ارائه ی یک تفکر، یک ایدئولوژی، یا حتی یک موضوع مهم برای اندیشیدن، در قالب یک اثر متحرک گیرا بود.

Inception در کنار Matrix 1 از این جهت برای من فوق العاده محسوب میشن که به موضوعی میپردازن که همیشه بزرگترین دغدغه ی ذهنی من بوده، واقعیت !
یک سوال ساده و کلیشه ای: "بعد از این دنیا چه خواهد شد ؟" کمی دقیقتر : "چقدر اطمینان داری چیزی که از دید تو واقعیته، واقعی هست ؟" و یا شاید: "مرز تمییز واقیت و خیال چیه ؟"
هروقت خواستید کسی به این مسائل فکر کنه، ماتریکس و Inception رو بهش بدید تا نگاه کنه !

شخصاً بعد از پایان فیلم، چند ساعت رو نتونستم بخوابم (آخه فیلم رو نصف شب دیدم :دی)، و باز هم غرق افکار خودم در پی رسیدن به یک اندیشه ! برای من خیلی مهمه که یک فیلم بتونه همچین تاثیری روی من بگذاره.

نحوه ی روایت داستان خیلی عالی هست، با یک ایده ی نو فیلم شروع میشه، وقتی شما رو درگیر خودش کرد، کمی گره ها رو باز میکنه و سوالات رو برای شما پیش میاره، و شما رو وارد پیچیدگی های خودش میکنه، اما هیچوقت به سوالات (فلسفی) شما جواب نمیده، شما رو به اندیشیدن وا میداره !

شخصیت کاب، شخصیت یک انسان معلق رو برای من تداعی میکنه، انسانی که پر از سوال هست، انسانی که چرایی و چگونگی جهان اطرافش براش دغدغه ی بزرگی هست و در مقابل اینهمه سوال، جواب کمی داره ! انسان امروز...

کاب وارد دنیای مجازی میشه، دنیای مجازی رو در کنار دنیای واقعی تجربه میکنه، اما نکته ی ظریفی که نولان بهش اشاره میکنه، خواب در خواب هست ! (واقعیت مجازی شاید !)،
در Inception سوژه ها بین واقعیت و رویا نمیتونن تمییز قائل بشن، اما کاب خودش معمار رویا هست، رویا رو میشناسه، حتی توی رویا به دام افتاده (رویایی که براش شده واقعیت !)؛ اون فرق رویا و واقعیت رو بخوبی میدونه، اما نولان یک تلنگر میزنه، "تویی که اینهمه به واقعی بودن چیزی که واقعیت میپنداری باور داری، چقدر به این اندیشیدی که همه ی اینها سرابی بیش نیست !" چیزی که شاید در متریکس هم بهش اشاره میشه.

کاب وقتی در مورد ایده ی "تلقین" اطلاع پیدا میکنه میگه که شدنی هست، چون قبلاً انجامش دادم! و متوجه میشیم که کاب اینکار رو روی مال انجام داده، در رویای اون ایده ای رو گسترش داده که شده اساس تفکرش، که هیچ چیز واقعی نیست...، این ذهنیت در مال اونقدر رشد میکنه که خودش رو از ساختمانی به پایین پرت میکنه تا به واقعیت برگرده، اما برای کاب هیچ چیز واقعی تر از دنیای که درش هست، نیود
در تمام فیلم میبینیم که مال به رویاهای کاب وارد میشه، همیشه میخاد چیزی بهش بگه....
همونطور که کاب ابن ذهنیت که "چیزی که الان فکر میکنی واقعیته، واقعیت محض نیست" رو به مال القا میکنه، انگار مال هم در تمام طول فیلم قصد داره همین موضوع رو به کاب القا کنه، انگار که همیشه داره میگه :کاب، خواهش میکنم چشمات رو باز کن !"

و همه ی اینها در سکانس پایانی به اوج خودش میرسه، فرفره ای که قرار بود مرز بین رویا و واقعیت باشه.....

pouya saadeghi

Active Member
ولی اینکه شما میگید از نظر منتقدا بهتر هست ،باید پرسید که کدام دسته از منتقدان این فیلم رو بهتر دونستن.بلاخره منتقدان هم به دسته های مختلف تفکیک میشن ممنون میشم اگه منبع خبری رو که توی اون این مطلب رو دید بیان کنید

داوران Golden Globe

Fa

Well-Known Member
وقعا شاهکار بود
این حرف که منتقدا چرت میگن خیلی بچه گانه و برای سر کوچه خوبه نه در یک بحث سینمایی ... پس اگه کسی می تونه منو قانع کنه واقعا چرا s n می تونه بهتر از inception باشه از نظر منتقدا لطفا بگه ؟

من يادم يه فيلم بود (اسمش خاطرم نيست ) بين سالهاي 2002 و 2004 سومين فيلم برتر اون سال شد كه از اول تا آخرش يه زن و مرد داشتن حرف ميزدن :-?

www_3d_boy3

Well-Known Member
alirezak4 دوست ممن تقریبا همه منتقدا حتی لری کینگ ! هم توی انتخاباش آغاز رو پایین تر از شبکه اجتماعی گذاشته بود!

