بعد از مدتها دوباره به جمع شما دوستای گلم برگشتم و خیلی خوشحالم که بین شما ها هستم ( کسایی که بواسطه علایق مشترک ، خیلی بهتر از مردم عادی درکم می کنند

)
من تمامیه پست ها رو برای بار چندم خوندم و کامنت های گذشته خودم رو هم اصلاح کردم.
در حال حاضر در یک شرکت دکوراسیون داخلی تازه تاسیس در میرداماد بصورت پاره وقت همکاری می کنم. که مبلغ قراردادم ماهی 1 میلیون 100 هستش در ازای روزی پنج ساعت کار مدل سازی و رندر و ... که خوب مسلماً خیلی کمه و امیدوارم دوستان ناراحت نشن از این بابت.
اما در مورد قیمت گذاری. با توجه به اینکه نظر تمامیه بچه ها رو خوندم و یه مقداری هم می خوام از تجربه خودم اضافه کنم، خیلی سریع و خلاصه می رم سر اصل مطلب.
خلاصه تمامیه کامنت ها از پست اول تا الان و نتیجه گیری بنده به انضمام تجربه شخصی خودم در طول این چند سال.
1- اولین چیزی که در تعیین قیمت نقش داره ، خیلی ساده است!! وجدان شماست ( چرا ؟!! چون مشتری به احتمال زیاد ممکنه اصلاً فرق کار خوب و بد رو ندونه و این دیگه هیچ ربطی به کیفیت کار شما نداره ، فقط کافیه قیمت رو بتونید خوب چربش کنید!!) اما در غیر اینصورت ( یعنی اگه شما کاری به وجدان هم ندارید) این بر می گرده به وجدان شخص مقابل یعنی کارفرما!! ( که باز یعنی درسته که شما ممکنه خدا نکرده وجدان نداشته باشید ، اما خوب ممکنه کارفرما هم وجدان نداشته باشه!!) این از قدم اول.
2- دومین مسئله بحث منطقه سکونت ، شهر و کلاً بحث های جغرافیاییه !! ، که باز در صورتی که بخوایم از بند اول استفاده کنیم ، می تونه شرایط به نفع یا به ضرر شما باشه !! در هر صورت ، کاملاً واضحه که تو شهر های مختلف قیمت ها نوسان داره ، اما میشه یه جورایی قیمت رو بخورد مشتری داد ( یعنی باید یاد بگیرید که سوای کیفیت کارتون چطور این کار رو در اقصا نقاط کشور انجام بدید). این هم از قدم دوم.
3- سومین مسئله هم به سادگی دو بند اوله!! ، کیفیت کار شما!! و اینکه مشتری از کار شما تا حدودی سر در بیاره ( از اونجایی که خیلی بعیده مشتری داشته باشید که بخوبی خودتون از کارتون سر در بیاره!!؟ می گیرید چی می گم که!) که خوب در این صورت اگه مشتری کار رو به شما سفارش داد که در مورد کیفیت کارتون مشکلی نیست چون اون قبول کرده و می شه قیمت رو دستکاری کرد ، اما اگر کارتون رو نپسندید می تونید با صحبت در مورد بالا بردن کیفیت کارتون قیمت رو هم بالا ببرید، خیلی راحت!!.
4- و آخرین بند یا همون مسئله، اینه که اینقدر سختش نکنید ، باور کنید قیمت گذاری خیلی ساده تر از اونی هست که شما فکر می کنید اما باز برای اینکه علامت سوالی باقی نمونه قیمت ها ی کاملاً درست رو تا اونجایی حافظه یاری کنه عرض می کنم.
در مورد صحنه های داخلی و خارجی معماری
حداقل 300 تومن و حداکثر تا 2 ملیون ( یعنی بین این اعداد هر چقدر تیغتون برید و بلدید از مشتری پول بگیرید ، دیگه گرفتید رفته پی کارش و درسته ، نه کم گرفتید و نه زیاد ، باز هم می گم هر کسی ارزش کار خودش رو بهتر می دونه ، اما این رنج داره توی ایران گرفته می شه ، چه دفتر کار داشته باشید و چه نداشته باشید، چه درسش رو خونده باشید و چه نخونده باشید، چه نقشه داشته باشید و چه نداشته باشید)
در مورد انیمیشن هم که پارامترهاش کاملاً مشخص و تعریف شده است، و هیچ انیمیشن کاری نیست که قیمت رو ندونه!!
