Fa فلش یا مولتی مدیا بیلدر

Real Genius

New Member
با سلام به دوستان مولتی مدیا بیلدریمن مدتی که با MMB آشنا شدم و کتاب جامع اش رو هم مطالعه کردم و هدف من از کار با مولتی مدیا بیلدر ساخت برنامه های ساده آموزشی برای عرضه در اینترنته (البته برنامه ای که دارای سریال نامبر باشه ) ولی پس از مدتی متوجه شدم که mmb برای این کار مناسب نیست چون هنگام تولید در صورت Embeded کردن فایل حجم محصول نهایی خیلی زیاد میشه و یا از سرعت اجرای برنامه کم میشه و ... و از طرفی در فلش هم میشه فایل EXE ساخت که فلش یک برنامه قدرتمنده با ساپورت قوی از طرف شرکت بزرگ Adobeولی در کل چون من تجربه زیادی با MMB و Flash Cs ندارم به نظر شما (اگه به هر دو آشنایی دارین) برای ساخت برنامه مولتی مدیای که1- منابع زیادی اعم از انیمیشن و عکس و Mp3 لازم داره2- کلیه منابع embedded میشه و منابع در اختیار دیگران قرار نمگیره3- بشه روش پسورد قوی گذاشته بشه 4- اینترفیس و گرافیک باید به صورت حرفه ای و زیبا باشه5- حجم کمی هنگام تولید نهایی ایجاد کنه (مهمترین)6- زیاد به کد نویسی نیاز نداره و زیاد به صورت بصریهو چند تا سوال دیگه (در مورد MMB و فلش) :به نظر شما اصلا برنامه فلش برای این کار مناسبه ؟یادگیری برنامه نویسی کدوم یکی راحت تره ؟

محمدمهدی

Well-Known Member
به نظرم میرسه که هر کدوم از این ابزارها می تونن برای بخشی از کار شما مناسب باشن.
اگر کارتون نمایشش هم اینترنتی هست که ام ام بی تقریبا هیچکاری نمی تونه براتون انجام بده و باید از فلش و ترکیبش با جاوا و اینا استفاده کنید تا ضمن امنیت و سریال و اینا، کاربر تحت وب بتونه ازش جواب بگیره.

اما اگه یه بسته هست که دانلود میشه :
در مقابل ضعف های زیادی که ام ام بی در مقابل فلش داره، 3 تا مسئله به نظرم رسید که گاهی ام ام بی رو مناسبتر نشون میده.
1. فلش خالی و مستقل برای کارهای local (یعنی مربوط به داخل کامپیوتر - غیر از وب) زیاد مناسب نیست (البته میتونه) و هدفش هم این نبوده. ظاهرا Director یا MMB مناسبترند. اصول فلش بر مبنای فریم و مناسب طراحی انیمیشن هست.
2. ام ام بی با تمام ضعف هاش می تونه از یه سری از قابلیت های عمومی ویندوز که مخصوص فایلهای اجرایی هستند به راحتی استفاده کنه اما توی فلش باید طراحی کنید. (مثلا برای ساختن یک لیست، یا نمایش یه HTML یا فراخوانی یه فایل، تایپ متداول مخصوصا فارسی و...)
3. اصول ام ام بی با اینکه خیلی جا ها استاندارد به نظر نمیرسه اما واقعا ساده و قابل درکه برای عموم هست. یعنی خلاصه با ام ام بی زود راه می افتین اما کاملا خوب راه نمی افتین. (مثل داستان Action Script 2 و Action Script 3 توی فلش که با اینکه 3 کارآمد تر از 2 هست اما هنوز خیلی ها به ساده و عملی بودن 2 بیشتر اهمیت میدن)

من پیشنهاد نمی کنم که از یه کدوم استفاده کنید یا نکنید. اما اگر خوب کار کنید، ترکیب این دو با هم واقعا حرف برای گفتن زیاد داره.
مشکلاتی مثل امنیت و اینها در همه ی نرم افزار ها حتی در امثال .NET هست و راه های متداول به دست آوردن ریسورس تقریبا توی خیلی ها یکسان هست. مثلا خود فلش رسما Decompiler داره و خیلی کارآمده، اما در مقابلش با یه نرم افزار قفل گذار کلی کار کسی که بخواد سو استفاده کنه رو سخت می کنید. توی ام ام بی هم همینطور.

