دنبال یه مانیتور می گردم که موقع کار باهاش جشمهام اذیت نشن

i-php-i

Active Member
من کارم طراحی وب هست و در روز بالای 6 ساعت به مانیتور نگاه می کنم.

الان دنبال یه مانیتور حرفه ای می گردم که روی چشمها اثر بد نداشته باشه یا اثرش نسبت به بقیه مانیتورها خیلی کمتر باشه.

قیمت چنین مانیتوری برام مهم نیست، اگر چنین مانیتوری ساخته شده یا یه مانیتور خوب متناسب با نیاز من طراحی شده لطفا مانیتور و مدلش رو معرفی کنید.

sh1 graphic

Well-Known Member
32LCD اینچ 32A33 شارپ خیلی خوبه

از اون هم بهتر

LED Monitor LG E1950T
واقعا معشره

قیمتش هم تقریبا 215000 تومان است

i-php-i

Active Member
32lcd اینچ 32a33 شارپ خیلی خوبه

از اون هم بهتر

led monitor lg e1950t
واقعا معشره

قیمتش هم تقریبا 215000 تومان است
راستش وقتی در روز بالای 6-7 ساعت به یه مانیتور خیره می شید، تنها چیزی که مهمه اینه که چشماتون صدمه نبینن.

قیمت یه مانیتور اصلا برام مهم نیست و 250 هزار تومن هم پول زیادی نیست. ولی باید یه مانیتوری باشه که وقتی زیاد بهش نگاه می کنم به چشمام صدمه نزنه.

برای این کار مانیتوری سراغ دارید یا نه؟ یعنی مانیتوری می شناسید که به صورت اختصاصی برای محافظت از چشم های طراحان و برنامه نویس ها طراحی شده؟

راستش بعضی وقتا که نگاه مانیتور می کنم انگار دارم جوشکاری می کنم !

sh1 graphic

Well-Known Member
یه نگاهی به این لینک بندازید کمکتون میکنه

البته چون خلاف قوانینه من متن رو براتون کپی میکنم :دی

پنل های LCD از نوع TN که امروزه در اکثر مانیتورهای بازار استفاده می شود در واقع نوع ارزان پنل های LCD هستند که زاویه دید (مخصوصا زاویه دید عمودی) کمی دارند و زمانی که زاویه دید نسبت به مانیتور زیاد شود رنگ ها بهم ریخته شده و تصویر به خوبی نمایش داده نمی شود. در پنل های TN برای نمایش هر کدام از سه رنگ RGB از 6 بیت یعنی در مجموع برای هر سه رنگ 18 بیت استفاده می شود با 18 بیت امکان نمایش 16.7 میلیون رنگ که نیاز به 24 بیت دارد وجود ندارد.

پنل های TN برای نمایش 16.7 میلیون رنگ از روش Dithering استفاده می کنند. در این روش از پیکسل های کناری هر پیکسل و ترکیب آنها برای ایجاد سایه استفاده می شود. پس پنل های TN قادر به ایجاد 16.7 میلیون رنگی که در تبلیغات این مانیتورها اعلام می شود نیستند و در واقع این تعداد رنگ را با ترکیب پیکسل های دیگر و ایجاد سایه نمایش می دهند و این عامل باعث می شود رنگ ها طبیعی به نظر نرسند. طیف رنگی در پنل های TN ضعیف و غیرطبیعی است. با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از نور پس زمینه LED رنگ های پنل های TN واقعی تر شدند بطوری که چشم انسان به سختی می تواند تفاوت رنگ های نمایش داده شده با رنگ های طبیعی را تشخیص دهد.
پنل های Twisted Nematic - TN

ips_vs_tn.jpg
سمت راست پنل TN - سمت چپ پنل IPS​
پنل های IPS یا In-Plane Switching