ولی همینکه هیچ جایزه ای نبرده ام واسم جای تعجب زیادی داشته !!

alirezak4

Member
اول خیلی ممنون از دوستان که لطف کردن ولینک گذاشتن
بازم میگم من هنوز شبکه اجتماعی رو ندیدم و به همین خاطر نمیتونم نظری راجع بهش بدم
اما راجع به فنیچر میتونم بگم که اگه اولین کارگردان مورد علاقه من نباشه دومیش حتما هست و فکر نکنم که فنیچر با اون تجربه و پیشینه فیلم سازی ،فیلم ضعیفی رو در این دوره رو کنه اما اینکه چرا هیچ کدوم از جایزه ها رو نبرده برای من هم جای سوال داره اما خوب بعضی وقت ها هم سیاست های آکادمی اسکار اینطور اقتضا میکنه که رفتاری متفاوت داشته باشه،اما بازهم فکر نکنم شبکه اجتماعی بتونه اثر سنگینی مثل آغاز رو که مطمئن باشید سالها در مورد اون صحبت خواهد شد کنار بزنه

چندتا مطلب حاشیه ای هم میخواستم بنویسم:
1-(من این فیلم را تحریم میکنم بخاطر آنچه در فرهنگ عامه به پاچه خواری و تمسخر افکار سیاسی عامه مردم شهرت دارد (اخراجی های 3)) کاملا با شما موافق هستم دوست عزیز و به نظرم کسی که هیچ چیزی از سینما نمیدونه و فقط برای حذبش و برای جیبش یکسری لوده بازی رو در فیلمش میگونجونه و در کنار این تیپ های مسخره و پوچ سعی داره تا افکارش رو به خورد مردم عامه بده حق نداره فیلم بسازه

2- دوست عزیز nevercom واقعا از نظرتون لذت بردم و با بیشتر مطالبتون اتفاق نظر دارم.

3- خوشحالم دارم تو این تاپیک با دوستان فهیم بحث و تبادل نظر میکنم

alirezak4

Member
اما آغاز...
واقعا عاشق نقد کردن این فیلم شدم
در ابتدا سوالی از شما دارم که در فیلم، کاب هنگام دیدن خواب مشترک با آریادنی از اون میپرسه.یادت میاد ما چه طور به اینجا اومدیم؟
حالا من سوالی از شما دارم ...
یادتون میاد چطور به این دنیا اومدید؟
در واقع من فکر میکنم این اصلی ترین و شاید بزرگترین سوالی باشه که نولان از بیننده داره میکنه!
به نظرم نولان اعتقاد داره که ما تو یه دنیای مجازی داریم زندگی میکنیم و شاید هم پر بیراه نمیگه!البته این برداشت کلی من از این فیلم هست .شاید غلط باشه
یادم هست جایی در قرآن خوندم که {شما(انسانها) در خوابید ،وقتی که میمیرید بیدار میشوید}این جمله از 5 یا 6 سال پیش بشدت من رو درگیر خودش کرده بود .و با دیدن آغاز بشدت دنبال پاسخ این سوال شدم
اگه تو فیلم دقت کرده باشید نولان بارها روی این قضیه تأکید میکنه که فقط مردن در یک خواب میتونه شما رو از خواب مصنوعی بیدار کنه و به عینه این مطالب رو در فیلم مشاهده میکنیم.
یعنی همه اینها بازیه؟یعنی ما تو بازی هستیم که یک طراح خواب(خدا) اون رو طراحی کرده و برای اون هم قوانینی گذاشته که هیچ کس نمیتونه اونها رو توجیح کنه.
من فقط یکیش رو میتونم توجیح کنم.خودکشی!
اگه خودکشی کنی تا بخوای از خواب بیدار بشی!با من طرفی

این افکاری هست که در مورد نقد این فیلم من رو درگیر کرده بازم نمیخوام تو نقد فیلم عجله کنم

hosein0251

مدیر انجمن <A href="http://forum.majidonline.com/f
از فیلم خیلی لذت بردم
اما واقعا یه چیز خیلی منو حین دیدن فیلم آزار داد . اضافه کردن شخصییت "فیشر " و داستانش که یه گروه رو ایننقدر ببه خطر میاندازه واقع به خاطر چی بود ؟!!!!
آیا ارزشش رو داشت ؟!!!!!:cry:
به نظر من وقتی کسی به همچنین تفکری برسه باید مثل "مال "میشد و دیگه هیچ چیز براش ارزش نداشت .:sad:
البته میگم فیلم خیلی سریع تصاویر رو از دید بیننده عبور میداد و تا میومدم سکانسی رو ببینم چی شد سکانس بعدی رو باید می دیدم

این فیلم رو حداقل باید چند بار دید .

