طبقه بندی پردازنده های موبایل Sandy Bridge

Baloot3D

مسئول بخش سخت افزار سه بعدی
سلام به همه دوستان عزیزم

با توجه به ورود لپتاپ هایی با پردازنده های جدید و قدرتمند اینتل به بازار داخلی و سوالات و پیغام های مشابه و اشکالاتی که برای دوستان پیش میاد ، گفتم یک مقاله کوچک برای راهنمایی بذارم تا در موقع خرید دچار مشکل نشید .

mjhd4m0b3iw9ljtd22c.jpg

همونطور که در جریان هستید ، نسل Sandy Bridge در رده پردازنده های موبایل ، دارای توانایی بسیار بالایی تا حد رقابت کامل با پردازنده های دسکتاپ هستند و با وجود قیمتی متناسب ، میتوانند حتی جایگزینی برای سیستم های دسکتاپ باشند ، به همین دلیل بسیاری از دوستان گرافیست به فکر خرید یک لپتاپ قدرتمند در کنار دسکتاپ های خود هستند .

پردازنده های موبایل این نسل رو میتوان در یک تقسیم بندی کلی ، به دو دسته تقسیم کرد :

- 2 هسته ای ها

- 4 هسته ای ها

هر کدام از این پردازنده ها دارای ویژگی خاص خود هستند که به اونها اشاره میکنیم .

- پردازنده های 2 هسته ای این نسل ، دارای توانایی آدرس دهی به حداکثر 8 گیگ رم روی
2 اسلات هستند .

- پردازنده های 4 هسته ای، توانایی آدرس دهی تا حداکثر 16 گیگ رم روی
4 اسلات را دارند .

- توانایی کار تا دمای 100 درجه سانتیگراد !

- دارای تکنولوژی HT برای 2 برابر کردن توان پردازش رشته های دستوری در تمام پردازنده ای این نسل

- استفاده از نسل دوم تکنولوژی Turbo Boost برای افزایش فرکانس هسته های درگیر بطور موثرتر از قبل

- دارای یک GPU مجتمع در داخل خود

نام پردازنده ها

اگر برای خرید به بازار تشریف برده باشید ، متوجه نام های متعدد این پردازنده ها خواهید شد و به دلیل عدم اطلاعات مناسب فروشندگان ، احتمال خرید نامناسب کم نیست . بیشتر فروشندگان همچنان در دوره فروش پنتیوم به سر میبرند و در مورد پردازنده ها فقط مقدار فرکانس و کش را بیان می کنند ، پس نیاز هست تا با دیدن فرکانس و کش به نوع پردازنده پی ببریم.

m54tg8xoewmx9yrli6gj.jpg

این نسل دارای چندین رده با نام های کلی میباشد که دانستن آنها میتواند به شما در خریدخود کمک زیادی کند .

در اینجا به دلیل قدرت مناسب پردازنده های سری Core i7 این نسل ، فقط به این رده میپردازیم و سری Core i5 و Core i3 ها را به دلیل مناسب نبودن برای کارهای گرافیکی کنار میگذاریم .

در ابتدا باید اشاره کنم که نام این پردازنده ها در واقع 3 قسمتی است و عدد 2 در ابتدای نام این پردازنده ها نشانگر نسل دوم معماری Core i است و در تمام آن ها ثابت میباشد .
اگر از پردازنده های نسل قبل بخاطر داشته باشید ،به عنوان مثال در اونجا هم پردازنده غالب Core i7 720 بود و حالا Core i7 2720 . پس همه این نام ها جایگزین رده قبلی شده اند .

پردازنده های 4 هسته ای عبارتند از :

سری های 28xx و 27xx که در خرید آنها مشکلی وجود ندارد چون دارای 4 هسته و کش 8 مگ هستند و نام 27 یا 28 در ابتدای آنها کاملاً مشخص است .

به عبارت دیگر اگر باز هم عدد 2 را از ابتدای این سری ها حذف کنید ، میبینید که در واقع تمام سری 800 و 700 دارای 4 هسته واقعی هستند .

پردازنده های 2 هسته ای :

تمام پردازنده های سری 24xx و 25xx دارای 2 هسته و مقدار کش 3 مگ و در کل جزو Core i5 ها هستند . پس در این ها هم مشکلی نیست .

در این جا یک رده وجود دارد که بیشترین مقدار پردازنده ها را به خود اختصاص داده و از طرفی نام های مشابهی دارند و باعث سر در گمی میشوند .

در اینجا باید اشاره کرد که تعداد پردازنده های این سری یعنی 26xx زیاد بوده و در مواقعی مدل های فرعی نیز به آن اضافه میشود ولی به عنوان یک اصل کلی و اعلام رسمی شرکت اینتل ، مدلهای زیر را بیان میکنیم .

