سالک: من ویندوز ۷ دارم و می خواهم اون را حفظ کنم ، یعنی لینوکس نصب کنم و هم لینوکس داشته باشم و هم ویندوز، چند درایو حاوی محتویات هم دارم. یک درایو را هم خالی کرده ام. حالا بگو چطوری لینوکس نصب کنم و چطور پارتیشن های مورد نیاز لینوکس را بسازم.
عالیه که میخوای هم ویندوز ۷ رو حفظ کنی و هم لینوکس نصب کنی، به این حالت dual boot میگن. من قدمبهقدم میگم چطوری این کار رو انجام بدی، مخصوصاً با توجه به اینکه یک درایو خالی داری.
نکات مهم اول:
حتما از فایلها و اطلاعات مهمت بکآپ بگیر، چون هر کاری با پارتیشنبندی ممکنه ریسک داشته باشه.
اگر ویندوز ۷ داری، احتمالا سیستمات بوتشده به صورت BIOS قدیمی (نه UEFI) هست، پس نصب لینوکس هم بهتره در حالت BIOS باشه.
درایوی که خالی کردی، دقیقاً اندازه و فرمتش رو به یاد داشته باش.
مراحل نصب لینوکس در کنار ویندوز ۷ (Dual Boot):
1. آمادهسازی:
بوتشابل لینوکس (مثل اوبونتو، فدورا، مینت و...) رو روی USB یا DVD آماده کن.
سیستم رو از روی USB یا DVD بوت کن.
2. در مرحله نصب لینوکس، وقتی به مرحله پارتیشنبندی رسیدی:
گزینه "Something else" یا "Manual Partitioning" را انتخاب کن.
(این گزینه بهت اجازه میدهد دستی پارتیشن بسازی و تغییر بدی بدون اینکه به پارتیشنهای ویندوز دست بزنی.)
3. ساخت پارتیشنهای لینوکس روی درایو خالی:
حالا فرض میکنیم درایو خالی داری و میخواهی پارتیشنهای لینوکس را روی آن بسازی.
حداقل ۲ یا ۳ پارتیشن لازم داری:
نوع پارتیشنهدفحجم پیشنهادی

Root (/)جایی که سیستم و برنامهها نصب میشودحداقل ۲۰ گیگابایت
Swapفضای سواپ (حافظه مجازی)معمولا ۲ تا ۴ گیگ یا دو برابر RAM اگر RAM کم داری
Home (/home)جایی که فایلها و تنظیمات کاربر ذخیره میشودباقی فضای خالی درایو
4. نحوه ساخت پارتیشنها در محیط نصب:
روی فضای خالی (Free Space) درایو خالی کلیک کن و گزینهی "Add" را بزن.
یک پارتیشن برای root (/)
اندازه: مثلاً ۲۰ گیگابایت
نوع سیستم فایل: ext4
Mount point: /
یک پارتیشن برای swap
اندازه: مثلاً ۲ تا ۴ گیگابایت
نوع: swap area (Linux swap)
یک پارتیشن برای home
اندازه: باقی فضای خالی
نوع سیستم فایل: ext4
Mount point: /home
5. تنظیم بوتلودر (GRUB):
در نصبکننده معمولا گزینهای برای انتخاب محل نصب بوتلودر (GRUB) هست. بهتر است بوتلودر روی مستر بوت رکورد (MBR) هارد اصلی نصب شود (مثلا /dev/sda، بدون شماره پارتیشن).
این کار باعث میشود موقع روشن کردن سیستم، ابتدا منویی ظاهر شود که بتوانی بین ویندوز و لینوکس انتخاب کنی.
6. ادامه نصب و راهاندازی:
بعد از ساخت پارتیشنها و انتخاب بوتلودر، نصب را ادامه بده.
بعد از اتمام نصب و ریاستارت، باید منوی GRUB بیاید و بتوانی ویندوز ۷ و لینوکس را انتخاب کنی.
نکات مهم:
پارتیشن ویندوز و فایلهای آن را لمس نکن و هیچ تغییر نده.
اگر موقع بوت فقط ویندوز بالا آمد، شاید لازم باشد از داخل ویندوز یا بوت لایو لینوکس با دستور sudo update-grub منوی بوت را آپدیت کنی.
اگر دوست داری، میتونم بهت کمک کنم مراحل دقیق ساخت پارتیشنها را در نصبکننده لینوکس یا مشکلات احتمالی رو حل کنیم.
خیالت راحت باش، این کار خیلی رایجه و به سادگی قابل انجامه. فقط کافیه دقیق و آرام پیش بری. اگر سوال داری، بگو!