در مورد کار بصورت ثابت برای شرکت های دکوراسیون داخلی هم ، حقوق از یک و دویست تا پنج ملیون هست، که اینجا دیگه ربطی به تیغ نداره !! فقط بستگی به سه عامل داره. 1- سواد شما 2- نمونه کار شما 3- تجربه شما ( که برای کار کردن هم شرکت و جاهای دیگه، کم نیستن که سه بعدی کار واقعاً حرفه ای بخوان!! ، اما خوب برای مبتدی ها به نسبت رنج قیمت و نیاز کارفرما برای کار کمتره)
خلاصه: اگر سه بعدی کار هستی به هر نحوی ، نباید درآمدت زیر ماهی یه تومن باشه ( که خیلی از دوستان می دونن که این اصلاً رقمی نیست! حتی خیلی هم خنده داره) اما اگر بود ، تو باید دو تا کار بکنی. 1- نگاهت رو به کاری که می کنی عوض کن و برای کارت ارزش قائل شو 2- توی کاری که داری می کنی بیشتر مطالعه کن و از گرفتن مدرکش هم قافل نشو (فراموش هم نکن که با نرخ پایین دادن هیچوقت به هیچ جا نمی رسی، حتی اگر کارت ضعیفه و یا مشتری خوب سراغت نمیاد!!) . و اگر هم سه بعدی کار خوبی هستی پس نباید درآمدت کمتر از ماهی دو تومن باشه ( که باز خیلی از دوستان می دونن که برای یه آدم حرفه ای این هم رقمی نیست اصلاً ) اما اگر بود، تو باید یه کار انجام بدی. 1- نگاهت رو به خودت و کاری که داری انجام می دی عوض کن. ( و موارد دیگه نیازی نیست ! چون یه آدم حرفه ای اگه باشی ، مواردی مثل مطالعه بیشتر و غیره رو خودت بهتر از من می دونی)
اما راه حل:
1- کیفیت کارتون رو دائماً بهتر کنید ( شک نکنید که از غافله رقابت عقب می مونید و کم کم سلیقه مشتری ها تغییر خواهد کرد ، اما شما همچنان ....)
2- قیمت هاتون رو به هر دلیلی نشکنید!! ، یعنی از حداقل قیمت پایین تر نگیرید( 300 هزار تومن بابت حداقل سه روز تا حداکثر یک هفته کار) ،
3- از قیمت ها و سود مشتری هایی که سراغتون میان سر در بیارید تا بتونید با درک و دید بهتری با مشتریتون بر سر قیمت صحبت کنید ( بطور مثال یک واحد آشپزخانه دوازده متری ، حداقل سودی معادل سه میلیون تومان برای یک کابینت ساز معمولی دارد!!) ( و یا دکوراسیون یک واحد تجاری با همان متراژ ، حداقل سودی معادل شش میلیون تومان برای یک دکوراسیون کار معمولی دارد!!) و ....
4- همیشه به دنبال مشتری جدید باشید و با مشتری های قدیمی ، با روشی جدید تر صحبت کنید ( طوری که بتونید کم کم قیمت های صحیح تری رو بخوردشون بدید!!)
5- توی نحوه برخورد و رفتارتون با مشتری ، کمی بیشتر دقیق بشید و از دیگران یاد بگیرید که چطور با حفظ استایل کارتون در مورد نحوه قیمت گذاری کار با مشتری صحبت کنید.
6- ترس رو کنار بگذارید و با اعتماد به نفس بیشتر و با شناخت بهتر از کیفیت و قیمت و ارزش کارتون با مشتری وارد مذاکره بشید!
7- دست از تنبلی بردارید!!
همتون رو دوست دارم