- 2617 - 2620 - 2629 - 2637 - 2649 - 2655 - 2657 - 2677 همگی دارای 2 هسته و 4 مگ کش بوده و میتوانند حداکثر 8 گیگ رم را در فرکانس 1333 از نوع DDR3 آدرس دهی کنند که عموماً برای این رده از 4 گیگ رم استفاده میشود .

- 2630 و 2635 دارای 4 هسته و 6 مگ کش هستند و میتوانند مانند سری های 27xx و 28xx تا 16 گیگ رم را از نوع DDR3 و فرکانس 1333 در 4 اسلات آدرس دهی کنند .

نکته های خرید

----> به دلیل چاپ نامناسب برخی از لیست های قیمت در فروشگاه های لپتاپ ، مراقب باشید مدل 2620 را با مدل 2630 اشتباه نگیرید که اختلاف فاحشی با هم دارند .

امتیاز رندر 2620 برابر با 2.75 است ولی 2630 نزدیک 5.0 !

----> بهترین راه برای پی بردن به نسل پردازنده داخل لپتاپ ، لوگوی این نسل است که دارای یک نوار زرد رنگ در میان خود است . لپتاپ هایی که دارای این لوگو در زیر کیبرد و کنار پدموس خود هستند از پردازنده های Sandy Bridge استفاده میکنند .

59a120bcxf5m40dkxqth.jpg

لوگوی بالا برای نسل قبلی Core i و لوگوی پایینی برای Sandy Bridge است که در اینجا نوع Core i5 را مشاهده میکنید . (در مدل های Core i7 عدد 5 با 7 عوض میشود ولی خود لوگو تغییری نمیکند .)

---->
در سایت
شرکت اینتل ، در مقابل نام عموم این پردازنده ها نوشته شده حداکثر 8 گیگ رم رو در فرکانس 1333 پشتیبانی میکنند ولی اگر دقت کنید در مقابل این جمله ، متنی داخل پرانتز نوشته شده که قیدی را برای آن قائل میشود . "وابسته به نوع رم" و از طرفی میدانیم که نوع رم به نوع مادربرد وابسته است .
----> مادربردهایی که روی لپتاپ ها قرار میگیرند ، عموماً یا 2 تا سوکت رم دارند یا 4 تا که در هر کدام میشود 4 گیگ رم قرار داد . پس پردازنده های 4 هسته ای ردبندی بالا ، توانایی کار با 4 سوکت و در مجموع 16 گیگ رم را دارند .

----> در تمام این رده ها پردازنده 2630qm از همه بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و از نظر قدرت نزدیک 10% از پردازنده 2720qm پایینتر است .

پردازنده های 2630 - 2720 و 2820 تفاوت هایی با هم دارند .

-فرکانس مدل 2630 از 2.0 به 2.9 گیگاهرتز میباشد .
-فرکانس 2720 با اینکه در حالت پایه فقط 200 مگاهرتز بالاتر از مدل 2630 است ولی در حالت Turbo این اختلاف به 400 مگاهرتز میرسد یعنی 2.2 به 3.3 گیگاهرتز ! در واقع ساختار تکنولوژی Turbo Boost در سری 27xx کمی پیشرفته تر است .
- فرکانس 2820qm از 2.3 به 3.4 میباشد ولی به دلیل وجود کش 8 مگابایتی در این مدل ، توانایی آن بسیار بالاتر از مدل 2720qm میباشد .
در واقع تنها مدل 8مگ کش این سری همین مدل 2820QM میباشد .(
البته به غیر از مدلهای Extreme)

- پردازنده 2820qm نزدیک 200 دلار گرانتر از مدل 2720 و 250 دلار گرانتر از مدل 2630 است ولی اختلاف مناسبی با آنها در کارایی دارد.

- جالب اینکه تمام این سه پردازنده که غالب این رده را برای گرافیست ها و گیمر ها در اختیار دارند، توانی برابر با 45 وات دارند !

قدرت!

در این نسل هم مانند نسل های گذشته ، یک رده Exreme قرار دارد که در حال حاضر دارای یک پردارنده به نام Core i7 2920xm است که بیشتر شبیه یک هیولاست تا پردازنده لپتاپ !

55 وات مصرف برق
4 هسته و تبدیل آن به 8 هسته با HT
8 مگ کش
فرکانس 2.5 تا 3.5 گیگاهرتز با قابلیت باز بودن ضریب برای اورکلاکینگ
توانایی آدرس دهی تا 32 گیگ رم تا فرکانس 1600 مگاهرتز
البته این توانایی ها به قیمت نزدیک 1.100 دلار آب خواهد خورد !
امیتاز رندر این پردازنده نزدیک
7.2 در برنامه Cinebench 11.5 است !

