سوال در مورد كدهاي Bcd , باينري و كدهاي علامتدار

lvlj

Member
من يه سري اطلاعات كلي در مورد اين كدها مي خوام كه مثلا هر كدوم چند بيتين و چه جوري خونده ميشن و چه جوري به هم تبديل ميشن .مثلا روش هاي مختلف نمايش اعداد علامتدار مثل روش هاي " علامت و مقدار " , " مكمل 1 و 2 " چه جوري كار ميكنن و از اين چيزل . ممنون ميشم اگر فارسيم باشه
ممنون

lvlj

Member
کسی که نمی دونست ؟ حداقا اگه میشه یه فروم حرفه ای تر معرفی کنین اونجا بپرسم

Old User

Member
نه آقا اینم نبود

خانم نه آقا...

ببینید سوال شمارو اکثر بچه ها اینجا بلدن منتها توضیحش اینجوری مشکله... من PDF هم براتون پیدا نکردم ...
بستگی زیادیم به این داره که شما چقدر میدونید...
بهتره کتاب بخونید ... موریس مانو و جعفر نژاد ... اینارو پیشنهاد میکنم .

حداقا اگه میشه یه فروم حرفه ای تر معرفی کنین اونجا بپرسم

http://www.barnamenevis.org/

این فروم تخصصی تره...

موفق باشی.

lvlj

Member
من اطلاعات زیادی ندارم..دد یک حد کمی میدونم..
بعد می خواستم بدونم چه جوری بچه ها می تونن توضیح بدن همون جوری بگن اگه میشه
کتابم سراغ ندارم رد این مورد . یک کتاب از جعفر نژاد دارم که اسمش برنامه نویسی به زبان C .که ربطی به این سوال من نداره .
تو اون فروم هم سوالمو مطرح کردم منتظر جوابم
از شما همممنون

Old User

Member
کدهای باینری یعنی کدهایی که در وزن 8421 نوشته بشن... مثلا بر اسا این وزن اگه بخوایم بنویسیم 9 میشه 1001.

انواعشو داریم مثلا هشت هشتی ، شانزده شانزدهی... ببین هر عددی که باشه مثلا هشت هشتی می شه 2 به توان 3 یعنی ما سه بیت داریم از همون وزنی که گفتم 8421 شانردهی هم میشه 2 به توان 4 پس 4 تا بیت داریم...

فرق اساسی دودیی با BCD اینه که مثلا وقتی میخوایم دودویی 99 بنویسیم میشه >> 2به توان صفرو 2 به توان 1 و 2 به توان 2 و 2 به توان سه و دو به توان 4 و دوبه توان 5 الی آخر حالا تا هر جاش که بتونی عددتو بسازی تمومه دیگه ادامه نده یعنی میشه 1100011 ... الان این عدد دودویی اینجوری حساب شده (از راست میگم) دو به توان صفر ضربدر 1 +دو به توان یک ضربدر 1 + دو به توان دو ضربدر 0+دو به توان سه ضربدر 0+دو به توان چهارضربدر0+دوبه توان پنج ضربدر1+دوبه توان 6 ضربدر1=99

حالا BCD ش باید بیای یکی یکی رقماتو جدا کنی جدا ببریشون به وزن 8421 یعنی میشه 1001 1001 ...

درمورد مکمل :

مکمل یک یعنی بیای تمام صفرهارو به یک و یکها رو به صفر تبدیل کنی ...مکمل یک 1001 میشه 0110 ...
مکمل دو یعنی مکمل یک رو با یه یک جمعی کنی... مکمل دو 1001 می شه 0111...

درمورد وزنها باید بگم وزنهای مختلفی داریم مثلا 4221 یا 5211 ... خیلین بستگی داره چه وزنی بهت بدن بگن تبدیلش کن...

این روش علامت و مقدار یادم نیست کودوم راهه ... اگه اولشو بگی خودم میرم تا آخرش :mrgreen:

یه چیز دیگه هم که هست اگه عددت منفی باشه آخرین بیت سمت چپ که درحالت مثبت صفره و نمیزاریمش میشه 1 ...

خوب توضیح دادم نه:mrgreen:...

موفق باشی

lvlj

Member
مرسی آقا ممنون ..یه کتاب خوب اگه سراغ داری معرفی کن ممنون میشم

nima_dir

Active Member
سلام دوست عزيز
من نميدونم شما چي ميخواهيد؟!!
اما اوني كه تو سايت تبيان بود و اونكه خانم old user توضيح دادن خوبه
براي اطلاعات بيشتر فصلهاي ابتدايي مدار منطقي مانو خوبه
براي كار خاصي ميخواين چيزي مد نظرتونه؟