پنل IPS اولین بار توسط هیتاچی در سال 1996 معرفی شد. این پنل ها زاویه دید بسیار خوبی دارند و برخلاف پنل های TN بیننده در زاوایی مختلف تصویر یکسانی را مشاهده می کند. در پنل های IPS برخلاف پنل های TN مولکول های کریستال بصورت موازی در پنل حرکت می کنند اما در پنل های TN مولکول های کریستال بصورت عمودی حرکت می کنند این نوع حرکت در پنل های IPS باعث پراکندگی کمتر نور شده و در نتیجه باعث زاویه دید وسیع و نمایش رنگ ها طبیعی تر می شود.
پنل های اولیه IPS زمان پاسخگویی زیاد و کنتراست تصویر پایینی داشتند ولی با پیشرفت تکنولوژی این مشکلات نیز حل شد. پنل های IPS در مانیتورهای گران قیمت و برای مصارف تجاری استفاده می شود مهمترین مخاطبین مانیتورهای مجهز به پنل IPS طراحان و گرافیست ها هستند.
البته با پایین آمدن قیمت این نوع پنل ها، ماینتورهای بیشتر با این پنل IPS وارد بازار شده اند و در مصارف روزمره نیز استفاده می شوند.
در پنل های IPS برای هر کدام از سه رنگ اصلی RGB هشت بیت اختصاص داده می شود در نتیجه برای مجموع سه رنگ 24 بیت اختصاص داده می شود و به راحتی قادر به نمایش 16.7 میلیون رنگ هستند.

منبع: Wikipedia

dishlame

Member
سلام
دوستان مانیتور ایسوس ml229h رو داره ؟ خوب هست ؟ من هم روزی بالای 7-8 ساعت پای کامپیوتر هستم !
یا ms228

خیلی تعریف شنیدم خیلی هم بدی ! موندم بگیرم یا نه !

ehsan_soroosh

New Member
من تا بحال با مانیتورهای زیادی کار کردم .این تجربه میگه که مثلا تو رنج 19 اینچ اگر یک مانیتور 170 باشه و دیگری 190 ، اون ارزونتره کمتر چشم رو اذیت میکنه چون شفافیت تصویر و ... کمتره . البته این صحبت مال مانیتورهای سامسونگ هست که فکر میکنم در بقیه برندها هم صدق کنه . توصیه من این هست که مثلا اگر شما میخوای 20 اینچ سامسونگ بگیری ارزونترین 20 اینچ رو بگیر .

i-php-i

Active Member
من تا بحال با مانیتورهای زیادی کار کردم .این تجربه میگه که مثلا تو رنج 19 اینچ اگر یک مانیتور 170 باشه و دیگری 190 ، اون ارزونتره کمتر چشم رو اذیت میکنه چون شفافیت تصویر و ... کمتره . البته این صحبت مال مانیتورهای سامسونگ هست که فکر میکنم در بقیه برندها هم صدق کنه . توصیه من این هست که مثلا اگر شما میخوای 20 اینچ سامسونگ بگیری ارزونترین 20 اینچ رو بگیر .
بهترین برند مانیتورها چیه؟

ehsan_soroosh

New Member
توصیه ها:
· سعي كنيد هنگام کار بطور ارادي پلك بزنيد. اين كار سبب مي شود سطح چشم شما بااشك آغشته شده و خشك نشود. در صورتتشدید مشكل مي توانيد از قطره هاي اشك مصنوعياستفاده كنيد.

· مركز مانيتور بايد حدود 10 تا 20 سانتي متر پايين تر از چشمان شما باشد. اينوضعيت علاوه بر اينكه باعث مي شود پلك ها پايين تر قرارگرفته و سطح كمتري از چشم درمعرض هوا باشد، از خستگي گردن و شانه ها نيز مي كاهد. بنابراین مانيتور را درارتفاع مناسب قرار داده و ارتفاع صندلي را نسبت به ميزكار تنظيم کنید بطوريكه ساعدشما هنگام كار با صفحه کلید موازي با سطح زمين باشد.

· مانيتور خود را طوري قرار دهيد كه نور پنجره يا روشنايي اتاق به آن نتابد. تابشنور به صفحه مانيتور سببكاهش كنتراست و خستگي چشم مي شود. اين مسأله بخصوص زمانيكهزمينه صفحه تيره باشد شديدتر خواهد بود. هنگام كار با كامپيوتر سعي كنيد پرده ها رابكشيد و روشنايي اتاق را نيز به نصف وضعيت معمولي كاهش دهيد. اگر از چراغ مطالعه برروي ميز خود استفاده مي كنيد آن را طوري قرار دهيد كه به صفحه مانيتور يا چشم شمانتابد. همچنين مي توانيد از صفحه هاي فيلتر نيز بر روي صفحه مانيتور استفاده كنيد.

· به چشمان خود استراحت دهيد. سعي كنيد هر 5 تا 10 دقيقه چشم خود را از مانيتوربرداشته و به مدت 5 تا 10 ثانيه به نقطه اي دور نگاه كنيد. اين كار سبباستراحتعضلات چشم شده همچنين به شما وقت مي دهد با پلك زدن سطح چشم را مرطوب نگاه دارید.