ولی واقعا ایده و سوالاتی که مطرح می کنه بینهایت خاص و ارزشمنده
فیلم خوبی بود . :)

alirezak4

Member
از فیلم خیلی لذت بردم
اما واقعا یه چیز خیلی منو حین دیدن فیلم آزار داد . اضافه کردن شخصییت "فیشر " و داستانش که یه گروه رو ایننقدر ببه خطر میاندازه واقع به خاطر چی بود ؟!!!!
آیا ارزشش رو داشت ؟!!!!!:cry:
به نظر من وقتی کسی به همچنین تفکری برسه باید مثل "مال "میشد و دیگه هیچ چیز براش ارزش نداشت .:sad:
البته میگم فیلم خیلی سریع تصاویر رو از دید بیننده عبور میداد و تا میومدم سکانسی رو ببینم چی شد سکانس بعدی رو باید می دیدم

این فیلم رو حداقل باید چند بار دید .

ولی واقعا ایده و سوالاتی که مطرح می کنه بینهایت خاص و ارزشمنده
فیلم خوبی بود . :)
سلام خدمت شما
من فکر کنم شما به نکته خوبی توجه کردی اما باید این رو هم مد نظر داشته باشی که اگه فیشر تو فیلم نامه نبود ،آغازی هم نبود.

mgo625

Member
در این که فیلم زیبا بود شکی نیست ولی خیلی از سوالات را جواب نمیدهد مثلا:
چرا در رویای شماره یک که یوسف ماشین رو به نرده های کنار پل میزنه ارتور و تمام اعضای تیم روی هوا معلق هستند (در رویای شماره ی دو) اما در رویای شماره ی سه همگی دارن روی برف اسکی سواری میکنن این واقعا عجیب نیست؟
چرا سایتو در رویای شماره ی یک تیر میخوره تو رویای شماره ی دو سالمه و تو رویای شماره ی سه باز حالش بده؟
چرا کاب و مال پیر شدن باز دوباره نشون میده که جونن؟
و....
کلا فیلم بسیار زیبایی بود موسقیشم که کار هنس زیمره دیگه حرف نداره

www_3d_boy3

Well-Known Member
چرا در رویای شماره یک که یوسف ماشین رو به نرده های کنار پل میزنه ارتور و تمام اعضای تیم روی هوا معلق هستند (در رویای شماره ی دو) اما در رویای شماره ی سه همگی دارن روی برف اسکی سواری میکنن این واقعا عجیب نیست؟
چرا سایتو در رویای شماره ی یک تیر میخوره تو رویای شماره ی دو سالمه و تو رویای شماره ی سه باز حالش بده؟
و....

دوست من فک کنم شما فیلمو اصلا ندیدی؟
به تمام این سوالات یکی یکی و بسیار مستقیم جواب داده میشه
وقتی شما سواله آخرتو درباره کاپ و مال می پرسی یعنی فیلمو یا خیلی سرسری دیدی یا بدون زیرنویس
امیدوارم کسی حوصله داشته باشه واست توضخ بده:-?

mehrdad_hellboy

Well-Known Member
و....

شما احتمالا بدون زیر نویسی چیزی دیدی

shirani

مدیر انجمن <A href="http://forum.majidonline.com/f
به نظر من جایزه نگرفتن یک فیلم دلیل نمیشه فیلم بد باشه

امشب معلوم میشه چند تا جایزه میگیره تو 8 بخش کاندید ولی من فکر کنم فقط بهترین جلوه های ویژه را بگیره البته ممکن اون هم نگیره چون هم هری پاتر و هم الیس و ایرون من 2 تو این لیست هست

http://www.imdb.com/features/oscars/2011/nominations

mgo625

Member
شما احتمالا بدون زیر نویسی چیزی دیدی

نه اتفاقا با زیر نویس دیدم همین سوالاتم رو برای چند نفر دیگه هم مطرح کرده بودم اونهاهم با من موافق بودن ، به سوالاتی که کردم جواب نداده بود!!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------
سرانجام inception با گرفتن چهار اسکار در زمینه ی جلوه های ویژه ، سوند ادیتینگ ، سوند میکسینگ و فیلم برداری به کارش پایان داد باشد که این استاد بزگ همه ی اسکار ها را با فیلم بتمن 3 درو کند. البته به نظر شما بهترین فیلمنامه ی غیر اقتباسی حق این فیلم نبود؟؟؟؟

آخرین ویرایش:

alirezak4

Member
با سلام مجدد خدمت تمام دوستان
من فکر کنم تو بخش های دیگه بیشتر مستحق اسکار بود تا جلوه های ویژه

جدیدترین ارسال ها

بالا