با سلام،
با تشکر از دوست عزیزمون در مورد این موضوع، قصد دارم چند نکته رو به این بحث اضافه کنم.
دلیل وجودی GTX 780 برای رقابت با Radeon R9 290X بوده و به همین دلیل باید بعضی نکات رو در نظر گرفت...
در مورد فوق العاده بودن سری GTX 780 هیچ شکی نیست اما در نظر داشته باشین در نهایت این دسته از کارتهای Mid Range برای بازی طراحی شدن البته این حرف به این معنی نیست که
برای استفاده از موتورهای رندر Gpu مناسب نیستند اما باید با این حقیقت کنار اومد که هیچ ارزونی بی حکمت نیست ... یکی از نکاتی که در مورد GPU رندرینگ باید مد نظر داشت مقدار رم موجود روی کارت گرافیکیه
به این معنی که این کارتها میتونن صحنه هایی رو رندر کنن که توانایی Load کردن تمام صحنه رو در داخل رمشون داشته باشن، یعنی اگه صحنه شما برای Load کردن تمام مدل ها و تکسچرها و cache فایلها و ... به 4GB رم
نیاز داشته باشه نمیتونه توسط یه کارت گرافیکی با 3GB رم رندر بشه، این نکته تا همین چند وقت پیش برای سری 780 معضلی بود چون حداکثر رم موجود روی اون 3GB بود در حالیکه Titan دارای 6GB رم بود البته فعلا کاری به مباحث
Double Precision compute performance که در سری 780 وجود نداره نداریم اما این معضل در حال حل شدنه چون همونطور که ابتدای عرایضم عنوان کردم بحث رقابت در میونه و با چراغ سبز Nvidia نسخه 6GB سری 780 توسط
EVGA تولید و عرضه شده البته هنوز نسخه GTX 780 Ti با 6GB رو ندیدم چون فکر میکنم هنوز اجازه اینکار توسط Nvidia صادر نشده چون اون موقع دیگه میشه گفت Titan قافیه رو باخته... بگذریم
شاید برای بعضی دوستان این سوال پیش بیاد که با هزینه 1 عدد Titan میشه 2 تا 780 تهیه کرد و 2تا کارت 3GB برابر یه کارت6GB خواهد بود، باید خدمت دوستان عرض کنم که موضوع به اینصورت نیست، شما حتی با داشتن دوکارت
3GB بازهم نمیتونین یه فایل بزرگتر از 3GB رو بارگذاری کنید هرچند که بدلیل بالاتر رفتن تعداد هسته های Cuda سرعت پردازشتون حسابی میره بالا، پس این نکته رو به خاطر داشته باشین اگه چند کارت گرافیک روی یک دستگاه نصب باشه
سیستم های رندر Gpu ضعیف ترین کارت رو به عنوان پایه در نظر میگیرن به همین دلیل بهتره که کارتها دارای مشخصات برابر باشن تا بتونین بهترین بهره رو از اونها بگیرید ... از این هم بگذریم
حالا بریم سراغ سری Quadro و Tesla و ببینیم آیا مقایسه کردن اونها به این شکل درسته یا خیر....
همونطور که دوست خوبمون عنوان کرد قطعات به کار رفته در کارتهای کوادرو و تسلا به مراتب دارای کیفیت مناسب تری نسبت به سری کارتهای میانه مثل سری 780 هستند... خوب یعنی که چه
اول در مورد کارتهای کوادرو اولین مطلب میزان رم موجود روی اونهاست به عنوان مثال 12GB دوم ساختار اونها برای تحمل استرس بیشتر ( با اجازتون چون یه کمی تو بحث شناورها اطلاعات دارم میتونم مثال
شناورهای تندرو مسافربری رو با شناورهای تندرو نظامی خدمتتون عنوان کنم، ممکن در کلاس مشابه از نظر ابعاد سرعت شناور مسافری کمی بیشتر از شناور نظامی باشه اما در دریاهای آزاد با موجهایی
به ارتفاع چند متر اون شناور نظامیه که میتونه به فعالیت خودش ادامه بده و کشتی مسافربری تندرو عملا از چرخه عملیاتی خارجه ... خوب حالا این مثالی که گفتی یعنی چه

) درحقیقت اگر بحث
رندر فایلهای سنگین که نیاز به پردازش پیچیده دارن و اصطلاحا رس کارت گرافیکی رو میکشن رو بخواهیم بصورت رندر انیمیشن داشته باشیم یعنی فشار و تنش بالا بدون توقف برای چند روز اون موقع هست که
معنی موجهای چند متری رو متوجه میشید ... اینجا اونجاییکه با سیستم خنک کننده نمیشه همه چیزو ماست مالی کرد ... ضمنا موضوع به اینجا ختم نمیشه و مسئله فقط بحث Gpu رندرینگ نیست و تنها
نرم افزارهای سه بعدی دنیا مکس و مایا نیستند، حجم بالایی از خریداران کارت های کوادرو دسته ای از افراد هستند که پروژه های سنگین شهرسازی و یا قطعات فوق العاده پیچیده مهندسی رو با وجود میلیونها
Polygon داخل Viewport برنامه های مهندسی Load میکنن و نیاز به کارت گرافیکی دارن که بتونه بدون سکته در نمایش، این حجم بالای سطوح رو به نمایش بذاره و یا مهندس هایی که برای پردازش سیستم سیالات
و واکنش پذیری سطوح از نرم افزارهایی استفاده میکنن که علاوه بر نمایش میلیونها Polygon نیاز به تکنولوژی و واحد های پردازشی دارند که روی کارتهای کوادرو وجود داره و بدلیل گرانقیمت بودن روی کارتهای سری میانه
مثل 780 وجود نداره .... از این مطلب هم بگذریم ....
در مورد کارتهای تسلا میبایست خدمتتون عرض کنم این سری کارتها برای انجام عمل Direct Computing طراحی شده و برای نمایش طراحی نشده اما رسما یه ناو جنگی تمام عیاره برای روزهای طوفانی اونم روی سرور و با
برنامه نویسی های اختصاصی ... از این هم بگذریم
داداش نیگا کن شوخی شوخی تو این روزای عید مارو جو زده کردید دوباره نشستیم و مقاله نوشتیم ... D: برید تو تعطیلات عید حالشو ببرید... چیکار دارید به کارت گرافیک ....

عید همگی دوستان مبارک باد
امیدوارم این مطالب مفید بوده باشه
موفق باشید.