سلام و با تشکر از لطفی که دارید.
من با فایلهای FBX کار کردم.
در واقع یکی از استفاده های مهم این فایلها تو زمینه موشن کپچر هست (Motion Capture ) که اسکلت حرکتی که با دوربینهای موشن کپچر گرفته میشه یا به طریقی از نرم افزارهایی مثل Motion Builder خروجی گرفته میشه رو به این فرمت ذخیره میکنند و توی مایا یا 3D max یا ... به geometry مورد نظر نسبت میدن.
منتها چون من اصلا با مکس کار نکردم و به محیطش آشنا نیستم (اصلا حتی با گردش توی صفحه اون هم مشکل دارم چه برسه به پیدا کردن جوینتها واسه خروجی و ...) و یک مدل فول ریگ شده مکس بدستم رسید، خواستم ببینم میشه این کارو کرد یا نه.
در ضمن خوبی این فروم ها در این هست که ممکنه اساتید هم از اعضای کوچکتر(مثل بنده) با طرز فکر صحیح خودشون مطالبی هرچند کوچک یاد بگیرن.
بازم تشکر میکنم.
سلام.
بله همينطور هست كه گفتيد و ورژن هاش كه مي ره بالا بهتر هم مي شه ...
نكته ي بعدي هم اينكه تو ورژن هاي مختلف مثلا مايا مي توني استفاده كني ( مثلا از 2011 به 2009 و ... ) چون ملاكش چيز ديگست.
عناوين استاد و شاگرد ، برچسبي بيشتر نيستن ... !!
هركسي هر دفعه مي تونه در نقشي ظاهر بشه ...
بازم ممنون.
راستی اگر یه لطفی بکنی بهم بگی چطور باید مدلو انتخاب کنم و خروجی fbx بگیرم ممنون میشم.
فقط كافيه فايل مكسي كه شامل مدل مي شه رو باز كنيد و از منوي فايل ، با فرمت FBX كار رو export كنيد. يه روند معمولي داره ... ( مثل export با فرمت OBJ هست ، فقط لازم نيست چيزي رو select كني ، مستقيم خروجي FBX مي گيري. )
يه تنظيماتي هم داره ، هم براي خروجي گرفتن ، هم براي وارد كردن در نرم افزار ديگه ...
چون در حد تست بود ، فقط به كليات توجه كردم ، تنظيمات پيشفرض هم درست هستند ، مگر خودتون حالت خاصي بخواهيد ...
اینجا هم میتونی کاراکتر های ریگ شده در مایا رو پیدا کنی
فقط قبلش ثبت نام بکن بعد اون ریگ هایی که جلو شون free زده دانلود کن
کد:
http://www.highend3d.com/maya/downloads/character-rigs/c/
دوستان عزیز تا جایی که میدونم پلاگین fbx فقط بن ها و انیمیشن هارو export میکنه, نه ریگ رو
انتقال ریگ مکس به مایا غیر ممکنه چون اگه هم باشه باید زبان مکس اسکریپت رو به مل ترجمه کرد, مثلا تو مکس برای کنترل انگشتان دست از مکس اسکریپت و کنترلر های مربوط به اون استفاده میشه
شما باید ابتدا با مکس انیمیشن روبسازی سپس به مایا منتقل کنید و یا برعکس, ریگ رو نمیشه منتقل کردبین این دو تا
بله ، joint هاي مايا رو مي تونه در مكس Bone كنه و بر عكس ، با حفظ animation ، skining هم كه ...
همينطور nurb رو هم مي تونه منتقل و تبديل كنه ... ( فكر كنم )
حالا نمي دونم تا چه اندازه در محيط ديگه مي شه باش راحت بود و چه جزئياتي داره ... چون تازه باهاش آشنا شدم و كار دقيقي فعلا نمي تونم انجام بدم .
نمي دونم اين atter ها رو مي شه منتقل كرد يا نه ، اما ترجمه ي زبان هاي برنامه نويسي به هم ، چندان هم عجيب نيست ، فقط احتياج به يه كامپايلر داره ...
البته اگر امتحان كردين كه حرفي نيست . ان شاء الله در ورژن هاي جديد اضافه مي شه.
راستي مي شه يه تعريف دقيق از Rig داشته باشيد ؟
يعني اون Atter هايي رو كه اضاف مي كنيم ، زير مجموعه ي Rig مي شه ؟ ( البته تعريف اصولي ، نه شخصي )
ممنون.
موفق باشيد.
يا علي.