افتادن پیچ یا هیلینگ ایمپلنت اصلاً اتفاق خوبی نیست و به معنی شکست و پس زدن ایمپلنت و روش کاشت آن است. از طرفی، همانطور که میدانید، فرایند جایگذاری ایمپلنت اصلاً ساده و راحت نبوده است؛ بنابراین شکست روش هم برای دندانپزشک و هم برای بیمار ناراحتکننده است.
خبر خوب این است که ایمپلنت روش دقیقی است و معمولاً در ۹۸٪ مواقع شکست نمیخورد و موفقیتآمیز انجام میشود. اما درصورتیکه شکست بخورد، به چه علت هیلینگ افتاده است؟ در ادامه به معرفی مواردی میپردازیم که در آنها هیلینگ میافتد.
دلایل بسیاری برای عدم اتصال استخوان به پیچ وجود دارد که برخی از آنها عبارتاند از؛
درصورتیکه دندانپزشک بهخوبی فعالیت نکند و نتواند پیچ ایمپلنت را در جای مناسب خود قرار دهد، استخوان بهخوبی دور پیچ رشد نخواهد کرد و روش شکست خواهد خورد. کسانی که میخواهند از ایمپلنت برای جایگزینی دندان ازدسترفته استفاده کنند، باید دقت کنند و یک دندانپزشک ماهر را برای این کار انتخاب کنند.
هنگامی که پیچ ایمپلنت بیرون میآید، مشکلات مختلفی برای بیمار ایجاد میشود که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم؛
خبر خوب این است که ایمپلنت روش دقیقی است و معمولاً در ۹۸٪ مواقع شکست نمیخورد و موفقیتآمیز انجام میشود. اما درصورتیکه شکست بخورد، به چه علت هیلینگ افتاده است؟ در ادامه به معرفی مواردی میپردازیم که در آنها هیلینگ میافتد.
عدم اتصال پیچ ایمپلنت به استخوان
یکی از اصلیترین دلایلی که ایمپلنت دندان شکست میخورد، عدم رشد استخوان به دور پیچ ایمپلنت است. هنگامی که استخوان ایمپلنت را حمایت نکند، پیچ از داخل استخوان خارج میشود و نمیتواند به خوبی عمل کند؛ بنابراین در جای خود لق شده و روش شکست میخورد.دلایل بسیاری برای عدم اتصال استخوان به پیچ وجود دارد که برخی از آنها عبارتاند از؛
- کافی نبودن استخوان فک
- عدم تعیین جای دقیق کاشت ایمپلنت
- مراقبت نکردن از پیچ ایمپلنت
- مناسب نبودن شرایط کاندید برای کاشت ایمپلنت
- بیماریهایی مثل بیماریهای خودایمنی و سرطان (شیمیدرمانی و پرتودرمانی)
استفاده از ایمپلنتهای فوری برای کاندید نامناسب
میدانیم که یکی از مهمترین موارد در کاشت ایمپلنت دندان این است که استخوان به دور آن رشد کرده باشد. بین روشهای مختلف کاشت ایمپلنت اگر از روش فوری استفاده کنیم که امروزه مورد استقبال فراوان قرار گرفته است، ممکن است استخوان به خوبی دور ایمپلنت را نگیرد و تحتتأثیر کارهایی مثل جویدن، فشردن فک به هم و خوابیدن و فشار آوردن بر روی ایمپلنت و دندان فوراً قرار داده شده بر روی آن، ایمپلنت لق شود و بیفتد.انتخاب نوع و شکل نامناسب ایمپلنت برای بیمار
ایمپلنتها انواع مختلفی دارند و نوعی که برای هر کس مناسب است توسط دندانپزشک انتخاب میشود. اگر شکل نامناسب پیچ ایمپلنت برای بیمار انتخاب شود، ممکن است که روش شکست بخورد. این به آن دلیل است که مجدداً استخوان نمیتواند به دور شکل نامتناسب پیچ ایمپلنت رشد کند و روش شکست خواهد خورد و پیچ بیرون میافتد.مهارت ناکافی دندانپزشک
ایمپلنت یک روش ویژه و نوین در دندانپزشکی است و کسی که آن را درون استخوان فک میکارد باید از دانش و تجربهی کافی برخوردار باشد. البته که در تمامی فرایندهای دندانپزشکی این دو ویژگی ضروری هستند، اما در ایمپلنت اهمیت بیشتری دارند، زیرا این روش جایگزین کنندهی دندان ازدسترفته است و نیازمند ظرافت و دقت بالایی است.درصورتیکه دندانپزشک بهخوبی فعالیت نکند و نتواند پیچ ایمپلنت را در جای مناسب خود قرار دهد، استخوان بهخوبی دور پیچ رشد نخواهد کرد و روش شکست خواهد خورد. کسانی که میخواهند از ایمپلنت برای جایگزینی دندان ازدسترفته استفاده کنند، باید دقت کنند و یک دندانپزشک ماهر را برای این کار انتخاب کنند.
افتادن هیلینگ ایمپلنت چه مشکلاتی را ایجاد میکند؟
اگر هیلینگ ایمپلنت با شکست مواجه شود، چه مشکلاتی برای فرد ایجاد میشود؟ بدون شک این سؤالی است که ذهن خیلی از متقاضیان و مراجعهکنندگان دریافت ایمپلنت را درگیر کرده است.هنگامی که پیچ ایمپلنت بیرون میآید، مشکلات مختلفی برای بیمار ایجاد میشود که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم؛
- هنگامی که هیلینگ ایمپلنت شکست میخورد، باید ایمپلنت را از دهان خارج کرد. باید بررسی شود که علت شکست خوردن روش چه بوده است؟
- شکست هیلینگ ایمپلنت دندان فرد را متحمل ضرر مالی و زمانی بسیاری میکند.
- از آن جایی که ایمپلنت در جای قبلی شکستخورده و از استخوان خارج شده است، یا باید جای جدیدی برای ایمپلنت پیدا شود، یا این که جای قبلی مناسبترین جا بوده و علت شکست به مسائل دیگری مربوط میشده است.
- زمان زیادی لازم است تا ایمپلنت خارج شود، استخوان بهبود پیدا کند و مجدداً ایمپلنت جدید کاشته شود.