سلام به همه
راستش قبل از اينكه حرفي بزنم تمام مطالبي كه دوستان گفته بودن رو خوندم، نميخوام در تاييد يا نقض حرف كسي چيزي بگم. البته روي صحبتم بيشتر با آقا اشكان كه دنبال كار اينجوري ميگرده
شايد من به اندازه اساتيد اينجا دانش فني نداشته باشم. اما حرفه اي بودن در يك رشته و اينكه ديگران شما رو به عنوان حرفه اي بشناسن با هم خيلي فرق داره.
من مدت زياديه كه تو بازارم و كار ميكنم (غير از كارهايي كه همينجوري براي تمرين انجام دادم يا تفنني و رايگان براي دوستان) خيلي وقته كه با چند نفر ديگه شركت زديم و سفارش هاي زيادي رو هم براي شركتهاي خصوصي و موسسات و سازمانهاي دولتي انجام داديم.
سايت شركت ما:
www.ravagh.org
قبلا هم تو يه تاپيك ديگه گفته بودم تجربه به من ثابت كرده تا خودت براي خودت ارزش قائل نشي كارفرما هيچوقت براي شما ارزش قائل نميشه.
متاسفانه دوستان همه كار يك پروژه رو خلاصه مي كنن تو چند خط برنامه نويسي كه حالا با mmb يا هر نرم افزار ديگه اي ميشه نوشت و پروژه رو بست. در صورتي كه هيچوقت اينطوري نيست.
شما وقتي مي خواي رو يك پروژه كار كني (منظورم كار حرفه اي) بايد قبل از هرچيزي به اهدافت فكر كني اينكه اين پروژه چه قصدي داره و با چه وسيله اي بايد اين اهداف به مخاطب منتقل بشه. اينكه چه فكري پشت طرح من قرار داشته باشه كه فكر جديدي باشه، ايده نويي كه تا حالا كسي بهش فكر نكرده باشه (منظورم از نظر تكنيكهاي اجرايي نيست، خود طرح بايد به عنوان يك ايده جديد و جذاب براي مخاطب قابل درك باشه).
تو مرحله بعد بايد به توجيه اقتصادي طرح (شامل توجيه مالي، توجيه فرهنگي اجتماعي، توجيه آموزشي و گاهي اوقات حتي توجيه سياسي) هم براي خودت و هم براي كارفرما فكر كني و براي هر پروژه متناسب با اهداف و نيازهاش طرح توجيهي اون رو آماده كني. مطالعات بازاريابي و بازارسازي طرح بايد تو اين مرحله انجام بشه .
در آخرين قدم بايد در مورد فرايند اجرايي فكر كني. اينكه دقيقا پياده كردن طرحت به چه ابزارهايي نياز داره. (ايده پردازي اجرا، جمع كردن عناصر آماده ، توليد عناصري مورد نياز در برنامه، تصويرسازي، گرافيك طرح ، برنامه نويسي و در نهايت خروجي گرفتن از پروژه)
براي هر بخش چه تخصصي لازم داري و چه مقدار بايد وقت و انرژي و سرمايه بزاري؟
وقتي به يك پروژه هرچند كوچك نگاه اينجوري داشته باشي، يعني يك نگاه حرفه اي كه علاوه بر برآورده كردن نيازهاي فعلي كارفرما اهدافش رو هم ارتقا ميده، اونوقت خيلي راحت تر از اوني كه فكر كني به شما سفارش كار ميدن. چون روش كار شما روش علمي و قابل اطمينانه
اما در مورد هزينه ها و مبالغي كه در مقابل خدماتي كه به كارفرما ميدي توقع دريافت داري.
باز هم بايد همون نگاه حرفه اي رو داشته باشي. يعني بايد دقيقا مراحل كارت رو با توجه به تجربه، تخصص و زماني كه اعضاي گروهت ميزارن به اضافه هزينه هاي بالاسري محاسبه كني.
وقتي شما هم يك شركت داشته باشي كه ماهيانه حداقل 2 ميليون مخارج جاري (اجاره مكان، حقوق پرسنل، آب و برق و گاز و تلفن، ماليات عوارض و ...) داشته باشه اونوقت در مورد مبلغي كه مي خواي به كارفرما بدي همينطوري الكي تصميم گيري نميكني.
در مجموع نظر من اينه كه يا نبايد كاري رو انجام بدي يا اگه انجام ميدي حرفه اي انجام بدي و حرفه اي هم پول بگيري. (هرچند پروژه كوچك و از نظر فني ساده باشه و تو يكي دوساعت كل پروژه بسته شه)
اون وقت شما رو بعنوان يك حرفه اي در رشته خودت ميشناسن. و تو بازار وقتي يك نفر يا يك شركت رو بعنوان حرفه اي بشناسن ديگه در مورد مبالغ شما بحث نميكنن. ديگه كارهاي كوچك و پردردسر رو به شما نميسپارن. در عوض هرجا حرف از اجراي يك پروژه بزرگ هست شما رو بعنوان يك نيروي توانا براي اجرا ميشناسن و دعوت ميكنن.
موفق باشيد.