آها . خیلی ممنون استاد
طبق گفته تون ، من این برداشت را کردم . ببینید درسته؟ :
اینکه اولا حافظه ی مجازی ، صرفا اون حافظه ای نیست که از هارد یا ssd (کلا حافظه ای غیر از حافظه ی فیزیکی) تامین شده باشه بلکه حافظه ی مجازی ، ترکیبی از حافظه ی فیزیکی و حافظه ای هست که از هارد یا ssd (همون page file) ، سیستم عامل این حافظه را (برای استفاده ی پروسه ها) تامین میکنه (یا گاها میتونه فقط حافظه ی فیزیکی یا فقط حافظه ی هارد یا ssd باشه که البته کم پیش میاد) .
دوم اینکه اون commited ، همون حافظه ی مجازی هست .
اولین بخش از commited (که در تصویر بالا مقدار 3.4 گیگابایت هست) ، نشون میده که در حال حاضر ، مقدار استفاده از حافظه ی مجازی توسط کل پروسه ها و سیستم عامل ، چقدر هست .
درسته؟
پس به این ترتیب ، میشه با تفریق کردنِ اولین مقدار از commited (مقدار 3.4 گیگ در تصویر بالا) ، از مقدار حافظه ی فیزیکی ای که در حال حاضر استفاده میشه (مقدار 3.2 گیگابایت در تصویر بالا) ، حجم حافظه ای که به عنوان page file که در هارد یا ssd (به عنوان بخشی از حافظه ی مجازی) در حال حاضر استفاده میشه را بدست آورد . درسته؟
یعنی در تصویر بالا ، در حال حاضر ، 200 مگابایت از ssd ام به عنوان بخشی از حافظه ی مجازی داره استفاده میشه . درسته؟
------------------------------------------
سئوال دیگه اینکه ، خوب اگه تنظیمات حافظه ی مجازی سیستم عامل ، روی حالت اتوماتیک (مثلا در درایو c) تنظیم شده باشه ، پس تا جایی که در درایو c فضای خالی وجود داشته باشه ، باید بتونه حافظه ی مجازی تهیه کنه ازش . درسته؟
اگه آره و تا جایی که درایو c فضای خالی داره ، پس نرم افزارهایی که نیاز به حجم حافظه ی زیادی میخوان ، و حافظه ی فیزیکیِ طرف هم کم هست ، نباید سیستم عامل یا اون نرم افزار ارور بده که حجم حافظه کم هست (و دیگه اون نرم افزار کار نکنه و خارج بشه) .
الان من در افترافکت ، با یه پلاگینی کار میکنم که (در صورت تنظیم یک مورد در این پلاگین) ، نیاز به رم بسیار زیادی داره (احتمالا در حد بیش از 20 گیگ) اما حافظه ی فیزیکی من 8 گیگ هست . اما تنظیمات حافظه ی مجازیِ ویندوزم روی حالت اتوماتیک هست و روی درایو c تنظیم شده و این درایوِ c هم حدود 70 گیگ خالی داره .
پس چرا اون مقدار حافظه ای که نیاز داره ، سیستم عامل بقیه اش را نمیتونه از تمامِ فضای خالیِ درایو c به عنوان page file برای تامینِ حافظه ی مورد نظرِ افترافکت استفاده کنه و ارور میده؟
آیا بجای اینکه تنظیمات حافظه ی مجازی و page file را در ویندوز روی اتوماتیک تنظیم کنیم ، خودمون شخصا مقدار خاصی را تعیین کنیم (مثلا مقدار 70 گیگ) ، باعث میشه ویندوز اگه افترافکت نیاز داره ، تا مقدار 70 گیگ را به عنوان حافظه ی مجازی بتونه استفاده کنه و بنابراین ارور نده که حافظه تون کم هست (و خارج بشه از افترافکت) ؟
اگه این روال نشدنی هست ، پس یعنی سیستم عامل در استفاده از حافظه ی page file (به عنوان بخشی از حافظه ی مجازی) ، محدودیتی قائل میشه . پس روال این محدودیت چجوری هست و چرا این محدودیت را میذاره؟
شاید بگین محدودیت اش بخاطر اینه که استفاده از page file ئه بیشتر ، به همون میزان ، باعث کاهش سرعت میشه . بله . اما یه نفر مثل ما وقتی حافظه ی فیزیکیِ کمی داره و دلش میخواد با تنظیم کردن page file ، بخواد با قبولِ کاهش سرعت ، از تمام ظرفیت برای حافظه ی page file ، استفاده کنه .
تشکر استاد .