· اگر مجبوريد متناوبا به يك نوشته و صفحه مانيتور نگاه كنيد (تايپيست ها) ممكناست چشم خسته شود زيرا بايد تطابق خود را تغيير دهد. براي جلوگيري از اين مسأله سعيكنيد صفحه نوشته شده را در حداقل فاصله و هم سطح با مانيتور قرار دهيد. براي اينكارمي توانيد از نگهدارنده کاغذ استفاده كنيد.

· فاصله مانيتور با چشمان شما بايد 50 تا 60 سانتي متر باشد.

· روشنايي و كنتراست مانيتور خود را تنظيم كنيد. ميزان روشنايي مانيتور بايد باروشنايي اتاق هماهنگي داشته باشد. يك روش براي تنظيم روشنايي مانيتور اين است كه بهيك صفحه وب با زمينه سفيد (مثل اين صفحه) نگاه كنيد. اگر سفيدي صفحه براي شما مثليك منبع نور است روشنايي مانيتور زياد است و بايد آن را كم كنيد. در مقابل، اگرصفحه كمي خاكستري به نظر مي رسد روشنايي را زياد كنيد.در مجموع روشنايي بايد درحدي باشد كه چشمان شما احساس راحتي كنند. كنتراست مانيتور بايد حداكثر باشد تا لبههاي حروف بيشترين تضاد را با صفحه زیرین پيدا كند.

· كيفيت نمايش تصاوير بر روي مانيتور به سه عامل بستگي دارد: Resolution ، Refresh Rate و Dot pitch .

· Refresh Rate نشاندهنده فركانس تجديد تصوير بر روي مانيتور است. فركانس پايينمي تواند براي چشم خسته كننده باشد و فركانس هاي خيلي پايين سبب پرش تصوير مي شوند. بهترين Refresh Rate حدود 70 هرتز يا بيشتر است. Resolution يا وضوح تصوير كه به Refresh Rate نيز بستگي دارد به تراكم پيكسل هاي تصوير بر روي مانيتور گفته مي شود. هرچه تعداد پيكسل ها بيشتر باشد جزئيات بيشتري از تصوير ديده مي شود. بطوركلي هرچه Resolution بيشتر باشد بهتر است ولي بايد به Refresh Rate نيز توجه داشت. گاهي Resolution بالا Refresh Rate پايين دارند بنابراين بايد وضعيتي را انتخاب كرد كههر دو بيشترين تعداد را داشته باشند.

· (DP) Dot Pitch بر حدت تصوير مؤثر است و هر چه عدد آن كمتر باشد تصوير واضح تراست. بيشتر مانيتورها DP بين 25/0 تا 28/0 ميلي متر دارند. عدد مطلوب 28/0ميلي متريا كمتر می باشد. Refresh Rate و Resolution را مي توانيد درمنوی Display Properties ويندوز تنظيم كنيد ولي DP قابل تنظيم نيست.

· اگر علي رغم رعايت توصيه هاي گفته شده باز هم دچار علائم CVS هستيد مي توانيداز عينك هاي مخصوص استفاده كنيد زيرا گاهي مشكل ديد در فاصله متوسط است. بطور معمولاز ديد متوسط كمتر استفاده مي شود زيرا بيشتر اوقات به اشياء دور يا اشياء نزديك مینگریم. ولي مانيتور كامپيوتر دقيقا در فاصله اي از چشم قرار مي گيرد كه مربوط بهديد متوسط است. اگر از عینک استفاده می کنید، عينك شما به احتمال زياد براي كار باكامپيوتر مناسب نيست زيرا ديد متوسط را اصلاح نمي كند. براي دريافت عينك مناسب برایکاربا كامپيوتر به چشم پزشك مراجعه كنيد.

· هنگام استفاده از كامپيوتر سعي كنيد گردن خود را راست نگهداشته و شانه را عقببدهيد. قوز كردن هنگام كار طولاني سبب دردهاي گردن و شانه ها مي شود. چنانچه پشتيصندلي قابل تنظيم است آن راطوري تنظيم كنيد كه كاملا به پشت شما بچسبد. همچنينارتفاع صندلي را طوري تنظيم كنيد كه كف پاها روي زمين قرار داشته و زانو در زاويه 90 درجه قرار داشته باشد. صفحه کلید و Mouse بايد پايين تر از آرنج و نزديك دستانشما قرار داشته باشد.
منبع: مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد

جدیدترین ارسال ها

بالا