موضوع حجم هم بستگی به دیدگاه و روش شما داره. گاهی اوقات می بینی یه نفر برای رنگ زدن یه زمینه با دو خط برنامه نویسی کار رو جمع می کنه و حجمی نمیگیره. اما یه نفر یه تصویر با فرمت PNG با ابعاد مانیتور میسازه میندازه و حجم زیادی رو میگیره در صورتی که اگه راه قبلی رو می دونست کلی جلو می افتاد.

در هر صورت اینها صرفا مطالبی بود که به نظرم رسید.
انشاءا... موفق باشید.

آخرین ویرایش:

mohammad.sub7

کاربر فعال
1. فلش خالی و مستقل برای کارهای local (یعنی مربوط به داخل کامپیوتر - غیر از وب) زیاد مناسب نیست (البته میتونه) و هدفش هم این نبوده. ظاهرا Director یا MMB مناسبترند. QUOTE]البته این حرف رو از روی تعصب نمیزنم اما اکثر مالتی مدیا های سطح 1 با فلش یا ترکیب یکی از این 2 تا با فلش بوده. جالبه که بدونی رتبه های برتر جشنواره رسانه های دیجیتال بخش مالتی مدیا کارهاشون فول فلش بودن که اکثرا عالی بودن. واسه نمونه شرکت قبلی که خودم کار میکردم دموهاش رو تو سایتشون ببین اگه به نظرت از لحاظ زیبایی و کیفیت خوب بودن بدون که کارهای این شرکت فول فلش هست: www.monasebat.com

محمدمهدی

Well-Known Member
ممنون از توضیحت محمد جان.
فکر کنم خوب ننوشتم. (همون کلمه ی «فلش خالی» - شاید بهتر بود بگم فلش به عنوان یک فایل اجرایی کاملا مستقل)
من هم خودم برای خیلی از کارهای لوکال با فلش کار می کنم. و از لحاظ زیبایی و ظاهر کار، فلش حرف اول و آخر رو میزنه و ام ام بی حتی حرف دوم رو هم نمیزنه.
منظور من برای اون بخشی هست که شخص مثلا می خواد برای ساختن سریال و اینها یه Dll رو بخونه یا هر چی. خلاصه با فرم و فایل و اینها کار داره و می خواد کارش راه بیافته.
ترکیب مثلا اینکه کل اینترفیس کار فول فلش باشه و اجرا و کار با سیستم به عهده ی ام ام بی باشه. نه چون فلش با لوکال خوب کار نمیکنه، چون ام ام بی راحتتر کار میکنه.

به هر حال شما استادی و بنده هم گفتم ظاهرا، و صرفا نظرم رو گفتم.
بازم ممنون!

mohammad.sub7

کاربر فعال
اکی ببخشید اشتباه متوجه شدم. اما راجبه قفل گذاری و ساخت سریال واسه اکثر شرکت ها به ضررشون بوده. من خودم موقع خرید نرمافزار مثلا آموزشی همیشه میبینم از اینجور کارا نمیگیرم میرم سراغ یکی دیگه. برای مثال مثلا پک نرمافزاری کینگ با اینکه کامل بود به خاطر اون حرکتشون که مخفی میکردن و ... هر چند که میشد باز کرد دیگه نخریدم و سراغ پک مثلا گردو که سورس های نرم افزار رو بدون دردسر میزاره. شرکت هایی که قفل میزارن روی dvd مالتی مدیا اکثرا نتیجه برعکس داره براشون. مالتی مدیا اومده که بدون نصب کردن و بدون دردسر کار کاربرا رو راحت کنه نه اینکه باعث شه برای گرفتن سریال از اینترنت و ... (که هرچند خیلی ها میتونن باز کنن قفلهاشو) کاربر به دردسر بیفته.

جدیدترین ارسال ها

بالا