برای مقایسه بهتر :

امتیاز Core 2 Quad 6600 برابر با 2.6
امتیاز Core i7 720qm برابر با 2.85
امتیاز Core i7 920 دسکتاپ برابر 4.4
امتیاز Core i7 2630m برابر 5.0
امتیاز AMD Phenom II x6 1100BE برابر 6.8
امتیاز Core i7 2920xm برابر 7.2
امتیاز Core i7 2600k برابر 8.8
امتیاز Core i7 980x برابر 11.9

امیدوارم با توضیحات بالا خرید مناسبی داشته باشید .
ایشالا لپتاپ هایی با این پردازنده ها از 2630 تا 2920 را به زودی معرفی میکنم .

موفق باشید :rose:

آخرین ویرایش:

saeedmagic

Member
آقا دستت درد نکنه خیلی عالی بود یه سوال دارم البته می دونم به بحث ربطی نداره ها ولی گفتم از شما که این کاره اید هم یه سوال کنم
برای corei7 2600 چه مادربردی خوبه؟

سلام بر تیم بلوط

استاد از برگشتنت بیشتر از مطالبت خوشحال شدم. عیدت مبارک.:rose:
این یک اسپم نیست یک خوشامد و تقدیر مکتوب است.

یا مهدی

Baloot3D

سلام به همگی
ممنون از لطف همتون

ماشالا انقدر خوب استقبال میکنید که آدم مجبور میشه بیشتر تلاش کنه و سطح دانش خودش رو بالاتر ببره :rose: ممنون

در مورد قیمت محصولات گفته شده و لپتاپ هایی با این پردازنده ها راستش قیمت ها تقریباً از 1.100 دلار شروع میشه تا بیش از 12.000 دلار !!!:shock:

البته هستند شرکت هایی که محصولات سفارشی رو وارد کنند ولی باید دید چقدر با قیمت دلاریش فاصله داره .
مدلهایی هم در بازار خودمون هست که انصافاً خیلی قوی هستند . با همین پردازنده ها . دیگه معروفترینشون مدل معرفی شده در بخش محصولات بازار هست . مدل ASUS N53sv

فعلاً کمی درگیری داریم ، ایشالا بزودی جدا از معرفی محصولات خاص گرافیست ها ، راه خرید مطمئن رو هم بیان میکنم . ظاهراً شرکت های اصلی نمایندگی میتونند برخی از محصولات رو سفارش بدن یا دوستانی که در گمرک دارم میتونند سفارش بدن تا با سایر خرید هاشون از دبی وارد کنند .
حالا ببینیم چی میشه .

موفق باشید :rose:

Baloot3D

سلام تایماز جان

دوستان ، محصولات شرکت Apple به جز پردازنده های موبایل که طراحیه خودش هست و بر پایه معماری ARM و نه X86 ، بقیش ساخت اینتل هست . جدیداً و با ورود چیپست های APU از نوع بابکت از طرف AMD ، حتی برخی از رده های خودش رو با این پردازنده ها وارد بازار میکنه . پس همین پردازنده ها روی اون ها هم هست .

قدرت پردازنده وابسته به معماریش هست نه سیستم عاملش .

پس امتیاز دستگاهی که این نوع از پردازنده ها رو داره ربطی به شرکت تولید کننده لپتاپ نداره .

AREF

مدیر انجمن های <A href="http://forum.majidonline.c
با سلام.اتفاقا این دفعه سایت tomshardware یه مقایسه ای بین dell xps با apple انجام داده بود.کاملا توانایی مثل هم بودن.اما اپل 1000 دلار گرون تر بود
لینکشو پیدا کردم ترجمه میکنم و روی سایت میزارم

V

Violet89

کاربر مهمان
سلام
آقا عارف میشه، آدرس سایت های مفید رو که برای ترجمه ازشون استفاده می کنید، بزارید تا ما هم بتونیم ازشون استفاده کنیم.
ممنون، موفق باشید

51hb

New Member
با سلام و خسته نباشید
من لپ تاپ ASUS N53SV رو خریدم و با CineBench تستش کردم. با اینکه دارای CPU Corei7-2630QM هست و دوستان گفته بودند که نتیجه تست CineBench برابر با 5 میشه ، ولی روی لپ تاپ من عدد 2.33 رو نشون داد.
ممکنه راهنمایی بفرمایید که چرا به عدد 5 نرسید ؟

جدیدترین ارسال ها

بالا